Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 serat centini

Go down 
PengirimMessage
akhmad subekti
Koordinator
avatar

Lokasi : wonosari
Reputation : 3
Join date : 30.03.08

PostSubyek: serat centini   Thu Apr 10, 2008 2:27 pm

Bębuka

wahyaning arda rubeda

ki pujangga amengęti

męsu cipta mati raga

mudhar warananing gaib

sasmita sakalir

ruwęding sarwa pakewuh

wiwaling kang warana

dadi badaling Hyang Widdhi

amędharakęn paribawaning bawana



Mangkya darajating praja

kawuryan wus sunyaruri
rurah pangrehing ukara

karana tanpa palupi

ponang paramengkawi

kawilęting tyas malatkung

kongas kasudranira

tidhęm tandhaning dumadi

ardayengrat dening karoban rubeda



Ratune ratu utama

patihe patih linuwih

pra nayaka tyas raharja,

parandene tan dadi,
paliyasing kalabęndu,
malah sangking andadra,
rubeda kang ngręribędi,
beda-beda ardane wong sanagara.



Katatangi tangisira

sira sang paramengkawi
kawilęting tyas duhkita
katamaning reh wirangi
dening upaya sandi
sumaruna anarawung
pangimur manuara
met pamrih melik pakolih
tęmah suha ing karsa tanpa węweka



Dhasar karoban pawarta

babaratan ujar lamis
pinudya dadya pangarsa
wękasan malah kawuri

yen pinikir sayękti
pedah apa aneng ngayun
andhędhęr kaluputan
siniraman banyu lali
lamun tuwuh dadi kękęmbanganing beka



Ujar paniti sastra

awawarah asung peling

ing jaman kęneng musibat
wong ambęk jatmika kontit
mangkono yen niteni
pedah apa mituhu
pawarta alawora
mundhak angraranta ati
angur baya ngikęta cariteng kuna



Kęni kinarya darsana

panglimang ala lan bęcik
sayękti akeh kewala
lalakon kang dadi tamsil

masalahing ngaurip

wahananira tinęmu

tęmahan anarima

mupus papasthening takdir
puluh-puluh anglakoni kaelokan





Amęnangi jaman edan

ewuh aya ing pambudi

melu edan nora tahan

yen tan milu anglakoni

boya kaduman melik

kaliręn wękasanipun
dilalah karsa Allah
bęgja-bęgjane kang lali
luwih bęgja kang eling lawan waspada



Samono uga babasan

padu-padune kepęngin

nggih mekotęn Paman Dhoblang
bener ingkang angarani
nanging sajroning batin
sajatine nyamut-nyamut
wis tuwa aręp apa
muhung mahasaning ngasępi
supayantuk parimarmaning Hyang Suksma



Beda lamun kang wus santosa

kinarilan ing Hyang Widdhi

satiba malanganeya

tan susah ngupaya kasil

saking mangunah prapti
Pangeran paring pitulung

mara samaning titah
rupa sabarang pakolih

parandene masih tabęri iktiyar



Sakadare linakonan

mung tumindak mara ati
anggęr tan dadi prakara
karana wirayat muni
iktiyar iku yękti
pamilihe reh rahayu
sinambi budi daya
kanthi awas lawan eling
kang kaesthi antuka parmaning Suksma





Ya Allah ya Rasulullah

kang sipat murah lan asih
mugi-mugi aparinga
pitulung ingkang nartani
ing alam awal akir
dumunung in gęsang ulun
mangkya sampun awrędha
ing wękasan kadi pundi
mila mugi wontęna pitulung Tuhan




Sagęda sabar santosa

mati sajroning ngaurip
kalising reh aru-ara
murka angkara sumingkir
tarlen męlęng malatsih
sanityaseng tyas mamasuh
badharing sapu dhęndha
antuk mayar sawatawis
borong angga suwarga mesi martaya
Kembali Ke Atas Go down
http://wasiat.multiply.com
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: serat centini   Fri May 16, 2008 1:47 pm

Mas subekti ngomong njenengan gadah Centhini sing tuisan tangan mboten.....

lengkap lho....
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
gimbik
Pengawas
avatar

Lokasi : Nori One
Reputation : 6
Join date : 04.03.08

PostSubyek: Re: serat centini   Tue May 20, 2008 5:38 am

nyuwun Copyanipun angsal Mboten?

_________________
I know the Lord will make a way for me
Mampir Dunk==> Bola
Disini Juga ==> Site
OK Zone ===> Blog
Dengerin Lagunya ===>> my world
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/imbik
akhmad subekti
Koordinator
avatar

Lokasi : wonosari
Reputation : 3
Join date : 30.03.08

PostSubyek: Re: serat centini   Sun Jul 06, 2008 1:12 am

gimbik wrote:
nyuwun Copyanipun angsal Mboten?


mboten gadah mas niki mawon angsale saking google gak boleh gak boleh gak boleh gak boleh
Kembali Ke Atas Go down
http://wasiat.multiply.com
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: serat centini   Tue Aug 12, 2008 11:29 am

Datane oke...Ono meneh ra mas..dilanjut ...
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: serat centini   Tue Aug 12, 2008 12:29 pm

Wah Serat Centhini ki asline ono 12 Bab, sing marai kuwi sejarahe Syekh Amongrogo lan Tambangraras.
Nek garis2 besare wae ono, ning yo d upload disik...
Nek tuku buku, biasane ning toko buku2 langka...lan regane wae wis larang banget jeee...
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: serat centini   Tue Aug 12, 2008 2:40 pm

wah nek ngono di foto copy wae mas...munkin lebih irit.hee...heee
Lha wong asline wae ono ra...? haa.hee
Kembali Ke Atas Go down
Pardjimin
Presidium
avatar

Lokasi : Blekasi - DjogDja - GK - Semin - Karang Sari
Reputation : 10
Join date : 14.03.08

PostSubyek: Re: serat centini   Tue Aug 12, 2008 3:45 pm

koq aku ra paham yo, mbok di wenehi ngerti aku kih..

_________________
MPAN NGGO PAPAN

http://pardjimin.wordpress.com/
Kembali Ke Atas Go down
http://pardjimin.wordpress.com
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: serat centini   Mon Sep 08, 2008 6:33 pm

Opone mas sing kurang jelas...?
nek men jelas...dho mangan karo ngombe susu jahe...yo??...walah2..mak nyuuussss...!!! :h: :h: :h:
Kembali Ke Atas Go down
kakyo29433
Warga
avatar

Lokasi : jakarta
Reputation : 0
Join date : 09.07.09

PostSubyek: Re: serat centini   Sat Jul 18, 2009 12:31 am

Ipung Purwanto wrote:
Opone mas sing kurang jelas...?
nek men jelas...dho mangan karo ngombe susu jahe...yo??...walah2..mak nyuuussss...!!! :h: :h: :h:

dientosi kemawon para sedherek, bukunipun bakalan medal, nembe"dialih bahasakan " teng b.Ind kaliyan tiyang ugm, seraching mawon nggangge"om Google-serat centini elisabeth"

suwun...
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: serat centini   

Kembali Ke Atas Go down
 
serat centini
Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-
Navigasi: