Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 Pilih BONDO opo DONYO

Go down 
PengirimMessage
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Pilih BONDO opo DONYO   Tue May 26, 2009 1:42 pm

( Iki pitakhon jero iki.... )

Nek sak umpomo manungso iki kon mileh neng antarane loro iki opo sing dadi pilihanmu....?
Bondo opo Donyo...? lan opo alasane....?
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator
avatar

Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   Tue May 26, 2009 2:42 pm

Ipung Purwanto wrote:
( Iki pitakhon jero iki.... )

Nek sak umpomo manungso iki kon mileh neng antarane loro iki opo sing dadi pilihanmu....?
Bondo opo Donyo...? lan opo alasane....?

pitakon yang aneh kang ipung.... nek biasane pitakone ki bandha apa nyawa?..... ngono kuwi.....

yen aku njawab pitakonmu yo yen aku pilih bondo wae.... ning karo swargo. ...... donya ora yo ra po2 he he he 👅 👅 👅
Kembali Ke Atas Go down
kliwon semin
Koordinator
avatar

Lokasi : jakarta
Reputation : 6
Join date : 19.02.09

PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   Tue May 26, 2009 3:02 pm

karo.......
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   Tue May 26, 2009 3:17 pm

must_ed wrote:
Ipung Purwanto wrote:
( Iki pitakhon jero iki.... )

Nek sak umpomo manungso iki kon mileh neng antarane loro iki opo sing dadi pilihanmu....?
Bondo opo Donyo...? lan opo alasane....?

pitakon yang aneh kang ipung.... nek biasane pitakone ki bandha apa nyawa?..... ngono kuwi.....

yen aku njawab pitakonmu yo yen aku pilih bondo wae.... ning karo swargo. ...... donya ora yo ra po2 he he he 👅 👅 👅
Lha yo iki mas Edi,ojo di roso nek pitakonku ki aneh iki jan jane pitakon akidah, yo mengko wae tak jlentreh ake mulo bukane,mugo-mugo wae cumputerku ra Error...Monggo dilanjut..
Kembali Ke Atas Go down
Mas ladi
KorLap
avatar

Lokasi : Nglipar Nglebak (Jakarta)
Reputation : 2
Join date : 11.05.09

PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   Tue May 26, 2009 3:21 pm

mas lah urip eneg donyo butuh bondo he.....gimana mas tambahin lagi donk pilhannya
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator
avatar

Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   Tue May 26, 2009 3:28 pm

Ipung Purwanto wrote:
must_ed wrote:
Ipung Purwanto wrote:
( Iki pitakhon jero iki.... )

Nek sak umpomo manungso iki kon mileh neng antarane loro iki opo sing dadi pilihanmu....?
Bondo opo Donyo...? lan opo alasane....?

pitakon yang aneh kang ipung.... nek biasane pitakone ki bandha apa nyawa?..... ngono kuwi.....

yen aku njawab pitakonmu yo yen aku pilih bondo wae.... ning karo swargo. ...... donya ora yo ra po2 he he he 👅 👅 👅
Lha yo iki mas Edi,ojo di roso nek pitakonku ki aneh iki jan jane pitakon akidah, yo mengko wae tak jlentreh ake mulo bukane,mugo-mugo wae cumputerku ra Error...Monggo dilanjut..

wooooowwww ngono tow!!! yo wis aq tak nunggu jlentrehe wae...
Kembali Ke Atas Go down
Pardjimin
Presidium
avatar

Lokasi : Blekasi - DjogDja - GK - Semin - Karang Sari
Reputation : 10
Join date : 14.03.08

PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   Tue May 26, 2009 3:35 pm

aku milih donyo wae....

alesane, nak aku due donyo, mesthine mengko nggolek bondo yo iso

_________________
MPAN NGGO PAPAN

http://pardjimin.wordpress.com/
Kembali Ke Atas Go down
http://pardjimin.wordpress.com
hery bdy
Koordinator
avatar

Lokasi : bedoyo-jkt PP
Reputation : 5
Join date : 19.04.09

PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   Wed May 27, 2009 12:18 am

Podho Abote...

Nek milih loro-lorone oleh ra kang Ipung...


:l0(())((: :l0(())((: :l0(())((:

_________________
OKE COY.....!
Kembali Ke Atas Go down
http://www.numoki.com
trimopakesa
Koordinator
avatar

Lokasi : jetis kulon RT06 RW02 pacarejo semanu gunung kidul DIY PULAU JAWA INDONESIA ASIA 50' Bujur Timur 7 Lintang utara 46' 8 Bujur Barat 09' Lintang Selatan BUMI DUNIA TATA SURYA GALAKSI BIMA SAKTI,,,pokok'e sekitar kono kui,,,
Reputation : 249
Join date : 08.04.09

PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   Wed May 27, 2009 12:26 am

pileh kabeh ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
cogo
Koordinator
avatar

Lokasi : jakarta
Reputation : 1
Join date : 06.04.09

PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   Wed May 27, 2009 2:46 am

NEK AKU PILIH BONDO KANG.............soale nek duwe bondo luwih penak golek suwargo,
luwih gampang neng donya,
Kembali Ke Atas Go down
love_gk
KorLap
avatar

Lokasi : karangmojo-panggang-jakarta
Reputation : 4
Join date : 14.10.08

PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   Wed May 27, 2009 10:07 am

iyo biasane pitakonane ki bondo opo nyowo. nek bondo iku identik karo donyo(keduniawian).
gandeng pilihane bondo opo donyo nek menurutku pilih bondo seng artine sugih(duwe bondo)sebab nek wong ber-bondo iku ngadohake syirik nanging awake dewe yo kudu ngerti yen bondo iku titipan gusti allah mulo tansah welas asih marang sapodo-podo.contone tansah zakat,infak,sodakoh lan sak piturute. saenggo iso terwujud pemerataan lan diharapkan terwujud kesejahteraan. iki nek analisaku seko segi muamallah.lha nek masalah donyo,saktemene donyo iku ladang kanggo manungso supoyo di olah dimanfaatke lan akhire dipertanggungjawabkan marang seng duwe urip lha neng kene manungso fungsine dadi khalifah(wakil) Allah neng bumi. sakjerone manungso dadi "wakil" ing alam donyo iku ono seng rejekine akeh ono seng rejekine sethitik.kalorone kudu ditindakake sesuai aturan-aturan seng wes digarisken.nah hasile manungso sakjerone dadi khalifah kabeh bakal dijaluki pertanggungjawaban lan ora ono tingkah lakune manungso kang ora kecatet termasuk kepiye le ngelola bondo kui mau.dene seng gur sak karepe dewe bakal oleh balesan siksa neng neroko, lan seng ngelola alam donyo iki kanti tansah naati perintahe lan ngadohi kabeh larangane bakal oleh ganjaran suargo. lan iku sak temene temen sukses. yoiku wong kang ora terperdaya segala tipu dunia neng tansah nuhoni opo titahe gusti lan ing akhirat mengko entuk opo seng wes dijanjekke gusti Allah yoiku Jannah.iki gur menurut pendapatku siul
Kembali Ke Atas Go down
http://etcdanseterusnya.blogspot.com
Tempe
Koordinator
avatar

Lokasi : Pondok Gede/Pucanganom, Rongkop, Gunungkidul
Reputation : 4
Join date : 19.12.08

PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   Wed May 27, 2009 11:19 am

Iki maksude Donyo, Donyo sing kepiye Kang? Ndonyo sing penuh kenikmatan, opo Donyo sing kebak kasengsaran. soale nek Donyo kui menurutku alam. nak iki alam sing kepiye? opo alam sing biasa2 aja.

_________________
ALON-ALON COMMUNITY
Komunitas Motor Mlakune Alon
Kembali Ke Atas Go down
gaplex
Koordinator
avatar

Lokasi : KARANG DUWET,KARANG MOJO,CILEDUG
Reputation : 7
Join date : 07.01.09

PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   Wed May 27, 2009 11:38 am

iki opo pertanyaan sing mengandung unsur sanepan/prumpamaan to kang
dadi mungkin jawapane yo wong sing ngerti/njlimet bab kata2
nek aku rung iso milih sebelum tau kemana arah pertanyaan iki...
tunggu kang ipung wae.....kepiye maksute
Kembali Ke Atas Go down
http://www.ndtindonesia.com
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   Wed May 27, 2009 5:27 pm

love_gk wrote:
iyo biasane pitakonane ki bondo opo nyowo. nek bondo iku identik karo donyo(keduniawian).
gandeng pilihane bondo opo donyo nek menurutku pilih bondo seng artine sugih(duwe bondo)sebab nek wong ber-bondo iku ngadohake syirik nanging awake dewe yo kudu ngerti yen bondo iku titipan gusti allah mulo tansah welas asih marang sapodo-podo.contone tansah zakat,infak,sodakoh lan sak piturute. saenggo iso terwujud pemerataan lan diharapkan terwujud kesejahteraan. iki nek analisaku seko segi muamallah.lha nek masalah donyo,saktemene donyo iku ladang kanggo manungso supoyo di olah dimanfaatke lan akhire dipertanggungjawabkan marang seng duwe urip lha neng kene manungso fungsine dadi khalifah(wakil) Allah neng bumi. sakjerone manungso dadi "wakil" ing alam donyo iku ono seng rejekine akeh ono seng rejekine sethitik.kalorone kudu ditindakake sesuai aturan-aturan seng wes digarisken.nah hasile manungso sakjerone dadi khalifah kabeh bakal dijaluki pertanggungjawaban lan ora ono tingkah lakune manungso kang ora kecatet termasuk kepiye le ngelola bondo kui mau.dene seng gur sak karepe dewe bakal oleh balesan siksa neng neroko, lan seng ngelola alam donyo iki kanti tansah naati perintahe lan ngadohi kabeh larangane bakal oleh ganjaran suargo. lan iku sak temene temen sukses. yoiku wong kang ora terperdaya segala tipu dunia neng tansah nuhoni opo titahe gusti lan ing akhirat mengko entuk opo seng wes dijanjekke gusti Allah yoiku Jannah.iki gur menurut pendapatku siul

Jawaban iki yo wes mathuk aku mung nambahi sethitik ( mumpung cumuterku durung error ),
Pancen nek dipenggalih kanthi permadi,Bondo kui biso nyulapi netro(silau) tegese wong sing wes kebandan njur lali karo titah jlantrahe wong ngaurip lali karo tujuan utamane dadi podo nek poro pinisepuh kae nek ngendiko ( Ojo ngendhong milik lali ).
Lha nek Donyo iki minongko sarono kanggo logo ing pambudi,nek di gagas awake dewe ki lak mung sirono Mampir ngombe,nadyan iki mung diarani mampir ngombe ojo njur kepenak-en anggone nglakoni lan tumindak. ndalano ing dalan sing bener ojo geseh ing pakon( jalur ) mundak kuciwo ing tembe.
( Nadyan sethitik iki mung kanggo ular-ular yen ono sing apik kanggo koco pengilon di jupuk kanggo bekale wong tumindak ono ing bumi pertiwi iki... )
Tetep semangat terus berjuang.... ajib
Kembali Ke Atas Go down
tomb
Lurah
avatar

Lokasi : bintaro
Reputation : 1
Join date : 27.03.09

PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   Sat May 30, 2009 1:02 pm

JENEnge menungsa yo nyowo yo bondo yo dunyo
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator
avatar

Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   Sat May 30, 2009 2:53 pm

matur sewu sembah nuwun kang Ipung.... wah pitutur sing luhur kuwi... pantes disendikani ngono... ajib ajib
Kembali Ke Atas Go down
jecki_mbogor
KorLap
avatar

Lokasi : Pekanbaru, Riau
Reputation : 1
Join date : 05.02.09

PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   Sat May 30, 2009 3:31 pm

Yen menurutku, intine sing penting manungsa kuwi mau ra lewat seko uger2e agama wae masalah rep milih banda apa donya pada wae sih kabeh apek lan ana kaitane kok....

_________________
[i]from: mr. Zack[i]
Kembali Ke Atas Go down
http://wjecki.wordpress.com
Sponsored content




PostSubyek: Re: Pilih BONDO opo DONYO   

Kembali Ke Atas Go down
 
Pilih BONDO opo DONYO
Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-
Navigasi: