Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 wasiat untuk anak cucu

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
tolex
KorLap


Lokasi : jambi
Reputation : 0
Join date : 23.07.09

PostSubyek: wasiat untuk anak cucu   Fri Jul 24, 2009 11:49 am

aku merantau adoh temen perasaan, neng sumatra....
dadi gembele negoro....
jaman sekolah ndisik... ra pernah terpikir arep nggolek mangan sampe sejauh iki....
malah iso bebojo-an n nduwe anak pulo karo wong setempat...
belakangan iki....
aku lagi bingung.... tanpo ngerti apa sumber kebingungan iku
rasane ono sing musti tak golek-i, trus iso tak tinggalke nggo anak putuku mengkone...
nek masalah bondo... lha sampeyan kabeh mesti biso ngiro2 koyo apa sie tingkat kesejahteraan-e perantauan sing kebetulan dadi gembel ki... cukup nggo mangan karo nyandang doang, iku pun pas2an. tabungan babar blas ra iso cemanthel.
masalah ajaran agama... lah neng sumatra kene ki akeh temen wong sing pinter masalah ngilmu agomo je, tapi koq yo drung pas lan patrep temen pikirku nek sekadar iku wae sing biso aku wariske nggo anak putuku..
malah perkembangan terbaru.... ana sing ngomong ajaran agomo uwis dicemari karo doktrin teroris sing ora manusiawi iku lo... nambah2 miris yen ngelingi anakk2u saiki..
roso-rasane...
ndisik jamanku cilik, koyo2 ana kawruh sing didadeake perburuan karo nom-noman kampungku...
jare tuo tengganai neng ndusun, wong urip iku kudu duwe cekelan..
jare simbah, setiap ilmu mumpuni iku kudu dituku nggo laku..
trus, sing trus mengiang2 neng kupingku kuwi lo, jare tonggoku, dadi wong tuo iku kudu iso mituo, orang sekadar tuo lan akhir-e bongko, sing cuman dadi beban anak putu.
wonten saran mboten saking para pinisepuh saking tlatah GE-KA kangge kulo, supados saged menyiapkan diri dadi wong tuo sing bener2 siap dituake lan dadi tempat referensi-ne anak putu nglakoni urip neng bumi sumatra mriki...
matus nuwun.......
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: wasiat untuk anak cucu   Sun Jul 26, 2009 12:35 pm

mungkin patuladhan sing becik saka wong tuwane kang? iki ya isa dadi salah sawijining wasiat kanggo anak putu lho. yen suatu saat anake dewe lagi nandhang pacoban kaya kaya wis ora ana harapan meneh trus kelingan pitutur luhur lan tuladha becik saka wong tuwane mungkin si bocah kuwi bakal gumregut dadi semangt maneh anggone njalani uripe kan tembe mburine bisa ngatasi pacoban kuwi. rada setuju ora kang?
Kembali Ke Atas Go down
tolex
KorLap


Lokasi : jambi
Reputation : 0
Join date : 23.07.09

PostSubyek: Re: wasiat untuk anak cucu   Mon Jul 27, 2009 8:47 am

mungkin patuladhan sing becik saka wong tuwane kang? iki ya isa dadi salah sawijining wasiat kanggo anak putu lho. yen suatu saat anake dewe lagi nandhang pacoban kaya kaya wis ora ana harapan meneh trus kelingan pitutur luhur lan tuladha becik saka wong tuwane mungkin si bocah kuwi bakal gumregut dadi semangt maneh anggone njalani uripe kan tembe mburine bisa ngatasi pacoban kuwi. rada setuju ora kang?


nek tuladha ya aku rasa wis ra kurang2
tapi kan sing didadeake patuladhan iku kan dudu cuman seko wong tuane.. kadang jg seko lingkungane..
lha iki lo mas sing dadi pikiran...
nek ngindari pergaulan dari lingkungan kan ga mungkin, tapi kiro2 ana sing biso ngasih info ga yo tentang belajar ngilmu sejatining urip supoyo bisa nemu urip sing sejati....
kulo pernah tertarik mempelajari metode pembelajaran ngilmu laduni... tapi referensi lan tempat blajar-e kurang..
jg pernah search tentang ngelmu pengembangan diri sing berdasarkan NLP (Neuro lenguistic program), tapi yo iku mau... kurang referensi..
kiro2 ana sing ngerti ga yo tentang ngilmu kesepuhan warisan leluhur...
Kembali Ke Atas Go down
Ngabehi_km
Lurah


Lokasi : jakarta
Reputation : 0
Join date : 17.10.08

PostSubyek: Re: wasiat untuk anak cucu   Mon Jul 27, 2009 9:29 am

lha niku serat wedhatama rak nggih sae kangge referensi pak dhe.Asal difahami tenanan tur yo diprakteke dan diimplementasikan dalam kehidupan sehari hari. ajib
Kembali Ke Atas Go down
http://ngajitauhid.wordpress.com
tolex
KorLap


Lokasi : jambi
Reputation : 0
Join date : 23.07.09

PostSubyek: Re: wasiat untuk anak cucu   Mon Jul 27, 2009 10:33 am

serat wedhatama niku nopo mas?
Kembali Ke Atas Go down
Ngabehi_km
Lurah


Lokasi : jakarta
Reputation : 0
Join date : 17.10.08

PostSubyek: Re: wasiat untuk anak cucu   Mon Jul 27, 2009 11:24 am

buah karya Sri Paduka Mangku Negoro IV.Kalau sempat coba masuk ke Blog teman saya:
http://sabdalangit.wordpress.com , disana lengkap dibahas ilmu2 tinggalan para ngaluhur.
Kembali Ke Atas Go down
http://ngajitauhid.wordpress.com
martinus
Koordinator


Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: wasiat untuk anak cucu   Mon Jul 27, 2009 11:39 am

leres mas. yen awake dewe ngomongke sejatining urip lan urip kang sejati mengko ora bakalan rampung rampung yen dibahas. merga penjabarane akeh banget lan rumit banget. yen ora salah bab iki wis tau di bahas kok mas. coba njenengan bukak wae siji siji mengko rak ketemu. Idep idep dinggo permulaan. Ning aku lali topik e apa je.
Kembali Ke Atas Go down
tolex
KorLap


Lokasi : jambi
Reputation : 0
Join date : 23.07.09

PostSubyek: Re: wasiat untuk anak cucu   Mon Jul 27, 2009 2:14 pm

iyo mak cespleng rasane nemu serat wedhatama...
tapi tak sinau-ne ndisik yo mas...
tks..
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: wasiat untuk anak cucu   Tue Jul 28, 2009 7:31 pm

tolex wrote:
iyo mak cespleng rasane nemu serat wedhatama...
tapi tak sinau-ne ndisik yo mas...
tks..
sumangga dipun waos lan dipun pahami ingkang terang terwaca kang. ning pesenku aja malah mumet yen rampung maos ya mas. trus mengko aku di critani ya mas?
Kembali Ke Atas Go down
fitrah diyana
Koordinator


Lokasi : gejayan caturtungal,depok sleman yogyakarta
Reputation : 11
Join date : 14.04.09

PostSubyek: Re: wasiat untuk anak cucu   Tue Jul 28, 2009 9:53 pm

kulo gih tak njejal niliki serat wedatama. Bagoos
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: wasiat untuk anak cucu   Wed Jul 29, 2009 6:44 pm

fitrah diyana wrote:
kulo gih tak njejal niliki serat wedatama. Bagoos
wis mbok jijal durung mas? piye ranane? crita no!
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: wasiat untuk anak cucu   Today at 12:14 am

Kembali Ke Atas Go down
 
wasiat untuk anak cucu
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: LOUNGE 'N CHIT-CHAT :: Kebatinan, Misteri dan Ghaib-
Navigasi: