Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin

PAPAT KALIMO PANCER 5 5 3
Share | 
 

 PAPAT KALIMO PANCER

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
iwan setiawan
KorLap


Lokasi: jakarta,pondok gede bekasi
Reputation: 4
Join date: 18.07.09

PostSubyek: PAPAT KALIMO PANCER   Wed Jul 22, 2009 11:22 am

SUATU POWER YANG MENGGANDAKAN KEKUATAN MENJADI LEBIH KUAT DENGAN MENYATUKAN SEDULUR PAPAT KALIMO KITA PRIBADI
Kembali Ke Atas Go down
gaplex
Koordinator


Lokasi: KARANG DUWET,KARANG MOJO,CILEDUG
Reputation: 7
Join date: 07.01.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Wed Jul 22, 2009 11:38 am

mbok di jelaske sing luweh gamblang kang.....
men konco2 iso moco lan tambah pengetahuan ilmu kejawen
Kembali Ke Atas Go down
http://www.ndtindonesia.com
prasetyo
Camat


Lokasi: Ngadipiro-Rejosari-Semin-Jakarta
Reputation: 4
Join date: 22.03.08

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Wed Jul 22, 2009 11:51 am

gaplex wrote:
mbok di jelaske sing luweh gamblang kang.....
men konco2 iso moco lan tambah pengetahuan ilmu kejawen

Betool kandane kang Gaplek

Sinajan aku wong njowo ugo rung dong opo kui papat limo pancer, mgok diterangke mas aku ben reti
Kembali Ke Atas Go down
gaplex
Koordinator


Lokasi: KARANG DUWET,KARANG MOJO,CILEDUG
Reputation: 7
Join date: 07.01.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Wed Jul 22, 2009 12:02 pm

nek aku sih entuk wacan ngene iki......
nek kurang yo monggo sedulur2 nambahi

SEDULURMU
A. SEDULUR PAPAT KELIMO PANCER
Orang jawa tradisional percaya akan eksistensi sedulur papat/saudara empat yg selalu mendampingi seseorang dimana saja dan kapan saja selama orang itu masih hidup. Meraka memang ditugas oleh kekausaan alam untuk selalu setia membantu. Mereka tidak mempunyai badan jasmani tetapi ada baiknya dan kamu juga harus mempunyai hubungan baik dengan mereka
Adapun yang disebut sedulur papat adalah:
1. KAKANG KAWAH: saudara tua kawah, dia keluar dari gua garba ibu sebelum kamu, tempatnya d timur warnanya putih
2. ADI ARI-ARI: adik ari-ari, dia keluar dari gua garba ibu setelah kamu, tempatnya di barat warnanya kuning
3. GETIH: darah yang keluar dari gua garba ibu sewaktu melahirkan, tempatnya di selatan warnanya merah
4. PUSER: pusar yang dipotong sesudah kelahiran mu, tempatnya di utara warnanya hitam
Selain sedulur papat diatas, yang lain adalah kelima pancer itulah badan jasmani kamu. Merekalah yang disebut sedulur papat kelima pancer, mereka ada karena kamu ada. Sementara orang mengatakan mereka kiblat papat lima tengah (empat jurusan yang kelima di tengah). Mereka berlima di lahirkan melalui ibu. Mereka itu adalah MAR dan MARTI, berbentuk udara. MAR adalah udara yang di hasilkan karena perjuangan ibu saat melahirkan bayi sedangkan MARTI adalah udara yang merupakan rasa ibu sesudah selamat melahirkan si jabang bayi. Secara mistis MAR dan MARTI ini warnanya putih dan kuning. Kamu bisa minta bantuan MAR dan MARTI setelah kamu melakukan tapa brata (laku spiritual yang sesungguhnya).

B. AKTIVASI SEDULUR PAPAT KELIMO PANCER
"Bismillahirrohmanirrohim...Kun kata Allah, fayakun kata Muhammad, robbukum kata jibril, Ya Jibril Ya Mikail Ya Isrofil Ya Izroil, Ya iku Sang Ratu Kepyok Sang Ratu Herang Putih, Ka dulur bathin Ka anak bathin kanu opat lima pancer, Ya ALLAH aku mohon diantar ke dulur bathinku ke anak bathinku, yang hidup dalam satu hari satu malam. Wahai dulur bathinku anak bathinku, bantulah aku................Berkat LA ILAHAILLALLAH MUHAMMADUR ROSULULLAH, aku tahu asal mu 204 sambungan HU ALLAH (di baca 13X atau 75X selama 7 hari berturut2)

C. UNTUK MINTA BANTUAN SEDULUR PAPAT KELIMO PANCER
"Kakang kawah adi ari-ari sedulur tua papat lima pancer, sing dumunung ana ing awak ingsun, jungkungana laku ingsun jabang bayine...(nama anda) bisa kasembadan apa sing ana ati lan pikiran ingsun yaiku...(sebutkan permintaan anda ex: bisa ketemu kelawan sira sedulur kabeh), kanti kalis ing sambekala padang panjang...Amien..."
Sebelum membacanya sebaiknya baca alfatihah bagi orang muslim, bapa kami bagi nasrani atau doa doa yang lainnya, mudah2an bisa bermanfaat
Kembali Ke Atas Go down
http://www.ndtindonesia.com
iwan setiawan
KorLap


Lokasi: jakarta,pondok gede bekasi
Reputation: 4
Join date: 18.07.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Wed Jul 22, 2009 3:51 pm

iwan setiawan wrote:
SUATU POWER YANG MENGGANDAKAN KEKUATAN MENJADI LEBIH KUAT DENGAN MENYATUKAN SEDULUR PAPAT KALIMO KITA PRIBADI

matur nuwun mas gaplek.....kulo nyuwun pituduhe ilmu kejawen,domisiline panjenengan sing lengkap wonten pundi
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi: JOGJAKARTA
Reputation: 6
Join date: 29.04.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Thu Jul 23, 2009 1:06 pm

kagem mas gaplex yang terhormat. kuwi yen wis nglakoni kadang ana godhane ora? mesthi ana ta?
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi: Karangmojo
Reputation: 39
Join date: 08.01.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Tue Aug 11, 2009 3:46 pm

papat kebalt lima pancer.....

sing diarani sedulur papat iku dudu kang kawah adi ari ari mas .....

nanging patang dat/elemen sing marahi dadining manungsa (iki kepercayaan jawa ajaj digawa nang ilmu biologi utawa kimia) yaiku lemah, geni, angin lan banyu...sing mapan ono

wetan kidul, kulon lan lor....dadi kebalt papat iku artine lor kidul etan lan kulon....sedulur sing mapan.. ono wetan si banyu warnane putih, pasarane legi. ono kidul sedulur sing mapan geni pasarane pahing warnane abang, kulon si angin warnane kuning pasarane pon. lemah mapan neng elor warnane ireng pasarane wage.

lah sing jeneg pancer iku wis kethok papane neng tengah pasarane kliwon, warna manca warna....


mula sinebut sedulur papat amarga yen ora ono patang anasir/unsur /elemen iku mula ora bakl dadi jasading mnengso.. lan si pancer (sukma sejati sejating sukma sakak pangeram sing murba misesa jagad) iku sing ngripi jasad... mula sinebut sedulur papat lima pancer...
kanthi mengkono jelas sing sinebut seulur papat kalima pancer iku ora ana neng endi endi nanging yo anan neng awake dhewe....sing papat dadi jasad sing pancer sing ngripi jasad....

ngono dulur nek ra jelas pingin penjelasan PM aku....
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi: JOGJAKARTA
Reputation: 6
Join date: 29.04.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Wed Aug 12, 2009 10:52 am

wah jan sip tenan iki
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi: Karangmojo
Reputation: 39
Join date: 08.01.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Wed Aug 12, 2009 11:55 am

yo ojo mung sap sip....komentar po takon ngono loh.....
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi: JOGJAKARTA
Reputation: 6
Join date: 29.04.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Thu Aug 13, 2009 9:49 am

Asmaraningtyas wrote:
yo ojo mung sap sip....komentar po takon ngono loh.....
nggih pak...
kulo ming saget komentar "siip iki" ngoten pak. Nyuwun ngapunten pak....
ngakak
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi: JOGJAKARTA
Reputation: 6
Join date: 29.04.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Thu Aug 13, 2009 9:50 am

Asmaraningtyas wrote:
yo ojo mung sap sip....komentar po takon ngono loh.....


NEK ISA RASAH GALAK GALAK MAS!!!!
Kembali Ke Atas Go down
hajar_ibn
KorLap


Lokasi: Playen, Gunungkidul
Reputation: 6
Join date: 01.05.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Thu Aug 13, 2009 10:03 am

Asmaraningtyas wrote:
yo ojo mung sap sip....komentar po takon ngono loh.....

OK, saya tak tanya...
Ini benar2 ada manfaat yang disa dipetik apa tidak?
Piye carane?
Apa resiko / godaanne?

Monggo dilanjut.....

_________________
000000000000000
Kembali Ke Atas Go down
http://www.gemsstore.co.cc
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi: Karangmojo
Reputation: 39
Join date: 08.01.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Thu Aug 13, 2009 12:17 pm

ono mas...pigunane.....

yen wis nyumurupi kebalat papat utawa sedulur papat sing sakak ansir geni, lemah .banyu lan angin. mula wong iki wis cedak karo pangerten marang ing sangkan. nah dimen ngerti tenan marang sangkan utawa asal usilng manungsa mula kudu bisa laku. Elinga tembang kinanthi " ilmu iku......kelakone kanthi laku.....
yen wis ngerti kudu ngert uga paraning/jantraning ngaurip...yaiku paran. Mula wong jawa kudu ngerti sangkan paraning dumadi.....

nah saiki tak jlentrehke dumadi wae...sing cedak karo topik sedulur papat....

dumadi iku artine ana, ada...basa inggrise "being"

lha jelas anane manungsa amarga seulur papat mau... mula nek menungsa pingin tetap ana (exist) lan diangep marang sesamaning titah..yo kudu eling marang asal usule..

1. manungsa asale saka banyu... mula manungsa kudu bisa kaya banyu...banyu iku diselehke ember yo koyo ember...diselehke botol yo koyo botol diselehke ngendi wae bakal kaya utawa cocok karo papane... nah karna menungsa iku saka banyu asale mula sing bisa empan papan. maksud iso adaptasi karo lingkungane. ketemu wong tani isao kaya wong tani omong bab bab tetanen, ketemu guru yo isao kayay guru..ketemu kyai yo ngerti apap sing kudu diomongke lan ditindake...lsp....mung nek ketemu wong edan..yo karepmu..apa ya arep melu edan apap ora...
utawa maneh ... banyu sing paling gedhe iku segara. lha manungsa iku kudu duwe ati segara. Maksude.... coba etungen ono pirang yuta kali sak indenge ndonya iki... kabeh ngawa banyu , ngawa sangkrah, ngawa tahi... ngawa bangke mlebu segara.... nanging segara ora tau mbludak. seman uga manungsa nadyan saben dina anan sing gawe cintraka.. nglarani ati nek isa ya kayao segara ora sak mluntak... ora sah nesu... sing sabar kayay segara...patrap kang mangkenen ki sing bisa gawe indahing donya lan kuate paseduluran...
2. manungsa asale saka lemah.wacacnen postiinganku sak durunge...
3. manungsa iku sakak geni....geni iku asipat ngentekake apap wae sing diobong... mula manungsa sing uga digawe sakak geni kudu bisa ngrampungake app wae sing kudu ditandangi... kabeh gawean, sesanggeman.. kudu bisa digarap kanthi apik lan rampung.
semono uga geni kuwi asipat madangi... mula dadi menungsa kudu bisa ngawa pepadang kanggo sesamning nagurip. Bisao manungsa iku dadi wong sing cepet tanggap ing kahanan, bisa menehi pepadang wong sing lagi kepetengan... manhe pangentheng entheng wong sing kabotan..bisa mbiyantu wong sing lagi kasusahan...iku sipating geni utawa latu...
4. Manungsa uga digawe sakak angin.... angin iku ora tau milih papan panggonan... neng endi wae mesthi ono angin...mula dadi manungsa sing cinipta sakak angin kudu bisa uga dadi angin. maksude...kudu bisa njembarake pasrawungan....terkenal neng ngendi papan... ditampa neg ngendi wae....

yen sira para manungsa bisa ngelakoni dadi patang bab iku mula uripmu bakal sampurna lan uga enak lan tentrem......
ngono .........

nah masalh laku sing kudu dilakoni...mistik e...ra iso diomongke nang kene....
Kembali Ke Atas Go down
hajar_ibn
KorLap


Lokasi: Playen, Gunungkidul
Reputation: 6
Join date: 01.05.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Thu Aug 13, 2009 1:54 pm

Aplouse
Matur sembah nuwun....

Sedurlu papat kalimo pancer :
"ono wetan si banyu warnane putih, pasarane legi. ono kidul sedulur sing mapan geni pasarane pahing warnane abang, kulon si angin warnane kuning pasarane pon. lemah mapan neng elor warnane ireng pasarane wage.
lah sing jeneg pancer iku wis kethok papane neng tengah pasarane kliwon"
>>Legi, Pahing, Pon, Wage lan Kliwon : nopo wonten gandeng cenenge kalian weton / "birth date"????

Kakang kawah, Adi ari2, lsp meniko nopo njih??

Monggo dilanjut

_________________
000000000000000
Kembali Ke Atas Go down
http://www.gemsstore.co.cc
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi: Karangmojo
Reputation: 39
Join date: 08.01.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Thu Aug 13, 2009 2:19 pm

yo ono gandeng cenenge....

warna abang kuning putih , ireng aln kuning iku nglambangake banyu (cairan) sing nguwasani awake manungsa. abang iku nglambangke getih, putih nglambangke banyu putih (getah bening), ireng iku nglambange banyu isining limpo, sing kuning iku nglambangke cairan apa ye??? kok lali aku....sing jelas sipating manungsa iku bisa ditonton sakak dina kelhirane (nurut wong jawa loh ya) copntone nek lahir pahing papane neng kidul warnane abang... tegese... bocah sing lahir pahing iku siong ngwasani awake getih... warnae abang sifate bragasan...gampang nesu.....nek lahir wage papane lor warnane ireng...wonge menengan, kepara rada introvert...lsp....
nek lahir kliwon papane tengah... kabeh cairan seimbang....biasane bisa njaga salira...lan mengendlikan diri dg baik....karena papane tengah biasane cedak karo sing kuasa....seneng filsafat lan ajaran ajaran makrifat....

dst dst....????
lah kakang kawah adi ari ari... iku maksude....
bayi iku sakdurunge lahir didhisiki metune banyu sakak guwa garabane ibu (ketuban pecah) mula karana banyu iku mbiyene sing manenhi lan jaga kasarasan lan kesalamatane si bayi mula diangkat dadi sedulur. karna lahir disik mula disebut kakang...lan arai ari (nek wedus jenenge gendawon...lahire utawa metune sak wise si bayi metu... karana mbiyene ari ari (utamane si puser) iku sing menehi pangan karo si jabang bayi MULA DIANGAKAT SEDULUR karana metune keri mula sinebut adhi.....
Kembali Ke Atas Go down
iwan setiawan
KorLap


Lokasi: jakarta,pondok gede bekasi
Reputation: 4
Join date: 18.07.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Thu Aug 13, 2009 6:19 pm

Asmaraningtyas wrote:
papat kebalt lima pancer.....

sing diarani sedulur papat iku dudu kang kawah adi ari ari mas .....

nanging patang dat/elemen sing marahi dadining manungsa (iki kepercayaan jawa ajaj digawa nang ilmu biologi utawa kimia) yaiku lemah, geni, angin lan banyu...sing mapan ono

wetan kidul, kulon lan lor....dadi kebalt papat iku artine lor kidul etan lan kulon....sedulur sing mapan.. ono wetan si banyu warnane putih, pasarane legi. ono kidul sedulur sing mapan geni pasarane pahing warnane abang, kulon si angin warnane kuning pasarane pon. lemah mapan neng elor warnane ireng pasarane wage.

lah sing jeneg pancer iku wis kethok papane neng tengah pasarane kliwon, warna manca warna....


mula sinebut sedulur papat amarga yen ora ono patang anasir/unsur /elemen iku mula ora bakl dadi jasading mnengso.. lan si pancer (sukma sejati sejating sukma sakak pangeram sing murba misesa jagad) iku sing ngripi jasad... mula sinebut sedulur papat lima pancer...
kanthi mengkono jelas sing sinebut seulur papat kalima pancer iku ora ana neng endi endi nanging yo anan neng awake dhewe....sing papat dadi jasad sing pancer sing ngripi jasad....

ngono dulur nek ra jelas pingin penjelasan PM aku....
betul sekali pemjelasan jenengan mas,matur sembah nuwun
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas


Lokasi: tangerang- banten
Reputation: 36
Join date: 03.11.08

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Tue Mar 27, 2012 12:45 pm

melu maca.. nggo nambah wawasan..
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi: Karangmojo
Reputation: 39
Join date: 08.01.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Tue Mar 27, 2012 3:11 pm

nek ra paham takon ya oleh kok....
Kembali Ke Atas Go down
wiwid
HanSip


Lokasi: Dunia Maya
Reputation: 19
Join date: 09.08.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Wed Mar 28, 2012 10:09 am

yawis tak takon..


kwi ki ono hubungan karo sing jeneng e "cakra" ora mbah?..
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/forum
ASDD
Presidium


Lokasi: 7°49'LU 110°22'BT
Reputation: 72
Join date: 20.02.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Wed Mar 28, 2012 10:55 am

aku oleh penjelasan ngene iki...

Sebelum hadirnya agama Islam, orang Jawa tidak memahami konsep malaikat. Maka mereka menyebut malaikat penjaga manusia dengan sedulur papat. Konsep “sedulur papat” ini oleh orang Jawa ditamsilkan melalui sebuah pengamatan/niteni.

Keempat saudara gaib ini sesungguhnya adalah EMPAT MALAIKAT PENJAGA manusia. Yang berada di kanan-kiri, depan-belakang kita. Maka, tidak salah bila Anda menyapa dan bersahabat akrab dengan mereka. Secara gaib, Tuhan mmeberikan pengajaran tidak langsung kepada hati kita. Namun melalui mereka pengajaran itu disampaikan.

Keempat penjaga (malaikat) itu adalah:

JIBRIL (Penerus informasi Tuhan untuk kita),
IZRAFIL (Pembaca Buku Rencana Tuhan untuk kita),
MIKAIL (Pembagi Rezeki untuk kita) dan
IZRAIL (Penunggu berakhirnya nyawa untuk kita).

Keempat malaikat itu oleh orang Jawa dianggap sebagai SEDULUR karib hidup manusia. Bila kita paham bahwa perjalanan hidup untuk bertemu dengan Tuhan hakikatnya adalah perjalanan menuju “ke dalam” bukan “ke luar”.

_________________
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi: Karangmojo
Reputation: 39
Join date: 08.01.09

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Wed Mar 28, 2012 10:58 am

cakra kuwi konsep pernapasan saka india, wong jawa uga ngolah nafas ning gunane kanggo maladi hening (mencari ketenangan spiritual) beda karo pernapasan gaya india sing nggo golek tenaga dalam. wong jawa ra kenal tenaga dalam. wong jawa kenal kesekten dudu tenaga dalam.
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas


Lokasi: tangerang- banten
Reputation: 36
Join date: 03.11.08

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Wed Mar 28, 2012 12:33 pm

yen aku pernah krungu uwong.. utowo sing tak yakini..
jan jane ora perlu muter2 nganggo istila2 sing rodo angel..
cukup mahami.. masalah ayat2 e gusti Allah mawon

lha sing mau disebutkke ono 4 unsur..
lemah
geni
banyu
angin

kuwi kanggo sing kerso mikir... wonten ing mriku kathah pendidikan.. filosofi2 yang bisa di gunakan oleh manusia dalam rangka mendefinisakan hidupnya
agar sejalan dengan peran tugas dan fungsi manusia itu sendiri
yang sesungguhnya telah di amanatkan kepada manusia oleh Gusti Allah...

nek pernah mbahas ayat Kauliyah lan ayat Kauniyah..
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
prasetyo
Camat


Lokasi: Ngadipiro-Rejosari-Semin-Jakarta
Reputation: 4
Join date: 22.03.08

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Wed Mar 28, 2012 2:22 pm

tambah pengetahuan,.. arepo aku wong njowo/gunungkidul ora dong blas babakan iki, munkin cilikanku mbiyen yo nate dijelaske karo bapakku lan simbahku ning rung tak simak tenanan,.. bareng wis tuwo agi dong,.. yo untunge gabung neng WDC,..
Kembali Ke Atas Go down
supriadi.hardianto
Warga


Lokasi: Kaliurang
Reputation: 0
Join date: 05.02.14

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Wed Feb 05, 2014 11:04 pm

Nuwun sewu, salam kenal kagem kakang-kakang sedoyo. seneng ki sinau sedulur papat limo pancer, aku arep takon ki kang, hubungane sedulur papat limo pancer karo catur murti (cipta rasa karsa karya) piye ya?
Kembali Ke Atas Go down
http://id.linkedin.com/pub/supriadi-hardianto/49/643/922/
bahqri.dixie
KorLap


Lokasi: Karangmojo Gunungkidul
Reputation: 8
Join date: 10.07.12

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Thu Feb 06, 2014 9:55 pm

ilmu maneh iki

_________________
AYO MUEDIK  ngacir 
Kembali Ke Atas Go down
http://bahqriimages.blogspot.com
kopraledan
Warga


Lokasi: Jakarta
Reputation: 0
Join date: 09.06.11

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Wed Mar 12, 2014 6:29 am

nuwun sewu sedulur kaweh
apa ada sedulur yang sudah berhasil bertemu sdulur batin?
Kembali Ke Atas Go down
bahqri.dixie
KorLap


Lokasi: Karangmojo Gunungkidul
Reputation: 8
Join date: 10.07.12

PostSubyek: Re: PAPAT KALIMO PANCER   Thu Mar 13, 2014 1:05 am

nyimak gan kulo

_________________
AYO MUEDIK  ngacir 
Kembali Ke Atas Go down
http://bahqriimages.blogspot.com
 

PAPAT KALIMO PANCER

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK ::  :: -