Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 Mula Bukane Gunungkidul (?)

Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2
PengirimMessage
SOUTH_MOUNT
Warga
avatar

Reputation : 0
Join date : 28.05.08

PostSubyek: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Fri May 30, 2008 10:54 pm

First topic message reminder :

Sasageta forum punika paring sejarah/mula bukanipun Gunungkidul.
Mugi wontena ingkang biyantu kula mangertosi sejarah/mula bukaning Gunungkidul.
Nuwun.
Kembali Ke Atas Go down
http://www.blogspot.freedomsofyourideas.com

PengirimMessage
Ipung Purwanto
Camat


Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Tue May 19, 2009 5:04 pm

Sing Jelas apapun KETURUNANNYA awake dewe tetep wargo GUNUNG KIDUL...

SETUJUUUUU...
Kembali Ke Atas Go down
Gheka
KorLap


Join date : 18.06.09

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Fri Jun 19, 2009 8:44 am

Hidup gunung kidul..Sam gheka
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat


Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Fri Jun 19, 2009 10:16 am

Lha endi wong Gunung kidul kie...
Kembali Ke Atas Go down
markus basuki
Lurah


Join date : 18.11.08

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Fri Jun 19, 2009 1:14 pm

Urun rembug sithik!
Rikala taun 80-an aku krungu crita "Babad Alas Nangka Dhoyong" sing nyritakake mula bukane Gunungkidul. Malah bola-bali dipentaske ing kethoprak. Critane apik banget, ning aku rada lali. Sapa ngerti ana sing kelingan?
Kanggone aku sejarah iku abang ireng kudu diakoni. Awit ora bisa diowahi.
Sbanjure, aku krungu lan maca, yen wong Gunungkidul iku keturunan saka Majapait. Yen bener, takkira uga kudu diakoni. Mung, miturut elingku - biyen ki wong Gunungkidul padha "mindher" yen kumpul karo wong daerah liya. Malah akeh sing ora ngaku asale saka Gunungkidul. Akeh-akehe yen ditakoni asale - ngakune saka Ngayogya!
Nah, salah sijine cara supaya wong Gunungkidul ora mindher maneh - dikandhani yen asale saka keturunan Majapait. Dadi wong Gunungkidul ki wong hebat ngono! Iki klebu sugesti lam motivasi.
Sokur-sokur para mudha saka Gunungkidul saiki ora isin maneh ngakoni tanah kelahirane.
Dadi aku setuju banget karo forum ini. Kaos saka FKOG malah bola-bali takenggo ing keramean, ben wong-wong padha ngerti, yen Gunungkidul ki apik! Wong GUnungkidul sing sukses ya akeh. Etos kerjane ya gedhe, semangate makantar-kantar. NGono!
Kembali Ke Atas Go down
http://cor-amorem.blogspot.com
abi
KorLap


Join date : 08.06.09

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Thu Jul 02, 2009 11:36 pm

MERDEKA HIDUP GUNUNGKIDUL AKU BANGGA DADI WONG GK
Kembali Ke Atas Go down
cogo_joe
eRTe


Join date : 23.05.09

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Fri Jul 03, 2009 10:58 am

konco-konco, sedulur kabeh ora susah minder dadi wong gunung kidul saiki gunung kidul wis kondang kaloko neng monco negoro kesan kekeringan iku wis ilang soko predikat gunung kidul wong sing ketinggalan berita yen gunung kidul isih kekeringan aku bangga dadi wong gunung kidul
Kembali Ke Atas Go down
Agus susanto1999
KorLap


Join date : 23.05.09

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Fri Jul 03, 2009 2:11 pm

keturunane nabi ADAM kabeh
Kembali Ke Atas Go down
Mas ladi
KorLap


Join date : 11.05.09

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Fri Jul 03, 2009 2:57 pm

Yang penting itu cuma satu : TAQWA KEPADA ALLAH SWT.
Kembali Ke Atas Go down
abi
KorLap


Join date : 08.06.09

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Sat Jul 04, 2009 8:15 pm

MERDEKA GUNUNG KIDUL HANDAYANI
Kembali Ke Atas Go down
abi
KorLap
avatar

Lokasi : kudus
Reputation : 1
Join date : 08.06.09

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Wed Jul 15, 2009 10:23 pm

banyak versi dlm setiap sejarah ! sing penting aku wes ngerti ngopo kok di jenengke gunung kidul (gone dhuwur perbukitan tur yo wes menthoklaut kidul nek ngidul meneh nemu daratan paling tekan australi! yo bener nek di jenengke gunung kidul) nek asal usul penduduk sing manggon pertamakali neng GK kwi tak kiro yo angel di pestheke ! MERDEKA ngakak :afro: ngakak :afro:
Kembali Ke Atas Go down
hery.s
Lurah
avatar

Lokasi : grogol2 bejiharjo,jakarta
Reputation : 0
Join date : 31.12.08

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Fri Jul 17, 2009 3:13 pm

pakde markus basuki bener saatnya mempopulerkan gunung kidul SDM kita gk kalah kok lur,mung kadng gengsine agak gedhe , mulo monggo sedulur kita ubah image gk dulu ditinggalkan karena minus kita balik image gk menarik untuk dikunjungi ok maju terus ............
Kembali Ke Atas Go down
donyone
Lurah
avatar

Lokasi : Semin
Reputation : 2
Join date : 14.07.11

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Tue Dec 20, 2011 8:43 pm


_________________
Mampir Lur :
Gunungkidul Cyber Website
Gunungkidul Cyber Facebook Fan Page
Kembali Ke Atas Go down
http://glcyber.us.tc
sacho_eka
Pengawas
avatar

Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Fri Mar 16, 2012 10:28 pm

sing ngaku asli GunungKidul wis pernah maca iki urung yo?? ajib
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Fri Mar 16, 2012 11:39 pm

sejarahe GunungKidul lan sak kupenge disebut pegunungan sewu....

jaman panembahan senopati wiwit arep ngedege kraton mataram, panembahan senopati kwi tapa ana daerah GunungKidul. karana gentur tapane, mula ndaddeake hawa panas ana kukuban daerahsing saiki disebut GunungKidul. saking panase akeh iwak sing padha mati, wit witan padah alum lan lodhoh. semono uga prajurit kraton seghara kidul, kabeh prajurite kepanasan nganti ora kuwat ngampah parajurit e Nyi roro kidul padha uda kabeh. wis direwangi udha kok isih kepanasan, mula nyi roro kidul kongkonan telik sandi kanggo nglacak asal usule panas sing marahi gara gara neng kraton segara kidul.

bareng telik sandi kuwi ngalacak asaling panas ketemu karo P. senopati sing lagi tapa. mula banjur laporan marang Nyi roro kidul. Nyi rara kidul murina banjur nemoni Panembahan senopati sing pokoke kudu nglereni anggone semedi. panmebahan senopati ora gelem leren olehe tapa, mula ndadekake nesuni Nyi roro kidul. kabeh wadyabalane sing awujud rakseksa wedok dikon ngrubut panembahan senopati.

ewon cacahe wadya balane nyi roro kidul ngruyuk panembahan senopati kanmongka uda kabeh. gandeng kerepotan di krubut buta wedok, panembahan senopati ngunus jemparing andalane. sekali dijepretke muncul mangewu ewu panah telorong neng angkasa. nganti kaya udan panaah.

kabeh wadya bala segara kidul kena panah mati kaparalaya. gandeng le manah saka ngarep rata rata prajurit kraton kidul kuwi matine mlumah. ya wis ngerti dhewe nek parjurit wedok mati mlumah tur udha ki gek kaya ngapa sesawangane. ora kuwat nyawang kahanan panembahan senopati, maneges ing sing kuwasa. ketrima dongane...prajurit wedok sing cacahe ewon mati mlumah kuwi dadi watu lan lemah. mula saka kuwi GunungKidul akeh gunung gunung cilik sing diarani gunung sewu kuwi amarga kedadean saka prajurite nyio rara kiudl sing uda mati mlumah. sak liyane ninggal gunung pranyata prajurit prajurie nyi rara kidul kuwi padha ninggal bolongan bolongan sing saiki disebut gua. dadi aja kaget nek GunungKidul sak liyane akeh gunung uga akeh gua.

gandeng parjurite kalah nyi rara kidul nungkul kalah tur dadi bojone raja mataram nganti saiki....

ngono sejarahe.... : Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
Agus_Gogon
Pengawas
avatar

Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Mon Mar 19, 2012 7:01 pm

sacho_eka wrote:
sing ngaku asli GunungKidul wis pernah maca iki urung yo?? ajib
aku rong tau kang
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
masipoeng
Camat
avatar

Lokasi : Sungailiat, Bangka
Reputation : 5
Join date : 16.06.11

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Mon Mar 19, 2012 9:19 pm

Asmaraningtyas wrote:


kabeh wadya bala segara kidul kena panah mati kaparalaya. gandeng le manah saka ngarep rata rata prajurit kraton kidul kuwi matine mlumah. ya wis ngerti dhewe nek parjurit wedok mati mlumah tur udha ki gek kaya ngapa sesawangane. ora kuwat nyawang kahanan panembahan senopati, maneges ing sing kuwasa. ketrima dongane...prajurit wedok sing cacahe ewon mati mlumah kuwi dadi watu lan lemah. mula saka kuwi GunungKidul akeh gunung gunung cilik sing diarani gunung sewu kuwi amarga kedadean saka prajurite nyio rara kiudl sing uda mati mlumah. sak liyane ninggal gunung pranyata prajurit prajurie nyi rara kidul kuwi padha ninggal bolongan bolongan sing saiki disebut gua. dadi aja kaget nek GunungKidul sak liyane akeh gunung uga akeh gua.


berarti gunung sing cacahe ewon karo goa kae asale seko,.... ngakakk
mbah as kie ana2 wae leh gawe ukara,.. ngakak

_________________
MONGGO KULO ATURI MLEBET MRIKI
Kembali Ke Atas Go down
http://www.masipoeng.wordpress.com
wiwid
HanSip
avatar

Lokasi : Dunia Maya
Reputation : 19
Join date : 09.08.09

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Mon Mar 19, 2012 10:21 pm

sejarahe sing versi mbah As ora bener kwi..
ra ono sejarah koyo ngunu.. gak boleh
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/forum
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Mon Mar 19, 2012 11:05 pm

ora bener piye wong ana buktine?
Kembali Ke Atas Go down
Agus_Gogon
Pengawas
avatar

Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Tue Mar 20, 2012 8:21 pm

wiwid wrote:
sejarahe sing versi mbah As ora bener kwi..
ra ono sejarah koyo ngunu.. gak boleh
seng bener piye!! mbok tak ngerti Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
wiwid
HanSip
avatar

Lokasi : Dunia Maya
Reputation : 19
Join date : 09.08.09

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Tue Mar 20, 2012 9:22 pm

adrianGP wrote:

seng bener piye!! mbok tak ngerti Very Happy

GunungKidul telah dihuni oleh spesies manusia sejak 700 ribu tahun lalu. Banyak ditemukan bukti-bukti arkeologis keberadaan manusia tersebut yang ditemukan di gua-gua & ceruk-ceruk di perbukitan karst GunungKidul, terutama di Kecamatan Ponjong. Kecenderungan manusia menempati GunungKidul saat itu disebabkan sebagian besar dataran rendah di Yogyakarta masih digenangi air. Kedatangan manusia pertama di GunungKidul terjadi pada akhir periode Pleistosen. Saat itu, manusia Ras Australoid bermigrasi dari Pegunungan Sewu di Pacitan, Jawa Timur melewati lembah-lembah karst Wonogiri, Jawa Tengah hingga akhirnya mencapai pesisir pantai selatan GunungKidul melalui jalur Bengawan Solo purba.

Dari sekitar 460 gua karst di GunungKidul, hampir setengahnya menjadi hunian manusia purba. Dari 72 gua horizontal di ujung utara Gunung Sewu, tepatnya di Kecamatan Ponjong yang terapit Ledok Wonosari di barat dan Ledok Baturetno di timur, 14 goa di antaranya merupakan bekas hunian manusia purba, dan dua di antaranya sudah diekskavasi yaitu Song Bentar dan Song Blendrong. Di ceruk Song Bentar yang pernah menjadi hunian Homo sapiens ditemukan delapan individu yang terdiri dari: 5 dewasa, 2 anak-anak, dan 1 bayi juga ditemukan alat-alat batu seperti batu giling, beliung persegi, dan mata panah. Sementara di Song Blendrong ditemukan banyak tulang, peralatan batu, tanduk, dan serut kerang yang berserakan di lantai ceruk.

Selain itu, di Goa Seropan di Kecamatan Semanu juga ditemukan bukti keberadaan manusia purba. Di lorong lama gua itu banyak ditemukan cetakan tulang purba di dinding-dinding lorong. Sementara di lorong baru, yang berada pada kedalaman 60 m, dan baru muncul setelah terjadinya banjir di sungai bawah tanah tahun 2008, ditemukan potongan tulang kaki, gigi, dan rusuk mamalia.
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/forum
igunawan
Koordinator
avatar

Lokasi : Siak Sri Inderapura, Riau, Indonesia
Reputation : 1
Join date : 13.12.11

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Tue Mar 20, 2012 9:42 pm

Asmaraningtyas wrote:
sejarahe GunungKidul lan sak kupenge disebut pegunungan sewu....

jaman panembahan senopati wiwit arep ngedege kraton mataram, panembahan senopati kwi tapa ana daerah GunungKidul. karana gentur tapane, mula ndaddeake hawa panas ana kukuban daerahsing saiki disebut GunungKidul. saking panase akeh iwak sing padha mati, wit witan padah alum lan lodhoh. semono uga prajurit kraton seghara kidul, kabeh prajurite kepanasan nganti ora kuwat ngampah parajurit e Nyi roro kidul padha uda kabeh. wis direwangi udha kok isih kepanasan, mula nyi roro kidul kongkonan telik sandi kanggo nglacak asal usule panas sing marahi gara gara neng kraton segara kidul.

bareng telik sandi kuwi ngalacak asaling panas ketemu karo P. senopati sing lagi tapa. mula banjur laporan marang Nyi roro kidul. Nyi rara kidul murina banjur nemoni Panembahan senopati sing pokoke kudu nglereni anggone semedi. panmebahan senopati ora gelem leren olehe tapa, mula ndadekake nesuni Nyi roro kidul. kabeh wadyabalane sing awujud rakseksa wedok dikon ngrubut panembahan senopati.

ewon cacahe wadya balane nyi roro kidul ngruyuk panembahan senopati kanmongka uda kabeh. gandeng kerepotan di krubut buta wedok, panembahan senopati ngunus jemparing andalane. sekali dijepretke muncul mangewu ewu panah telorong neng angkasa. nganti kaya udan panaah.

kabeh wadya bala segara kidul kena panah mati kaparalaya. gandeng le manah saka ngarep rata rata prajurit kraton kidul kuwi matine mlumah. ya wis ngerti dhewe nek parjurit wedok mati mlumah tur udha ki gek kaya ngapa sesawangane. ora kuwat nyawang kahanan panembahan senopati, maneges ing sing kuwasa. ketrima dongane...prajurit wedok sing cacahe ewon mati mlumah kuwi dadi watu lan lemah. mula saka kuwi GunungKidul akeh gunung gunung cilik sing diarani gunung sewu kuwi amarga kedadean saka prajurite nyio rara kiudl sing uda mati mlumah. sak liyane ninggal gunung pranyata prajurit prajurie nyi rara kidul kuwi padha ninggal bolongan bolongan sing saiki disebut gua. dadi aja kaget nek GunungKidul sak liyane akeh gunung uga akeh gua.

gandeng parjurite kalah nyi rara kidul nungkul kalah tur dadi bojone raja mataram nganti saiki....

ngono sejarahe.... : Very Happy

sumbere ki sko ngendi kui......hahahahahahaha lole lole lole
Kembali Ke Atas Go down
gimbik
Pengawas
avatar

Lokasi : Nori One
Reputation : 6
Join date : 04.03.08

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Tue Mar 20, 2012 10:33 pm

lha wong simbah ki mbiyen ngalami kok ya

_________________
I know the Lord will make a way for me
Mampir Dunk==> Bola
Disini Juga ==> Site
OK Zone ===> Blog
Dengerin Lagunya ===>> my world
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/imbik
wiwid
HanSip
avatar

Lokasi : Dunia Maya
Reputation : 19
Join date : 09.08.09

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Tue Mar 20, 2012 10:43 pm

gimbik wrote:
lha wong simbah ki mbiyen ngalami kok ya

Berarti umur e simbah wis 700 tahun punjol nugh?..
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/forum
masipoeng
Camat
avatar

Lokasi : Sungailiat, Bangka
Reputation : 5
Join date : 16.06.11

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Tue Mar 20, 2012 11:20 pm

umure pantaran karo witr asem karangmojo sing bar ambruk kae sajakke,... Very Happy

_________________
MONGGO KULO ATURI MLEBET MRIKI
Kembali Ke Atas Go down
http://www.masipoeng.wordpress.com
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Tue Mar 20, 2012 11:33 pm

umurku?

njarene dek udan awu selasa wage aku wis isa mrangkang...
Kembali Ke Atas Go down
macanWong7
Koordinator
avatar

Lokasi : www.batuzakar.net
Reputation : 5
Join date : 22.02.09

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Thu Oct 25, 2012 2:32 pm

alhamdulilah, ikut berbahagia aja
Kembali Ke Atas Go down
http://www.batuzakar.net
macanWong7
Koordinator
avatar

Lokasi : www.batuzakar.net
Reputation : 5
Join date : 22.02.09

PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   Tue Nov 13, 2012 6:11 pm

monggo ingkang magertosi di babaraken wonten mriki
kersane GunungKidul tambah handayani !!!
Kembali Ke Atas Go down
http://www.batuzakar.net
Sponsored content




PostSubyek: Re: Mula Bukane Gunungkidul (?)   

Kembali Ke Atas Go down
 
Mula Bukane Gunungkidul (?)
Kembali Ke Atas 
Halaman 2 dari 2Pilih halaman : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-
Navigasi: