Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 Setiap Posting Pakai Boso Jowo

Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2, 3, 4  Next
PengirimMessage
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat Feb 14, 2009 5:43 pm

First topic message reminder :

Sumonggo ing wekdal meniko ingkang badhe nyerat utawi posting ing mriki kedah ngagem toto boso
jawi Kromo / sopan. Ing pangajab nguri-uri kabudayan jawi supados generasi sak meniko mboten lirwo ing pangucap. ( Ingkang di pun posting saget ucap salam utawi tegur sapa lan sak sanes ipun , langkung prayogi menawi dipun paringi artosipun supados ingkang bade nyinau saget sesarengan )

Kulo wiwiti :

Sumonggo pinarak = ayo mampir / ayo mlebu
Kembali Ke Atas Go down

PengirimMessage
iceday
KorLap


Join date : 02.12.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Thu Jun 04, 2009 6:05 pm

kulo nderek melu kalian tumut kang djimin
Kembali Ke Atas Go down
Den Ayu
Koordinator


Join date : 23.03.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Thu Jun 04, 2009 6:14 pm

Ipung Purwanto wrote:
We..e...e..ee.., lha kok njanur gunung Den ayu saking tindak pundi...?


Njih...

saking mlampah2 mawon...

(Leres mboten niki basane?

:)
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat


Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Thu Jun 04, 2009 11:06 pm

Den Ayu wrote:
Ipung Purwanto wrote:
We..e...e..ee.., lha kok njanur gunung Den ayu saking tindak pundi...?


Njih...

saking mlampah2 mawon...

(Leres mboten niki basane?

:)
Meniko ugi sampun sae mbak , jawab ipun ugi saget mekaten ; " meniko saking peken....( ini baru dari pasar )...,
secara tidak langsung kata Mlampah/mlaku sudah masuk itungan kata kerja,dadi luweh becik yen diganti nganggo ukoro sing luwes...mangkono yayi...

hayo cumedak'o marang kang mas yayi... ( iki nek ukoro boso pewayangan kurang luweh artine = mari deket sini nimas..)
Kembali Ke Atas Go down
agoezt89
Camat


Join date : 15.01.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Fri Jun 05, 2009 1:20 am

kulo nuwun....kulo nuwun.........badhe tanglet kantor polisi pundi nggeh? ngakakk ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
http://www.agoezt89.6te.net
hery bdy
Koordinator


Join date : 19.04.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat Jun 06, 2009 5:55 am

[quote="agoezt89"]kulo nuwun....kulo nuwun.........badhe tanglet kantor polisi pundi nggeh? ngakakk ngakakk[/quote]
Menawi mBoten klentu panggenanipun wonten sak wetanipun Amigo....
Sampun pirso dereng mas Agus...
Kembali Ke Atas Go down
http://www.numoki.com
must_ed
Koordinator


Join date : 24.01.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat Jun 06, 2009 2:41 pm

ingkang badhe dipun laporaken sinten mas??? kulo mboten lho....
Kembali Ke Atas Go down
Den Ayu
Koordinator


Join date : 23.03.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat Jun 06, 2009 6:11 pm

Ipung Purwanto wrote:
Den Ayu wrote:
Ipung Purwanto wrote:
We..e...e..ee.., lha kok njanur gunung Den ayu saking tindak pundi...?


Njih...

saking mlampah2 mawon...

(Leres mboten niki basane?

:)
Meniko ugi sampun sae mbak , jawab ipun ugi saget mekaten ; " meniko saking peken....( ini baru dari pasar )...,
secara tidak langsung kata Mlampah/mlaku sudah masuk itungan kata kerja,dadi luweh becik yen diganti nganggo ukoro sing luwes...mangkono yayi...

hayo cumedak'o marang kang mas yayi... ( iki nek ukoro boso pewayangan kurang luweh artine = mari deket sini nimas..)


Ow..ow...mekaten tow kangmas...

Hemmmsss....angel njih boso jawi meniko, kulo jan mboten damang blas niki...nyuwun petunjuk mawon... ngakakk ngakakk ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
Prexndes
Koordinator


Join date : 25.04.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sun Jun 07, 2009 10:06 am

Pardjimin wrote:
oh nggih.. nggih mas.. ning nak kewulak kalawan kewalik nggih nyuwung gunging pangaksomo nggih sedoyo kemawon..

Ingkang baken kagungan niat nyinau kang Jimin.

Ing sakmankeh, san soyo dangu lak njih lancar.

Sedoyo meniko betah wekdal kok kang.

monggo poro kadang kito sinau sesarengan lan nguri-uri boso kito meniko.
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat


Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sun Jun 07, 2009 6:58 pm

Prexndes wrote:
Pardjimin wrote:
oh nggih.. nggih mas.. ning nak kewulak kalawan kewalik nggih nyuwung gunging pangaksomo nggih sedoyo kemawon..

Ingkang baken kagungan niat nyinau kang Jimin.

Ing sakmankeh, san soyo dangu lak njih lancar.

Sedoyo meniko betah wekdal kok kang.

monggo poro kadang kito sinau sesarengan lan nguri-uri boso kito meniko.

Sampun sak murwat ipun yen sedoyo meniko wau kedah prihatos awit rubahing jaman, milo sinten ingkang remen badhe pikantuk ngilmu ingkang gancar....sumonggo..
Kembali Ke Atas Go down
mahadjatis
Koordinator
avatar

Lokasi : Nglipar
Reputation : 1
Join date : 14.11.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Tue Jul 14, 2009 1:44 pm

wo alah... mriki niki tempatipun sinau bahasa jowo tho..... moderatore sampun sepuh palingo......
kulo niku susah nak diken ngomong jowo alus... sakniki kulo badhe sinau.... nggihan... Aplouse

_________________
ajib  Hangawula Kawulaning Gusti  ajib

==>DeviantArt
Kembali Ke Atas Go down
http://www.mahadjatis.com
must_ed
Koordinator
avatar

Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Tue Jul 14, 2009 2:20 pm

kasumanggaaken dimas... nadyan boso jowo moderatore nggih dereng patos sepuh2 sanget... nembe sirah 3.... (dipersilahkan dimas... meskipun bahasa jawa moderatornya belum begitu tua sekali... baru kepala 3...) ajib
Kembali Ke Atas Go down
Lanang168
Lurah
avatar

Lokasi : Semin (dul terminal) - Cikarang, JBBK
Reputation : 0
Join date : 16.07.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat Jul 18, 2009 4:48 am

dalem ugi nengga para pinisepuh kersa peparing pepadang babagan basa Jawa tumrap dalem ingkang taksik cubluk punika.

dumateng para pinisepuh sumangga dipun semanggaaken
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Jul 20, 2009 11:39 pm

Kagem Mas Lanang,Matur sembah nuwun menawi sampun kerso mlebet wonten kawruh babagan nguri-uri kabudayan utawi toto boso ing mriki,dalem tansah nguwantu-antu anggenipun poro sederek sanak kadang ngebiasakaken ulah boso kagem tambahan kawruh meniko.
Menawi mboten kito sedoyo ,lajeng sinten ingkang bade ngelajengaken kawruh meniko...

Monggo di pun lanjutaken... :l0(())((: :o*00:
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas
avatar

Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Tue Jul 21, 2009 1:21 pm

must_ed wrote:
kasumanggaaken dimas... nadyan boso jowo moderatore nggih dereng patos sepuh2 sanget... nembe sirah 3.... (dipersilahkan dimas... meskipun bahasa jawa moderatornya belum begitu tua sekali... baru kepala 3...) ajib

kulu kok nembe ngertos sak meniko...
jebul wonten ukoro sirah 3 niku... wah jan...!!! frustasi
kang must_ed niku kreatif sanget,,, ngakakk

monggo dipun lajengaken lampahipun...!!
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
must_ed
Koordinator
avatar

Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Tue Jul 21, 2009 2:42 pm

sacho_eka wrote:
must_ed wrote:
kasumanggaaken dimas... nadyan boso jowo moderatore nggih dereng patos sepuh2 sanget... nembe sirah 3.... (dipersilahkan dimas... meskipun bahasa jawa moderatornya belum begitu tua sekali... baru kepala 3...) ajib

kulu kok nembe ngertos sak meniko...
jebul wonten ukoro sirah 3 niku... wah jan...!!! frustasi
kang must_ed niku kreatif sanget,,, ngakakk

monggo dipun lajengaken lampahipun...!!

menika tegesipun umur tigangdosonan ngaten lho kang... sumanggga dipun lajengangken.... prekawis basa jawa punika kathah peranganipun, pramila ingkang bade ndamel tread enggal kasumanggaaken... kita nggegulang ngelmu sesarengan...
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas
avatar

Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Tue Jul 21, 2009 11:22 pm

must_ed wrote:
sacho_eka wrote:
must_ed wrote:
kasumanggaaken dimas... nadyan boso jowo moderatore nggih dereng patos sepuh2 sanget... nembe sirah 3.... (dipersilahkan dimas... meskipun bahasa jawa moderatornya belum begitu tua sekali... baru kepala 3...) ajib

kulu kok nembe ngertos sak meniko...
jebul wonten ukoro sirah 3 niku... wah jan...!!! frustasi
kang must_ed niku kreatif sanget,,, ngakakk

monggo dipun lajengaken lampahipun...!!

menika tegesipun umur tigangdosonan ngaten lho kang... sumanggga dipun lajengangken.... prekawis basa jawa punika kathah peranganipun, pramila ingkang bade ndamel tread enggal kasumanggaaken... kita nggegulang ngelmu sesarengan...

nggih sarujuk kulo kang..
ingkang wigati tansah rukun lan saget nambah akrab...

lanjut malih monggo..
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
songgler
Warga
avatar

Lokasi : Kebon Jeruk
Reputation : 0
Join date : 15.07.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sun Jul 26, 2009 10:08 am

monggo... Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Thu Jul 30, 2009 2:06 pm

Lha jebul karaos sepen ing pemangih ...?
Sami tindak mriki monggo...
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas
avatar

Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Tue Aug 11, 2009 4:19 am

Ipung Purwanto wrote:
Lha jebul karaos sepen ing pemangih ...?
Sami tindak mriki monggo...

nggih mas... meniko sajak ipun malah sae, saget latihan sinau boso jowo malih..

monggo sinten malih kulo aturi nyerat wonten mriki..monggo!!!
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Fri Aug 21, 2009 7:38 am

Sampun ngantos kesupen bileh mbenjang enjang sampung nindakaken siam kagem sederek kulo ingkang beragami Islam...
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator
avatar

Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Fri Aug 21, 2009 10:23 am

woo... lha injih, sampun ngantos dipun bucal kesempatan ingkang sae wonten wulan ramadhan, mangga sami dipun ginaaken kagem ngisi tabungan amal kagem sangu mbenjang wonten akherat......

_________________
BOCAH NDESO ARANG NGERTI KUTHO
Kembali Ke Atas Go down
bagoes
Koordinator
avatar

Lokasi : bandung,jabar
Reputation : 8
Join date : 06.04.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sun Jan 17, 2010 1:46 pm

nggih nyuwun pangestu saking simbah mugi kulo sak keluargo tansah pinaringan bagas waras.
Kembali Ke Atas Go down
mazz_dwi
Warga
avatar

Lokasi : Bengkulu,Indonesia
Reputation : 0
Join date : 06.03.10

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat Mar 06, 2010 2:07 am

jan remen temenan ati kulo..
kepanggeh kalian tread niki...
bade tumut sinau niki mas.....
Kembali Ke Atas Go down
http://www.facebook.com/profile.php?id=1247508876&ref=nf
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Mar 08, 2010 1:09 pm

Sumonggo dipun lajeng aken Den,anggenipun lenggah wonten ing dampar kencono...
Senadyan rumaos cubluking pemanggih ananging jiwo meniko tansah rumaket ing pasederek-an.....Lak yo mangkono tho ...Hee..hee
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sun Mar 28, 2010 12:49 am

Kadosipun mboten wonten suanten engkang maos farum meniko,mbok sumonggo di pun regengaken.... :l0(())((:
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Mar 29, 2010 8:48 am

ahhhhhh
niku rumaosipun kang Ipung kemawon.. :*)0(:

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mas roso
Koordinator
avatar

Lokasi : Pondok Indah Kutabumi TNG
Reputation : 7
Join date : 08.06.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Mar 29, 2010 9:19 am

sap... mekaten njih poro sederek....
muruki kulo piyambak dumugi sak meniko njieh dereng nat'e nemoni piyantun,
'sinten sing saget sumurep s sapi saget suat suit suantenipun ..
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Mar 29, 2010 3:41 pm

menopo njih wonten sapi kok suat suit.
mbteno diken piyambake sampun mangsuli..."emmmooohhhhhhhh"

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mas roso
Koordinator
avatar

Lokasi : Pondok Indah Kutabumi TNG
Reputation : 7
Join date : 08.06.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Mar 29, 2010 3:48 pm

lha niku pun klentu meniko...
wonten ing posting meniko kedahipun mboten pareng ngajak 'si sapi'
muruki 'si sapi' mboten saget ngagem boso Jowo...
menawi saget kedahipun 'si sapi' saget matur kanti sora : 'mboten mawooooooon, mboten geleeeeeeem ngakak
Kembali Ke Atas Go down
prasetyo
Camat
avatar

Lokasi : Ngadipiro-Rejosari-Semin-Jakarta
Reputation : 4
Join date : 22.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Mar 29, 2010 3:50 pm

Radong,.. kulo mboten saget nulis jowo
Kembali Ke Atas Go down
mas roso
Koordinator
avatar

Lokasi : Pondok Indah Kutabumi TNG
Reputation : 7
Join date : 08.06.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Mar 29, 2010 4:00 pm

lha niki...
genah niki kang prasetryo cen boten mudheng...
sap mekaten njiek kang....
menawi nulis jowa meniko , aksoro "ho, no, co, ro, ko, do, to, so, wo, lo, nganti 'matiyo'
nangin menawi posting ngagem boso Jowo, kuwi sak karepmu arem ngomong opo, sing penting ora ono boso liyane termasuk : install, upgrade, lan sanesipun... monggo... thing (ilang)
Kembali Ke Atas Go down
prasetyo
Camat
avatar

Lokasi : Ngadipiro-Rejosari-Semin-Jakarta
Reputation : 4
Join date : 22.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Mar 29, 2010 4:06 pm

Lha menwai babakan puniko ingkang saget nulis jowo namung mas Rizky, lha ndelala'e piyambakipun sampun ngacung kad wingi,.. mboten dipanggil-panggil, lah lak tenan salah to,..
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Mar 29, 2010 6:33 pm

Wualah kok sajak ipun remen gemujeng....Piyantun wonosari meniko lak santun - santun,teges ipun babagan toto kromo / unggah ungguh lan sak pinunggalanipun sampun dados adap kabiasan . rak ngih maketen tho....MAS...?
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Mar 29, 2010 6:33 pm

lainjih ajeng pripun malih.
ngetan dipun penthung ngulon dipun penthung.
menawi mekatin njih kawulo dak tumut kalian kang_Roso.
"mblayu inthik inthik inthik inthik inthik ngilang cling"

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat Apr 03, 2010 12:28 am

Sampun mireng kabar dereng engkang dados Bupati Gunung kidul sak meniko sinten...?
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Fri Apr 09, 2010 8:28 am

mboten tumut nyimak je kang....

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Fri Apr 30, 2010 7:00 pm

Weeelha sak estu njih...,menawi bade guneman kalian sinten,bade nyondro mboten dipun parengaken..., langkung prayogi pados sisik melik ( informasi ) ingkang saget migunani tumrap pribadi ugi sanes ipun....sumonggo...dilajengaken... ajib
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat May 01, 2010 10:02 pm

Nadyan ndalu puniko mboten wonten rewang ipun ,ingkang prayogi lha njih tetep SEMANGAT...to... :@X:
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Thu May 13, 2010 3:43 pm

Sugeng pepanggihan kagem sedayanipun...
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   

Kembali Ke Atas Go down
 
Setiap Posting Pakai Boso Jowo
Kembali Ke Atas 
Halaman 2 dari 4Pilih halaman : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-
Navigasi: