Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 ASOK TUKON

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
trimopakesa
Koordinator


Lokasi : jetis kulon RT06 RW02 pacarejo semanu gunung kidul DIY PULAU JAWA INDONESIA ASIA 50' Bujur Timur 7° Lintang utara 46' – 8° Bujur Barat 09' Lintang Selatan BUMI DUNIA TATA SURYA GALAKSI BIMA SAKTI,,,pokok'e sekitar kono kui,,,
Reputation : 249
Join date : 08.04.09

PostSubyek: ASOK TUKON   Thu May 07, 2009 8:43 am

tiyang jawi seumpami rabi utawi menikah mesti onten istilah tembung asok tukon kalian mas kawin,,,onten engkang saget njelaske nopo benten ipon asok tukon kalian mas kawin,mas kawin hukum ipon wajib nopo asok tukon meniko nggeh wajib??
enten seng sanjang nek asok tukon kalian mas kawen meniko artonipon kedah hasil saking krjo utawi kringet pinanganten kakong,,lan mboten angsal arto utangan utawi arto jalukan,,,nopo leres mekaten,,,

nyuwun pencerahan ipon kalian poro sesepoh engkang saget menei pengaraha dateng kulko,,,kajenge kulo lan sedoyo encang" mangertos sejatinipon tembong asok tukon lan mas kawen meniko...nuwun Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin
Kembali Ke Atas Go down
fitrah diyana
Koordinator


Lokasi : gejayan caturtungal,depok sleman yogyakarta
Reputation : 11
Join date : 14.04.09

PostSubyek: Re: ASOK TUKON   Thu May 07, 2009 9:57 am

trimopakesa wrote:
tiyang jawi seumpami rabi utawi menikah mesti onten istilah tembung asok tukon kalian mas kawin,,,onten engkang saget njelaske nopo benten ipon asok tukon kalian mas kawin,mas kawin hukum ipon wajib nopo asok tukon meniko nggeh wajib??
enten seng sanjang nek asok tukon kalian mas kawen meniko artonipon kedah hasil saking krjo utawi kringet pinanganten kakong,,lan mboten angsal arto utangan utawi arto jalukan,,,nopo leres mekaten,,,

nyuwun pencerahan ipon kalian poro sesepoh engkang saget menei pengaraha dateng kulko,,,kajenge kulo lan sedoyo encang" mangertos sejatinipon tembong asok tukon lan mas kawen meniko...nuwun Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin
Lamaran

Kanggo tulisan luwih gamblang prakawis iki mangga pirsani: Lamaran pengantenan
Upacara lamaran iku upacara kanggo nrima kaluarga calon penganten kakung neng dalèmé calon penganten putri. Upacara iki dadi tanda yen wongtua utawa kaluarga manten putri setuju yen putrine didaeake pasangan urip calon penganten kakung.
Neng acara lamaran iki biasane sekalian kanggo nento'ake dina utawa tanggal penyelenggaraan rangkeyan upacara lanjutane, utamane tanggal pesta penganten.
Srah-srahan

Srah-srahan iku disebut ugo "asok tukon" yaiku pihak kakung nyerahake uba rampe lan biaya sing bakal kanggo ngleksanakake pesta pengantenan. Contone uba rampe iku beras, sayuran, pitik, jajan pasar lan liyo-liyane. Sakliyane iku sing paling penting ono ing papasrahan yaiku duwit sing tumprape pihak estri bakal dienggo mbiayai pas acara pesta penganten. ajib ajib
Kembali Ke Atas Go down
tutik_rahayu
KorLap


Lokasi : ngersek kanigoro saptosari:D
Reputation : 94
Join date : 06.05.09

PostSubyek: Re: ASOK TUKON   Thu May 07, 2009 10:09 am

fitrah diyana wrote:
trimopakesa wrote:
tiyang jawi seumpami rabi utawi menikah mesti onten istilah tembung asok tukon kalian mas kawin,,,onten engkang saget njelaske nopo benten ipon asok tukon kalian mas kawin,mas kawin hukum ipon wajib nopo asok tukon meniko nggeh wajib??
enten seng sanjang nek asok tukon kalian mas kawen meniko artonipon kedah hasil saking krjo utawi kringet pinanganten kakong,,lan mboten angsal arto utangan utawi arto jalukan,,,nopo leres mekaten,,,

nyuwun pencerahan ipon kalian poro sesepoh engkang saget menei pengaraha dateng kulko,,,kajenge kulo lan sedoyo encang" mangertos sejatinipon tembong asok tukon lan mas kawen meniko...nuwun Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin Amiiiin
Lamaran

Kanggo tulisan luwih gamblang prakawis iki mangga pirsani: Lamaran pengantenan
Upacara lamaran iku upacara kanggo nrima kaluarga calon penganten kakung neng dalèmé calon penganten putri. Upacara iki dadi tanda yen wongtua utawa kaluarga manten putri setuju yen putrine didaeake pasangan urip calon penganten kakung.
Neng acara lamaran iki biasane sekalian kanggo nento'ake dina utawa tanggal penyelenggaraan rangkeyan upacara lanjutane, utamane tanggal pesta penganten.
Srah-srahan

Srah-srahan iku disebut ugo "asok tukon" yaiku pihak kakung nyerahake uba rampe lan biaya sing bakal kanggo ngleksanakake pesta pengantenan. Contone uba rampe iku beras, sayuran, pitik, jajan pasar lan liyo-liyane. Sakliyane iku sing paling penting ono ing papasrahan yaiku duwit sing tumprape pihak estri bakal dienggo mbiayai pas acara pesta penganten. ajib ajib

lha opo asok tukon ki seng menehke pas lamaran fit???? tak kiro asok tukon ki seng nyerahke pas arep ijab kae,,,lha nek seng bareng mas kawn kae jenenge opo fit??? mas kawen karo asok tukon po opo??? berati kowe wingi pas tunangan sekalian menei asok tukon po???? ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)


opo srah srahan kui bedo dino karo dino lamaran?? trus kapan proses srah srahan kui di laksanaake bar lamaran sakdurunge acara nikah opo pas acara nikahane kui :bom: :bom: :bom: :bom: :bom: :bom:
Kembali Ke Atas Go down
fitrah diyana
Koordinator


Lokasi : gejayan caturtungal,depok sleman yogyakarta
Reputation : 11
Join date : 14.04.09

PostSubyek: Re: ASOK TUKON   Thu May 07, 2009 2:08 pm

srah-srahan ki di kekke bareng nikah,lha nek byar tukon ki nek sakngertiku ki di kekei yo bareng nikah ngono.nek rep lebih jelase cobo takono neng ngone mbah ngatemo pardi opo sopo ngono Very Happy Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
gaplex
Koordinator


Lokasi : KARANG DUWET,KARANG MOJO,CILEDUG
Reputation : 7
Join date : 07.01.09

PostSubyek: Re: ASOK TUKON   Thu May 07, 2009 3:04 pm

fitrah diyana wrote:
srah-srahan ki di kekke bareng nikah,lha nek byar tukon ki nek sakngertiku ki di kekei yo bareng nikah ngono.nek rep lebih jelase cobo takono neng ngone mbah ngatemo pardi opo sopo ngono Very Happy Very Happy

aku wes takok nyang nggone mbah ngatemo pardi.....
wonge ora ono kang......
jarene bojone agi nyang ngalas...

Kembali Ke Atas Go down
http://www.ndtindonesia.com
fitrah diyana
Koordinator


Lokasi : gejayan caturtungal,depok sleman yogyakarta
Reputation : 11
Join date : 14.04.09

PostSubyek: Re: ASOK TUKON   Thu May 07, 2009 3:38 pm

gaplex wrote:
fitrah diyana wrote:
srah-srahan ki di kekke bareng nikah,lha nek byar tukon ki nek sakngertiku ki di kekei yo bareng nikah ngono.nek rep lebih jelase cobo takono neng ngone mbah ngatemo pardi opo sopo ngono Very Happy Very Happy

aku wes takok nyang nggone mbah ngatemo pardi.....
wonge ora ono kang......
jarene bojone agi nyang ngalas...

lha sampeyan ki yo ra wayah kq wengi2 kae lho gek ngowo gulo batu ro teh sak pak,jo lali roti ulere ngakak ngakak ngakak gek ngo wedangan bareng
Kembali Ke Atas Go down
gaplex
Koordinator


Lokasi : KARANG DUWET,KARANG MOJO,CILEDUG
Reputation : 7
Join date : 07.01.09

PostSubyek: Re: ASOK TUKON   Thu May 07, 2009 3:50 pm

mbah ngatemo pardi ra gelem gulo batu kang.......
nek rono jarene sing penting.....
roko kretek gudang garam merah 2 bungkus......

Kembali Ke Atas Go down
http://www.ndtindonesia.com
fitrah diyana
Koordinator


Lokasi : gejayan caturtungal,depok sleman yogyakarta
Reputation : 11
Join date : 14.04.09

PostSubyek: Re: ASOK TUKON   Thu May 07, 2009 10:32 pm

[quote="gaplex"]mbah ngatemo pardi ra gelem gulo batu kang.......
nek rono jarene sing penting.....
roko kretek gudang garam merah 2 bungkus......

[/quot
lha bapaku we glm nek rokok gudang garam merah,yo wes di gowo mulih meneh wae gulone ki ngakak ngakak
Kembali Ke Atas Go down
tutik_rahayu
KorLap


Lokasi : ngersek kanigoro saptosari:D
Reputation : 94
Join date : 06.05.09

PostSubyek: Re: ASOK TUKON   Thu May 07, 2009 11:17 pm

wah wah wah malah dadi nyimpang seko topik semula ki piye to? malah do ngomongke rokok gak boleh gak boleh gak boleh gak boleh gak boleh gak boleh gak boleh gak boleh gak boleh
Kembali Ke Atas Go down
gimbik
Pengawas


Lokasi : Nori One
Reputation : 6
Join date : 04.03.08

PostSubyek: Re: ASOK TUKON   Mon Jun 08, 2009 12:43 am

tutik_rahayu wrote:
wah wah wah malah dadi nyimpang seko topik semula ki piye to? malah do ngomongke rokok gak boleh gak boleh gak boleh gak boleh gak boleh gak boleh gak boleh gak boleh gak boleh


lha aku oleh nembung kowe ora yayi?>

_________________
I know the Lord will make a way for me
Mampir Dunk==> Bola
Disini Juga ==> Site
OK Zone ===> Blog
Dengerin Lagunya ===>> my world
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/imbik
Sponsored content




PostSubyek: Re: ASOK TUKON   

Kembali Ke Atas Go down
 
ASOK TUKON
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: ALL ABOUT GUNUNGKIDUL :: Kebudayaan Daerah-
Navigasi: