Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 Jaman cilik sandiworo radio sik terkenal opo yo ?

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2
PengirimMessage
Pardjimin
Presidium
avatar

Lokasi : Blekasi - DjogDja - GK - Semin - Karang Sari
Reputation : 10
Join date : 14.03.08

PostSubyek: Jaman cilik sandiworo radio sik terkenal opo yo ?   Fri Jun 06, 2008 3:17 pm

First topic message reminder :

Dulu jaman aku kecil ada sandiwara radio yang sangat digemari generasiku pada saat itu

waktu itu sandiwara radio SAUR SEPUH, TUTUR TINULAR itu sangat di gandrungi...
tokoh2 dalam sandiwara radio itu si brama kumbara, mantili itu di saur sepuh mereka denga ilmu pedang dan kesaktianya dapat membasmi angkara murka di bumi madangkara, pokoke hebat banget dah...

kalau di tutur tilular ada tokohnya si kamandanu dan mei shin, itu juga sama, hebat banget dah..

nek jamanmu opo yo ?

_________________
MPAN NGGO PAPAN

http://pardjimin.wordpress.com/
Kembali Ke Atas Go down
http://pardjimin.wordpress.com

PengirimMessage
erwan efendi
Koordinator


Join date : 14.05.09

PostSubyek: Re: Jaman cilik sandiworo radio sik terkenal opo yo ?   Thu Sep 03, 2009 2:19 am

Wew...kulo malah dadi kelingan meneh karo lagune saur sepuh. sing
"brama kumbara raja madhangkara punya ilmu sakti ajian surat jiwa adiknya ayu gusti dewi mantili" dst.. hahahah...
nek trinil isih cilik bgt aku sih imut imu jare hehhe.. triniil...nill...nil...nillll balekno gembungku...
Nek jamanku FULLL di depan radio yo iki :
1. saur sepuh
2. babat tanah leluhur
3. nini peleeet & grandong
4. kethoprak mataram neng radio MBS TOP AM joga
5. Nyai Dasimah
6. Bandung Bondowoso
7. galang gemilang
wah mas dadi ngelingke jaman semono nek ngrungokke radio bareng2 ro konco ning duwur kandang. karo delik2 latihan udud :(0)*:
:*)0(:
Kembali Ke Atas Go down
http://blo99uru.blogspot.com/
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Jaman cilik sandiworo radio sik terkenal opo yo ?   Thu Sep 03, 2009 9:56 am

nek bengi biyen aku sok ngrungokke ....mahesa jenar (api dibukit menoreh)

karo senenganku ngrungoke sandiwara msiteri sakak RRI surakarta....sing swara angine...susssssssisssssiiiiiiiissssssssuussssssssssisssssss

medeni.....ning aku ra wedi.... jane aku sih ora pingin ngrungoke ning bapakku senenge ngrungoke sandiwara misteri dadine yo melu krungu.
nek malam minggu biyen senenagnku ngrungoke MLM ( musik larut malam) sakak RRI II yogyakarta...isisne wong curhat bab hubungane karo pacare....
Kembali Ke Atas Go down
bayou
Camat


Join date : 11.07.08

PostSubyek: Re: Jaman cilik sandiworo radio sik terkenal opo yo ?   Thu Sep 03, 2009 1:50 pm

Jenis sandiwaranya semua sama soale waktu jaman segitu radi skub siaranya masih nasional..
hayo apal gak ma ajian2nya??



  • ajian serat jiwa
  • ajian lampah-lumpuh
  • ajian waringin sungsang
  • jurus srigunting
  • shei pi angin
  • pedang halilintar
  • pedang mata setan
pokoke top markotop..nek mulih sekolah langsung mlayu semelang ndak ketinggalan le ngrungoke sandiworo soale le ngrungoke bareng2 sak konco neng ngisor wit sawo...!!
Jadi pingin balik lagi ke masa itu deh.... Sad Sad
Kembali Ke Atas Go down
http://www.fajar-harapan.com
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Jaman cilik sandiworo radio sik terkenal opo yo ?   Thu Sep 03, 2009 3:54 pm

nek ditonton saka sing dho dirungokke di cilikane....kayane sing ning forum iki tuwekan kabeh yo???????
Kembali Ke Atas Go down
iwans
Camat


Join date : 29.02.08

PostSubyek: Re: Jaman cilik sandiworo radio sik terkenal opo yo ?   Thu Sep 03, 2009 4:08 pm

Asmaraningtyas wrote:
nek ditonton saka sing dho dirungokke di cilikane....kayane sing ning forum iki tuwekan kabeh yo???????
la sampean umur pinten pakde kulo sampun umur 26,riyen menawi bade mirengne radio nggeh ten nggene tonggo wong nggen kulo mboten gadah radio kok frustasi frustasi
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Jaman cilik sandiworo radio sik terkenal opo yo ?   Thu Sep 03, 2009 4:38 pm

umurku tergantung ketemu sapa...nek diundang kenduren..aku njuk dadi tuwa....nek ketemu bocah ayu...umurku dadi 17 tahun luwih sithik....
Kembali Ke Atas Go down
dwikoe
Camat


Join date : 19.06.08

PostSubyek: Re: Jaman cilik sandiworo radio sik terkenal opo yo ?   Thu Sep 03, 2009 8:27 pm

aku lali judul sandiwarane kie...

jaman mbiyen, ng RRI Yogya sering ono Pembacaan buku cerita, lan ono acarane Pak Besut medhar sabda...
Kembali Ke Atas Go down
http://www.elsppat.or.id
gendong_mugaz
eRTe


Join date : 03.09.09

PostSubyek: Re: Jaman cilik sandiworo radio sik terkenal opo yo ?   Fri Sep 04, 2009 10:43 am

ajian lampah-lumpuh sing paling sekti.....
ajiane serat jiwa bra kumbara wae kalah....seko sekolah mlayu-mlayu ora nganggo sepatu arep ngrungokake sandiworo radio, tekan ngomah kok baterai ABC nang radio Nationale entek....terpaksa nonggo :lol:
Kembali Ke Atas Go down
siwid
Donatur


Join date : 04.04.08

PostSubyek: Re: Jaman cilik sandiworo radio sik terkenal opo yo ?   Thu Sep 10, 2009 11:50 pm

mustika naga pelangi
Kembali Ke Atas Go down
mas roso
Koordinator
avatar

Lokasi : Pondok Indah Kutabumi TNG
Reputation : 7
Join date : 08.06.09

PostSubyek: Re: Jaman cilik sandiworo radio sik terkenal opo yo ?   Fri Sep 11, 2009 7:43 am

ak ra seneng sandiworo, mung crita basa jawa :

kuncung bawuk; pak besut (RRI)
cerita buku basa jawa (Redtjo Buntung/RB)
Kembali Ke Atas Go down
marsoes_76
Lurah
avatar

Lokasi : jakarta
Reputation : 1
Join date : 25.08.08

PostSubyek: Re: Jaman cilik sandiworo radio sik terkenal opo yo ?   Fri Sep 11, 2009 10:34 am

Mak Lampir.....cuma kayakne ra ono seng ngalah ke SAUR SEPUH deh...tiap omah mesti dalam pas jam2 tertentu yg terdengar jeritane Manthili lawan Lasmini? .....iyo po ra?????
Kembali Ke Atas Go down
Ripto_wae
KorLap
avatar

Lokasi : Bambu Apus,Ciputat (Cah_Kedungpoh )
Reputation : 3
Join date : 26.06.09

PostSubyek: Re: Jaman cilik sandiworo radio sik terkenal opo yo ?   Fri Sep 11, 2009 4:34 pm

Walah dadi kelingan maneh ki.....dadi crito aku rikolo semono pas wulan poso iki isin jarang wong sing duwe aku lali jeneng'e ..... nek saiki bangsane VCD, DVD kelinganku go kaset sing ono gambare ..... Critane tonggo duwi kaset Film yo kuwi Mak Lampir, Sembara....... podo delo rame-rame karo ngenteni sahur, biasane gor ngrungoke' neng radio, ki iso delo film'e jebule rupone mak lampir kuwi medeni tenan..... iki sing dadi do wedi pas anak buah'e mak lampir poro dedemit sing rupane podo ra genah ngotong keranda wong mati karo ngomong : Bang Mandor.... Bang Mandor...... Bang mandor..... karo muteri kampung golek mongso akibat'e bar film enthe podo wedi mulih.....di tambah maneh omah'e sing duwi film kuwi serem cerak belik karo wit sing critane ono sing nunggu.....akhir mulih podho goce'an sarung siji lan sijine'.....men ra do mlayu disik........
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: Jaman cilik sandiworo radio sik terkenal opo yo ?   

Kembali Ke Atas Go down
 
Jaman cilik sandiworo radio sik terkenal opo yo ?
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 2 dari 2Pilih halaman : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: LOUNGE 'N CHIT-CHAT :: Teras Nongkrong-
Navigasi: