Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 latihan boso kromo

Go down 
Pilih halaman : 1, 2, 3  Next
PengirimMessage
laregunungselatan
Lurah
avatar

Lokasi : NEGERI GINGSENG
Reputation : 1
Join date : 16.06.08

PostSubyek: latihan boso kromo   Wed Jun 25, 2008 8:13 pm

sedulur mbok ak khi di ajari boso kromo ben reti,,,ak gak iso blas jee sok nak nembunganake calon morotuo pye juran...ak di warai yo sedulurrr

_________________
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/laregunungselatan
4lief4
Koordinator
avatar

Lokasi : njakarta
Reputation : 0
Join date : 03.06.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu Jun 26, 2008 2:36 pm

Weh tak kiro arep marahi aku arep melu blajar je
Kembali Ke Atas Go down
laregunungselatan
Lurah
avatar

Lokasi : NEGERI GINGSENG
Reputation : 1
Join date : 16.06.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri Jun 27, 2008 1:33 am

4lief4 wrote:
Weh tak kiro arep marahi aku arep melu blajar je
isoku mung NJALOK=NYUWUN ngakakk ngakakk Monggo ingkang saget boso kromo dipun sering supados ingkas liyanipun ngertos Amiiiin Amiiiin lanjut

_________________
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/laregunungselatan
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri Jun 27, 2008 7:14 pm

Mas tak koreksi sithik yo.....nek wis nulis boso g usah ono kromo....

Mending Kromo.kuwi lanjutane kromo alus, kromo kasar lan kromo inggil....
Nek umpamane rep nulis yo Boso/Kromo...ha kuwi gpp, sory mas koreksi sithik yo......
Aku yo ijih belajar boso jowo jeee...heheheh
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
SAPTO SARDIYANTO
Camat
avatar

Lokasi : JAKARTA
Reputation : 1
Join date : 24.05.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu Jul 03, 2008 2:26 pm

nek kulo saget sitik2 pak tapi menawi nulis mboten saget
ten keluarga kulo ngangge boso jowo kromo dugi sak naki
neng geh ngoten pak tasih perlu sinau malih.

monggo dipun lanjut.

_________________
Betapa manisnya bersama - MU walau hidup ini pahit
asal Engkau ridha mesti semua orang marah sengit
alangkah baiknya jika antara aku dan Engkau makmur
walaupun antara diriku dan seluruh alam ini hancur
jika kasih sayang-MU telah hadir semuanya jadi hina
karena setiap yang diatas tanah akan menjadi tanah
(Enjoy Your life : Dr.M Al areifi)
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri Jul 04, 2008 12:59 pm

Cangkem, coba sampeyan rasakke, yen aku
muni “cangkemmu”, mesthi krasa kasar. Ya, ntes wae aku maca komentar
ing detik.com, ana wong sing ngomentari sawijining dosen : “pak x
cangkem mu lho…”.

Tembung-tembung sing sak jane “netral”, yen di ucapke ing kahanan
tertentu, bisa-bisa dadi pisuhan. Umume jenenge anggota badhan isa dadi
pisuhan. Mbuh, aku ra ruh kenapa jenenge anggota badhan cocok banget
dadi pisuhan. Contone, matamu, udelmu, ndhasmu, dhengkulmu lan
liya-liyane. Nanging ora kabeh cocok yen dinggo misuh, contone:
rambutmu, jempolmu, kupingmu (yen ditambahi kopoken isa dadi pisuhan)
lan liya-liyane.
Ana maneh tembung-tembung sing favorit kanggo misuh, yakuwi jenenge
kewan-kewan kayata, kata ini dilarang, bajing, wedhus, babi, munyuk lan liya-liyane.
Nanging uga ora kabeh jeneng kewan cocok kanggo misuh, contone: semut,
pitik, bebek, jaran…
Mbuh sapa sing mulai, tembung-tembung kuwi kok cocok kanggo misuh.
Aku ora arep ngajare sampeyan kabeh misuh, sebab kabeh mesthi wis
pinter tanpa diajari. Ning ndalan, ning sekolahan, ning radio, ning
tipi, wis akeh wong misuh….sampeyan mesthi pinter ‘dengan sendirinya’.
Sing paling becik, ra sah misuh !!!
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu Aug 07, 2008 7:23 pm

Aku durung ono opini mengko tak tanggapi ...pas mbukak pas bel ting,....tong... wayahe muleh...sabar yo mas....
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Mon Sep 15, 2008 3:28 pm

Ngoko
Kromo
Kromo Inggil

AbangAbritAbrit
AnakyogaPutra
adusadussiram
arannamaasma
banyutoyatoya
bojosemahgarwa
buwangbucalkéndhang
buyar rampung rampung
carita cariyos cariyos
cukur cukur paras, pangkas
dadi dados dados
dalan radinan margi
dandan dandos busana
deleng ningali mriksani
dhewé piyambak piyambak
doyan purun kersa
duwé gadhah kagungan
embuh kirangan ngapunten
endi pundi pundi
epék pendhet pundhut
gawa bekta asta
gedhé ageng ageng
gelem purun kersa
gelis énggal énggal
iki niki punika
ilang ical ical
imbuh imbet tanduk
inep nyipeng nyaré
isin isin lingsem
iya inggih sendika
jaga jagi reksa
jaluknedisuwun
jamujampiloloh
jaritsinjangnyamping
jerukjerukjeruk
jungkatseratpethat
jupukpendhetpundhut
kabéhsedayasedanten
kacamatakacamripatkacatingal
kakangkakangraka
kanggokanggékagem
kandhasanjangngendika
kklambirasukanageman
keris dhuwungwangkingan
kongkonkéngkénutus
kowésampéyanpanjenengan

sumber: http://hanacaraka.fateback.com/krama.htm
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Tue Sep 16, 2008 7:04 pm

Matur nuwun di bantu mas... suatu saat aku tambahi...
Kembali Ke Atas Go down
Prexndes
Koordinator
avatar

Reputation : 4
Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu Oct 16, 2008 10:22 pm

Kang Haryo..........
nJenengan niku ten pundi to.
Kulo padosi ten peken , ngendikane mbah Adi njenengan mboten wonten pasar.
Ten wonono kidul ndusun njih mboten wonten.
(nek raketemu kolonjonone tak rampet iki).
Kapok pisan.
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri Oct 17, 2008 8:39 am

Prexndes wrote:
Kang Haryo..........
nJenengan niku ten pundi to.
Kulo padosi ten peken , ngendikane mbah Adi njenengan mboten wonten pasar.
Ten wonono kidul ndusun njih mboten wonten.
(nek raketemu kolonjonone tak rampet iki).
Kapok pisan.
Nuwun 1000 , njenengan nyuanten kalihan sinten mas...?,nek sak umpami
anggenipun madhosi dereng kepanggih lha mbok nyuwun tulung kalian
pihak berwajib.....heee.heee
Kembali Ke Atas Go down
siti rahayu
Camat
avatar

Lokasi : Blok F 48
Reputation : 13
Join date : 25.07.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri Oct 17, 2008 9:16 am

bahasa jawa saya sangat kurang.....semoga saya bisa belajar sama kalian2x....

_________________
Cheisya Ramadhani Maulana
Ganapatih Naradatva Maulana
Kembali Ke Atas Go down
Prexndes
Koordinator
avatar

Reputation : 4
Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri Oct 17, 2008 11:52 am

siti rahayu wrote:
bahasa jawa saya sangat kurang.....semoga saya bisa belajar sama kalian2x....

Wooalah mbak Siti, menawi pingin sinau boso jawi njih nyeratipun ngagem boso jawi ngoten mbak.

monggo kito sinau sesarengan poro kadang.......

(biasane ki kang Haryo sing pinter, nyandi ki priyayine).
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri Oct 17, 2008 12:12 pm

Prexndes wrote:
siti rahayu wrote:
bahasa jawa saya sangat kurang.....semoga saya bisa belajar sama kalian2x....

Wooalah mbak Siti, menawi pingin sinau boso jawi njih nyeratipun ngagem boso jawi ngoten mbak.

monggo kito sinau sesarengan poro kadang.......

(biasane ki kang Haryo sing pinter, nyandi ki priyayine).

Weeeeekkk...ojo ngomongke pinter mas, aku ki ra dong jeeekkk nek masalah jowo ki......

Yooo,,,mbak, kulo aturi nulis jowo rumiyen....mboten sah perkewuh kaleh mas pri. Monggo gek nulis jawi...

Monggo
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Prexndes
Koordinator
avatar

Reputation : 4
Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Sat Nov 15, 2008 9:25 pm

kok njur pekewuh ro aku, njur opo sambung rapete ro aku to kang Haryo?.

monggo dipun lajengaken...........
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Tue Nov 18, 2008 2:11 pm

we lha monggo di lajeng aken...,kawontenan soyo dangu kok malah soyo reret...
Ndayan kawontenan ing forum meniko radhi kirang sumringah , mbok monggo di pun
regengaken malih.. ajib ajib
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Wed Nov 19, 2008 12:12 pm

Wooo, haa nggih mas ipung, nek porum meniko kirang rame nggih bebakaran mawon ben kajenge gayeng to.
Haaa nek gayeng meniko kan mangke ndadosaken, bungah ing pikir lan ati ingkang padang!
Nek sampun padang lak, terang sedoyo meniko dados sumangke angsale mlampah saget jigat.
MOnggo nderek kulo....
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Wed Nov 19, 2008 8:09 pm

hueeeheee..,Nadyan sepen ing forum mboten punopo ananging sampun ngantos sepen ing penggalih ,meniko ingkang nguatosaken,milo mbok monggo sesarengan anggen ipun nguri - uri toto boso ing forum meniko....

Mbok cobi mas wonosingo kerso mbikak pengalamanipun babakan sak sampun nipun lenggah ing perantauan meniko..monggo di pun sharing mbok bileh wonten ingkang dipun pendet manfaatipun kangge tiyang sanes..Monggo.... :l0(())((:
Kembali Ke Atas Go down
Prexndes
Koordinator
avatar

Reputation : 4
Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri Dec 12, 2008 11:53 am

wadow,

kamarmriki kok sepen njih.........

mboten wonten tiyang ingkang nglenggahi

boso jawi kok nelongso ..............

mbten wonten ingkang ngambah.
Kembali Ke Atas Go down
Prexndes
Koordinator
avatar

Reputation : 4
Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri Dec 12, 2008 11:55 am

(biasane kang haryo sok uro-uro neng kene je...)

kang njenengan ten pundi...

sepen kok'an.
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri Dec 12, 2008 5:45 pm

Haha hehe haha hehe....

Wonten timbalan menopo KAng MAs Pri, Kulo taseh wonten mriki...............

Karang kulo niku ket wingi niku, ngentosi piyantun lencir kuning dereng dugi2 jek mas, Lha wong angsale kulo kangsenan niki wonten mriki....

Nek mangke njenengan mangertos pityantune, tulung mang kbari, di tenggo mboke wonten lepen nggih mas...

Niki piyantune niku:




Mas mangke nek ngertos ken bali................

Suwun mas...
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri Dec 12, 2008 7:30 pm

Prexndes wrote:
wadow,

kamarmriki kok sepen njih.........

mboten wonten tiyang ingkang nglenggahi

boso jawi kok nelongso ..............

mbten wonten ingkang ngambah.

Mboten sah kuatos mas Prexndes,Dalem ugi stay tune wonten mriki....,Penggalih ipun mboten sah nelongso...hee3x

Awit saking niki sumonggo dipun damel sumringah....
Kembali Ke Atas Go down
rmlodang
Camat
avatar

Lokasi : Kayangan junggring saloko.
Reputation : 12
Join date : 12.08.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Sat Dec 27, 2008 9:54 am

Datan nendro ing babakan latihan boso kromo ing link puniko sangsoyo rameke mawon, uger kang mas prie twin kang mas Singo asring mlebet ing mriki.
Lagek sinten malih ingkang dados oboripun boso kromo menawi mboten piyantun kekalih puniko...Monggo katuran mandu to kang mas....
Kembali Ke Atas Go down
http://maryoto_metal@yahoo.com
japrax
Presidium
avatar

Lokasi : pelukan hangat luna maya
Reputation : 29
Join date : 11.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Wed Jan 21, 2009 10:00 am

poro sesepuh, wonten kamus boso kromo mboten njeh.?
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Wed May 13, 2009 9:40 pm

Prax, ono prax..... Kowe tuku wae ning Gramedia...ning inden...nek cepet kowe tuku wae ning Kramat(kwitang) Jenenege kamus jawa....
Nek ora sansekerta, utowo kawi....... Ning larang regane kuwi.
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Wed May 13, 2009 9:43 pm

Lha niki do teng pundi nggih.... KOk kadose sepi sanget niki jawinipun, menopo do sayah angsale arisan dek wingi akad meniko....

Mas Pri biasanaipun sampun lenggah wonten mriki wedangan kaleh Mas Ipung... Gek mas Lodang sing uro2 nembang gandrung.

Yoh kulo lenggahi kiyambak mawon, mugi wonten pawestri sing ngancani mangke.
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Prexndes
Koordinator
avatar

Reputation : 4
Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu May 14, 2009 10:09 am

Kulo nembe gol-gol wonten wingking nggriyo kang Haryo

lha monggo katuran pinarak wonten Gubuk kulo mriki

niki kulo nembe mbakar mbili,

(mbakare nganggo lethong garing lho...)
Kembali Ke Atas Go down
Prexndes
Koordinator
avatar

Reputation : 4
Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu May 14, 2009 10:18 am

Wonosingo Ngali Kidul wrote:
Haha hehe haha hehe....

Wonten timbalan menopo KAng MAs Pri, Kulo taseh wonten mriki...............

Karang kulo niku ket wingi niku, ngentosi piyantun lencir kuning dereng dugi2 jek mas, Lha wong angsale kulo kangsenan niki wonten mriki....

Nek mangke njenengan mangertos pityantune, tulung mang kbari, di tenggo mboke wonten lepen nggih mas...

Niki piyantune niku:




Mas mangke nek ngertos ken bali................

Suwun mas...



Woooo' ok 'o

Kang Haryo madosi pawestri meniko to?

kolo wau langkung wonten ngajeng gubuk kulo,

ngedikanipun badhe tindak peken kang Haryo..........

wanci saestu lencir kuning....

bejo panjenengan Kang Haryo

kagungan Garwo engkang Endah ing Warno lan Endah ing manah..........

mugi-mugi langgeng lan rahayu sak laminipun..........
Kembali Ke Atas Go down
Pak De
Lurah
avatar

Lokasi : Pontianak, Kalimantan Barat
Reputation : 3
Join date : 07.02.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri May 15, 2009 12:40 am

Salam taklim,

Ndherek bingah wondhene taksih wonten piyantun ingkang hangremeni olah boso kados puniko, amargi kulo tingali kados sampun sekedhik piyantun ingkang waget ugi ngagem olah boso ingkang makaten wonten ing pasrawungan. Kadosipun kathah nem - neman sakmeniko sami mboten seged utawi kirang wawasanipun babagan puniko. Kulo piyambak ugi tuno dungkap seserapanipun, saking meniko kulo badhe nderek ngangsu seserpan wonten ing mriki.

suwun
Kembali Ke Atas Go down
markus basuki
Lurah
avatar

Lokasi : malang - wonosari (ngijo)
Reputation : 2
Join date : 18.11.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri May 15, 2009 10:10 am

Kula ndherek urun rembug nggih!

Punika babagan seratan (tulisan). Racakipun seratan basa Jawi lepat sadaya. Cobi panjenengan gatosaken :

Seratan lepat (salah) - seratan leres (bener)

soyo sue ----- saya suwe
loro (sakit) ----- lara
ono ---- ana
kolo wau ---- kala wau
monggo ----- mangga lsp.

Punika babagan seratan. Sanes wekdal babagan sanesipun.
NUwun. Saking pakdhe Malang
Kembali Ke Atas Go down
http://cor-amorem.blogspot.com
Sponsored content




PostSubyek: Re: latihan boso kromo   

Kembali Ke Atas Go down
 
latihan boso kromo
Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 3Pilih halaman : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-
Navigasi: