Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 sastra / iterature

Go down 
PengirimMessage
akhmad subekti
Koordinator
avatar

Lokasi : wonosari
Reputation : 3
Join date : 30.03.08

PostSubyek: sastra / iterature   Thu Apr 10, 2008 1:34 pm

WEDHATAMA

Mangkunegara IV

Pangkur

Mangkono ngelmu kang nyata,
Sanyatane mung weh reseping ati,
Bungah ingaranan cubluk,
Sukeng tyas yen dedina,
Nora kaya si Punggung anggung Gumunggung,

Ugungan sadina-dina,
Aja mangkono wong urip.
Sapantuk wahyuning Allah,
Gya dumilah mangulah ngelmu bangkit,
Bangkit mikat reh mangukut, kukutaning Jiwangga,
Yen mangkono kena sinebut wong epuh,
Lire sepuh sepi hawa,

Awas roroning atunggil.
Tan samar pamoring Suksma,
Sinukmaya winahya ing asepi,
Sinimpen telenging kalbu,
Pambukane warana,
Tarlen saking liyep layaping Aluyut,
Pindha pesating supena,
Sumusup ing rasa jati.

Sajatine kang mangkono,
Wus kakenan nugrahaning Hyang Widhi,
Bali alaming asuwung,
Tan karem karamean,
Ingkang sipat wisesa winisesa wus,
Mulih mula-mulanira,
Mulane wong anom sami.
Kembali Ke Atas Go down
http://wasiat.multiply.com
 
sastra / iterature
Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-
Navigasi: