Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 Latihan Damel Crito Jowo

Go down 
PengirimMessage
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Latihan Damel Crito Jowo   Mon May 18, 2009 3:12 pm

MOnggo sing saget lan purun urun crito, kito sami2 damel crito boso jawi......
kasar yo entuk, alus langkung prayogi...........

Kulo wiwiti nggih?
Judule mbotensah ngangge mawon.

Sak wijining dino, udan riwis2.... Ono sak ngisoring wit, priyo dedeke gede duwur lungguh ngiyup ngenteni udan rampung.
Langit sing ijig peteng ndedet, nambahi tengahing wono kuwi dadi nyerem ake.Seko kadoan ono suoro sing njaluk tulung.

Tulung di lanjutke.......
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Pardjimin
Presidium
avatar

Lokasi : Blekasi - DjogDja - GK - Semin - Karang Sari
Reputation : 10
Join date : 14.03.08

PostSubyek: Re: Latihan Damel Crito Jowo   Mon May 18, 2009 6:49 pm

suoro kui kabur kegowo angin, sangsoyo bingung priyo kui, di rungak-rungokno maneh seko ngendi penere, suoro njaluk tulung kui, sangsoyo sue sangsoyo alon, ketok nak butuh pitulungan tenanan... , ora nganggo mikir dowo meneh prio mau menyat soko pilungguhe, tanpo perduli udan lan petenging mendung, mlayu marani suoro njaluk tulung kui mau.. brabat.. nerjang grumbul.

lanjut...

_________________
MPAN NGGO PAPAN

http://pardjimin.wordpress.com/
Kembali Ke Atas Go down
http://pardjimin.wordpress.com
dewalangit
Officer
avatar

Lokasi : Jl.jogja-wnsari km 20 Patuk.Dhaksinargha Bhumikarta.
Reputation : 39
Join date : 20.07.08

PostSubyek: Re: Latihan Damel Crito Jowo   Mon May 18, 2009 9:24 pm

bareng tekan sak burine grumbul priyo mau kaged campur bingung, amargo deweke weruh wanito sak tleraman nganggo kaos biru laut kanthi jarik bathik dadi sambungane.Wanito mau sajak keweden banget nganti pasuryane abang biru pucet,karo nduding ing sak cedake sendang kang katon biru sumereb ireng mertandak'e jerone sendang kui." Ono opo kisanak,ko njerit tulung tulung ...? pitakone priyo mau." O o o, ono wewujudan sing nggilani neng tengahe sendang kono kui kisanak ..." wanito mau wangsulan campur napase isih ngos ngosan karo ndredeg.Priyo mau banjur nyerak ing sendang sinambi tlingak tlinguk mandengi tengahe sendang,nanging ora weruh wewujudan opo po.




lanjutt...

_________________
Dengan Ilmu hidup jadi mudah
Dengan Seni dan Cinta hidup jadi indah
Dengan Agama hidup jadi terarah
Dengan smart & smile hidup jadi bergairah


FB
Kembali Ke Atas Go down
http://www.saeahchim.co.kr/
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Latihan Damel Crito Jowo   Tue May 19, 2009 4:25 pm

Sak suwene kui,kebacut Prio mau ora nemokake opo sak jerone sendang kui...Lha endi...ora ono opo-opo..? , Prio mau ora ngilangke kesempatan karono wes suwe kepengen sandingan karo wanito ( Prio mau ketoke lulusan STM ,sekolahane lanang kabeh ), lha ndilalah Prio mau mangerteni yen wanito mau le ancik-ancik sak nduwure watu sing lunyu...,ssssssseeeeeeeeetttt critane kepleset...Prio mau kanthi tangan sing sigap Mak..Mek...!!!???? affraid :lol: ...ing ati prio mau '' wah jian..Kok yo Mener men to yo...huih...",Wanito mau tibo tumuju ing dekepane prio kui ..Lha njur singkate...Mak Benduduk... dance ..

Hayo di lanjut...
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: Latihan Damel Crito Jowo   Wed May 20, 2009 9:46 am

Kulo lajengaken....

Wanodyo ing sampun wonten dekepanipun priyo wau, lajeng priyo wau prasasat eling yen deweke sakmeniko taseh broto nyegah hawa lan napsu. Lan brotonipun meniko saget rampung! Kudu eling......Sing di maksud eling meniko:
1. Elinge marang Gusti.....
Elinge niki saget di bebasake, jalmo meniko namung sawiji lan wijinipun wau nggih saking Gusti Ingkang Hakaryo Jagat. Nanging nek mboten saget eling sinten to kulo, saking pundi, lan ajeng bade pundi niku sak mangke awrat angsale lelampahan ( niki saget di umpamake piyantun sing grusa-grusu waton dadi lan namung mburu kesengan/hedonisme lha meniko mangkke tiyang sing mekaten nuwuhake pola pikir lan tumindak sing liberal).
Dados niki tansah eling tegesipun.

2. Kaping kalihe meniko, Waspodo.....
Lha waspodo meniko sing biasanipun menungso gampang kelipyan, bungah sekedik langsung umuk lan nglali saking sinten kemawon. Ha njur waspodoning ngaurip niku mboten saget di bedak2ake lan di karakteristike sing njlimet. sing marai sedoyo menungso kudu waspodo. Mboten niku priyagung, sudro sampali (sepisan saupan kaping pindone saudan), begawan, santri utowo cendikiawan.

Bocah bagus wau bareng, eling welinge Mbahe sing terus mbengeng ning kuping. Langsung alon2 wanodyo sing di dekep wau, najur di beto wonten pinggiran lepen di lungguhake.

"Sembah sungkem lan nyuwun agengi pangoksomo Gusti Ayu, sak umpaminipun saget nebus kaluputan kulo sarehne manungso kulo saguh nebus kepripun mawon. Kedadean ingkang kulo sengojo wau mboten saget kulo hindari, nanging sak umpamine njenengan Gusti Ayu kawratan lan ngaluputake kulo tampi." Priyo wau nglenggahke wanito, langsung nyuwun pangapuro nek wonten kaluputan. Sing marai sampun di critake saking Mas Ipung, Priyo wau lulusan STM lan papan dununge meniko wonten Dusun ingkang tebeh saking kutho. Lan lingkunganipun mboten sae nek wonten priyo meniko cerak2 kaleh pawestri sing dereng dados garwo.
Priyo bar matur mekaten lan lenggahe kiro2 sak meteran seko wanito wau, banjur wanodyo wau lingsem lan nggeges trenyuh.
Jawabanipun wanito wau." Duh, Kang Mas! Mbotensah mekaten lan panjenengan mboten sah nyebut kulo Gusti Ayu. Kulo meniko namung pawestri saking Ndusun kidul meniko. Gek kulo dumateng lepen niki bade ngangsu Banyu, sarehen kulo meniko namung kantun gadah Mbah setunggal. Lan, Kang Mas mboten sah nyuwun pangaksomo.
Wanito ingkah kulitipun kuning nemu giring lan dedeke lencir, nyeraki radi cerak priyo wau.

" Nggih nek mekaten, sarehen njenengan sampun mboten wonten kedadean menopo2, kulo bade nerusaken lelampahan. Lan sak mangke nek wonten wekdal, kulo bade silaturahmi teng dalemenipun njenengan." Sak banjure priyo meniko matur, lansung kemawon priyo wau mlampah ngilen ngidul arahipun.

Wonten geter2ing swasono kang nambahi ati dadi mboten saget dipun di demke. Sandyan namung sekedeping netro lan secepeting thathit, wanodyo wau namung nrimo kanthi iklas.
Saking katebihan wanito lencir kuning wau namung nderekake lampahipun priyo.


Monggo dipun lajengaken................
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Latihan Damel Crito Jowo   Wed May 20, 2009 12:28 pm

Sak sampun nipun ,prio wau mlampah ing katebihan penggalih ipun tansah piguneman, "..we..lha jan apes timen awaku iki...,Nek tak pikir-pikir wanito iki wes pernah ketemu tapi no ngendi..?..", Ndilalah ipun wanito wau sajak ngguya-ngguyu ing penganggep biso nyanding prio sing di tresnani ananging kocap kacarito sidalang Mbuka wadine marang prio mau..., UUUeeeeelaaah... Lha gene kowe mass Karyo..?.., wueeee..lha iyo e.. yuu ...aku kit mau arep ngomong ning ra enak jew...,tibak'e Yu Lastri tho... lho kok ndadak nganggo gusti ayu..gusti ayu barang...?.Wanito mau nakokake kahanan mas karyo,." Jare lagi ngayahi tugas no banjarmasin mas..?,". " Lha iyo jew..Iki lagi liburan jew.,No kono ora ono sing arep tak jak malem mingguan ...Eheeemmm,,( karo kukur kurur lan lirak-lirik matane nujukake marang yu lastri...)
Banjur Yu lastri sing di alami yo podo karo mas karyo mau..atine lagi loro broto.....,Banjur....???? hiikkiikkk..

:cyclops: gak boleh Amiiiin

Kedadosan meniko andadosno kuciwoning poro pamiarso sedoyo,awit si Dalang sampun mbikak wadinipun pawongan kekalih sak wau....,lajeng crito meniko sampun mboten wonten serinipun....????..,
Lha sak meniko sumonggo di pun wiwiti maleh crito ingkang enggal
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: Latihan Damel Crito Jowo   Wed May 20, 2009 4:07 pm

Yoh manut aku.......hemmmmm....... :oops:
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Latihan Damel Crito Jowo   Wed May 20, 2009 4:44 pm

hueeee..heeee dudu awakmu lo...kang hhee...hee..
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: Latihan Damel Crito Jowo   Thu May 21, 2009 11:39 am

Yoh tak miwiti neh ah...

Di sebuah amben ( adalah sebuah tempat yg berbentuk t4 tidur dari kayu tapi alasnya atas terbuat dari bambu2 yang di kecil2kan hingga berbentuk alas yg nyaman, ini klo biasa di dudukin alus sekali ) depan, si kakek sedang merokok linthingan dari klobot dan sang cucu demikian adanya.
“Ngger* kamu sudah bulat akan ke kota?” Tanya lelaki tua itu sambil menghisap rokoknya yg komoh2 (basah kena ludah di ujung pangkal rokoknya).
“Jelas to mbah, saya bertekad bulat untuk mencari pengalaman yg berguna untuk kakek dan nenek! Dan saya akan buktikan walau saya tinggal di dusun yg kering tapi saya akan menemukan ketekadtan tersebut.” Jawab pemuda itu dengan tegasnya tanpa tedeng aling2*.
Lelaki tua itu menatap rimbunan daun2 pring* bergoyang2 seirama asap udutnya yg kelaur dari mulutnya. Tidak lama seorang gadis membawa rantang berisi sayuran melewati mereka. Kebiasaan penduduk tersebut jika waktu adang* sudah selesai saling ngeteri* ke tetangga kanan kirinya.
Gadis itu langsung menuju ke dapur, sambil melirik pemuda yg sedang ngobrol dengan kakeknya tadi.

“Ti, kowe masak apa to nduk? Kok sajake enak banget ambune seko kadi kene ki? Jan koyo rupamu, dasare wis ayu tur pinter mangsak? Dadi simbah ki bebasan wis tuwo marem nek di mangsake cah enom sing prigel kuwi?” Seloroh kakek tersbut sambil senyum2 lirak-lirik ke pemuda cucunya tersebut.
“Wah simbah, mbotensah mekaten to! Lak kulo meniko namung cah ndusun sing kathah kekiranganipun mbah?” Sela gadi manis itu. Hehehehehehe
“Menopo simbah, dereng dahar? Kok niki pancenane taseh wutuh? Nek ngoten nopo kulo unjuke teng ngajeng mawon mbah? Gek daharane sesarengan!“ Tanya gadis itu sambil keluar dari dapur, sambil membawakan teko teh.
“Duh jan dadi lak ngrepotke kowe to nduk, yo mau ki mbahmu wedok lak lagi niliki Kromo gek gerah. Gek pancenan nganti sakiki cen urung do di pangan, gek kakangamu ki yo tak jaki madang ket mau ra gelem, nek ketoke cen nunggoki kowe sing ngladeni ki. Wis jelas nek iki tenan, ndang siapno wae.” Suruh lelaki tua itu, sambil mesam-mesem ke arah pemuda di depannya.

Gadis itu menuju ke dapur mengambil makanan untuk mereka berdua. Sayur cabai dengan cabainya yg kering di tambahi tempe bosok, lauknya daun singkong sama krupuk.
“Gek wis kowe sisan madang ning kene wae, ra sah nggowo roso kepenak! Nek wong duwe roso kepenak ki lak wong loro to? Nah nek kowe ora loro ra sah di gowo tekan kene, hehehehehe “ Laki2 tua itu mengambil sego thiwul.
‘Wah simbah nglucu mawon,” Jawab gadis itu, rona gadis itu berubah ketika beradu pandang dengan pemuda di sebelahnya! Tangan gadis itu meraih piring mengambil nasi putih dan lauk untuk pemuda di sebelahnya.
Kemudian mereka lahap makannya, dan gadis itu melayani mereka dengan kebiasaan di rumahnya sendiri.

monggo di lanjutaken...... rodo nyleneh yo ben......... ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Latihan Damel Crito Jowo   Fri May 22, 2009 4:49 pm

Bosone nganggo jowo yo mas..

Wah jan keterangane simbah kuwi kanyatan GENIT juga...????
Sak wise kabeh mari mangan, pawongan lanang mau tansah lirak lirik marang penganggone wong wadon mau...,Carane nglirik kebacut kaget awit simbah mau nepuk punggunge wong lanang mau..,banjur mak Thinguk...?..
.terusno....
Kembali Ke Atas Go down
markus basuki
Lurah
avatar

Lokasi : malang - wonosari (ngijo)
Reputation : 2
Join date : 18.11.08

PostSubyek: Re: Latihan Damel Crito Jowo   Fri May 22, 2009 10:52 pm

Amben ing emperan kuwi jenenge lincak kang! Basa Indonesiane balai-balai!
Wis, dilanjut critane!
Kembali Ke Atas Go down
http://cor-amorem.blogspot.com
madara uchiha
Warga
avatar

Lokasi : samarinda
Reputation : 0
Join date : 30.04.09

PostSubyek: Re: Latihan Damel Crito Jowo   Sat May 23, 2009 1:10 am

kulo nggih gadhah cerito,...

bengi jam 12 pas malem jum'at kulo wangsul saking panggon kerjo kulo, lumayan adoh, Mas,...kiro2 wonten 10 kilo saking griyo kulo. jam 12.30 langit sampun mendung, mboten suwe udan deres teko,...
pas montor kulo mogok mergo bensine telas, yo kulo tuntun karo nggoleki warung sing tasik buka lan ono adol bensin.

kulo nggih kaget sak meniko, mergo warnge sampun tutup lan mboten wonten warung maneh.....

montor teles, klambi yo teles, lan durung teko neng griyo, kulo badhe nyuwun tulung neng forum niki, monggo dilanjut,.......... Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: Latihan Damel Crito Jowo   

Kembali Ke Atas Go down
 
Latihan Damel Crito Jowo
Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-
Navigasi: