Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 wis do nggawe SPT durung?

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
kandar
Presidium


Lokasi : jakarta asli Kemiri, Tanjung sari
Reputation : 25
Join date : 23.08.08

PostSubyek: wis do nggawe SPT durung?   Thu Mar 12, 2009 3:11 pm

wis do nggawe SPT tahunan durung cah?
Mbok sing iso aku diwarahi... jarene dead line akhir maret 2008.
kok malah ribet to?

_________________
urip mung mampir ngombe lan mung wang sinawang.

Menjadi tua pelan tapi pasti, namun menjadi dewasa belum tentu.

http://syifauwongmantren.multiply.com => nembe sinau
Kembali Ke Atas Go down
http://syifauwongmantren.multiply.com
tengkek buto
Lurah


Lokasi : jl karangmojo-semin gunungkidul
Reputation : 1
Join date : 07.03.09

PostSubyek: Re: wis do nggawe SPT durung?   Thu Mar 12, 2009 6:24 pm

Sing jelas :
1. Nggawe NPWP ( isa lewat www.pajak.go.id trus di print, print an di gawa nang kantor pajak sedaerah menurut KTP karo nggawa surat keterangan seka kantore njenengan. Mengko entuk No NPWP sing bentukke kaya kartu. No NPWP dilaporke nang Personalia Kantor olehe nyambut gawe. Lha nek wis Personalia mesti entuk SPT seka kantor pajak.
2. Nek wis njaluk slip SPT tahunan seka kantor olehe nyambut gawe trus nanng kantor pajak maneh nggo laporan SPT ne.
3. Nek NPWP ne udu pribadi alias usaha biasane di laporke penghasilan bersih durung dipotong pajak nang kantor pajak. Mengko nang kono dihitung pajakke trus dibayar. masia biasane nek awakke dhewe ki ana badan usaha biasane kantor pajak sing nekani awake dhewe ( 3-4 kali setahun )

ngono sing ta weruhi, nek ana sing ngerti luwih jelas sumonggo posting nggo mas kandar
Kembali Ke Atas Go down
Ngatimin Prayoga
Warga


Lokasi : Jakarta
Reputation : 0
Join date : 30.12.08

PostSubyek: Re: wis do nggawe SPT durung?   Mon Mar 16, 2009 3:23 pm

ngene lho mas kandar.. njenengan ne wis dwe npwp mung kari njaluk lembar A1/bukti potong seko olehe njengan kerjo lha kuwi nggo dasar gawe spt tahunan pribadi, paling lambat tgl 31 maret 09. tp njenengan ne rung dwe npwp yo gwe ndisik syarate fc ktp trus isi form nembe di proses... ne rung jelas iso telp aku neng 0815 165 3742 or 021 92990874 sithik2 aku ngerti ne pingin ta gwek ke email wae neng emailku bukti potong/A1, npwp, jmlah tanggunganmu trus hartamu neng : ngatimin77@gmail.com. InsyaAllah ta bantu sebatas aku mampu

kandar wrote:
wis do nggawe SPT tahunan durung cah?
Mbok sing iso aku diwarahi... jarene dead line akhir maret 2008.
kok malah ribet to?
Kembali Ke Atas Go down
Aris_nogosari
KorLap


Lokasi : bekasi
Reputation : 5
Join date : 23.10.08

PostSubyek: Re: wis do nggawe SPT durung?   Mon Mar 16, 2009 4:30 pm

aku drg ngisi spt ne?
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/48492681
maniss
Koordinator


Lokasi : Jakarta
Reputation : 7
Join date : 04.04.08

PostSubyek: Re: wis do nggawe SPT durung?   Mon Mar 16, 2009 5:10 pm

aku wes rong taon ra gawe spt kie
jare sanksine 100.000/spt
aku yo bingung ngisine

_________________
NRIMO ING PANDOEM
Kembali Ke Atas Go down
maniss
Koordinator


Lokasi : Jakarta
Reputation : 7
Join date : 04.04.08

PostSubyek: Re: wis do nggawe SPT durung?   Mon Mar 16, 2009 5:14 pm

tengkek buto wrote:
Sing jelas :
1. Nggawe NPWP ( isa lewat www.pajak.go.id trus di print, print an di gawa nang kantor pajak sedaerah menurut KTP karo nggawa surat keterangan seka kantore njenengan. Mengko entuk No NPWP sing bentukke kaya kartu. No NPWP dilaporke nang Personalia Kantor olehe nyambut gawe. Lha nek wis Personalia mesti entuk SPT seka kantor pajak.
2. Nek wis njaluk slip SPT tahunan seka kantor olehe nyambut gawe trus nanng kantor pajak maneh nggo laporan SPT ne.
3. Nek NPWP ne udu pribadi alias usaha biasane di laporke penghasilan bersih durung dipotong pajak nang kantor pajak. Mengko nang kono dihitung pajakke trus dibayar. masia biasane nek awakke dhewe ki ana badan usaha biasane kantor pajak sing nekani awake dhewe ( 3-4 kali setahun )

ngono sing ta weruhi, nek ana sing ngerti luwih jelas sumonggo posting nggo mas kandar

mas yen maune duwe usaha, gor warung, terus tutup.
njur ora bukak maneh, alias penghasilan NOL, njur ngisi sptne piye yo?

_________________
NRIMO ING PANDOEM
Kembali Ke Atas Go down
kandar
Presidium


Lokasi : jakarta asli Kemiri, Tanjung sari
Reputation : 25
Join date : 23.08.08

PostSubyek: Re: wis do nggawe SPT durung?   Tue Mar 17, 2009 9:19 am

aku wis diwarahi wong pyroll..

wis tak print trus tak titipke koncoku sing KPP-ne podho...

_________________
urip mung mampir ngombe lan mung wang sinawang.

Menjadi tua pelan tapi pasti, namun menjadi dewasa belum tentu.

http://syifauwongmantren.multiply.com => nembe sinau
Kembali Ke Atas Go down
http://syifauwongmantren.multiply.com
Ipung Purwanto
Camat


Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: wis do nggawe SPT durung?   Tue Mar 17, 2009 2:28 pm

Mengko tak insert nggoku wis do nggawe...Contone ngisine juga ono... ajib
Kembali Ke Atas Go down
Pardjimin
Presidium


Lokasi : Blekasi - DjogDja - GK - Semin - Karang Sari
Reputation : 10
Join date : 14.03.08

PostSubyek: Re: wis do nggawe SPT durung?   Tue Mar 17, 2009 3:21 pm

sorry telat iki...
koq judule SPT yo, bukane SPT kui singkatan (Surat Pajak Terhutang), lha nek SSP kui kan sik nggawe seko DepKeu, Bagian Pajak to...

kan ono SPT ono SSP, nak sik nggawe awake dewe kui SSP (Surat Setoran Pajak) bukane gitu ?

aku yo ra paham ding...

sik ngerti mohon di kasih pencerahannya ..

_________________
MPAN NGGO PAPAN

http://pardjimin.wordpress.com/
Kembali Ke Atas Go down
http://pardjimin.wordpress.com
kandar
Presidium


Lokasi : jakarta asli Kemiri, Tanjung sari
Reputation : 25
Join date : 23.08.08

PostSubyek: Re: wis do nggawe SPT durung?   Tue Mar 17, 2009 3:52 pm

SPT => surat pemberitahuan tahunan
Nek SSP => surat setoran pajak

Nek SPT ki njlentrehke piro pengasilan total setahun, trus dikurangi PTKP (penghasilan tidak kena pajak) trus piro aset lan utange di akhir bulan..

Biasane perusahaan wes ngawe laporan pemotongan pajak.. lha nek isih kurang bayar yo mbayar dewe nganggo SSP...

wingi ono wong sing jago mengenai SPT coba tekono kang.. aku yo ors patio paham..

_________________
urip mung mampir ngombe lan mung wang sinawang.

Menjadi tua pelan tapi pasti, namun menjadi dewasa belum tentu.

http://syifauwongmantren.multiply.com => nembe sinau
Kembali Ke Atas Go down
http://syifauwongmantren.multiply.com
sacho_eka
Pengawas


Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: wis do nggawe SPT durung?   Tue Mar 17, 2009 10:17 pm

waduh masalah pajek iki ketoke..??

aku wis nduwe aku....!!!

wis di bayari pabrik...
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
sastro gunkid
Warga


Lokasi : bumi andalas
Reputation : 0
Join date : 22.10.08

PostSubyek: Re: wis do nggawe SPT durung?   Wed May 06, 2009 5:41 pm

sedikit pencerahan.....

SPT => Surat Pemberitahuan
=> kagem lapor tahunanne njenengan sami...


wonten kabar sae,,,,bagi Siapa saja yang memperoleh NPWP tahun 2008& maret 2009,ditunggu laporane mpe 31 Desember 2009 dan tidak dikenakan denda yang seratus ribu....klo ada yang mo ditanyakan, monggo kirim email: wawan.pras@gmail.com.....he...
Kembali Ke Atas Go down
gimbik
Pengawas


Lokasi : Nori One
Reputation : 6
Join date : 04.03.08

PostSubyek: Re: wis do nggawe SPT durung?   Wed May 06, 2009 10:58 pm

dereng

_________________
I know the Lord will make a way for me
Mampir Dunk==> Bola
Disini Juga ==> Site
OK Zone ===> Blog
Dengerin Lagunya ===>> my world
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/imbik
cogo
Koordinator


Lokasi : jakarta
Reputation : 1
Join date : 06.04.09

PostSubyek: Re: wis do nggawe SPT durung?   Thu May 07, 2009 2:25 am

iki gunane nggo opo to kang?.......lha dinggo mangan dw we isih mpot2an.........
Kembali Ke Atas Go down
y.hery purwanta
KorLap


Lokasi : ngawen,wonosari,bandung
Reputation : 0
Join date : 25.04.10

PostSubyek: Re: wis do nggawe SPT durung?   Sun Jul 25, 2010 11:40 pm


SPT...ki gek opo ra mudeng ak

po meneh..SSP...la gor kuli gek ak..kon ngerti seko ngendi.!!!

:koji.;: :;;./0: :L00*^:
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: wis do nggawe SPT durung?   Today at 12:27 pm

Kembali Ke Atas Go down
 
wis do nggawe SPT durung?
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: ALL ABOUT GUNUNGKIDUL :: Kumpulnya Para Pencari Nasi-
Navigasi: