Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 latihan boso kromo

Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2, 3
PengirimMessage
laregunungselatan
Lurah
avatar

Lokasi : NEGERI GINGSENG
Reputation : 1
Join date : 16.06.08

PostSubyek: latihan boso kromo   Wed Jun 25, 2008 8:13 pm

First topic message reminder :

sedulur mbok ak khi di ajari boso kromo ben reti,,,ak gak iso blas jee sok nak nembunganake calon morotuo pye juran...ak di warai yo sedulurrr

_________________
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/laregunungselatan

PengirimMessage
Prexndes
Koordinator


Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Sun Jun 21, 2009 12:43 pm

markus basuki wrote:
Wonten cathetan sekedhik :
Basa Jawi kathah ngangge "akhiran" legena : sawa, bapa, tawa lsp.

Seratan ingkang leres ngangge a. Yen ngangge o - diwaos o : sowo, bopo.

Cobi pungatosaken :

Sirahku lara (sakit).
Ana sing nulis : Sirahku loro.
Apa ya tumon wong kok sirahe loro? (dua)


nopo njih mekaten mas?

menawi kulo, tulisan lan maosipun kedah dipun jumbuh'aken kaliyan kabetahan mas.

ning njih monggo kerso kemawon dumateng kadang sedoyo.


monggo dipun lajengaken............


Terakhir diubah oleh Prexndes tanggal Thu Aug 27, 2009 6:46 pm, total 1 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
Agus susanto1999
KorLap


Join date : 23.05.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Sun Jun 21, 2009 3:03 pm

aku bisa bahasa jowo tapi gak iso boso
Kembali Ke Atas Go down
siwid
Donatur


Join date : 04.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Sun Jun 21, 2009 8:11 pm

nyimak Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
Lanang168
Lurah


Join date : 16.07.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Sat Jul 18, 2009 4:43 am

Prexndes wrote:
markus basuki wrote:
Wonten cathetan sekedhik :
Basa Jawi kathah ngangge "akhiran" legena : sawa, bapa, tawa lsp.

Seratan ingkang leres ngangge a. Yen ngangge o - diwaos o : sowo, bopo.

Cobi pungatosaken :

Sirahku lara (sakit).
Ana sing nulis : Sirahku loro.
Apa ya tumon wong kok sirahe loro? (dua)


nopo njih mekaten mas?

menawi kulo, tulisan lan wacanipun kedah dipun jumbuh'aken kaliyan kabetahan mas.

ning njih monggo kerso kemawon dumateng kadang sedoyo.


monggo dipun lajengaken............

kemutan rikala dalem taksih SD, kados leres ngendikane Bapa Basuki.
"O" kados ; "moto" (eye), "loro" (ill), "piro" (how much) dipun serat ngagem "A" ; "mata", "lara" lan "pira".
Nanging "O" kados ; "kebo", "bojo", "bodo" tetep dipun serat ngagem "O"

sumangga kalejengaken, dalem nderek nyimak lan sinau
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas


Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu Aug 27, 2009 5:25 pm

must_ed wrote:
mboten sah bingung dhimas.... anggenipun menggalih mboten sah awrat2... samangke kita sesarengan nyinau..... kagem ingkang sampun pana mangga anggenipun nggulawenthah kadang wredha mudha... supados boso jawi punika tansah lestantun.... ajib ajib
*kawulo ajeng tangklet njih... menawi awrat2 puniko artosipun punopo njih..?
*.."samangke kita sesarengan nyinau".. => Buah semangka..?
*... kagem ingkang sampun pana.. "pana" => ngerti nopo injih..?

Cekap semanten anggen kawulo nyimak, mbok bilih wonten kasar-kasuring anggen kawulo komentar...'hayah komentar ki kromone opo :oops:'..njih nyuwun dipun koreksi ngakak
Welah dalah tambah blepotan ngakak
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mas roso
Koordinator


Join date : 08.06.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu Aug 27, 2009 5:32 pm

Heuk Luk Nun...Wonten Dawuh...Romo...
Kembali Ke Atas Go down
case_me
KorLap


Join date : 06.06.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu Aug 27, 2009 6:43 pm

namung nderek nyimak kemawon...mboten saget menawi nyerat engkang kathah2...
Kembali Ke Atas Go down
http://www.kiezme.wordpress.com
Prexndes
Koordinator


Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu Aug 27, 2009 6:55 pm

Monnggo kadang FKOG, pun lajengaken

( sepi temen )
Kembali Ke Atas Go down
rmlodang
Camat


Join date : 12.08.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu Aug 27, 2009 10:16 pm

Nuwun kepareng matur wonten ngarsanipun Kang Mas Prie, sak derengipun kawulo nyuwun samudero pangaksami ambukbilih anggen kawulo matur wonten sak ngajeng panjenengan mboten amranani ing penggalih, tadah deduko ingkang amurmat.....
Kembali Ke Atas Go down
http://maryoto_metal@yahoo.com
Prexndes
Koordinator
avatar

Reputation : 4
Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri Aug 28, 2009 1:57 am

Wuaduw....

kang Lodhang . . .
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator
avatar

Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri Aug 28, 2009 12:47 pm

rmlodang wrote:
Nuwun kepareng matur wonten ngarsanipun Kang Mas Prie, sak derengipun kawulo nyuwun samudero pangaksami ambukbilih anggen kawulo matur wonten sak ngajeng panjenengan mboten amranani ing penggalih, tadah deduko ingkang amurmat.....

kasumanggaaken anggenipun badhe ngendika.... kok mboten dipun terasaken... wonten kersa menapa dhimas??? sajake kok le penting sanget....

_________________
BOCAH NDESO ARANG NGERTI KUTHO
Kembali Ke Atas Go down
rmlodang
Camat
avatar

Lokasi : Kayangan junggring saloko.
Reputation : 12
Join date : 12.08.08

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri Aug 28, 2009 8:07 pm

must_ed wrote:
rmlodang wrote:
Nuwun kepareng matur wonten ngarsanipun Kang Mas Prie, sak derengipun kawulo nyuwun samudero pangaksami ambukbilih anggen kawulo matur wonten sak ngajeng panjenengan mboten amranani ing penggalih, tadah deduko ingkang amurmat.....

kasumanggaaken anggenipun badhe ngendika.... kok mboten dipun terasaken... wonten kersa menapa dhimas??? sajake kok le penting sanget....

Sumelo atur..kulo sowan dateng dalem panjenengan dalem sepindah silaturohmi lan ugi nuwene kasugengan dalem, dalah ingkang ongko kalih kulo sowan mriki bade matur dumateng panjenengan menawi dipun keparengaken putro putri panjenengan dalem badhe kulo ajak gesang bebrayan. Nyuwun sewu menawi atur kawulo dumateng panjenengan kirang mranani ing penggalih....
Kembali Ke Atas Go down
http://maryoto_metal@yahoo.com
ogaduwe
Warga
avatar

Lokasi : Semarang
Reputation : 0
Join date : 17.09.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Thu Sep 17, 2009 3:33 pm

Salam Kenal

Carane sinau boso kromo piye to?
Maca neng kene malah mumet je

________________________________________
tiyang jawi namung gede teng jakarta
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat
avatar

Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Wed Nov 10, 2010 7:39 pm

ogaduwe wrote:
Salam Kenal

Carane sinau boso kromo piye to?
Maca neng kene malah mumet je
dipun kerik punapa dipun blonyo balsem, kerasnipun mboten mumet.
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: latihan boso kromo   Fri Nov 12, 2010 10:54 pm

mbah sunar wrote:
ogaduwe wrote:
Salam Kenal

Carane sinau boso kromo piye to?
Maca neng kene malah mumet je
dipun kerik punapa dipun blonyo balsem, kerasnipun mboten mumet.
cobi njenengan ngemut jempolan suku kaping tigo, mengke lak saras

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubyek: Re: latihan boso kromo   

Kembali Ke Atas Go down
 
latihan boso kromo
Kembali Ke Atas 
Halaman 3 dari 3Pilih halaman : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-
Navigasi: