Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 ilmu kejawen

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2, 3, 4, 5
PengirimMessage
iwans
Camat


Lokasi : semin
Reputation : 96
Join date : 29.02.08

PostSubyek: ilmu kejawen   Tue Apr 15, 2008 9:41 pm

First topic message reminder :

ngakak ngakak aku pernah belajar kejawen tp ra ngerti hasile
frustasi frustasi :bounce: sopo ngerti no ngendi yo yenn pingin belajar dance
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/

PengirimMessage
Ngabehi_km
Lurah


Join date : 17.10.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu Jul 02, 2009 10:32 am

@Kagem Kang Martinus
Lha niku kang, pendapat sampeyan niku kula gathuk sanget, jaman sekarang ini memang sudah wolak waliking jaman, kabeh wus serba kebalik. Intinipun seharusnya,bahwa dengan fasilitas dunia (duniawi) ini adalah sarana untuk menggapai kehidupan akherat (ukhrawi), tapi sekarang ini kebalik, lha agomo saiki wis dho nggo golek duwit jare.....
yen pendapatku wong lair neng donya harus milih: Gusti opo donya, mesthi rata2 jawabane loro2ne dipilih, tapi ya ga bakalan bisa, karena rumus hidup ini hanya dua., yaitu "MENCARI DAN MEMILIH", wis gur kuwi thok. Maturnuwun nggih kang awit ular2ipun ingkang sanget mengku wigatos.

@Kang Gaplek
Penemu sampeyan niku sae sanget, ning luwih apik maleh nek diwedhar buntas nganti tapis, purwa, madya lan wusanane.
suwun
Kembali Ke Atas Go down
http://ngajitauhid.wordpress.com
agil
KorLap


Join date : 27.05.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu Jul 02, 2009 1:20 pm

Menurut Aku, orang jawa yang sama sekali TIDAK njawani, Hidup itu adalah berusaha semaksimal mungkin melaksanakan perintah Tuhan. Kalaupun kenyataannya mungkin Saya melanggar perintah Tuhan, ya Minta maaf aja sama Tuhan. Tuhan kan maha pemaaf. Trus pokoknya Hidup itu dibuat senang dan menyenangkan saja, yang penting tidak melanggar perintah Tuhan, Gitu. Jadi enggak usah mikir sing abot2, ora sah sedih-sedih, orasah susah-susah. Enjoy mawon.
:)
Kembali Ke Atas Go down
http://del.com
Ipung Purwanto
Camat


Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu Jul 02, 2009 1:53 pm

Urip sing biso nempakake(menempatkan diri) sifat jalmo lumrahe marang masyarakat sing nduweni maksud iso berbaur karo masyarakat sing tanpo mbedakake trah lan pangnkat...kurang luweh njaluk pangapuro...
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Fri Jul 03, 2009 12:07 pm

Ipung Purwanto wrote:
Urip sing biso nempakake(menempatkan diri) sifat jalmo lumrahe marang masyarakat sing nduweni maksud iso berbaur karo masyarakat sing tanpo mbedakake trah lan pangnkat...kurang luweh njaluk pangapuro...
pada pada mas....mbok arepa durung idul fitri kae ya saling memaafkan he he he
Kembali Ke Atas Go down
kliwon semin
Koordinator


Join date : 19.02.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sat Jul 04, 2009 5:17 pm

nyuwun pangapunten kagem sedayanipun mbok menawi wonten atur kulo ingkang lepat

urip sejati sejatine urip (pengangen kulo),

kedah mangertosi sinten sing unguripke lan sinten sing dipun uripake, wujud mangertosi meniko dipun trapaken kanti emut lang ngegungaken asmane gusti kang ngakaryo jagad yo gusti allah

mengertosi hekekat tujuan urip supados dados kalifah, pinuntun sedayanipun

punopo ingkang urip, sedoyo badan sajiwo kedah urip saliro tunggal antarane pangucap pamikir lan pangroso. ampun ngantos badanipun urip ananging atinipun mboten kebukak

Emut sinten ingkang nyungkuyung urip jiwo lan rogo, para nabi lan rosul pepak angiring sakabeh aran jiwo lan rogo , netraku ya muhammad, panduluku rosul, atiku adam, ayub ing ususku, abu bakar getih, daging umar singgih.....lan sakpiturute

mangertosi bleger urip sanepan alif, sing njabaraken saktekane yak, diwujudaken takbiratul ikhrom dumuginipun salam, alif sejatine ngartosaken setunggal sipat sing mengku sipat papat, yo sipat rong puluh yo sipat sangangpuluh songo dumugine sipat satus, sipat satus meniko menawi anggene ngangsu kawruh sampun asat lan atus, sahinggo saged njabaraken sipat sangangpuluh songo,

hakekate urip meniko bade mati, ananging mati meniko hakekate nggih urip sebab anamung badan ingkang mati lajeng sipat ingkang dipun asto bade urip kanti nglampahi mati rumiyen

mati hakekate urip meniko tingkatan kasampurnan tiyang ingkang angsu kawruh, sedoyo kawruh lan ilmu ing alam donyo meniko saged kasampurnan menawi sampun anglampahi ingkang dipun wastani mati kanthi qusnul khotimah.

meniko pengangen kulo, kathah lepatipun nyuwun gunging sih samudro pangaksami den mas,
gusti allah ingkang moho mangertosi, wallahu alam.
Kembali Ke Atas Go down
kakyo29433
Warga


Join date : 09.07.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu Jul 09, 2009 2:25 pm

Tamu wrote:
iwans wrote:
ngakak ngakak aku pernah belajar kejawen tp ra ngerti hasile
frustasi frustasi :bounce: sopo ngerti no ngendi yo yenn pingin belajar dance
aku duwe bukune mas, nganthi lithik banget, tulisane ora cetho jowo neng angel diartekake, pernah ditulis ulang tapi ngk sama dengan aslinya, bukune seko mbahku mbiyen, sakiki isih neng lemarine bapakku

menawi kepareng cobi di-scan mawonmas...kersane saged di-sharing kaliyan rencang ing mriki??

matur suwun, kula inggih minat banget
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu Jul 09, 2009 3:09 pm

ya mas di scan wae trus dikirim neng topik iki ben kabeh dho isa ngerti. nuwun
Kembali Ke Atas Go down
kakyo29433
Warga


Join date : 09.07.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sat Feb 27, 2010 9:27 pm

Tamu wrote:
redbiem wrote:
angsal diampil mboten mas?.. :bounce: :bounce:
kata bapak boleh aja asalkan mau rekoso ( ngk tahu arti rekoso itu, apa disuruh puasa atau apaan), kalau copyannya aku ada, kalau mau ntar tak scannin, tapi aku tidak bertanggung jawab atas hasilnya ( soale aku we ora ngerti babar blas) copyan ne seko ponjong, panggonane mas rebo ( adakah yang kenal mas rebo) atau mas gurono

nyuwun copy ne saged mas?
mail :joseph.adi@gmail.com
Kembali Ke Atas Go down
maritza
Warga


Join date : 24.04.10

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Mon Aug 23, 2010 12:55 am

aku arep takon mas,trus belajare ten pundi...?
kale laku nopo mboten ?
Kembali Ke Atas Go down
maritza
Warga


Lokasi : surabaya
Reputation : 0
Join date : 24.04.10

PostSubyek: sakderenge nyuwun pangapuro engkang katah mas,kulo ajenge takon.seng diarani 'WONG URIP' lha kulo niki bingung WONG niku ten pundi lha URIP'e inggih ten pundi,sak derenge matur suwun.   Mon Aug 23, 2010 1:09 am

kliwon semin wrote:
nyuwun pangapunten kagem sedayanipun mbok menawi wonten atur kulo ingkang lepat

urip sejati sejatine urip (pengangen kulo),

kedah mangertosi sinten sing unguripke lan sinten sing dipun uripake, wujud mangertosi meniko dipun trapaken kanti emut lang ngegungaken asmane gusti kang ngakaryo jagad yo gusti allah

mengertosi hekekat tujuan urip supados dados kalifah, pinuntun sedayanipun

punopo ingkang urip, sedoyo badan sajiwo kedah urip saliro tunggal antarane pangucap pamikir lan pangroso. ampun ngantos badanipun urip ananging atinipun mboten kebukak

Emut sinten ingkang nyungkuyung urip jiwo lan rogo, para nabi lan rosul pepak angiring sakabeh aran jiwo lan rogo , netraku ya muhammad, panduluku rosul, atiku adam, ayub ing ususku, abu bakar getih, daging umar singgih.....lan sakpiturute

mangertosi bleger urip sanepan alif, sing njabaraken saktekane yak, diwujudaken takbiratul ikhrom dumuginipun salam, alif sejatine ngartosaken setunggal sipat sing mengku sipat papat, yo sipat rong puluh yo sipat sangangpuluh songo dumugine sipat satus, sipat satus meniko menawi anggene ngangsu kawruh sampun asat lan atus, sahinggo saged njabaraken sipat sangangpuluh songo,

hakekate urip meniko bade mati, ananging mati meniko hakekate nggih urip sebab anamung badan ingkang mati lajeng sipat ingkang dipun asto bade urip kanti nglampahi mati rumiyen

mati hakekate urip meniko tingkatan kasampurnan tiyang ingkang angsu kawruh, sedoyo kawruh lan ilmu ing alam donyo meniko saged kasampurnan menawi sampun anglampahi ingkang dipun wastani mati kanthi qusnul khotimah.

meniko pengangen kulo, kathah lepatipun nyuwun gunging sih samudro pangaksami den mas,
gusti allah ingkang moho mangertosi, wallahu alam.
Kembali Ke Atas Go down
godeatgod
Warga


Lokasi : Jogja
Reputation : 0
Join date : 30.09.10

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Fri Oct 01, 2010 2:49 am

Keren,mas.. :@::^*:
Minta ijin nyimak..
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Fri Oct 01, 2010 4:45 am

nyampah dulu ah.....
Kembali Ke Atas Go down
jmantoo jmant
Warga


Lokasi : gunungkidul
Reputation : 0
Join date : 25.08.10

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Mon Oct 04, 2010 1:10 pm

mulane sinau sing temenan ojo mung setengah2 mundak keblasuk2
Kembali Ke Atas Go down
cafein_drunk
Lurah


Lokasi : jakarta
Reputation : -1
Join date : 30.10.10

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sat Oct 30, 2010 1:15 pm

wah gk gk ngerti ini.....
ngomongnya boso jowo kabeh...hahaha ak orang jakarta...ra iso ngomng jowo arep melu gabung...oleh ora yo
Kembali Ke Atas Go down
cafein_drunk
Lurah


Lokasi : jakarta
Reputation : -1
Join date : 30.10.10

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sat Oct 30, 2010 2:40 pm

aku pernah belajar kejawen tp ra ngerti hasile
:bounce: sopo ngerti no ngendi yo yenn pingin belajar



yang saya tahu c...kejawen itu bnyak jenisnya...karena perkembangannya...
ada yang mnjalani hidup dengan cara kejawen ada juga yg ngilmu...bertapa atau berguru...kbanyakan orang awam pasti tahuny ya yang ngilmu2 bgtuan...lebih ke arah olah kanuragan...ato kebathinan...
makanya sebagaian orang yg bukan orang jawa...memandang sinis ato sebelah mata dengan kejawen...krn pemahaman yang kurang akan makna kata kejawen dan kejawen itu sndiri...

Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sat Oct 30, 2010 7:14 pm

Asmaraningtyas wrote:
nyampah dulu ah.....

Ngguwang uwuh maksude???? ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
hari_qdoel
Koordinator


Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 3
Join date : 20.04.11

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Mon Jul 30, 2012 5:23 pm

....
ilmu kejawen.... gur kari sing ngarani.... lan "aran" iku di-sepakati pora... ro awake dewe.. yen wis di-sarujuki.... hlayo ngko dadi ilmu kedaerahan....
....
hasil karo akibate sama saja.... hanya pemberian nama yang berbeda...
...
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/u8602
macanWong7
Koordinator


Lokasi : www.batuzakar.net
Reputation : 5
Join date : 22.02.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Wed Nov 07, 2012 1:16 pm

sinau ilmu ngono ojo mung soko buku
kudu ono sing bimbing ben ora salah kaprah
Kembali Ke Atas Go down
http://www.batuzakar.net
macanWong7
Koordinator


Lokasi : www.batuzakar.net
Reputation : 5
Join date : 22.02.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu Jan 03, 2013 9:52 am

iwans wrote:
ngakak ngakak aku pernah belajar kejawen tp ra ngerti hasile
frustasi frustasi :bounce: sopo ngerti no ngendi yo yenn pingin belajar dance

gampang... asal kuat wae, hasile tapi sip
gunake qorin sing ono awake dewe2
qorin jihin opo qorin malaekat tinggal pilih
qorin jihin sekti tapi go sing elek2
qorin malaikat sekti tapi go sing apik2
Kembali Ke Atas Go down
http://www.batuzakar.net
Sponsored content




PostSubyek: Re: ilmu kejawen   

Kembali Ke Atas Go down
 
ilmu kejawen
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 5 dari 5Pilih halaman : Previous  1, 2, 3, 4, 5

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: LOUNGE 'N CHIT-CHAT :: Kebatinan, Misteri dan Ghaib-
Navigasi: