Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 latihan boso kromo

Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2, 3  Next
PengirimMessage
laregunungselatan
Lurah
avatar

Lokasi : NEGERI GINGSENG
Reputation : 1
Join date : 16.06.08

PostSubyek: latihan boso kromo   Wed Jun 25, 2008 8:13 pm

First topic message reminder :

sedulur mbok ak khi di ajari boso kromo ben reti,,,ak gak iso blas jee sok nak nembunganake calon morotuo pye juran...ak di warai yo sedulurrr

_________________
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/laregunungselatan

PengirimMessage
Ipung Purwanto
Camat


Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri Dec 12, 2008 7:30 pm

Prexndes wrote:
wadow,

kamarmriki kok sepen njih.........

mboten wonten tiyang ingkang nglenggahi

boso jawi kok nelongso ..............

mbten wonten ingkang ngambah.

Mboten sah kuatos mas Prexndes,Dalem ugi stay tune wonten mriki....,Penggalih ipun mboten sah nelongso...hee3x

Awit saking niki sumonggo dipun damel sumringah....
Kembali Ke Atas Go down
rmlodang
Camat


Join date : 12.08.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Sat Dec 27, 2008 9:54 am

Datan nendro ing babakan latihan boso kromo ing link puniko sangsoyo rameke mawon, uger kang mas prie twin kang mas Singo asring mlebet ing mriki.
Lagek sinten malih ingkang dados oboripun boso kromo menawi mboten piyantun kekalih puniko...Monggo katuran mandu to kang mas....
Kembali Ke Atas Go down
http://maryoto_metal@yahoo.com
japrax
Presidium


Join date : 11.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Wed Jan 21, 2009 10:00 am

poro sesepuh, wonten kamus boso kromo mboten njeh.?
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas


Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Wed May 13, 2009 9:40 pm

Prax, ono prax..... Kowe tuku wae ning Gramedia...ning inden...nek cepet kowe tuku wae ning Kramat(kwitang) Jenenege kamus jawa....
Nek ora sansekerta, utowo kawi....... Ning larang regane kuwi.
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas


Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Wed May 13, 2009 9:43 pm

Lha niki do teng pundi nggih.... KOk kadose sepi sanget niki jawinipun, menopo do sayah angsale arisan dek wingi akad meniko....

Mas Pri biasanaipun sampun lenggah wonten mriki wedangan kaleh Mas Ipung... Gek mas Lodang sing uro2 nembang gandrung.

Yoh kulo lenggahi kiyambak mawon, mugi wonten pawestri sing ngancani mangke.
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Prexndes
Koordinator


Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu May 14, 2009 10:09 am

Kulo nembe gol-gol wonten wingking nggriyo kang Haryo

lha monggo katuran pinarak wonten Gubuk kulo mriki

niki kulo nembe mbakar mbili,

(mbakare nganggo lethong garing lho...)
Kembali Ke Atas Go down
Prexndes
Koordinator


Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu May 14, 2009 10:18 am

Wonosingo Ngali Kidul wrote:
Haha hehe haha hehe....

Wonten timbalan menopo KAng MAs Pri, Kulo taseh wonten mriki...............

Karang kulo niku ket wingi niku, ngentosi piyantun lencir kuning dereng dugi2 jek mas, Lha wong angsale kulo kangsenan niki wonten mriki....

Nek mangke njenengan mangertos pityantune, tulung mang kbari, di tenggo mboke wonten lepen nggih mas...

Niki piyantune niku:




Mas mangke nek ngertos ken bali................

Suwun mas...



Woooo' ok 'o

Kang Haryo madosi pawestri meniko to?

kolo wau langkung wonten ngajeng gubuk kulo,

ngedikanipun badhe tindak peken kang Haryo..........

wanci saestu lencir kuning....

bejo panjenengan Kang Haryo

kagungan Garwo engkang Endah ing Warno lan Endah ing manah..........

mugi-mugi langgeng lan rahayu sak laminipun..........
Kembali Ke Atas Go down
Pak De
Lurah


Join date : 07.02.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri May 15, 2009 12:40 am

Salam taklim,

Ndherek bingah wondhene taksih wonten piyantun ingkang hangremeni olah boso kados puniko, amargi kulo tingali kados sampun sekedhik piyantun ingkang waget ugi ngagem olah boso ingkang makaten wonten ing pasrawungan. Kadosipun kathah nem - neman sakmeniko sami mboten seged utawi kirang wawasanipun babagan puniko. Kulo piyambak ugi tuno dungkap seserapanipun, saking meniko kulo badhe nderek ngangsu seserpan wonten ing mriki.

suwun
Kembali Ke Atas Go down
markus basuki
Lurah


Join date : 18.11.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri May 15, 2009 10:10 am

Kula ndherek urun rembug nggih!

Punika babagan seratan (tulisan). Racakipun seratan basa Jawi lepat sadaya. Cobi panjenengan gatosaken :

Seratan lepat (salah) - seratan leres (bener)

soyo sue ----- saya suwe
loro (sakit) ----- lara
ono ---- ana
kolo wau ---- kala wau
monggo ----- mangga lsp.

Punika babagan seratan. Sanes wekdal babagan sanesipun.
NUwun. Saking pakdhe Malang
Kembali Ke Atas Go down
http://cor-amorem.blogspot.com
fitrah diyana
Koordinator
avatar

Lokasi : gejayan caturtungal,depok sleman yogyakarta
Reputation : 11
Join date : 14.04.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri May 15, 2009 10:39 am

poro pini sepoh daup kakung soho putri,,,,,,gek lali q??? Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri May 15, 2009 11:31 am

Katur pambagyo wilujeng dumatheng ngarsanipun poro lenggah sedayanipun, Nyuwun agunging samudro pangarsami ....sumonggo di pun lajeng aken... ajib
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Mon May 18, 2009 11:47 am

Prexndes wrote:
Wonosingo Ngali Kidul wrote:
Haha hehe haha hehe....

Wonten timbalan menopo KAng MAs Pri, Kulo taseh wonten mriki...............

Karang kulo niku ket wingi niku, ngentosi piyantun lencir kuning dereng dugi2 jek mas, Lha wong angsale kulo kangsenan niki wonten mriki....

Nek mangke njenengan mangertos pityantune, tulung mang kbari, di tenggo mboke wonten lepen nggih mas...

Mas mangke nek ngertos ken bali................

Suwun mas...



Woooo' ok 'o

Kang Haryo madosi pawestri meniko to?

kolo wau langkung wonten ngajeng gubuk kulo,

ngedikanipun badhe tindak peken kang Haryo..........

wanci saestu lencir kuning....

bejo panjenengan Kang Haryo

kagungan Garwo engkang Endah ing Warno lan Endah ing manah..........

mugi-mugi langgeng lan rahayu sak laminipun..........

Wah meniko mboten garwo kulo mas, nanging pawestri meniko di padosi teng mbokne.
Dados kulo namung di kengken niki.
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Mon May 18, 2009 11:50 am

Pak De wrote:
Salam taklim,

Ndherek bingah wondhene taksih wonten piyantun ingkang hangremeni olah boso kados puniko, amargi kulo tingali kados sampun sekedhik piyantun ingkang waget ugi ngagem olah boso ingkang makaten wonten ing pasrawungan. Kadosipun kathah nem - neman sakmeniko sami mboten seged utawi kirang wawasanipun babagan puniko. Kulo piyambak ugi tuno dungkap seserapanipun, saking meniko kulo badhe nderek ngangsu seserpan wonten ing mriki.

suwun

Wah leres sanget mas aturipun njenengan, sing marai meniko boso jawi niku ndeso lan kolot. Dados cah nom sakniki dados males nyinau.
Mending boso londo tinimbang jawi.
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Mon May 18, 2009 11:51 am

markus basuki wrote:
Kula ndherek urun rembug nggih!

Punika babagan seratan (tulisan). Racakipun seratan basa Jawi lepat sadaya. Cobi panjenengan gatosaken :

Seratan lepat (salah) - seratan leres (bener)

soyo sue ----- saya suwe
loro (sakit) ----- lara
ono ---- ana
kolo wau ---- kala wau
monggo ----- mangga lsp.

Punika babagan seratan. Sanes wekdal babagan sanesipun.
NUwun. Saking pakdhe Malang

Wah nggih leres cenan ejaane meniko, nanging maose ngangge "O"....
Monggomas angsale nenuis... di pun lajengaken...
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
tomb
Lurah
avatar

Lokasi : bintaro
Reputation : 1
Join date : 27.03.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Wed May 20, 2009 7:03 pm

inyong wong asli cilacap arep sinau karo mase n mbakyune,sopo sing arep warahi aku jajal????
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Wed May 20, 2009 10:59 pm

Di pun sumanggak aken Mas Tomb, Kersanipun saking pundi anggenipun bade sinau..? Monggo...
Kembali Ke Atas Go down
Prexndes
Koordinator
avatar

Reputation : 4
Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu May 21, 2009 11:51 am

(wah, rodo rame)

monggo kadang FKOG kito regengakaen forum meniko
Kembali Ke Atas Go down
Prexndes
Koordinator
avatar

Reputation : 4
Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu May 21, 2009 11:58 am

tomb wrote:
inyong wong asli cilacap arep sinau karo mase n mbakyune,sopo sing arep warahi aku jajal????


Monggo kang Tomb

mboten dados menopo

kito nyinau boso jawi sesarengan
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu May 21, 2009 12:04 pm

Nek ajeng bade latihan jawi kaleh Mas Pri ro Mas Ipung niku mawon mas.... ajib
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Prexndes
Koordinator
avatar

Reputation : 4
Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu May 21, 2009 12:40 pm

Wonosingo Ngali Kidul wrote:
Nek ajeng bade latihan jawi kaleh Mas Pri ro Mas Ipung niku mawon mas.... ajib

whara khadhah....

ampun ngoten kang Haryo.........

kulo niku njih taksih sinau lho.....

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

(kok iso-isane kon karo aku ki lho?)
Kembali Ke Atas Go down
rmlodang
Camat
avatar

Lokasi : Kayangan junggring saloko.
Reputation : 12
Join date : 12.08.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu May 21, 2009 3:53 pm

Kulo nderek sowan kangmas sedayanipun, hanamung bade nyuwun pirso.....mugi mugi paringono katerangan. Punopo mriki karawuhan Pawestri Ndeso Arummanies..?

Amargi kolo wingi Dimas Gandung paring kabar menawi pawestri puniko mlampah mangidul.

Suwun.
Kembali Ke Atas Go down
http://maryoto_metal@yahoo.com
Den Ayu
Koordinator
avatar

Lokasi : Wonosari GK
Reputation : 18
Join date : 23.03.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu May 21, 2009 6:25 pm

He he he...kulo numpang liwat mawon...

Sinambi sinau...

Mboten damang kulo boso kromo..


:roll:
Kembali Ke Atas Go down
Pak De
Lurah
avatar

Lokasi : Pontianak, Kalimantan Barat
Reputation : 3
Join date : 07.02.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu May 21, 2009 8:37 pm

rmlodang wrote:
Kulo nderek sowan kangmas sedayanipun, hanamung bade nyuwun pirso.....mugi mugi paringono katerangan. Punopo mriki karawuhan Pawestri Ndeso Arummanies..?

Amargi kolo wingi Dimas Gandung paring kabar menawi pawestri puniko mlampah mangidul.

Suwun.

Monggo, katuran pinarak rumiyin, kados sampun sayah ketingal gumbrobyos luh ipun. Menopo ingkang dipun padosi Pawestri ingKang endah Sulistyo parsuryanipun. Wonten ing miriki panci leres wonten piyantun ingkang makaten. Ananging menawi leres ingkang meniko, handadosno kawuningan bilih pawestri puniko sampun gadah tetimbangan
Kembali Ke Atas Go down
markus basuki
Lurah
avatar

Lokasi : malang - wonosari (ngijo)
Reputation : 2
Join date : 18.11.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri May 22, 2009 10:17 am

Mboten dados punapa kangmas, awit anggen kawula madosi pawestri punika namung badhe nakyinaken, punapa pawetsri kasebat tiyang ingkang mlajaraken arta kawula. Manawi sanes, inggih mboten dados punapa. Idhep-idhep pados tetepangan. Sinten mangertos, sanes wekdal dados sadherek. Wah ... wah ... wah ...!!! Kaya pidhato wae ...
Kembali Ke Atas Go down
http://cor-amorem.blogspot.com
markus basuki
Lurah
avatar

Lokasi : malang - wonosari (ngijo)
Reputation : 2
Join date : 18.11.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri May 22, 2009 10:24 am

Wonten cathetan sekedhik :
Basa Jawi kathah ngangge "akhiran" legena : sawa, bapa, tawa lsp.

Seratan ingkang leres ngangge a. Yen ngangge o - diwaos o : sowo, bopo.

Cobi pungatosaken :

Sirahku lara (sakit).
Ana sing nulis : Sirahku loro.
Apa ya tumon wong kok sirahe loro? (dua)
Kembali Ke Atas Go down
http://cor-amorem.blogspot.com
must_ed
Koordinator
avatar

Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri May 22, 2009 11:51 am

tambahan ; seratan "punapa" dipun waos "menapa" lajeng "punika" dipun waos "menika" lan taksih kathah malih waosan2 ingkang mboten jumbuh kaliyan seratanipun.

mangga2 para kadang sedayanipun dipun lajengaken anggenipun nyinau boso jawi utaminipun babagan kromo inggil, langkung2 kagem para kadang muda sedayanipun.

ajib ajib ajib
Kembali Ke Atas Go down
markus basuki
Lurah
avatar

Lokasi : malang - wonosari (ngijo)
Reputation : 2
Join date : 18.11.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri May 22, 2009 1:28 pm

Leres kang!
Kembali Ke Atas Go down
http://cor-amorem.blogspot.com
tomb
Lurah
avatar

Lokasi : bintaro
Reputation : 1
Join date : 27.03.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Sat May 30, 2009 11:48 am

aKU mboten iso mase kpiye yo?
Kembali Ke Atas Go down
tomb
Lurah
avatar

Lokasi : bintaro
Reputation : 1
Join date : 27.03.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Sat May 30, 2009 11:49 am

walah lah bingung aku mas,aku asli cilicap kock ajarin dong!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator
avatar

Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Sat May 30, 2009 2:47 pm

mboten sah bingung dhimas.... anggenipun menggalih mboten sah awrat2... samangke kita sesarengan nyinau..... kagem ingkang sampun pana mangga anggenipun nggulawenthah kadang wredha mudha... supados boso jawi punika tansah lestantun.... ajib ajib
Kembali Ke Atas Go down
Prexndes
Koordinator
avatar

Reputation : 4
Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Sun Jun 21, 2009 12:43 pm

markus basuki wrote:
Wonten cathetan sekedhik :
Basa Jawi kathah ngangge "akhiran" legena : sawa, bapa, tawa lsp.

Seratan ingkang leres ngangge a. Yen ngangge o - diwaos o : sowo, bopo.

Cobi pungatosaken :

Sirahku lara (sakit).
Ana sing nulis : Sirahku loro.
Apa ya tumon wong kok sirahe loro? (dua)


nopo njih mekaten mas?

menawi kulo, tulisan lan maosipun kedah dipun jumbuh'aken kaliyan kabetahan mas.

ning njih monggo kerso kemawon dumateng kadang sedoyo.


monggo dipun lajengaken............


Terakhir diubah oleh Prexndes tanggal Thu Aug 27, 2009 6:46 pm, total 1 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
Agus susanto1999
KorLap
avatar

Lokasi : jakarta palmerah
Reputation : 10
Join date : 23.05.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Sun Jun 21, 2009 3:03 pm

aku bisa bahasa jowo tapi gak iso boso
Kembali Ke Atas Go down
siwid
Donatur
avatar

Lokasi : nomaden
Reputation : 21
Join date : 04.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Sun Jun 21, 2009 8:11 pm

nyimak Very Happy

_________________
Syarat biar punya kawan memang sederhana. Modalnya, mau menerima kawanmu apa adanya. Itu saja!
Kembali Ke Atas Go down
Lanang168
Lurah
avatar

Lokasi : Semin (dul terminal) - Cikarang, JBBK
Reputation : 0
Join date : 16.07.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Sat Jul 18, 2009 4:43 am

Prexndes wrote:
markus basuki wrote:
Wonten cathetan sekedhik :
Basa Jawi kathah ngangge "akhiran" legena : sawa, bapa, tawa lsp.

Seratan ingkang leres ngangge a. Yen ngangge o - diwaos o : sowo, bopo.

Cobi pungatosaken :

Sirahku lara (sakit).
Ana sing nulis : Sirahku loro.
Apa ya tumon wong kok sirahe loro? (dua)


nopo njih mekaten mas?

menawi kulo, tulisan lan wacanipun kedah dipun jumbuh'aken kaliyan kabetahan mas.

ning njih monggo kerso kemawon dumateng kadang sedoyo.


monggo dipun lajengaken............

kemutan rikala dalem taksih SD, kados leres ngendikane Bapa Basuki.
"O" kados ; "moto" (eye), "loro" (ill), "piro" (how much) dipun serat ngagem "A" ; "mata", "lara" lan "pira".
Nanging "O" kados ; "kebo", "bojo", "bodo" tetep dipun serat ngagem "O"

sumangga kalejengaken, dalem nderek nyimak lan sinau
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu Aug 27, 2009 5:25 pm

must_ed wrote:
mboten sah bingung dhimas.... anggenipun menggalih mboten sah awrat2... samangke kita sesarengan nyinau..... kagem ingkang sampun pana mangga anggenipun nggulawenthah kadang wredha mudha... supados boso jawi punika tansah lestantun.... ajib ajib
*kawulo ajeng tangklet njih... menawi awrat2 puniko artosipun punopo njih..?
*.."samangke kita sesarengan nyinau".. => Buah semangka..?
*... kagem ingkang sampun pana.. "pana" => ngerti nopo injih..?

Cekap semanten anggen kawulo nyimak, mbok bilih wonten kasar-kasuring anggen kawulo komentar...'hayah komentar ki kromone opo :oops:'..njih nyuwun dipun koreksi ngakak
Welah dalah tambah blepotan ngakak
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mas roso
Koordinator
avatar

Lokasi : Pondok Indah Kutabumi TNG
Reputation : 7
Join date : 08.06.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu Aug 27, 2009 5:32 pm

Heuk Luk Nun...Wonten Dawuh...Romo...
Kembali Ke Atas Go down
case_me
KorLap
avatar

Lokasi : Semanu-Wonosari-Jogja (PP)
Reputation : 0
Join date : 06.06.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu Aug 27, 2009 6:43 pm

namung nderek nyimak kemawon...mboten saget menawi nyerat engkang kathah2...
Kembali Ke Atas Go down
http://www.kiezme.wordpress.com
Prexndes
Koordinator
avatar

Reputation : 4
Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu Aug 27, 2009 6:55 pm

Monnggo kadang FKOG, pun lajengaken

( sepi temen )
Kembali Ke Atas Go down
rmlodang
Camat
avatar

Lokasi : Kayangan junggring saloko.
Reputation : 12
Join date : 12.08.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu Aug 27, 2009 10:16 pm

Nuwun kepareng matur wonten ngarsanipun Kang Mas Prie, sak derengipun kawulo nyuwun samudero pangaksami ambukbilih anggen kawulo matur wonten sak ngajeng panjenengan mboten amranani ing penggalih, tadah deduko ingkang amurmat.....
Kembali Ke Atas Go down
http://maryoto_metal@yahoo.com
Sponsored content




PostSubyek: Re: latihan boso kromo   

Kembali Ke Atas Go down
 
latihan boso kromo
Kembali Ke Atas 
Halaman 2 dari 3Pilih halaman : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-
Navigasi: