Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 GOLEK MANUK

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
Tugiyono
Lurah
avatar

Lokasi : Semanu/ jakarta/ makassar
Reputation : 0
Join date : 30.06.08

PostSubyek: GOLEK MANUK   Wed Jul 02, 2008 8:37 am

Cilikanku ndisik yen wayahe telo arep di grinting yen bengi ngowo senter podo golek manuk sing do turu ono wit telo lha gek di gebuk yen turu ne manuk nek wit2an sing duwur yo di plinteng geng do di bakar di nggo lawuh segane tiwul pletikan sego pari yen ora yo sego jagung, nek masane golek manuk rampung yo golek jangkrik nek nggon tello tilas wit telo karo nek ngisor mbayung, sing konco kabeng duwe masa lalu sing podo ayo podo alam2an mengenang masa cilike.... awake ben tambah ndrojos neng mripat.....
Kembali Ke Atas Go down
gimbik
Pengawas
avatar

Lokasi : Nori One
Reputation : 6
Join date : 04.03.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Wed Jul 02, 2008 9:46 am

ouw yen nang nggonku jenenge nyuluh manuk mas

_________________
I know the Lord will make a way for me
Mampir Dunk==> Bola
Disini Juga ==> Site
OK Zone ===> Blog
Dengerin Lagunya ===>> my world
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/imbik
lovegunungkidul@yahoo.co.
eRTe
avatar

Reputation : 0
Join date : 17.06.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Thu Jul 03, 2008 10:55 am

Salam...
kagem.... mas Tugiyono....
Subehannalloh.....sungguh indah sekali masa kecil mas tugiyono...begitu indah nan sederhana..., alam terindah sewaktu kecilku ya... digunung kidul....
Kesederhanaanya begitu kental....., kehdupan para petaninya yang pantang menyerah... sehabis sholat shubuh para petani mencari dan menyongsong.....Rezeki yang Halal....begitu nikmat... Alloh maha Pemberi rezeki...., Alkhamduulillah....semua kita lalui dengan manis... baru tahu sekarng alangkah mulianya para petani disekitar saya... untuk makan sebiji beras harus mengeluarkan seember peluh keringat & waktu seharian.....dengan membiarkan sikecil penerus bangsa mencari belalang atau bermain dengan temen2nya.....
kini setelah 25 tahun berlalu..... sangatlah mulia....mereka dari pada yang dulu mungkin pernah kita bangga2banggkan...(maaf...kaya mendadak...).
Kembali Ke Atas Go down
SAPTO SARDIYANTO
Camat
avatar

Lokasi : JAKARTA
Reputation : 1
Join date : 24.05.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Thu Jul 03, 2008 1:58 pm

Kalau aku waktu masih tinggal dijogja pak kalau malem minggu
nyetrum welut neng sawah bar kuwi nyolong melon tekan esuk pak
nek minggu nembak bajing neng alas neng aku ra doyan iwake gor
seneng nembaki wae.

kalau teringat masa lalu kayaknya pinggin mengulangi lagi
terutama nembaki bajing ini hobi saya banget pak

matur suwun,

_________________
Betapa manisnya bersama - MU walau hidup ini pahit
asal Engkau ridha mesti semua orang marah sengit
alangkah baiknya jika antara aku dan Engkau makmur
walaupun antara diriku dan seluruh alam ini hancur
jika kasih sayang-MU telah hadir semuanya jadi hina
karena setiap yang diatas tanah akan menjadi tanah
(Enjoy Your life : Dr.M Al areifi)
Kembali Ke Atas Go down
Tugiyono
Lurah
avatar

Lokasi : Semanu/ jakarta/ makassar
Reputation : 0
Join date : 30.06.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Mon Jul 07, 2008 6:40 pm

Lha ku malah san soyo trenyuh yen nomongke masa kecil dulu!
opo meneh kok rodo ake sing podo karo kegiatanku disik, walaikum salam ugi kunjuk dumateng love gunkid.....ugi dumateng rencang2 sedoyo kemawon
Kembali Ke Atas Go down
gimbik
Pengawas
avatar

Lokasi : Nori One
Reputation : 6
Join date : 04.03.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Thu Jul 10, 2008 8:01 am

Tugiyono wrote:
Lha ku malah san soyo trenyuh yen nomongke masa kecil dulu!
opo meneh kok rodo ake sing podo karo kegiatanku disik, walaikum salam ugi kunjuk dumateng love gunkid.....ugi dumateng rencang2 sedoyo kemawon

salam balik mas saking Gimbik lan rencang2 sedanten

_________________
I know the Lord will make a way for me
Mampir Dunk==> Bola
Disini Juga ==> Site
OK Zone ===> Blog
Dengerin Lagunya ===>> my world
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/imbik
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Thu Jul 10, 2008 1:40 pm

Wah yo apik ki pengalaman ndisik cilik.....

Nek aku ndisik ki jamane telo arep d gaplek ki goleke jangkrik...ning ijih ono ning sor mbayung..
Sing marai nek telo ijih do duwur lan ijih akeh godonge,nek nggone daerahku akeh ulane mas....opo maneh nek mbengi...akeh2e ulo pliting lan ulo sing nyembur kae....

Melakne yo cen ono manuk sih...nanging ulane sing marai medeni kuwi.......

hayo cilik2an kuwi bedo2 jeee.....lan nek sakiki lak bedane kuwi lak cah sakiki gur nonton TV wae lan DVD.....dadi nek golek ngono kuwi wis g musime maneh....
Yoh jeneng wae evolusi peradaban biasalah...
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Tugiyono
Lurah
avatar

Lokasi : Semanu/ jakarta/ makassar
Reputation : 0
Join date : 30.06.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Thu Jul 17, 2008 5:35 pm

lha ulo iso ditangkap didol nek dawane enek 2 meter ndisik 3ribu.....!makane ngonaku wis gak ono ulo, walang, uler lan sak panunggalane, wis wedi karo manungso.....!

yo bocah saiki wis bedo adat.....! paling2 podo nongkrong nengprapatan.....! lha nek awake ndisik akeh2he podo golek gegremetan
Kembali Ke Atas Go down
anclex
Lurah
avatar

Reputation : 0
Join date : 19.05.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Mon Jul 28, 2008 2:09 pm

wah...
kelingan jaman cilik dadine
cilikanku..
yen wes balek sekolah cucul klambi bablas mancing tekan sore
ket seko kali bandung, njengglong, kali kepil, tekan kreteg bubrah
sing digoleki iwak wader, sukur2 entuk lele
nek dong lagi mujur
tekan sore lg mulih, hasile d goreng go mangan karo sambel bawang
duh enake.........
Kembali Ke Atas Go down
giadi_pcs
Camat
avatar

Lokasi : sudirman jakpus
Reputation : 3
Join date : 14.07.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Mon Jul 28, 2008 2:53 pm

nek mung mancing to yo gaweanku mbiyen dek cilik jek

nggowo kloso , trs mbuntel sego karo lawuh , nggowo radio ,

mancing karo full music jan koyo wong ra duwe doso tenan
Kembali Ke Atas Go down
jathoe_hutchi
eRTe
avatar

Lokasi : Ponjong
Reputation : 0
Join date : 25.07.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Tue Jul 29, 2008 1:44 am

huahuahua....
tak melu crito yo..
jian..hummfzzz moco crito mas2 e ng dhuwur...
aq yo duwe crito, pengalaman, nek cilikan ku ndisik sok golek walang..,hahahaha...direwangi udan2, adem hyo tho..., jeblog, gek urung ko nek di pathak sg duwe alas coz ngidak2 tanduran.....wes jan nek ngelingi jaman ra enak gur marak ke guyu campur trenyuh..neng yo tak habis piker aq nek kelingan tingkah ku ndhisik...hummmfzzz.....truz ko nek ganti musim yo melu ganti kegiatan, mancing ng kalen barang(padahal ng ngomah yo eneng kolam,,)gek mbuh opo sg di panceng yo ra jelas..,kadang malah sok entuk yuyu, sepatu, sendal, wes ra nggenah kabeh pokoe...,sg jelas entuk seneng, karo pengalaman koyo ngunu kui iso di nggo crito anak putu..wakakakakak.....
Kembali Ke Atas Go down
http://jathoe.blogspot.com
jati
KorLap
avatar

Lokasi : Rawamangun-Bintaro-Ponjong
Reputation : 0
Join date : 04.11.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Wed Dec 03, 2008 9:11 pm

Nek aku golek manuk nganggo plintheng. Aku sih kur ngancani , kancaku sing titis tenan. Manuk emprit neng nduwur wit kambil iso keno. trus dibakar nganggo wuh, bumbu uyah thok.

Musim rendheng golek walang, udan-udan, midaki tanduran, dioyak sing nduwe tanduran, mblayuuuuuuu
Kembali Ke Atas Go down
http://daris.blog.friendster.com/
iceday
KorLap
avatar

Lokasi : karawang
Reputation : 3
Join date : 02.12.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Thu Dec 04, 2008 12:59 am

Tugiyono wrote:
lha ulo iso ditangkap didol nek dawane enek 2 meter ndisik 3ribu.....!makane ngonaku wis gak ono ulo, walang, uler lan sak panunggalane, wis wedi karo manungso.....!

yo bocah saiki wis bedo adat.....! paling2 podo nongkrong nengprapatan.....! lha nek awake ndisik akeh2he podo golek gegremetan

jan iki malah ngalahi RANGAS ngenteki opo-opo.
:%^&^: :%^&^: :%^&^:
Kembali Ke Atas Go down
Tugiyono
Lurah
avatar

Lokasi : Semanu/ jakarta/ makassar
Reputation : 0
Join date : 30.06.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Fri Dec 19, 2008 1:48 pm

Yo koyo ngono kuwi gaweaneku ndisik nek saiki wis bedo podo golek dwit susahe ra jamak
Kembali Ke Atas Go down
prasetyo
Camat
avatar

Lokasi : Ngadipiro-Rejosari-Semin-Jakarta
Reputation : 4
Join date : 22.03.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Fri Dec 19, 2008 4:41 pm

ngelengke jaman biyen sih neng kampung mas, nek aku seko sekolah ngaret suket ngg pakan sapi bar kuwi mancing neng kali, wengine njur nyuluh iwak langsung dimasak di goreng po di linting wah enak tenan dipangan bareng-bareng karo konco
Kembali Ke Atas Go down
Tugiyono
Lurah
avatar

Lokasi : Semanu/ jakarta/ makassar
Reputation : 0
Join date : 30.06.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Fri Dec 19, 2008 6:03 pm

roto2 yo podo wae cilikane awake kabeh....!ning saiki akeh telogo sing wis podo mati dadi nek arep mancing rodo susah paling2 neng daerah ponjong sak sekitare isih iso melu mancing ning iwake wis ora gurih.... soale iwak ingon2 sing dipakan nganggo pelet sak panunggalane
Kembali Ke Atas Go down
Kartiyo
KorLap
avatar

Lokasi : Bandung
Reputation : 0
Join date : 04.03.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Sat Dec 27, 2008 8:04 pm

Yen wayahe arep nggaplek, bengi2 biasane nyuluh manuk gemak sing akeh. Neng nggonku jenenge manuk gemak, ning yen wong kota ngarani burung puyuh....
Kembali Ke Atas Go down
Joko Tarup
Koordinator
avatar

Lokasi : Kandang Langit,kemul mego
Reputation : 0
Join date : 27.10.08

PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   Tue Dec 30, 2008 12:58 pm

Nek cilikanku biyen seneng mburu manuk penthet sing isih anakan terus tak ingu nganti iso nyucuk dewe terus tak dol.
Nek musim kates mateng( pepaya) aku gawe jebakan manuk thilang nganggo senar terus manuke tak dol sijine Rp 1000 rupiah.Nek lagi ngaggur senengane nggabur doro seko ponjong numpak pit onthel.
Nganti saiki kabeh mau ora iso lali,saking senengku karo manuk aku ora tego mangan daging manuk.Nek aku duwe nggon sing jembar aku pingin ngingu manuk kanggo kelangenan.
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: GOLEK MANUK   

Kembali Ke Atas Go down
 
GOLEK MANUK
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: ALL ABOUT GUNUNGKIDUL :: Kuliner-
Navigasi: