Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 UNEN - UNEN JOWO

Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2
PengirimMessage
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: UNEN - UNEN JOWO   Sun Nov 23, 2008 11:26 pm

First topic message reminder :

Kollo semanten wekdal taksih timur/enom menawi wekdal makempal kalian keluarga biasanipun tiyang sepuh asring paring uluk - uluk utawi wewarah ngenani babakan ' obah usik'e jaman ' salah sak tunggalipun mekaten ;
- Ojo kumalungkung ( jangan sombong , gemedhe )
- Ojo mulang toto ( kurang ajar )
- Ojo sumake'han ( pethakilan / aleman )
Lan sanes - sanes ipun...
menawi poro kadang , poro pamiarso member ing anggadahi pemahaman sanesipun sumonggo di pun lajeng aken..
Kembali Ke Atas Go down

PengirimMessage
must_ed
Koordinator


Join date : 24.01.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Thu Jun 25, 2009 3:00 pm

urun rembug.... muga2 ra kleru...

:(0)*: Rinengkuh kinempit kempit kiro2 artine direngkuh yen wis kecekel ojo nganti uwal.... contone yen RMLODANG ngesir DEN AYU, yen wis bisa kelakon nduweki ora bakal diculke le ngempit kuwi.... iki mung conto lho kang/yu... ko njur kang lodang kie trus nggoleki den ayu rep direngkuh lan dikempit....

:(0)*: Pidak pedarangan kuwi tegese kasta sing ngisor dw.... dadi mung dinggo keset sing ono nduwure....

:(0)*: Sagethek sinonggo wakul kuwi tegese antarane wong sing mangan karo sing dipangan ora seimbang, dadi bageane ra nyukupi...

Piye kang lodang? wis dunk pow durung?...
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas


Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Thu Jun 25, 2009 3:48 pm

Pokoke setuju wae aku kang Rist..... Aplouse
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
rmlodang
Camat


Join date : 12.08.08

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Thu Jun 25, 2009 7:01 pm

must_ed wrote:
urun rembug.... muga2 ra kleru...

:(0)*: Rinengkuh kinempit kempit kiro2 artine direngkuh yen wis kecekel ojo nganti uwal.... contone yen RMLODANG ngesir DEN AYU, yen wis bisa kelakon nduweki ora bakal diculke le ngempit kuwi.... iki mung conto lho kang/yu... ko njur kang lodang kie trus nggoleki den ayu rep direngkuh lan dikempit....

:(0)*: Pidak pedarangan kuwi tegese kasta sing ngisor dw.... dadi mung dinggo keset sing ono nduwure....

:(0)*: Sagethek sinonggo wakul kuwi tegese antarane wong sing mangan karo sing dipangan ora seimbang, dadi bageane ra nyukupi...

Piye kang lodang? wis dunk pow durung?...


Weh weh weh weis dong aku iki...


Ning seik ra tak dong i seik bait pertama kuwi frustasi

Nek nganggo conto kie seik ijik enom2kuwi to, dadine kie ben dadi sisan...
Moso conto kok karo aku seik weis umuran 68 , yo ra adil nuh....mesakke anak putuku dadine....mosok weis kakek2 naksir sik ijik umuran 19 tahunan.
Kembali Ke Atas Go down
http://maryoto_metal@yahoo.com
Den Ayu
Koordinator


Join date : 23.03.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Thu Jun 25, 2009 10:51 pm

must_ed wrote:
urun rembug.... muga2 ra kleru...

:(0)*: Rinengkuh kinempit kempit kiro2 artine direngkuh yen wis kecekel ojo nganti uwal.... contone yen RMLODANG ngesir DEN AYU, yen wis bisa kelakon nduweki ora bakal diculke le ngempit kuwi.... iki mung conto lho kang/yu... ko njur kang lodang kie trus nggoleki den ayu rep direngkuh lan dikempit....

:(0)*: Pidak pedarangan kuwi tegese kasta sing ngisor dw.... dadi mung dinggo keset sing ono nduwure....

:(0)*: Sagethek sinonggo wakul kuwi tegese antarane wong sing mangan karo sing dipangan ora seimbang, dadi bageane ra nyukupi...

Piye kang lodang? wis dunk pow durung?...


Waduh...Kok sik dinggo tulodho aku to kang...

aq ra melu-melu lho...

tenan...!ngempit'o must_ed kwi wae... ngakakk ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas


Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Fri Jun 26, 2009 3:49 pm

HEMMM.... :*)0(: BEBASAN TUNGGAK WATU AKU RA MELU-MELU...TUNGGAK DADAP, RA MELU NGGARAP LUR... :(0)*:
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Prexndes
Koordinator


Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Fri Jun 26, 2009 7:10 pm

Wonosingo Ngali Kidul wrote:
HEMMM.... :*)0(: BEBASAN TUNGGAK WATU AKU RA MELU-MELU...TUNGGAK DADAP, RA MELU NGGARAP LUR... :(0)*:


:*)0(: :*)0(:
Kembali Ke Atas Go down
Den Ayu
Koordinator


Join date : 23.03.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Fri Jun 26, 2009 10:38 pm

Monggo dilanjut unen-unen saklajengipun...


:) ajib
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat


Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sat Jun 27, 2009 1:37 am

Dungo Dungkap ...Ora ngerti aku.. :?:
Kembali Ke Atas Go down
Gheka
KorLap


Join date : 18.06.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sat Jun 27, 2009 1:54 am

Aku yo ra dong babar blaz
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sat Jun 27, 2009 7:00 am

Tunggak jarak...Mrajak, Tunggak semi.....?, terusane aku lali opo yo...?
Kembali Ke Atas Go down
Prexndes
Koordinator
avatar

Reputation : 4
Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sat Jun 27, 2009 9:29 am

Ipung Purwanto wrote:
Tunggak jarak...Mrajak, Tunggak semi.....?, terusane aku lali opo yo...?


lagune kusplus kuwi.............

Tunggak jarak - mrajak

Tunggak jati semi

jati tuwo iju godhonge...................(sak teruse)
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator
avatar

Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sat Jun 27, 2009 1:45 pm

Ipung Purwanto wrote:
Dungo Dungkap ...Ora ngerti aku.. :?:

Duno dungkap kuwi tegese RAGU-RAGU utow setengah-setengah utowo ra tenanan ... koyo yo koyo ora ngunuh kui.... contone yen den ayu rep nompo lamaran, arep ditompo ning isih ragu2.... qro2 ngunuh kuie ajib ajib ajib
Kembali Ke Atas Go down
Den Ayu
Koordinator
avatar

Lokasi : Wonosari GK
Reputation : 18
Join date : 23.03.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sat Jun 27, 2009 10:27 pm

must_ed wrote:
Ipung Purwanto wrote:
Dungo Dungkap ...Ora ngerti aku.. :?:

Duno dungkap kuwi tegese RAGU-RAGU utow setengah-setengah utowo ra tenanan ... koyo yo koyo ora ngunuh kui.... contone yen den ayu rep nompo lamaran, arep ditompo ning isih ragu2.... qro2 ngunuh kuie ajib ajib ajib


Aq manehhhh...??

Yowesss ra po2 sik penting dinggo contho sik sae2 wae yo must_ed?

Nek :
Ing ngarsa Sung tuladha..
Ing madya mangun karsa..
Tut wuri handayani kae ki yow unen2 tow?

Ra damang gek aq kang... ;) ;)
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Thu Jul 02, 2009 1:31 pm

Nek :
Ing ngarsa Sung tuladha.. --> Pemimpin/sing ono ngarep iku kudu nyontoni tumindak sing apik
Ing madya mangun karsa.--> Dilapangan/nggon gawean gelem turun tangan kerjasama...
Tut wuri handayani..--> Mbung sinambung anggone mlaku ngiloni sing nuntun...

Kurang luwihe ngono ketoke.., cobo sing liyane biso nambahi mongo...
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator
avatar

Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Thu Jul 02, 2009 1:48 pm

Den Ayu wrote:
must_ed wrote:
Ipung Purwanto wrote:
Dungo Dungkap ...Ora ngerti aku.. :?:

Duno dungkap kuwi tegese RAGU-RAGU utow setengah-setengah utowo ra tenanan ... koyo yo koyo ora ngunuh kui.... contone yen den ayu rep nompo lamaran, arep ditompo ning isih ragu2.... qro2 ngunuh kuie ajib ajib ajib


Aq manehhhh...??

Yowesss ra po2 sik penting dinggo contho sik sae2 wae yo must_ed?

Nek :
Ing ngarsa Sung tuladha..
Ing madya mangun karsa..
Tut wuri handayani kae ki yow unen2 tow?

Ra damang gek aq kang... ;) ;)

Tegese kuwi... yen den ayu dadi pemimpin kudu iso ing ngarsa sung tuladha = yen ono ngarep kudu iso dadi conto/tuladha sing bener.

ing madya mangun karsa.... menowo ono tengah2ing warga bisa dadi motivator

tut wuri handayani (dudu yen ngentut mbebayani he he he) naning..... yen ono mburi kudu bisa nyengkuyung amrih wargane padha temen, semangat, manut dalan sing bener...

ngunuh kuwi den ayu..... ono pitakon meneh ra? pokoke siap menjawab NDAN... ajib ajib
Kembali Ke Atas Go down
kliwon semin
Koordinator
avatar

Lokasi : jakarta
Reputation : 6
Join date : 19.02.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Fri Jul 10, 2009 6:44 pm

lebu katiup angin, opo maksude kang
Kembali Ke Atas Go down
Den Ayu
Koordinator
avatar

Lokasi : Wonosari GK
Reputation : 18
Join date : 23.03.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Wed Jul 15, 2009 8:26 pm

Matur nuwun kang Ipung n must_ed atas jawabannya...

Mugo2 yen dadi pemimpin iso ngunu kwi..Amin.

niku kang kliwon semin tanglet dijawab nggih...?

ajib

_________________
"KEEP ISTIQOMAH"
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas
avatar

Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Wed Jul 22, 2009 1:52 am

jer basuki mowo beo....

ing ngarso sung tulodho
ing madyo mangun karso
turwuri handayani....

mbegegeg ugeg-ugeg mbel-mbel sadulito..
lae.... lae...

(wah semare metu ikih..>!!) frustasi ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
ko jo wo
Warga
avatar

Lokasi : indosia
Reputation : 0
Join date : 14.09.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sun Sep 20, 2009 2:24 am

cogo_joe wrote:
mikul dhuwur mendhem jero


CEBOL/CEPER????!!! :*)0(: ngakak
Kembali Ke Atas Go down
BeBaYa
Warga
avatar

Lokasi : Djogjakarta
Reputation : 0
Join date : 16.12.10

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Thu Dec 16, 2010 2:30 pm

Jawa Jawaning Jiwa

_________________
=============================
Nembah samadya ambuka jagad
Kembali Ke Atas Go down
http://jogjalternatif.com
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Thu Dec 16, 2010 2:40 pm

numpang jeneng sik
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Mon Feb 14, 2011 4:42 pm


Awit biso karono bioso ( bisa karena terbiasa )...



Tambah sepi kie...?
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sat Aug 27, 2011 1:34 am

kebat kliwat gek njur opo yo sambungane...

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sun Sep 04, 2011 12:51 pm

rizky wrote:
kebat kliwat gek njur opo yo sambungane...
[i]
kebat kliwat gancang
pincang iku tegesť tumindak sarwa kesusu
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sun Sep 04, 2011 12:58 pm

rizky wrote:
kebat kliwat gek njur opo yo sambungane...
[b]
kebat kliwat gancang
pincang iku tegesť tumindak sarwa kesusu ... Kurang luwihe mangkono Mas...
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sun Sep 04, 2011 10:21 pm

must_ed wrote:
Ipung Purwanto wrote:
Dungo Dungkap ...Ora ngerti aku.. :?:

Duno dungkap kuwi tegese RAGU-RAGU utow setengah-setengah utowo ra tenanan ... koyo yo koyo ora ngunuh kui.... contone yen den ayu rep nompo lamaran, arep ditompo ning isih ragu2.... qro2 ngunuh kuie

duna dungkap kuwi artine "ora teteh" utawa ngomong sing ora jelas amarga kangelan anggone njlentrehake saengga sing ngrungoke isa salah tampa.
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sun Sep 04, 2011 10:22 pm

Ipung Purwanto wrote:
rizky wrote:
kebat kliwat gek njur opo yo sambungane...
[b]
kebat kliwat gancang
pincang iku tegesť tumindak sarwa kesusu ... Kurang luwihe mangkono Mas...

sarwa kesusu tur kleru....
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sun Sep 04, 2011 10:24 pm

kliwon semin wrote:
lebu katiup angin, opo maksude kang

lebu katiup angin maksude ilang ora ana bekase...
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sun Sep 04, 2011 10:30 pm

must_ed wrote:
urun rembug.... muga2 ra kleru...

:(0)*: Rinengkuh kinempit kempit kiro2 artine direngkuh yen wis kecekel ojo nganti uwal.... contone yen RMLODANG ngesir DEN AYU, yen wis bisa kelakon nduweki ora bakal diculke le ngempit kuwi.... iki mung conto lho kang/yu... ko njur kang lodang kie trus nggoleki den ayu rep direngkuh lan dikempit....

:(0)*: Pidak pedarangan kuwi tegese kasta sing ngisor dw.... dadi mung dinggo keset sing ono nduwure....

:(0)*: Sagethek sinonggo wakul kuwi tegese antarane wong sing mangan karo sing dipangan ora seimbang, dadi bageane ra nyukupi...

Piye kang lodang? wis dunk pow durung?...

pidak pejarakan artine wong umum dudu ningrat utawa dudu priyayi...

sang gethek sinangga bajul... iki potongan tembang sing nyaritakake lakune jaka tingkir numpak gethek getehke di surung baya....
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sun Sep 04, 2011 10:33 pm

Ipung Purwanto wrote:
Kollo semanten wekdal taksih timur/enom menawi wekdal makempal kalian keluarga biasanipun tiyang sepuh asring paring uluk - uluk utawi wewarah ngenani babakan ' obah usik'e jaman ' salah sak tunggalipun mekaten ;
- Ojo kumalungkung ( jangan sombong , gemedhe )
- Ojo mulang toto ( kurang ajar )
- Ojo sumake'han ( pethakilan / aleman )
Lan sanes - sanes ipun...
menawi poro kadang , poro pamiarso member ing anggadahi pemahaman sanesipun sumonggo di pun lajeng aken..

aja Murang tata sing bener.
aja semangkehan jangan berbuat sekehendak hati sendiri karena merasa berkuasa atau berani.
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sun Sep 04, 2011 10:35 pm

raxsheeds911 wrote:
Den Ayu wrote:
adigang...adigung...adiguna....

artine kae opow yow...??? ;) ;)

Nek mboten klentu artine kirang langkung makaten:
Mamerake kesugihane, kekuatane lan kekuasaane.

adigang pamer kekuatan
adigung pamer kuasa
adiguna pamer banda
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sun Sep 04, 2011 10:39 pm

Ipung Purwanto wrote:
Milek nggendong lali = lupa akan segalanya

milik anggendong lali maksude orang yang menginginkan sesutu itu biasanya suka tidak berfikir panjang tidak memikirkan akibatnya
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sun Sep 04, 2011 10:42 pm

hd_78gk wrote:
mbang sinde mbang siladan : jangan pilih kasih.
emban (mban) cinde mban siladan. emban ngemban artine nggendong...cinde itu kain dari sutra siladan itu kulit bambu yang tajam. yang satu digendong pakai kain dari sutra yang satu digendong dengan siladan. TIDAK ADIL/pilih kasih.
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   Sun Sep 04, 2011 10:45 pm

Wonosingo Ngali Kidul wrote:
HEMMM.... :*)0(: BEBASAN TUNGGAK WATU AKU RA MELU-MELU...TUNGGAK DADAP, RA MELU NGGARAP LUR... :(0)*:

sing bener tunggak waru aku ra melu melu.......

iki gendingane adi sugito.....
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: UNEN - UNEN JOWO   

Kembali Ke Atas Go down
 
UNEN - UNEN JOWO
Kembali Ke Atas 
Halaman 2 dari 2Pilih halaman : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-
Navigasi: