Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin

GEGURITAN (puisi boso jowo) 5 5 1
Share | 
 

 GEGURITAN (puisi boso jowo)

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2, 3  Next
PengirimMessage
akhmad subekti
Koordinator


Lokasi: wonosari
Reputation: 3
Join date: 30.03.08

PostSubyek: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Fri Apr 11, 2008 8:51 am

First topic message reminder :

RON GARING



Wengi sansaya atis

nalika aku sesingidan ing sajroning swara gamelan

kang digawa dening angin



prasasat tan kendhat

anggonku kulak warta adol prungu

ananging isih mamring



aku wis pingin cecaketan

obormu kang makantar-kantar

madhangi jangkah lan jagatku



ana ngendi papanmu

lelana tapa brata

tanpa pawarta tanpa swara



aku kadya ron garing

kumleyang kabur kanginan

ing jagat peteng lelimengan



krasa luwih abot

anggonku ngadhepi dina-dina ing ngarep

mlakuku ora mantep



kagubet ribet lan ruwet

adoh saka cahyamu

pedhut ing sakindering pandulu



panjenengan

guruku, sihku, oborku

kancanana sukmaku sinau bab katresnan sajroning ati.

[i]Pengarang[/i] : Budhi setyawan
http://www.budhisetyawan.wordpress.com
Kembali Ke Atas Go down
http://wasiat.multiply.com

PengirimMessage
ria
Warga


Join date: 21.09.09

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Mon Sep 21, 2009 10:44 am

Nuwun sewu,
keparengan ing mriki kula badhe urun rembag babagan seratan panjenengan, inggih punika:
sopo kedahipun dipunserat sapa
ono kedahipun dipunserat ana
poro kedahipun dipunserat para

matur sembah nuwun, mugi Basa Jawa tansah rahayu ning owah gingsiring jadad modern...
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator


Join date: 24.01.09

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Fri Sep 25, 2009 8:34 am

ria wrote:
Nuwun sewu,
keparengan ing mriki kula badhe urun rembag babagan seratan panjenengan, inggih punika:
sopo kedahipun dipunserat sapa
ono kedahipun dipunserat ana
poro kedahipun dipunserat para

matur sembah nuwun, mugi Basa Jawa tansah rahayu ning owah gingsiring jadad modern...

matur nuwun sampun dipun leresaken.... mbok mangga dipun tambahi geguritanipun....
Kembali Ke Atas Go down
mbah surip
KorLap


Join date: 13.02.09

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Fri Sep 25, 2009 1:01 pm

................. ajib ..................... ..................... ajib
....................................................................................
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas


Join date: 24.08.09

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Fri Sep 25, 2009 2:19 pm

weladalah si mbah ikki malah mung gur gisi titik titik ki jur kepriwe frustasi
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
must_ed
Koordinator


Join date: 24.01.09

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Sat Oct 17, 2009 2:24 pm

TRESNAKU

kayungyun duk samana nalika dak sawang
runtut gunemmu
dakik-dakik seratanmu ing nawala

aku ngerti, merga suket godhong lan rembulan
dadi mitramu sejati
rina wengi tan bisa goling

aku rugi.......
merga aku lali

banjur....
tresnaku kaseret pedhut
surup....
esuk....
lan kapan wae
mesthi bakal ana wayah manembah
pucuking angen-angen

TRESNAKU ndak sok mring GUSTI....
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat


Join date: 08.03.08

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Tue Oct 20, 2009 2:03 am

CIDRO ING KATRESNAN

Diajeng...
Tak tulis layang iki...

Naliko langit kebak mendung
Gawang - gawang katon lelakon kang wus kepungkur...

Naliko ndak sawang netramu ing tegal papungan...
Laras pipimu ing watu kendal
Lan tak geget ladimu ing sendang GlagaH

Hemmm...achhh.. nanging ora jeng...

Jebul tresnamu cethek koyo kali kang kebak padas ...
Ringkih koyo kayu gapuk...
Kering koyo jati aking...

Aku wus ora nduwe pengarep arep meneh jeng.... :oops:
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator


Join date: 24.01.09

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Sat Oct 24, 2009 11:06 am

KATRESNAN JATI

katresnan sejati iku mung ngayawara
Rama tegel merjaya Shinta ing pati obong
(mung kanggo bukti sihing tresna)
Yen ngono katresnan jati iku lelandhesan cubriya???

dudu.... dudu....
kaca benggala sing salah
kaca benggala sing bubrah

nanging ngapa isih kaanggep omah
kanggo ngeyup pepayung langit biru
kanggo lelumban ing samudra biru
marang jalma kang ketaman ati biru?

katresnan jati iku kadya caritane lelembut
kerep den blabarake
angel den sunyataake

katresnan jati nora nyawang sendanging tirta
nyemplunga saraga jiwa...
UNJUKEN!!!!
Kembali Ke Atas Go down
setan_baek
Warga


Join date: 25.10.09

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Sun Oct 25, 2009 8:17 am

kasmaran kui Aplouse
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat


Join date: 08.03.08

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Sun Nov 08, 2009 1:56 am

Lha endi ki kok sepi...?
Kembali Ke Atas Go down
Mas Panut
Warga


Lokasi: piyaman, wonosari, gunungkidul
Reputation: 0
Join date: 29.11.09

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Sun Nov 29, 2009 5:35 pm

yo...yo.....yo....
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator


Lokasi: kaki gunung singa
Reputation: 8
Join date: 24.01.09

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Thu Dec 10, 2009 12:45 pm

GURIT PURNAMA RATRI
(kapethik saka titik nol poject)

gurit iki
kaanggit saka tetesing lamur
ing wengi kang nggendhong rembulan

purnama kagambar ing tirta
tlaga pangiloning kalbu
kaya kang kagambar
rupa-Mu satuhu

_________________
BOCAH NDESO ARANG NGERTI KUTHO
Kembali Ke Atas Go down
Koma
Warga


Lokasi: Jawi Wetan
Reputation: 0
Join date: 16.12.09

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Wed Dec 16, 2009 11:57 pm

Eluh iki wis gak nate tumetes..
prasasat garing najan ing mongso rendeng.
Jembaring tegal wus tak pecak i..
Dawaning dalan wus tak lakoni..
Ananging...
Durung ono gegayuhan kang rinengkuh..
tumraping sangu ing mongso sesuk..
opo maneh kanggo darmo bhekti maring nuswantoro.
duh Gusti Akaryo Jagad..
Mugi Panjenengan tuntun kawulo dumateng margi ingkang leres..
Amiin..
:oops: frustasi
(taksih blajar)
salam raket kawulo saking jawi wetan,
Kembali Ke Atas Go down
http://cyberkoma.kilu.de
must_ed
Koordinator


Lokasi: kaki gunung singa
Reputation: 8
Join date: 24.01.09

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Sat Dec 19, 2009 11:19 am

Sugeng rawuh Roko Mas Koma, sumangga sinau sesarengan awit sedaya ugi nembe sinau... :o*00: :o*00: :o*00: :o*00: :o*00:

_________________
BOCAH NDESO ARANG NGERTI KUTHO
Kembali Ke Atas Go down
Koma
Warga


Lokasi: Jawi Wetan
Reputation: 0
Join date: 16.12.09

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Sat Dec 19, 2009 9:01 pm

must_ed wrote:
Sugeng rawuh Roko Mas Koma, sumangga sinau sesarengan awit sedaya ugi nembe sinau... :o*00: :o*00: :o*00: :o*00: :o*00:

Injih. Sembah nuwun seduoyo, awit kawulo saking tlatah jawi wetan, sampen katampi kanthi jembaring manah. Suwun.
Kembali Ke Atas Go down
http://cyberkoma.kilu.de
Ipung Purwanto
Camat


Lokasi: Lubang Buaya Jaktim
Reputation: 5
Join date: 08.03.08

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Sun Dec 20, 2009 5:47 pm

KEKUDANGANKU

o... ngger sang ponang jabang bayi
bebarengan tangismu kang kejer sumusup ing wengi
sira wus lahir kanthi slamet
nyawang gumelaring jagat raya

yen sira nangis tak emban lan tak tembangake dandang gula lingsir wengi
kapurih sira bisa turu kanthi tentrem
yen sira mesem tak kudang tak liling

o.... ngger sang ponang jabang bayi
tak gadang dadiya wong kang luhur bebudenmu ing tembe ***
Kembali Ke Atas Go down
budhisetya69@yahoo.com
Warga


Lokasi: Jakarta
Reputation: 0
Join date: 30.04.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Fri Apr 30, 2010 3:24 pm

mohon maaf, saya beri komentar sedikit.

dengan ini saya beritahukan bahwa geguritan berjudul Ron Garing yang dimuat di sini adalah karya saya, Budhi Setyawan. karya tersebut pernah termuat di Majalah basa jawa Panjebar Semangat edisi 4 tahun 2008. saya berterimakasih geguritan saya ikut terpajang di sini. namun mohon dengan sangat agar mencantumkan nama saya sebagai pengarangnya. geguritan saya tersebut saya posting sudah lama di blog pribadi saya httt://www.budhisetyawan.wordpress.com

memang saya tidak menyadari, bahwa setelah saya posting di blog saya, rupanya banyak yang mengunduh tulisan saya tanpa mencantumkan nama saya sebagai pengarangnya. saya masih berpikiran positif sebagai kelupaan, bukan kesengajaan untuk plagiat atau pencurian karya.

mohon kepada koordinator website ini untuk memperbaiki kekurangan dalam penayangan geguritan saya tersebut.

terima kasih,

Budhi Setyawan,
penyair, pemusik, presenter
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat


Lokasi: Lubang Buaya Jaktim
Reputation: 5
Join date: 08.03.08

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Fri Apr 30, 2010 6:08 pm

Sugeng pepanggihan....
Sumonggo Mas Budhi.S mbok bileh wonten ingkang badhe dipun serat malih supadhos kawruh ngenani wawasan Geguritan meniko saget mahanani toto boso ing mriki...

Matur nuwun
Kembali Ke Atas Go down
rmlodang
Camat


Lokasi: Kayangan junggring saloko.
Reputation: 12
Join date: 12.08.08

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Fri Apr 30, 2010 7:59 pm

Kang ipung mbok nyuwun tulung geguritan seik judule ron garing kuwi ing ngaisor dewe ditulisi disadur dari......menawi pancen weis ono hak kepemilikan. Matur nuwun.
Kembali Ke Atas Go down
http://maryoto_metal@yahoo.com
Ipung Purwanto
Camat


Lokasi: Lubang Buaya Jaktim
Reputation: 5
Join date: 08.03.08

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Sat May 01, 2010 8:56 pm

budhisetya69@yahoo.com wrote:
mohon maaf, saya beri komentar sedikit.

dengan ini saya beritahukan bahwa geguritan berjudul Ron Garing yang dimuat di sini adalah karya saya, Budhi Setyawan. karya tersebut pernah termuat di Majalah basa jawa Panjebar Semangat edisi 4 tahun 2008. saya berterimakasih geguritan saya ikut terpajang di sini. namun mohon dengan sangat agar mencantumkan nama saya sebagai pengarangnya. geguritan saya tersebut saya posting sudah lama di blog pribadi saya httt://www.budhisetyawan.wordpress.com

memang saya tidak menyadari, bahwa setelah saya posting di blog saya, rupanya banyak yang mengunduh tulisan saya tanpa mencantumkan nama saya sebagai pengarangnya. saya masih berpikiran positif sebagai kelupaan, bukan kesengajaan untuk plagiat atau pencurian karya.

mohon kepada koordinator website ini untuk memperbaiki kekurangan dalam penayangan geguritan saya tersebut.

terima kasih,

Budhi Setyawan,
penyair, pemusik, presenter

Katur pambagyo Wilujeng , Kagem Mas Budhi sak sampunipun dalem waos imbal kaping kaleh leres menopo ingkang dados ganjeling penggalih sampun dalem leresaken,minongko koordinator dalem pinyambak nyuwun agunging pangarsami mbok bileh menopo ingkang sampun kawedal saking member boso jowo ( Bp.Bekti ) saget andadosaken pepenget kagem member sanes ipun, lan ing pangajab mugio tansah gemah ing pemanggih.

Matur nuwun..
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator


Lokasi: kaki gunung singa
Reputation: 8
Join date: 24.01.09

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Tue May 18, 2010 1:49 pm

Ipung Purwanto wrote:
budhisetya69@yahoo.com wrote:
mohon maaf, saya beri komentar sedikit.

dengan ini saya beritahukan bahwa geguritan berjudul Ron Garing yang dimuat di sini adalah karya saya, Budhi Setyawan. karya tersebut pernah termuat di Majalah basa jawa Panjebar Semangat edisi 4 tahun 2008. saya berterimakasih geguritan saya ikut terpajang di sini. namun mohon dengan sangat agar mencantumkan nama saya sebagai pengarangnya. geguritan saya tersebut saya posting sudah lama di blog pribadi saya httt://www.budhisetyawan.wordpress.com

memang saya tidak menyadari, bahwa setelah saya posting di blog saya, rupanya banyak yang mengunduh tulisan saya tanpa mencantumkan nama saya sebagai pengarangnya. saya masih berpikiran positif sebagai kelupaan, bukan kesengajaan untuk plagiat atau pencurian karya.

mohon kepada koordinator website ini untuk memperbaiki kekurangan dalam penayangan geguritan saya tersebut.

terima kasih,

Budhi Setyawan,
penyair, pemusik, presenter

Katur pambagyo Wilujeng , Kagem Mas Budhi sak sampunipun dalem waos imbal kaping kaleh leres menopo ingkang dados ganjeling penggalih sampun dalem leresaken,minongko koordinator dalem pinyambak nyuwun agunging pangarsami mbok bileh menopo ingkang sampun kawedal saking member boso jowo ( Bp.Bekti ) saget andadosaken pepenget kagem member sanes ipun, lan ing pangajab mugio tansah gemah ing pemanggih.

Matur nuwun..

leres pangandikanipun Kangmas Ipung... dalem ugi nyuwunaken pangapunten, lan ugio ugi dados pepenget kita sedaya, supados tansah "menghargai" kreatifitass piyantun sanes... matur nuwun...

_________________
BOCAH NDESO ARANG NGERTI KUTHO
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator


Lokasi: kaki gunung singa
Reputation: 8
Join date: 24.01.09

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Mon Nov 22, 2010 12:46 pm



bungah.....
rasa ati kang sumringah,
nalika sakloron sedya mring nikah
bakal binangun ing omah-omah
wong atuwo padha polah

duk semana......
katon endah ing panetran
karasa regeng ing angen-angen
rinonce ing kembang-kembang
katon gampang....

opo yo ngono???
ora gampang ambangun bebrayan...
ojo digawe mumet, merga butuh beras liniwet
ojo digawe sembrana, merga mesthi akeh godha...

eling....
donya iki wis miring
kabeh kudu padha eling
eling marang pepeling....

_________________
BOCAH NDESO ARANG NGERTI KUTHO
Kembali Ke Atas Go down
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Sun Mar 27, 2011 11:21 pm

PITAKONAN
dening:chahyo

Marga apa jangkahku cupet

Kepara kliwat

Sing tak ranggeh luput

Angen angenku nyebal

Kabeh impenku ilang nalika tangi

Ora dadi wujud sing nyata

Kabeh pangucapku mung mandeg ing lathi

Ora bisa karungokake dening liyan

Kabeh kui uwis pestine

Apa aku sing kleru arah

Kabeh kui bakal sak teruse apa sakwetara

Arep takon marang mega

Ananging aku dudu manuk

Arep takon marang surya

Ananging aku ing tengahing wengi

kotagede , maret-2011
OOooooOOOOOOOOooooOO

Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Mon Mar 28, 2011 5:46 pm

PEPADHANG
dening : chahyo

Pepadhang Anjalari aku weruh endahing taman sriwedari uga wengising bethoro kolo
Anjalari aku krungu gendhing lokananta uga suaraning brontoyudo
Anjalari aku ngrasakake lumere kulite dewi sinta uga panasing geni kawah candradimuka
Anjalari angen angenku sigrak kaya jogeding anoman ing pucuking wit sidogori
Ananging merga pepadhang kui aku dadi lali marang pakem
Kelir kang kudu padhang malah dadi peteng

kotagede , maret-2011
OOooooOOOOOOOOooooOO

Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Tue Mar 29, 2011 7:13 am

LUKISAN SAKA KEBUL
dening : chahyo

Kanggoku uwis cetho
Yen dalan iki buntu
Ananging sikil iki angel diendheke
Amarga angin banter njalari terus lumaku
Angin kui terus mbisiki yen ing kana ana taman kang endah
Lan iku njalari aku terus mlaku nuruti angin
Pancen nang kana ana taman lan widadari
Ananging taman ora bisa dileboni
Lan widadari amung bisa kadulu
Awit taman lan widadari kui amung lukisan saka kebul
Lan bakal ilang ing wayah esuk

kotagede , maret-2011
OOooooOOOOOOOOooooOO

Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Tue Mar 29, 2011 5:51 pm

PRENTUL EMBUN
dening : chahyo

Aku ora bisa selak yen ing ati ana embun kang mrentul

Kang bakal tumetes dadi banyu

Kang bakal nukulake wit witan

Uga mekarake kembang kembang maneka warna

Iku mau kadadean yen wayah isih esuk

Nanging iki wus wayah sore

Wit witan wis pada mandeg tukule

Kembang kembang wis bakal mingkup

Ing kahanan kang saya kekes ngene

Tumetesing embun malah dadi pedut

Kang nggawe surem

Embun esuk kenapa kowe telat teka?

kotagede , maret-2011
OOooooOOOOOOOOooooOO

Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Wed Mar 30, 2011 12:43 pm

DONYAKU LAN DONYAMU
dening:chahyo

Donyamu bareng pleteking surya lagi kawiwitan

Donyaku bareng angslupe surya bakal
pungkasan

Donyamu kebak reroncening
rerancangan lan impen kang edi peni

Donyaku kebak pepeling, pepesten,
duhkita lan sungkawa
Donyamu isi diri pribadi

Donyaku isi ati sanubari

Donyamu mangetan playune

Donyaku mangulon parane
Donyamu lan donyaku
Beda rupa lan warna
Uga beda kala mangsa

Donyamu lan donyaku pantese ana
papane dewe dewe

kotagede , maret-2011
OOooooOOOOOOOOooooOO

Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Wed Mar 30, 2011 11:49 pm

KAMARDIKAN
dening : chahyo

Aku mlebu bui iki marga kabecikanku dewe
Uga marga aku ora bisa ngomong ora
Aku pengin merdika
Ananging ilining panguripan ngelemke awaku
Aku keli lan terus keli nganti glagepan ra bisa ambegan
Apa pancen wis kinodrat aku kudu dadi lilin kang tansah aweh pepadang nganti lumer
Ora ana kamardikan ing urip iki
Kamardikan kanggoku amung nglengkoro
Kamardikan kang duwe amung kewan kewan kang ra ngerti pranatan

kotagede , maret - 2011
OOooooOOOOOOOOooooOO

Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Thu Mar 31, 2011 6:13 pm

SUMPING MELATI
dening : chahyo

Ing sak tengahing paprangan

Wus sakmesthine kembang mlathi iku di ujarke

Nanging malah kapethik kepara kagawe sumping

Arume kang ngambar ambar anggawe tumekaning pedhut

Pandulu dadi surem

Satemah kena jemparing

Tumancep ing jaja tumusing ati

Pikiran dadi sumyur ora kuwat neruske perang kang iseh dawa

Melathi wus kabuwang

Ananging...

Pedut isih angendanu

Jemparing isih tumancep

Ganda arume isih ngambar ambar

kotagede , maret-2011
OOooooOOOOOOOOooooOO

Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Thu Mar 31, 2011 8:35 pm

ANGEN ANGEN SAK JRONING SUMPENA
dening : chahyo

Nimas,

Esemira kang sepet madu

Anjalari tanem tuwuh padha semi, thukul lan ngrembaka

Kembang kembang pada mekar

Netranira kang sumunar

Anjalari padhanging jagad gumelar

Sumilaking mega lan pedut kang nutupi sunaring surya

Solah bawamu kang anglam lami

Anjalari lir gumantining dina lan mangsakala

Uga ubenging cakra panguripan

Nimas,

Amung pangalembana kang bisa sun lakoni

Awit sliramu tansah ana ing awang awang tan bisa rinengkuh

Nimas,

Tumuruna supaya astanira bisa sun gandheng

Lan lumaku bebarengan kakaron sih

Lelangen ing samodra asmara lan jagading bebrayan

Nimas,

Ingsun rumangsa yen iki kabeh amung angen angen ing jroning sumpena

Awit sliramu tansah nyawang kadohan

Tanpa nyawang ingsun kang ana ngisor kene

kotagede , maret-2011
OOooooOOOOOOOOooooOO

Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Sat Apr 02, 2011 12:34 am

UDAN ING WAYAH SORE
dening : chahyo

Mendung kui kagawa angin salah mangsa

Sureme nutupi biruning langit

Ngumpul lan dadi udan wayah sore

Ing ara ara amba tanpa pengeyupan iki

Jiwa kang lena ora nggraita

Yen bakal ana udan

Dadi kademen atine

Udan kang ora sakmestine

Anjalari kali dadi banjir

Banyune ngluberi pikiran

Jiwa kang lelana..

Kowe tau nantang langit

Saiki langit njawab panantangmu

Kena udan kowe wis bingung

Apa meneh yen kena prahara

kotagede , maret-2011
OOooooOOOOOOOOooooOO

Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Sat Apr 02, 2011 4:15 pm

ANGIN
dening : chahyo

Angin Tetep wae angin

Nanging beda akibate

Kadangkala tumiyup dadi prahara

Kang ngrusak katentreman

Kadangkala tumiyup alon anyep ing

kulit Lan gawe sumringahing ati

Angin

Mungguh barang kang nyata

Bisa kagrayang

Bisa kadulu

Bisa kaambu

Bisa katekakake lan kaendhani

Angin

Pranyata duwe karep dewe

Yen lagi nrajang ora perduli

Liwat ngono wae tanpa kandha
kandha

Kang keliwatan

Bakal kabur kumleyang tanpa daya

kotagede , maret-2011
OOooooOOOOOOOOooooOO

Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Sat Apr 02, 2011 4:17 pm

kq sepi ya, ket wingi mung aku sing posting nang topik iki, monggo para sedherek dipun regengaken malih topik niki
Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Sun Apr 03, 2011 1:47 am

KACA
dening : chahyo

Ketiga dawa nerak

Tanduran podho alum

Godhong kang gugur campur lemah garing

Kasempyuh angin sumebar ngregeti kaca

Dadi ian ngetoke wewayangan beda

Wujud asline nang njeron kaca katutupan rereget

Angin kang tumiyup kang kudune ngresiki ngandut lebu

Malah anjalari saya burem

Mendung kang diantu antu dadi udan

Tansah buyar sakdurunge dadi mega

Angin ngandut lebu saya garing saya banter

Kaca reged selak rusak

kotagede , maret-2011
OOooooOOOOOOOOooooOO


_________________
cahyo gumilang
Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Sun Apr 03, 2011 11:48 pm

REMBULAN
dening : chahyo

Arepo sikilku ngambah bumi

Ananging awaku mabur ing awang awang

Mripatku nembus mega nyawang langit

Anyepe udan wengi wis ra karasake

Lan rembulan andhadhari sing tak ranggeh kui

Sunare ora tumuju nang aku

Pancen panggayuh sing ra guna

Amung tanganku wae sing neka neka

Aku kesel mabur terus

Aku pengin ngrasake padete bumi

Kaya wingi sakdurunge weruh rembulan

Wingi ngrasake wedang teh karo udud wae wis marem

kotagede , maret-2011
OOooooOOOOOOOOooooOO

Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Mon Apr 04, 2011 8:22 pm

MADYANING BEBRAYAN
dening : chahyo

Ing madyaning bebrayan

Ora katon endi kang nyata endi kang udu

Akeh sing tetumpakan turangga

Ananging

Wismane kageden empyak kurang cagak

Ana sing katon ora pakra jebule bathok bolu isi madu

Jeneng janma mono tan kinira

Ana sing seneng tangane nang nduwure tangane liyan

Iku kang prayoga

Awit bandha kang sejati yaiku sing diwehke liyan

Unduh unduhane ing alam wusana

Bandha kang di nggo dhewe

Bakal ditinggal

kotagede , April
-2011

OOooooOOOOOOOOooooOO

Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Tue Apr 05, 2011 9:24 am

PARAGA
dening : chahyo

Kaya kaya ombak iki uwis lerem

Pranyata gisiking samudra isih rob lan surut

solah bawa kui nyata amranani

Ati dadi nembangake kidung geni kang ngobong kayangan

Kang anjalari kamajaya nglepasake jemparing

Paraga kang lugu kui nyata njalari runtik

Warana waja tan kuwawa nahan deresing rasa

Amung tansah cecaketan kang bisa ngleremake

Wiwit kui adam katundung saka swargaloka

Lan kasangsaran dawa bakal kawiwitan

kotagede , April-2011
OOooooOOOOOOOOooooOO

Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Wed Apr 06, 2011 1:10 am

GENI BIRU
dening : chahyo

Wus sawetara suwene Geni kui tansah murub

Ananging wus ora krasa panas maneh

Amarga aku wus kulina kobong

Sakjroning geni kui aku malah

jejogedan

Geni kui saiki wus malik biru
Angin tumiup banter

Ananging ora anjalari gedhe

Banyu uga ngelemi

Ananging ora anjalari sirep

Geni kui wus ra bisa ngobong maneh

Geni kui malah dadi lan rupaku Uga dadi pepadang rikala nang

petengan

Embuh tekan kapan geni tansah murub

kotagede , April-2011
OOooooOOOOOOOOooooOO

Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Thu Apr 07, 2011 3:59 pm

KIDUNG PANEMBAH
dening : chahyo

Embun kang anyes

Angin kang sumilir seger

Angeting srengenge wayah esuk

Kabeh ilang kelem ing sakjroning
kidung panembah

Laladan kang maune regeng dadi
sepi

Kukupan kang maune gayeng dadi wening

Manuk kang pating bleber padha
mencok

Sepi... wening... kaya wayah esuk ing ara ara

Ananging mendung peteng tumeka nang ndhuwur kali

Kasusul udan deres kang anjalari
banjir

Kali kang bening dadi reged kebak slangkrah

kotagede , maret-2011
OOooooOOOOOOOOooooOO

Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
chahyo
Lurah


Lokasi: Kotagede, Yogyakarta
Reputation: 0
Join date: 12.02.10

PostSubyek: Re: GEGURITAN (puisi boso jowo)   Thu Apr 07, 2011 4:10 pm

KUCIWA
dening : chahyo

Srengenge kang jumedhul kui

Anjalari,

Ana manuk manuk kang padha

ngoceh

Ana kembang kembang kang

padha mekar

Ananging kui kabeh amung muspra

Sebab,

Manuk manuk amung bisa

karungukake ocehane

Tanpa bisa andarbeni Lan kembang kembang amung

mekar sawetara

Ora bisa kasawang sateruse

Pancen kadadean kang nggawe

cuwa

Srengenge,

Marga kowe tuwuh kadadean

kang ora nyenengake

Srengenge,

Kowe kang salah apa aku kang lagi kuciwa ?

kotagede , maret-2011
OOooooOOOOOOOOooooOO

Kembali Ke Atas Go down
http://chahyo.wen.ru
 

GEGURITAN (puisi boso jowo)

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 2 dari 3Pilih halaman : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-