Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2, 3
PengirimMessage
martinus
Koordinator
avatar

Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Fri May 15, 2009 9:14 pm

First topic message reminder :

Sedulur, barangkali bukanlah hal yang aneh lagi jika banyak orang menganjurkan agar kita tidur di lantai langsung, jika harus pakai alas gak boleh terlalu tebal untuk hindari santet. Nah yang ingin saya sharing disini adakah alasan lain selain " karena santet bekerja kurang lebih 50 cm di atas tanah"? Mungkin ada alasan lain kenapa kita diharuskan melakukan hal tersebut. Sumangga.... ☀
Kembali Ke Atas Go down

PengirimMessage
hajar_ibn
KorLap


Join date : 01.05.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Sat Jul 18, 2009 9:09 pm

edybawas wrote:
Nek jarene ki gerak laju santet sebatas puser/pusat orang yg ingin di santet, mslahe nek sak ngisor puser ki lha kalah karo gedene "pakune" dewe2....Ngonooo..???

wAHHHH ..

Paku sing endi kang???

marai penasaran...
Kembali Ke Atas Go down
http://www.gemsstore.co.cc
edybawas
KorLap


Join date : 29.08.08

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Sat Jul 18, 2009 9:14 pm

hajar_ibn wrote:
edybawas wrote:
Nek jarene ki gerak laju santet sebatas puser/pusat orang yg ingin di santet, mslahe nek sak ngisor puser ki lha kalah karo gedene "pakune" dewe2....Ngonooo..???

wAHHHH ..

Paku sing endi kang???

marai penasaran...
Weeeh... masa yo dijelaské..
"PAKU BUMI"
Kembali Ke Atas Go down
http://edybawas.blogspot.com
hajar_ibn
KorLap


Join date : 01.05.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Sat Jul 18, 2009 9:20 pm

edybawas wrote:
hajar_ibn wrote:
edybawas wrote:
Nek jarene ki gerak laju santet sebatas puser/pusat orang yg ingin di santet, mslahe nek sak ngisor puser ki lha kalah karo gedene "pakune" dewe2....Ngonooo..???

wAHHHH ..

Paku sing endi kang???

marai penasaran...
Weeeh... masa yo dijelaské..
"PAKU BUMI"


Lha nek gak duwe paku ?????
Kembali Ke Atas Go down
http://www.gemsstore.co.cc
edybawas
KorLap


Join date : 29.08.08

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Sat Jul 18, 2009 9:37 pm

Nek ra duwe paku,.??? wah... eehmm.. oh yo.... kawat ora iso mlebu mslhe kalah karo kawate "...."??? ojo digoleki meneh yo mengko malah ketemu.... heeee...
Kembali Ke Atas Go down
http://edybawas.blogspot.com
hariku19
KorLap


Join date : 19.03.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Wed Jul 22, 2009 2:33 pm

Nek PAKU BUMI ra isoh dowo lan cendek je ? kecuali PAKU BUMI-ne dewe kuwi malah isoh dowooooo terus cendeeekkk ..... ha...ha....ha... naging dowo lan cendek kuwi tergantung karo manungsone dewe...

berarti yen podo ndelok bola api opo kabut yg pekat podo njogrok nyang njogan ( lemah ) lurrrr.
mbok menowo santet kuwi tibo menyang awake dewe, lha terus yen poro sedulur ono hotel / apartemen lha piye carane upomo dadi target santet ??? opo loncat soko lantai atas ben nyedak bumi ???
Kembali Ke Atas Go down
iwan setiawan
KorLap


Join date : 18.07.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Wed Jul 22, 2009 5:07 pm

nek menurut ku mas kenopo wong turu ning ngisor ora keno santet,menungso diciptaake marang gusti Allah seko lemah nek setan seko geni dadi geni kuwi ora iso ngobong lemah
Kembali Ke Atas Go down
Agus susanto1999
KorLap


Join date : 23.05.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Wed Jul 22, 2009 5:10 pm

iwan setiawan wrote:
nek menurut ku mas kenopo wong turu ning ngisor ora keno santet,menungso diciptaake marang gusti Allah seko lemah nek setan seko geni dadi geni kuwi ora iso ngobong lemah


iso kang ,geni ngobong lemah iku dadine genteng karo kendi Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
iwan setiawan
KorLap


Join date : 18.07.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Wed Jul 22, 2009 5:20 pm

Agus susanto1999 wrote:
iwan setiawan wrote:
nek menurut ku mas kenopo wong turu ning ngisor ora keno santet,menungso diciptaake marang gusti Allah seko lemah nek setan seko geni dadi geni kuwi ora iso ngobong lemah


iso kang ,geni ngobong lemah iku dadine genteng karo kendi Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

ning ora kobong to mas malah dadi migunani,dadi intine kita bisa kena santet ataupun tidak,itu tergantung kwalitas dan kwantitas penyembahan kita teraahadap gustiallah, monggo...
Kembali Ke Atas Go down
hajar_ibn
KorLap


Join date : 01.05.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Thu Jul 23, 2009 9:25 am

iwan setiawan wrote:
Agus susanto1999 wrote:
iwan setiawan wrote:
nek menurut ku mas kenopo wong turu ning ngisor ora keno santet,menungso diciptaake marang gusti Allah seko lemah nek setan seko geni dadi geni kuwi ora iso ngobong lemah


iso kang ,geni ngobong lemah iku dadine genteng karo kendi Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

ning ora kobong to mas malah dadi migunani,dadi intine kita bisa kena santet ataupun tidak,itu tergantung kwalitas dan kwantitas penyembahan kita teraahadap gustiallah, monggo...

Betull >>>>...
Kena santet ataupun tidak,, itu juga atas ijin dari Allah.
Sekalipun kita ngumpet didalam kubur, kalau Allah mengijinkan kita untuk kena santet ya kena santet....

Kalau cuma mengandalkan tanah,,, gak ada jaminan, sebab Allah jauh lebih hebat, maha hebat, maha kuasa, maha berkhendak ,,,

Tapi kembali ketopik aja....
kenapa ada gugon khususnya di jawa yg menyebutkan bahwa seolah2 santet ogah ma tanah??? (dari segi tradisi budaya, kemsyarakatan jawa, kejawen, dll)

Monggo dilanjut..

Kembali Ke Atas Go down
http://www.gemsstore.co.cc
martinus
Koordinator
avatar

Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Thu Jul 23, 2009 2:02 pm

coba aku tak telpon joko bodho disik ya? rak ora kesusu ta iki?
Kembali Ke Atas Go down
Agus susanto1999
KorLap
avatar

Lokasi : jakarta palmerah
Reputation : 10
Join date : 23.05.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Thu Jul 23, 2009 3:05 pm






korban santet,,pernah ramai di TV


Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator
avatar

Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Sun Jul 26, 2009 12:40 pm

Agus susanto1999 wrote:





korban santet,,pernah ramai di TV


gambarmu sing nomer loro kuwi kaya sing wong kalimantan kae ya kang? sing manusia kawat kae dudu? trus kae kelanjutane piye ya, jareen arep dioperasi tapi kok malah ilang kabare tekan saiki ora ana meneh.
Kembali Ke Atas Go down
Agus susanto1999
KorLap
avatar

Lokasi : jakarta palmerah
Reputation : 10
Join date : 23.05.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Sun Jul 26, 2009 4:21 pm

betul kang martinus,,,sampai sekarang ngga ada kabarnya lagi
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator
avatar

Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Mon Jul 27, 2009 12:07 pm

ngeriiiiiiiiii !!!
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Wed Aug 12, 2009 1:14 pm

turuo neng njogan ( udu lantai, basa ngendi kuwi)

maksude wong tuwa mbiyen awake dhewe dikon turu neg njogan iku maksude ben awakw dhewe iku ngerti sangkan paran. awake dhewe dikon nyinau nek awake dhewe iku maune ora ono lan anane soko lemah ( mbiyen jogan iku isine lemah dudu keramik) lan mbesuke bakal bali neng lemah...mula dadi menungsa aja pada kementhus....
nah sak lawase urip yen anan apap wae awake dhewe iku yo dikongkon dadi lemah. tontonen lemah iku diwenehi emas meneg wae.. ananging dhiwenehi tai yo meneng wae... mula dadi menungsa yo kudu kaya lemah iku... yen lagi diwebehi rejeki akeh sakak sing kuwasa yo ora susah gembelengan... sing syukur... ra usah ngrubah sikap lan watak...ra sah umuk....mengkono uga yen lagi diwenehi ujian sifate menungso sok sedih lan nyalahke sing kuwasa... iku ra bener... awake dhewe kudu bisa kayay lemah... nadyan lagi oleh pacoban yo kuku tenag ora kemurungsung... sareh... sabar... kayay lemah dokoi tai sing yo mung meneg wae ... biasa....wae. mangkono mau sipating amnungsa sing trep karo sangkan parane...

liya maneh nek awake dhewe dadi pimpinan...nek kowe kabeh dadi manager direktur presiden apap buipati.... kowe uga kudu bisa dadi lemah... maksude coba tontonen lemah iku... nadayn dipaculi diidak idak dibuangi tahi...ning piwalese marang manungsa bisa nguripi manungsa saindengeng donya.. arupa tetuwuhan, woh wohn lan panmgana sartu ulu wetu liyane....mengkono uga yen kowe dadi pimpinan nadayn anak buahmu... andahanmu pada ngopo wae ajaj mbok dadeke ati ning bisaoo kowe nguripi marang wong sing dadi anak buahmu....

iku maksude kowe do kon turu neg lemah..
dudu nolak santet...neing nek kowe dadi kaya lemah iku tak jamin ora ono wong sing pingin nyatet kowe mula yo bener turu neng lemah iku bisa nolak santet....
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator
avatar

Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Thu Aug 13, 2009 10:41 am

Asmaraningtyas wrote:
turuo neng njogan ( udu lantai, basa ngendi kuwi)

maksude wong tuwa mbiyen awake dhewe dikon turu neg njogan iku maksude ben awakw dhewe iku ngerti sangkan paran. awake dhewe dikon nyinau nek awake dhewe iku maune ora ono lan anane soko lemah ( mbiyen jogan iku isine lemah dudu keramik) lan mbesuke bakal bali neng lemah...mula dadi menungsa aja pada kementhus....
nah sak lawase urip yen anan apap wae awake dhewe iku yo dikongkon dadi lemah. tontonen lemah iku diwenehi emas meneg wae.. ananging dhiwenehi tai yo meneng wae... mula dadi menungsa yo kudu kaya lemah iku... yen lagi diwebehi rejeki akeh sakak sing kuwasa yo ora susah gembelengan... sing syukur... ra usah ngrubah sikap lan watak...ra sah umuk....mengkono uga yen lagi diwenehi ujian sifate menungso sok sedih lan nyalahke sing kuwasa... iku ra bener... awake dhewe kudu bisa kayay lemah... nadyan lagi oleh pacoban yo kuku tenag ora kemurungsung... sareh... sabar... kayay lemah dokoi tai sing yo mung meneg wae ... biasa....wae. mangkono mau sipating amnungsa sing trep karo sangkan parane...

liya maneh nek awake dhewe dadi pimpinan...nek kowe kabeh dadi manager direktur presiden apap buipati.... kowe uga kudu bisa dadi lemah... maksude coba tontonen lemah iku... nadayn dipaculi diidak idak dibuangi tahi...ning piwalese marang manungsa bisa nguripi manungsa saindengeng donya.. arupa tetuwuhan, woh wohn lan panmgana sartu ulu wetu liyane....mengkono uga yen kowe dadi pimpinan nadayn anak buahmu... andahanmu pada ngopo wae ajaj mbok dadeke ati ning bisaoo kowe nguripi marang wong sing dadi anak buahmu....

iku maksude kowe do kon turu neg lemah..
dudu nolak santet...neing nek kowe dadi kaya lemah iku tak jamin ora ono wong sing pingin nyatet kowe mula yo bener turu neng lemah iku bisa nolak santet....

Wah wah esuk esuk wis kuliah subuh iki. Jan terang trewaca lan tatas titis saha tetes penjelasanmu mas Dosen. Nuwun banget lho ya! Ning sayange neng donya iki kok wis jarang banget wong kang gelem nglakoni laku prihatin kaya kang mbok critakake kui. Umpama ana paling paling isa diitung nganggo driji ibarate. Mungkin ming njenengan thok thil sing isa nglakoni ngene iki. Trus simbah simbah lan wong wong akeh kok dho ngomong yen nggo menghindari santet jarene kon turu lemah/lantai kuwi piye ya mas? Apa dho mabuk kabeh ya wong wong kuwi? Padahal ngapusi ta kuwi? piye mas?
Kembali Ke Atas Go down
mahadjatis
Koordinator
avatar

Lokasi : Nglipar
Reputation : 1
Join date : 14.11.08

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Thu Aug 13, 2009 11:27 am

Asmaraningtyas wrote:
turuo neng njogan ( udu lantai, basa ngendi kuwi)

maksude wong tuwa mbiyen awake dhewe dikon turu neg njogan iku maksude ben awakw dhewe iku ngerti sangkan paran. awake dhewe dikon nyinau nek awake dhewe iku maune ora ono lan anane soko lemah ( mbiyen jogan iku isine lemah dudu keramik) lan mbesuke bakal bali neng lemah...mula dadi menungsa aja pada kementhus....
...............................................


apik tenan isine iki..... betul.... :flower:

_________________
ajib  Hangawula Kawulaning Gusti  ajib

==>DeviantArt
Kembali Ke Atas Go down
http://www.mahadjatis.com
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Thu Aug 13, 2009 12:34 pm

martinus wrote:


Wah wah esuk esuk wis kuliah subuh iki. Jan terang trewaca lan tatas titis saha tetes penjelasanmu mas Dosen. Nuwun banget lho ya! Ning sayange neng donya iki kok wis jarang banget wong kang gelem nglakoni laku prihatin kaya kang mbok critakake kui. Umpama ana paling paling isa diitung nganggo driji ibarate. Mungkin ming njenengan thok thil sing isa nglakoni ngene iki. Trus simbah simbah lan wong wong akeh kok dho ngomong yen nggo menghindari santet jarene kon turu lemah/lantai kuwi piye ya mas? Apa dho mabuk kabeh ya wong wong kuwi? Padahal ngapusi ta kuwi? piye mas?

lhoo kok mas dosen.....????
ngarang yo????

Ngene dik...wong jawa iku ora ono sing ngomong terus terang...kabeh kanggo sanepan....lha wong jawa kwi arep ngomong "ora" we ra iso kok . mesthi ngomonge "nggih" apa apa ngih... nayan ora kepanggih. lha yen nganti ono wong jawa ora bisa medar snepan lan mercaya utuh apap sing dirungu...tegese wong iku isih kurang sinaune....ning yo ono apike denen sanepan iku ora diowahi..dening uwong iku....mula yo dimas....tembunge wong jawa polahane wong jawa iku sanepan...aja di pangan mentah mentah....
Kembali Ke Atas Go down
abrata
Lurah
avatar

Lokasi : jawa timur
Reputation : 1
Join date : 26.08.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Fri Aug 28, 2009 10:59 am

Asmaraningtyas wrote:
turuo neng njogan ( udu lantai, basa ngendi kuwi)

maksude wong tuwa mbiyen awake dhewe dikon turu neg njogan iku maksude ben awakw dhewe iku ngerti sangkan paran. awake dhewe dikon nyinau nek awake dhewe iku maune ora ono lan anane soko lemah ( mbiyen jogan iku isine lemah dudu keramik) lan mbesuke bakal bali neng lemah...mula dadi menungsa aja pada kementhus....
nah sak lawase urip yen anan apap wae awake dhewe iku yo dikongkon dadi lemah. tontonen lemah iku diwenehi emas meneg wae.. ananging dhiwenehi tai yo meneng wae... mula dadi menungsa yo kudu kaya lemah iku... yen lagi diwebehi rejeki akeh sakak sing kuwasa yo ora susah gembelengan... sing syukur... ra usah ngrubah sikap lan watak...ra sah umuk....mengkono uga yen lagi diwenehi ujian sifate menungso sok sedih lan nyalahke sing kuwasa... iku ra bener... awake dhewe kudu bisa kayay lemah... nadyan lagi oleh pacoban yo kuku tenag ora kemurungsung... sareh... sabar... kayay lemah dokoi tai sing yo mung meneg wae ... biasa....wae. mangkono mau sipating amnungsa sing trep karo sangkan parane...

liya maneh nek awake dhewe dadi pimpinan...nek kowe kabeh dadi manager direktur presiden apap buipati.... kowe uga kudu bisa dadi lemah... maksude coba tontonen lemah iku... nadayn dipaculi diidak idak dibuangi tahi...ning piwalese marang manungsa bisa nguripi manungsa saindengeng donya.. arupa tetuwuhan, woh wohn lan panmgana sartu ulu wetu liyane....mengkono uga yen kowe dadi pimpinan nadayn anak buahmu... andahanmu pada ngopo wae ajaj mbok dadeke ati ning bisaoo kowe nguripi marang wong sing dadi anak buahmu....

iku maksude kowe do kon turu neg lemah..
dudu nolak santet...neing nek kowe dadi kaya lemah iku tak jamin ora ono wong sing pingin nyatet kowe mula yo bener turu neng lemah iku bisa nolak santet....

GOOD kang penjelasane
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator
avatar

Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Sun Sep 13, 2009 9:24 pm

berarti kita bisa mengatakan kalo umpama ada orang yang katanya terkena "santet" atau apalah dan dibawa ke paranormal adalah orang TOLOL dan BODOH karena santet itu sebenarnya gak ada. Begitu ya mas?
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Mon Sep 28, 2009 10:10 am

martinus wrote:
berarti kita bisa mengatakan kalo umpama ada orang yang katanya terkena "santet" atau apalah dan dibawa ke paranormal adalah orang TOLOL dan BODOH karena santet itu sebenarnya gak ada. Begitu ya mas?

bodo lan tolol iku tetembungan sing ora pantes diucapke wong jawa sing isih jawi. wong jawa sing sisih jawi ora bakalan tau ngarani wong liya bodo....sabab nurut wong jawa....menungsa iku ora ono sing bodo sing ono mung wong sing durung JAWA.....
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator
avatar

Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Tue Sep 29, 2009 8:23 pm

Asmaraningtyas wrote:
martinus wrote:
berarti kita bisa mengatakan kalo umpama ada orang yang katanya terkena "santet" atau apalah dan dibawa ke paranormal adalah orang TOLOL dan BODOH karena santet itu sebenarnya gak ada. Begitu ya mas?

bodo lan tolol iku tetembungan sing ora pantes diucapke wong jawa sing isih jawi. wong jawa sing sisih jawi ora bakalan tau ngarani wong liya bodo....sabab nurut wong jawa....menungsa iku ora ono sing bodo sing ono mung wong sing durung JAWA.....
Trus pendapatmu utawa SIKAP mu yen ngerteni akeh menungsa sing isih percaya marang hal hal ghaib ngene iki piye pak??? Meneng wae, nguda rasa / ngelek elek utawa ngandhani lan menehi dalan padhang? Piye pak?
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Wed Sep 30, 2009 9:06 am

ghaib iku basa ngarap mas martinus,..artine ora kethok dadi nek tanganku tak selehke mburi geger, sing maune kethok yo dadi ghaib.....kanthi mengkono aku dhewe yo percaya marang barang ghaib...... dina selasa, angin, cinta, nafsu, Gusti allah.dst iku barang ghaib kabeh ning aku yo percaya nek dina selasa ki ana, angin yo ana, cinta iku yo ana.....nadyan kabeh mau ghaib.

Mung wae barang ghaib iku isa dipilah dadi rong werna. siji...barang ghaib sing pancen ana, nafsu birahi umpane...iku brang ghaib...sak ngertiku durung anan sing tau weruh nafsu birahi iku kaya apap...ning saben menungsa yakin nafsu birahi iku ana.
loro...barang ghaib sing dipercaya.....akeh barang ghaib sing saktemene ora ana ning dipercaya anane....mula ya dadi ana...contone....yen mas martinus mlaku bengi dewean....mesthine mas martinus rasah mikir anane memedi.....lha gandeng mas martinus mikirke memedi...sing maune janjane memdi kuwi ora ono bisa dadi ono....merga mas martinus percaya. mula atine mas maartinus saya suwe dadi ngetap wedi....ana luwak malu nabrak godongan di kira gendruwo....mas martinus isa tulung tulung utawa malah semamput ketemu gendruwo kanmongko sak temene mung luwak malyu nubruk godongan....

nah yen isih anan sing pad percaya sing aneh aneh ngono, aku yo ra maido....wong jenenge we urung ngerti, urung jawa....ya aku ngormati wae pencapaian dia dalam pemngetahuan. pada karo aku ngormati pencapaian orang dlm kehidupan. sing mlarat yo tak hormati...wong pancen isane golek banda mung semono..sing sugih yo tak hormati...pancen yo aku kudu ngakoni nek dheweke pinter golek banda. semono uga wong ngert lan ora ngerti...sing ora ngert ngerti ya tak kurmati...wong yo pancen isane ngerti mung sak mono...sing paham lan pinter yo kudu tak akoni nek wonge pancen pinter lan ngerti. Ngono mas martinus...
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator
avatar

Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Thu Oct 01, 2009 11:07 am

Asmaraningtyas wrote:
ghaib iku basa ngarap mas martinus,..artine ora kethok dadi nek tanganku tak selehke mburi geger, sing maune kethok yo dadi ghaib.....kanthi mengkono aku dhewe yo percaya marang barang ghaib...... dina selasa, angin, cinta, nafsu, Gusti allah.dst iku barang ghaib kabeh ning aku yo percaya nek dina selasa ki ana, angin yo ana, cinta iku yo ana.....nadyan kabeh mau ghaib.

Mung wae barang ghaib iku isa dipilah dadi rong werna. siji...barang ghaib sing pancen ana, nafsu birahi umpane...iku brang ghaib...sak ngertiku durung anan sing tau weruh nafsu birahi iku kaya apap...ning saben menungsa yakin nafsu birahi iku ana.
loro...barang ghaib sing dipercaya.....akeh barang ghaib sing saktemene ora ana ning dipercaya anane....mula ya dadi ana...contone....yen mas martinus mlaku bengi dewean....mesthine mas martinus rasah mikir anane memedi.....lha gandeng mas martinus mikirke memedi...sing maune janjane memdi kuwi ora ono bisa dadi ono....merga mas martinus percaya. mula atine mas maartinus saya suwe dadi ngetap wedi....ana luwak malu nabrak godongan di kira gendruwo....mas martinus isa tulung tulung utawa malah semamput ketemu gendruwo kanmongko sak temene mung luwak malyu nubruk godongan....

nah yen isih anan sing pad percaya sing aneh aneh ngono, aku yo ra maido....wong jenenge we urung ngerti, urung jawa....ya aku ngormati wae pencapaian dia dalam pemngetahuan. pada karo aku ngormati pencapaian orang dlm kehidupan. sing mlarat yo tak hormati...wong pancen isane golek banda mung semono..sing sugih yo tak hormati...pancen yo aku kudu ngakoni nek dheweke pinter golek banda. semono uga wong ngert lan ora ngerti...sing ora ngert ngerti ya tak kurmati...wong yo pancen isane ngerti mung sak mono...sing paham lan pinter yo kudu tak akoni nek wonge pancen pinter lan ngerti. Ngono mas martinus...

Nah rak ngono to Pak Dosen. Nek sampeyan uwis menehi keterangan babagan sikap marang wong wong sing tak kandaake mau, rak aku dadi ngerti ngono lo pak dosen. Setuju lan orane marang hal-hal ngene iki. Oke oke oke? Piye weduse wis dho gede gede urung iki?
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Thu Oct 01, 2009 11:26 am

wah lagi ra pingin ternak ki...nek pitik ana....adiku sing ngingu pitik...yo lumayen akeh 5 ewuan pitik....
Kembali Ke Atas Go down
RADEN MAS YOYO
Koordinator
avatar

Lokasi : jakarta timur
Reputation : 7
Join date : 07.05.08

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Thu Oct 01, 2009 1:15 pm

TERUSSSSSSSS ngendu GK sik iso ngabati wong keno santet, jarene ponjong ono kabari dong...........jarene tonggoku keno .....................
Kembali Ke Atas Go down
http://Kios-pulsa.com/?=yosicell
ipink
Warga
avatar

Lokasi : bondowoso
Reputation : 0
Join date : 08.10.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Thu Oct 08, 2009 10:15 am

sesungguhnya menurut saya semua yang dikatakan mas Hajar itu benar walaupun tidak 100 % hal ini harus ditunjang oleh tameng yang kita dapat dr Allah melalui berbagai cara baik itu beli atau nyuwun sendiri kepada Allah, sedangkan yang paling utama menurut saya adalah KEYAKINAN yang harus ditanamkan kedalam kita sendiri bahwa kita / tubuh kita tidak akan kemasukan aura negatif
Kembali Ke Atas Go down
RADEN MAS YOYO
Koordinator
avatar

Lokasi : jakarta timur
Reputation : 7
Join date : 07.05.08

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Fri Oct 09, 2009 3:27 pm

Ahhhhhhh oooooooooo ojo ngomong santet ah engko malah dadi dukun........mending kalau tidak musrik...........opo enek sik dai DUKUN ...........kali.............
Kembali Ke Atas Go down
http://Kios-pulsa.com/?=yosicell
Doni Sadin
Warga
avatar

Lokasi : Jakarta
Reputation : 0
Join date : 23.10.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Sun Oct 25, 2009 4:56 pm

Ikutan nimbrung ya pak...

yang pernah saya dengar, saya sependapat dengan P. Martinus, bahwa santet/makluk halus berupa energi negatif, yang akan betolak menolak dg benda2 yg berenergi negatif spt bumi, daun kelor, bambu kuning dsb.

nah kalo santet non mistis, barangkali yang sy pernah baca buku, adalah dg mengandalkan kekuatan pikiran misalnya transfer energi jarak jauh. dengan kekuatan pikiran/konsentrasi yang terlatih katanya seseorang dapat mengirim energi tanpa batas waktu dan tempat.

maaf sy awam sekali ttg hal ini, barangkali yang lebih mengerti dapat menjelaskan scr detail..

terima kasih.
Kembali Ke Atas Go down
alpino alip maroko
Warga
avatar

Lokasi : jogja
Reputation : 0
Join date : 17.11.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Sat Nov 21, 2009 12:47 pm

memang ada benarnya mas kalo kita tidur dilantai bs terhindar santet,tapi tidak menutup kemungkinan juga kita dapat terkena santet saat tidur dilantai.
karna santet sendiri banyak jenisnya.tapi disini dapat dipersempit menjadi 2,yaitu melalui media jin dan melalui media energy.bentuk santet sendiri bermacam-macam,ada yang fisik dan yang psykis.
efek grounding itu bisa dibenarkan,karna pada dasarnya santet itu meupakan energy negatif,tapi bukan itu yang menolak santet,justru dengan energy positif kita menolaknya.saat kita tidur dilantai santet akan melewati kita karna santet tidak bisa merambat ditanah,kalaupun kena kita maka akan langsung dihantarkan ketanah dan menjadi netral.jadi sangat sulit menyantet orang yang posisinya berada hampir sejajar dengan tanah.
kalo untuk menolak santet kita harus mempunyai energy positif yang lebih besar dari energy negatif santet.kalo memiliki energy positif yang lebih besar,dlam keadaan apapun insyaallah kita dapat terhindar dari santet.
Kembali Ke Atas Go down
http://www.komuri.org
martinus
Koordinator
avatar

Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Tue Nov 24, 2009 1:29 pm

kang Alip dan mas Doni terimakasih banyak banget atas penjelasan logisnya atas topik saya tersebut. Memang jawaban dan penjelasan logis seperti inilah yang saya maksud dari diskusi ini. Mengenai perilaku tindak tanduk serta moral seseorang memang mungkin ada pengaruhnya dan ada hubungannya dengan kena atau tidaknya seseorang thd santet. Namun bukan jawaban tersebut yang saya mau dari diskusi ini. Penjelasan secara logis dan rasional yang saya butuhkan. Mungkin masih ada ide lain? sumangga? Nuwun
Kembali Ke Atas Go down
Agus susanto1999
KorLap
avatar

Lokasi : jakarta palmerah
Reputation : 10
Join date : 23.05.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Tue Nov 24, 2009 1:37 pm

tapi tetangga saya tukang jualan daun kelor,,,,ehh kena santet juga,,,gimana yaa
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator
avatar

Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Tue Nov 24, 2009 4:22 pm

sik mas tak takonke sing jualan daun kelor ya he he he
Kembali Ke Atas Go down
Agus susanto1999
KorLap
avatar

Lokasi : jakarta palmerah
Reputation : 10
Join date : 23.05.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Tue Nov 24, 2009 4:55 pm

"KUN FAYAKUN,,,TERJADI.....MAKA TERJADILAH"
Kembali Ke Atas Go down
kumbanglanang
Warga
avatar

Lokasi : bali
Reputation : 0
Join date : 25.11.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Wed Nov 25, 2009 8:02 pm

Kaulo nuhun sederek.... Rahayu rahayu rahayu...

Numpang orek orek njih sedulur...kulo member enggal mbok bilih wonten salah,njih nuwun pangapuro inkang sanget.
Bab santet, tidak bisa menyentuh kita saat kita tidur di lantai??...
Kalau dari pengalaman pribadi ya sederek, sebetulnya santet itu bermacam macam tingkatanya, namanya ilmu di atas langit masih ada langit. Dan sebetulnya seperti koment sebelumnya juga tidak jaminan pula kalau kita menghindar dari santet lewat tidur di lantai.
Sebab santet itu hal ghaib dan manusiapun sebetulnya alimul ghoibi juga.
Sebelum ingin mengetahui lebih dalam tentang ghaib nya santet. Alangkah baiknya kulo panjengan sami" blajar ghaibpe dewe dewe ".jelasnya perdalam dulu kebatinan kita.
Alam pikiran kita kan juga ghaib, dan dari mana tumbuh nya atau awal perintah untuk menggerakkan bagian tubuh kita juga ghaib.
Nah kembali ke santet itu kan kan hal ghaib, Klo kita sedikit tau tentang ghaibnya diri sendiri,Tidak mustahil klo kita tau dari mana datang nya santet itu dan bagaimana cara kerja santet itu dan tau cara menangkalnya bagaimana.
Sebab menurut para ahli prihatin atau ahli babat sangkan paran, Santet yang tingkatan tinggi itupun butuh proses yang lumayan berat bagi sang penyantet nya,
Suatu misal di pewayangan klo sudah bertapa brata dan sudah sampai di langit ke 7 di sana akan bertemu 2 sosok tokoh pewayangan yaitu togok lan semar. Klo kita mw menyantet/mencari harta dengan jalan pintas Dll pokok nya hal yg berbau negatif biasanya seseorang akan memilih togok yaitu sang pengasuh bangsa kurawa, dan juga sebaliknya, klo kita memilih semar biasanya yang di pinta adalah pengayoman/tulakbalak/sandang papan kelawan pangan kanti halal,dan kesempurnaan bila kita sudah berpulang ke alam kelanggengan.
klo tentang santet tembus tidaknya dengan kita tidur di lantai, dulu pernah pengalaman dari bapak kandung saya sendiri itu pernah kena yang namanya santet,
Darah keluar dari sela sela gusi dan tidak berhenti hampir satu hari, Dibawa ke Tenaga medis pun, tidak bisa menemui apa penyebabnya.Alhasil di bawa ke seorang ahli kebatinan Alhamdulillah sembuh.si ahli kebathinan berkata santet itu datangnya sekitar 1 tahun yang lalu. Dan memang bapak saya waktu masih perjaka beliau kerja di daerah malang. dan pernah disukai 2 gadis dan ditolak mentah mntah sama bapak saya. seketika itu sang perempuan langsung sesumbar klo akan di menjadi kembang ambenkan bapak saya.
Dengan kejadian itu mustahil klo selama kurang lebih satu tahun untuk menghindar dari santet kita tidur di lantai dalam kurung waktu yang lama.


Cekap semanten orek orek kulo bab santet,nuwunn ... Amiiiin
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator
avatar

Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   Sat Nov 28, 2009 2:18 pm

Kang Kumbang...nuwun sanget penjelasanipun.

Ngene ya kang..cen bener yen turu neng nglemah kuwi dudu jaminan 100%-200% bebas santet kuwi bener. Uwong kuwi yen arep ciloko ora milih papan lan wektu. Ya ta? Aku cen setuju karo babagan iki. Lha mbok arepa turu ora nganggo alas babar blas kae yen dasare wektune pas naas ya tetep kena santet. Betul? Ning...sing kepengen tak takokke kuwi ngopo kok hampir sebagian besar masyarakat Jawa kuwi duwe pendapat yen turu ana ing lemah bisa lolos seko serangan santet? Ngapa kok masayarakat Jawa duwe alesan ngene iki penjelasan logise piye? Trus apa hubungane antara turu neng lemah karo lolos seko santet dipandang seka sisi ilmu pengetahuan / logika? Gitu kang. Tulung ya kang. Matur nuwun
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?   

Kembali Ke Atas Go down
 
KENAPA SANTET TIDAK BISA MENYENTUH SAAT KITA TIDUR DILANTAI?
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 3 dari 3Pilih halaman : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: LOUNGE 'N CHIT-CHAT :: Kebatinan, Misteri dan Ghaib-
Navigasi: