Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 [Tanya] apa bedanya...?

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
dewalangit
Officer


Lokasi : Jl.jogja-wnsari km 20 Patuk.Dhaksinargha Bhumikarta.
Reputation : 39
Join date : 20.07.08

PostSubyek: [Tanya] apa bedanya...?   Tue Nov 25, 2008 11:23 pm

Pendapat kamu bagaimana tentang:
#.perasaan waktu pertama kali menginjakkan kaki ditanah perantauan,..?
#perasaan pertama kali mudik...?
#.perasaan sebelum dan sesudah merantau apa bedanya...?

_________________
Dengan Ilmu hidup jadi mudah
Dengan Seni dan Cinta hidup jadi indah
Dengan Agama hidup jadi terarah
Dengan smart & smile hidup jadi bergairah


FB
Kembali Ke Atas Go down
http://www.saeahchim.co.kr/
pipit
Presidium


Lokasi : Jogja-Bantul-Wonosari
Reputation : 6
Join date : 15.05.08

PostSubyek: Re: [Tanya] apa bedanya...?   Wed Nov 26, 2008 9:56 am

ngene2 aku pernah merantau ning Cileungsi, 3 tahun y' lalu..

rasane..

#. wedi (mbiyen sih cilik ngakakk)

#. seneng banget

#. bedane.. bar merantau dadi ngerti, urip ning kampung luih penak.. cedhak keluarga.. Sad rejeki wis diatur.. kerja dimanapun porsinya akan sama, gaji gedhe, kebutuhan yo gedhe.. aku moh merantau meneh.. insyaallah, rep mengukir masa depan ning kene wae. :cheers:
Kembali Ke Atas Go down
aji
KorLap


Lokasi : Cengkareng, jakarta
Reputation : 2
Join date : 07.04.08

PostSubyek: Re: [Tanya] apa bedanya...?   Wed Nov 26, 2008 10:00 am

bedane mung adoh karo wong tuwo
dadi ngerti susahnya cari uang, (klo masih kecil kan bisanya minta doank)

tapi untuk kesehariannya biasa aja
banyak saudara di sini
akupun terlahir di sini
Kembali Ke Atas Go down
http://ajiprastowo.blogspot.com/
4lief4
Koordinator


Lokasi : njakarta
Reputation : 0
Join date : 03.06.08

PostSubyek: Re: [Tanya] apa bedanya...?   Wed Nov 26, 2008 10:10 am

Lima tahun yg lalu merantau sampai jakarta krja trnyata cari uang susah
Pulkam pertama wuih rasana sulit diungkapkan dng kata2 simbok menanggis kok anakku seng ayu dwe dadi kuru ireng jan mesakke
Saiki sadar trnyata merantau itu gak gampang tp gak kapok aku smoga masa dpnku lbh cerah
Kembali Ke Atas Go down
siti rahayu
Camat


Lokasi : Blok F 48
Reputation : 13
Join date : 25.07.08

PostSubyek: Re: [Tanya] apa bedanya...?   Wed Nov 26, 2008 10:11 am

1. perasaan nya takut....tapi PD aja lage...

2. seneng ketemu mantan pacar.... :heart:

3. seneng merantau...pokoke TOP BGT...

_________________
Cheisya Ramadhani Maulana
Ganapatih Naradatva Maulana
Kembali Ke Atas Go down
dewalangit
Officer


Lokasi : Jl.jogja-wnsari km 20 Patuk.Dhaksinargha Bhumikarta.
Reputation : 39
Join date : 20.07.08

PostSubyek: Re: [Tanya] apa bedanya...?   Wed Nov 26, 2008 11:40 am

1.Yo ada rasa takut juga ,was2,..
2.Malah bingung,habis sibuk dngn aktivitas kerja terus nganggur.
3.Tambah pengalaman,ilmu,saudara,..dan juga tentunya sedikit materi,..

_________________
Dengan Ilmu hidup jadi mudah
Dengan Seni dan Cinta hidup jadi indah
Dengan Agama hidup jadi terarah
Dengan smart & smile hidup jadi bergairah


FB
Kembali Ke Atas Go down
http://www.saeahchim.co.kr/
dedik cahyono
Camat


Lokasi : Jakarta
Reputation : 0
Join date : 11.07.08

PostSubyek: Re: [Tanya] apa bedanya...?   Wed Nov 26, 2008 11:15 pm

merubah perekonomian keluarga....

_________________
sak beja-bejane wong lali, iseh bejo wong kang eling lan waspodo
Kembali Ke Atas Go down
http://www.ciriajasa.com
k_lop
Pengawas


Lokasi : Bandung
Reputation : 16
Join date : 08.06.08

PostSubyek: Re: [Tanya] apa bedanya...?   Wed Nov 26, 2008 11:19 pm

rong tau ngrasake
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas


Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: [Tanya] apa bedanya...?   Tue Aug 11, 2009 8:29 am

#.perasaan waktu pertama kali menginjakkan kaki ditanah perantauan,..?

BIASA AJA

#perasaan pertama kali mudik...?

BIASA AJA (yo seneng tapi yo biasa aja)

#.perasaan sebelum dan sesudah merantau apa bedanya...?

BIASA AJA ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
kandar
Presidium


Lokasi : jakarta asli Kemiri, Tanjung sari
Reputation : 25
Join date : 23.08.08

PostSubyek: Re: [Tanya] apa bedanya...?   Tue Aug 11, 2009 12:17 pm

wis lali aku...rasane piye....
kethoe.. waktu pertama menginjak perantauan=> terasa panas, sumpek....

waktu pulang kampung.. pas ketigo jan garing... tapi tetep seneng soale mo ketemu simbok dan pacar...

sesudah merantau => jarene ketok lemu, lan ganteng wakakakakak


sing jelas pilihan hidup dg segala resiko musti dijalani..

_________________
urip mung mampir ngombe lan mung wang sinawang.

Menjadi tua pelan tapi pasti, namun menjadi dewasa belum tentu.

http://syifauwongmantren.multiply.com => nembe sinau
Kembali Ke Atas Go down
http://syifauwongmantren.multiply.com
lare@nggunung
KorLap


Lokasi : nggading II
Reputation : 2
Join date : 04.06.09

PostSubyek: Re: [Tanya] apa bedanya...?   Tue Aug 11, 2009 4:07 pm

tekan rantau pertamakali bingung arep ngopo lan golek gawean nengendi

pertama mudik njajake bapaku neng bakmi logandeng

bedane ngrantau karo nengomah : aku iso duwe barang sing dek isih nengomah mbayangke we ra wani koyoto : HP, motor, jam tangan, sepatu futsal, raket badminton sing regane meh sak yuto lan sak panunggalane walaupun duwe barang kuwi mau mergo kridit
aku iso ngrasake kuliah mbayar nganggo hasile dewe amargo aku seko keluargo ora ndue lulus SMA kancane do kuliah neng jogja, ngekos neng jogja mben setu sore bali munggah aku gur iso mlongo nyawang lan mbatin kapan aku iso koyo liane, tapi neng rantau hampir semua imajinasiku tak nyatake, misale aku ora ngrantau aku yakin itu semua gak bakalan aku alami walaupun rejeki wis diatur karo Gusti Alloh tapi aku tetep bangga lan mikul duwur mendhem jero jenenge wongtuaku sing wis ngrawat aku tekan aku dadi uwong saiki
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: [Tanya] apa bedanya...?   Tue Aug 11, 2009 4:53 pm

tekan rantauan sepisanan seneg rasane wong alngsung ketemu lonthe....lonthe ayu yo nadyanh mung yawang kok yo enak....

mulih pisanan yo biasa biasa wae wong ngranto se[pisanan iku aku sering mulih...lha ora oleh gawean......dadine sing jeneg mulih yo biasa wong ra ngrantau siuwe suwe....

lha saiki aku wis sukses ngranto wong biyen aku mangkat neng paran dewe saiki aku wis dadi papat.....KADANG MALAH DADI ENEM KARO PEMBANTU.....sukses to.....maNTEP TO ENAK TO.....????
Kembali Ke Atas Go down
trimopakesa
Koordinator


Lokasi : jetis kulon RT06 RW02 pacarejo semanu gunung kidul DIY PULAU JAWA INDONESIA ASIA 50' Bujur Timur 7 Lintang utara 46' 8 Bujur Barat 09' Lintang Selatan BUMI DUNIA TATA SURYA GALAKSI BIMA SAKTI,,,pokok'e sekitar kono kui,,,
Reputation : 249
Join date : 08.04.09

PostSubyek: Re: [Tanya] apa bedanya...?   Wed Aug 12, 2009 9:04 am

1.hi ro do merinding

2.sueneng'e ra njamak

3.perasaan rodo glelengan biasane ra tau nyekel duit akeh bareng bar kerjo saiki kerep nyekel duit akeh

dadi intine
1=
2=
3=
Kembali Ke Atas Go down
__BlacKy__
Donatur


Lokasi : Djodja___
Reputation : 14
Join date : 04.03.08

PostSubyek: Re: [Tanya] apa bedanya...?   Wed Aug 12, 2009 10:24 am

ngakakk penak neng korea lim ono geisha ayu ayu

_________________
Sesungguhnya jika kita berbuat kebaikan,
Kita BUKAN hanya sedang membantu orang atau mahkluk lain,
Namun, sesungguhnya kita sedang membantu diri kita sendiri agar menjadi lebih bahagia



ADD ME

kaskus Klik Disini

facebook Klik Disini
Kembali Ke Atas Go down
trimopakesa
Koordinator


Lokasi : jetis kulon RT06 RW02 pacarejo semanu gunung kidul DIY PULAU JAWA INDONESIA ASIA 50' Bujur Timur 7 Lintang utara 46' 8 Bujur Barat 09' Lintang Selatan BUMI DUNIA TATA SURYA GALAKSI BIMA SAKTI,,,pokok'e sekitar kono kui,,,
Reputation : 249
Join date : 08.04.09

PostSubyek: Re: [Tanya] apa bedanya...?   Wed Aug 12, 2009 10:56 am

__BlacKy__ wrote:
ngakakk penak neng korea lim ono geisha ayu ayu
trus endi iki jawabane di dari 3 pertanyaan di atas mas
Kembali Ke Atas Go down
Ripto_wae
KorLap


Lokasi : Bambu Apus,Ciputat (Cah_Kedungpoh )
Reputation : 3
Join date : 26.06.09

PostSubyek: Re: [Tanya] apa bedanya...?   Wed Aug 12, 2009 12:45 pm

dewalangit wrote:
Pendapat kamu bagaimana tentang:
#.perasaan waktu pertama kali menginjakkan kaki ditanah perantauan,..?
#perasaan pertama kali mudik...?
#.perasaan sebelum dan sesudah merantau apa bedanya...?



1. Perasaan kaget kok jakarta koyo gini kumuh, bau sampah soale aku njinjek kaki pertama neng daerah cacing ( Cakung Cilincing ) daerah Rorotan iseh sepi.

2. pertama mudik ra iso bali, sebab kerjo rung sue dadi modale rung ono.

3. Beda'ne yo akeh tenan contoh'e : Wawasan'e nambah, kenal wong soko bebagai daerah, oooookeh tenan beda 'ne... susah nyebutke...
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: [Tanya] apa bedanya...?   

Kembali Ke Atas Go down
 
[Tanya] apa bedanya...?
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: LOUNGE 'N CHIT-CHAT :: Coerhat-
Navigasi: