Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 Setiap Posting Pakai Boso Jowo

Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2, 3, 4  Next
PengirimMessage
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat Feb 14, 2009 5:43 pm

First topic message reminder :

Sumonggo ing wekdal meniko ingkang badhe nyerat utawi posting ing mriki kedah ngagem toto boso
jawi Kromo / sopan. Ing pangajab nguri-uri kabudayan jawi supados generasi sak meniko mboten lirwo ing pangucap. ( Ingkang di pun posting saget ucap salam utawi tegur sapa lan sak sanes ipun , langkung prayogi menawi dipun paringi artosipun supados ingkang bade nyinau saget sesarengan )

Kulo wiwiti :

Sumonggo pinarak = ayo mampir / ayo mlebu
Kembali Ke Atas Go down

PengirimMessage
mas roso
Koordinator


Join date : 08.06.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Mar 29, 2010 4:00 pm

lha niki...
genah niki kang prasetryo cen boten mudheng...
sap mekaten njiek kang....
menawi nulis jowa meniko , aksoro "ho, no, co, ro, ko, do, to, so, wo, lo, nganti 'matiyo'
nangin menawi posting ngagem boso Jowo, kuwi sak karepmu arem ngomong opo, sing penting ora ono boso liyane termasuk : install, upgrade, lan sanesipun... monggo... thing (ilang)
Kembali Ke Atas Go down
prasetyo
Camat


Join date : 22.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Mar 29, 2010 4:06 pm

Lha menwai babakan puniko ingkang saget nulis jowo namung mas Rizky, lha ndelala'e piyambakipun sampun ngacung kad wingi,.. mboten dipanggil-panggil, lah lak tenan salah to,..
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat


Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Mar 29, 2010 6:33 pm

Wualah kok sajak ipun remen gemujeng....Piyantun wonosari meniko lak santun - santun,teges ipun babagan toto kromo / unggah ungguh lan sak pinunggalanipun sampun dados adap kabiasan . rak ngih maketen tho....MAS...?
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas


Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Mar 29, 2010 6:33 pm

lainjih ajeng pripun malih.
ngetan dipun penthung ngulon dipun penthung.
menawi mekatin njih kawulo dak tumut kalian kang_Roso.
"mblayu inthik inthik inthik inthik inthik ngilang cling"
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Ipung Purwanto
Camat


Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat Apr 03, 2010 12:28 am

Sampun mireng kabar dereng engkang dados Bupati Gunung kidul sak meniko sinten...?
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas


Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Fri Apr 09, 2010 8:28 am

mboten tumut nyimak je kang....
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Ipung Purwanto
Camat


Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Fri Apr 30, 2010 7:00 pm

Weeelha sak estu njih...,menawi bade guneman kalian sinten,bade nyondro mboten dipun parengaken..., langkung prayogi pados sisik melik ( informasi ) ingkang saget migunani tumrap pribadi ugi sanes ipun....sumonggo...dilajengaken... ajib
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat


Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat May 01, 2010 10:02 pm

Nadyan ndalu puniko mboten wonten rewang ipun ,ingkang prayogi lha njih tetep SEMANGAT...to... :@X:
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat


Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Thu May 13, 2010 3:43 pm

Sugeng pepanggihan kagem sedayanipun...
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Fri May 14, 2010 9:05 am

menawi kepareng, dalem tumut mangkal wonten papan panggenan meniko :!@#@!:

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat Jun 05, 2010 8:57 pm

rizky wrote:
menawi kepareng, dalem tumut mangkal wonten papan panggenan meniko :!@#@!:

Dalem Sumanggak aken Mas Rizky...dipun lajengaken...
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Jun 07, 2010 8:28 am

njih matur sembah nuwun, kang ipung.
sampun ngiter njajah deso milang kori, pados rondo angsale namung siji.
sawetawis puniko dinten sampun enjang dalem bade nglajeaken lampah rumiyin.
nuwun

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Wed Jun 30, 2010 8:11 pm

Mbok njih atur panjenengan puniko mbok sampun mekaten...
Semah ipun menawi maos rak njih kirang prayogi tho mas...?? heee hee
( lha kok sing digoleki kok yo rondho ki lho, po sing prawan ura ono po piye....?? ) :lol:
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Fri Jul 02, 2010 1:33 am

lha sanjangipun kedah ngagem basa jawi krama inggil??? namung kok raosipun dereng sami ngagem basa ingkang leres nggih??? ngaten lho mas mas sedaya mbok nggih dicobi ngagem basa ingkang langkung sae ngaten..mboten campuraduk antawisipun basa krama inggil kalawan basa ngoko.........supados sinaunipun wonten pikantukipun....
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Wed Jul 28, 2010 4:27 pm

Asmaraningtyas wrote:
lha sanjangipun kedah ngagem basa jawi krama inggil??? namung kok raosipun dereng sami ngagem basa ingkang leres nggih??? ngaten lho mas mas sedaya mbok nggih dicobi ngagem basa ingkang langkung sae ngaten..mboten campuraduk antawisipun basa krama inggil kalawan basa ngoko.........supados sinaunipun wonten pikantukipun....

Leres mas...,namung sedayanipun saget dipun serat ing mriki ( ngoko alus ),menawi wonten ingkang klentu sumonggo sareng-sareng dipun leres aken supados kawruh boso ,meniko saget dipun lestantun aken....

Matur nuwun...sumonggo di lajengaken...
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Thu Jul 29, 2010 10:29 am

midanget akeun mawon.. ;)

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Thu Jul 29, 2010 5:51 pm

oooo makaten...nggih mangga dimas....dipun lajengaken.....kula ngaten dawah tiyang sepuh... kirang prayogi menawi majeng kebablasen. mila kawula bade ndeprok mriki mawon mangke menawi wonten menapa mnapa, lajeng sanjang kemawon mangke kawula asung bebantu.....mangga
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat Aug 14, 2010 12:34 pm

Rasanang tyas Arso sowan kasrempet cupeting wanci angancik wulan romadhon Nyuwun gungging pangaksami.....
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator
avatar

Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Aug 23, 2010 12:00 pm

Para kadang sutresna... rak inggih taksih sami siyam to??? mugi tansah pikantuk ridlo saking Ingkang Murbeng Dumados... AMiinnn...

_________________
BOCAH NDESO ARANG NGERTI KUTHO
Kembali Ke Atas Go down
Soni_Kyocera
Koordinator
avatar

Lokasi : Bojong Gede-Bogor
Reputation : 3
Join date : 04.08.10

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Aug 23, 2010 12:28 pm

Ass.Wr. Wb.

Nyuwun sewu Mas, meniko ngejak ngangge basa jawi hananging judul'e kok tasih basa Indonesia ??

Wassalam,

Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat
avatar

Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Aug 23, 2010 3:35 pm

sampun tuwuk = wis wareg
Kembali Ke Atas Go down
Soni_Kyocera
Koordinator
avatar

Lokasi : Bojong Gede-Bogor
Reputation : 3
Join date : 04.08.10

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Aug 23, 2010 4:00 pm

Ass. Wr. Wb.

Amiiiiit Mbaaaaahhh, jenengan keleru kamar, ... wkwkwk, maklum pun sepuh,......... he he he

Wassalam,
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat
avatar

Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Aug 23, 2010 6:16 pm

Soni_Kyocera wrote:
Ass. Wr. Wb.

Amiiiiit Mbaaaaahhh, jenengan keleru kamar, ... wkwkwk, maklum pun sepuh,......... he he he

Wassalam,
wo.. lha iyo. arep nusul mbahmu putri je. malah kleru kamar putuku to iki....
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Wed Aug 25, 2010 12:41 pm

lainjih toh... naminipun sampun sepah.
njih lumrah haambok menawi klentu kamar puniko. ngakakk

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Soni_Kyocera
Koordinator
avatar

Lokasi : Bojong Gede-Bogor
Reputation : 3
Join date : 04.08.10

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Wed Aug 25, 2010 5:33 pm

Ass. Wr. Wb.

Mas Rizky, mbok tulung dituntun niku mbah'e supados mboten kelentu malih , . . . .

Wassalam,
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Wed Sep 01, 2010 9:41 am

sejatosipun njih sampun dipun tutun loh mas.
sarehne simbah puniko njih ngoteniku, sok-sok nglali.

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mbah sunar
Camat
avatar

Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat Sep 04, 2010 10:35 pm

nyuwun pangapunten = njaluk ngapuro
Kembali Ke Atas Go down
y.hery purwanta
KorLap
avatar

Lokasi : ngawen,wonosari,bandung
Reputation : 0
Join date : 25.04.10

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat Sep 04, 2010 10:43 pm

nderek langkung..=melu liwat
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat
avatar

Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat Sep 04, 2010 11:03 pm

bapak sare mungel = bapak turu ngorok
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Sep 06, 2010 8:34 am

Monggo piantun sanes ipun dos pundi...? dipun lajeng aken anggen ipun posting...,
Kagem sedoyo sanak kadang ingkang bade kundur kampung ( wangsul=mudik ),ingkang ngatos-atos dipun jagi anggenipun mlampah ing supados slamet ing mergi. semonten ugi ingkang mboten kundur alias netep wonten jakarta.tetep njagi kawigatosanipun awit nitip pesen dados security kangge kiwo tengenipun ingkang kundur kampung. supados tetep aman.... ajib
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Sep 06, 2010 8:45 am

sedoyonipun sampun dipun borong kalian sederek nginggil meniko.
lah dalem ajeng ngendikan nopo njih.... ngakakk

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mbah sunar
Camat
avatar

Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Mon Sep 06, 2010 6:40 pm

rizky wrote:
sedoyonipun sampun dipun borong kalian sederek nginggil meniko.
lah dalem ajeng ngendikan nopo njih.... ngakakk
Nderek idem
kawula ugi mboten saget matur kathah, namung ndrerekaken sugeng kodur kagem sederek-sederek kawula ingkang bade kondur Gunungkidul.
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Wed Sep 15, 2010 9:02 am

sluman-slumun slamet.
jawah teng pundi2, merginipun licin. atos2 kemawon anggenipun mlampah

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Tue Oct 19, 2010 2:09 pm

Slunam - slunum slamet --> Slamet pikanthuk selaning nggaru ( yg buat mbajak sawah ).

Ngenani babakan alam sak meniko , ingkang waspodo awit sampun kathah moroboyo wonten ing pundi mawon...
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Wed Oct 20, 2010 5:59 pm

sawetwis sampun sonten, dalem bade mantuk rumiyin njih.
mbenjang enjang dipun sambung malih, nuwun

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
donyone
Lurah
avatar

Lokasi : Semin
Reputation : 2
Join date : 14.07.11

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Tue Dec 20, 2011 8:32 pm

kulanuwun ,

badhe nderek sinau rumiyin wonten mriki mendem

_________________
Mampir Lur :
Gunungkidul Cyber Website
Gunungkidul Cyber Facebook Fan Page
Kembali Ke Atas Go down
http://glcyber.us.tc
macanWong7
Koordinator
avatar

Lokasi : www.batuzakar.net
Reputation : 5
Join date : 22.02.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Tue Dec 04, 2012 6:58 pm

nderek remen kemawon
Kembali Ke Atas Go down
http://www.batuzakar.net
Roni gabreaLL
Koordinator
avatar

Lokasi : BSG, Saptosari
Reputation : 2
Join date : 05.05.12

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat Jan 26, 2013 11:09 am

menika, sakestu postingan engkang sae sanget, nguri uri ingkang sampun mboten ngetren wonten ing kalangan kawulo mudo,.,

monggo dipun lajengaken Very Happy

_________________
"Tetap tersenyum walaupun wajahmu Mendung"
shakehand
Kembali Ke Atas Go down
http://inorzz.wordpress.com
macanWong7
Koordinator
avatar

Lokasi : www.batuzakar.net
Reputation : 5
Join date : 22.02.09

PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   Sat Jan 26, 2013 12:59 pm

injih kangmas, sabapipun menawi boten dipun uri-uri, katah kawulo mudo dados korban budaya ingkang boten sae, kados cius miapah... kulo kedah ngomong wow ngaten.
Kembali Ke Atas Go down
http://www.batuzakar.net
Sponsored content




PostSubyek: Re: Setiap Posting Pakai Boso Jowo   

Kembali Ke Atas Go down
 
Setiap Posting Pakai Boso Jowo
Kembali Ke Atas 
Halaman 3 dari 4Pilih halaman : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-
Navigasi: