Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 ilmu kejawen

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
PengirimMessage
iwans
Camat
avatar

Lokasi : semin
Reputation : 96
Join date : 29.02.08

PostSubyek: ilmu kejawen   Tue Apr 15, 2008 9:41 pm

First topic message reminder :

ngakak ngakak aku pernah belajar kejawen tp ra ngerti hasile
frustasi frustasi :bounce: sopo ngerti no ngendi yo yenn pingin belajar dance
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/

PengirimMessage
Robert Supry
Lurah


Join date : 21.05.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Tue Jun 17, 2008 11:06 am

NYANGO NGGONKU NGGOWO GULO TEH..
:(0)*:
Kembali Ke Atas Go down
http://www.abdainsurance.co.id
maniss
Koordinator


Join date : 04.04.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Tue Jun 17, 2008 1:10 pm



iki kowe lagi ziarah, po lagi tirakatan nggo golek gulo teh.
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas


Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Wed Jun 18, 2008 8:04 pm

Nek kuwi gek nyekar....ndongake ro mbahe.....
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
wahyudi
Alm.


Join date : 01.06.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Fri Jun 20, 2008 9:48 pm

kang mbok aku njalok wewarah oteku ra nyandak nek mahami tulisan semono mbane
njaluk kaweruh ular2 Ngelmu sejatining urip iso ngerti sak durunge dumadi ngerti sangkan paraning urip
nduweki roso tenterm ro cukup iso ngeningke cipto ngenepke roso ki lalakune utawa penjelasne kepiye to kang?????????
Kembali Ke Atas Go down
iwans
Camat


Join date : 29.02.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Fri Jun 20, 2008 10:35 pm

wahyudi wrote:
kang mbok aku njalok wewarah oteku ra nyandak nek mahami tulisan semono mbane
njaluk kaweruh ular2 Ngelmu sejatining urip iso ngerti sak durunge dumadi ngerti sangkan paraning urip
nduweki roso tenterm ro cukup iso ngeningke cipto ngenepke roso ki lalakune utawa penjelasne kepiye to kang?????????
ngakakk ngakakk intine ora ngumbar howo nepsu mas yudi yen pingin ngerti sak durunge dumadi aku ra ngerti masalae ndisiki seng gawe uriptp biasane wong seng resik kui yen arep ono seng kiro penting atine wes kroso disek seng jelas kabeh kui butuh laku ngakakk monggo pakde haryo dilanjut ;)
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/
wahyudi
Alm.


Join date : 01.06.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sat Jun 21, 2008 8:55 am

OOOO ngonten maturnuwun nyuwun ngapunten ngrepoti kapan kang aku iso sowan ro pakde ki butuh wewarah
ki? :l0(())((:
Kembali Ke Atas Go down
iwans
Camat


Join date : 29.02.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sat Jun 21, 2008 11:39 pm

wahyudi wrote:
OOOO ngonten maturnuwun nyuwun ngapunten ngrepoti kapan kang aku iso sowan ro pakde ki butuh wewarah
ki? :l0(())((:
njaluk nomer telfne ters telfn wae mas
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/
wahyudi
Alm.


Join date : 01.06.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sun Jun 22, 2008 8:33 am

Kang ingaran urip mono
mung jumbuhing badan wadhah lan/ isine /batinnya /
Pepindahane wadhah lan isine /
jeneng wadhah yen tanpa isi /
alahdene arane wadhah /
tanpa tanja lan ora ana pigunane /
semono uga isi tanpa wadhah /
yekti barang mokal / tumrap urip kang utomo /
tertamptu ambutuhake wadhah lan isi / kang utomo karo-karone





iki ki kiro2 kepiye kan jlentrehane utawi penjelasnipun
Kembali Ke Atas Go down
iwans
Camat


Join date : 29.02.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sun Jun 22, 2008 3:15 pm

frustasi frustasi aku iseh cah cilik ra ngerti mas mungkin dulur2 liyanme ono seng iso njelasne Amiiiin mnonggo
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/
siwid
Donatur
avatar

Lokasi : nomaden
Reputation : 21
Join date : 04.04.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sun Jun 22, 2008 4:15 pm

wahyudi wrote:
Kang ingaran urip mono
mung jumbuhing badan wadhah lan/ isine /batinnya /
Pepindahane wadhah lan isine /
jeneng wadhah yen tanpa isi /
alahdene arane wadhah /
tanpa tanja lan ora ana pigunane /
semono uga isi tanpa wadhah /
yekti barang mokal / tumrap urip kang utomo /
tertamptu ambutuhake wadhah lan isi / kang utomo karo-karone

iki ki kiro2 kepiye kan jlentrehane utawi penjelasnipun

kok aku malah dadi mumet cah.. frustasi

_________________
Syarat biar punya kawan memang sederhana. Modalnya, mau menerima kawanmu apa adanya. Itu saja!
Kembali Ke Atas Go down
wahyudi
Alm.
avatar

Lokasi : ujung mberuk teluk penyu
Reputation : 1
Join date : 01.06.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sun Jun 22, 2008 7:22 pm

Kuncung ireng pancal putih
Swarga durung weruh
Neraka durung wanuh
Mung donya sing aku weruh
Uripku aja nganti duwe mungsuh.

Ribang bumi ribang nyawa
Ana beja ana cilaka
Ana urip ana mati.
Precil mijet wohing ranti
Seneng mesti susah
Susah mesti seneng
Aja seneng nek duwe
Aja susah nek ora duwe.

Senenge saklentheng susahe sarendheng
Susah jebule seneng
Seneng jebule susah
Sugih durung karuan seneng
Ora duwe durung karuan susah
Susah seneng ora bisa disawang
Bisane mung dirasakake dhewe.

Kapiran kapirun sapi ora nuntun
Urip aja mung nenuwun
Yen sapimu masuk angin tambanana
Jamune ulekan lombok, bawang
uyah lan kecap
Wetenge wedhakana parutan jahe
Urip kudu nyambut gawe

Pipi ngempong bokong
Iki dhapur sampurnaning wong
Yen ngelak ngombea
Yen ngelih mangana
Yen kesel ngasoa
Yen ngantuk turua.

Pipi padha pipi
Bokong padha bokong
Pipi dudu bokong.
Onde-onde jemblem bakwan
Urip iku pindha wong njajan
Kabeh ora bisa dipangan
Miliha sing bisa kepangan
Mula elinga dhandhanggulane jajan:

Pipis kopyor sanggupira lunga ngaji
Le ngaji nyang be jadah
Gedang goreng iku rewange
Kepethuk si alu-alu
Nunggang dangglem nyengkelit lopis
Utusane tuwan jenang
Arso mbedhah ing mendhut
Rame nggennya bandayudha
Silih ungkih tan ana ngalah sawiji
Patinira kecucuran

Ki Daruna Ni Daruni
Wis ya, aku bali menyang Giri

nyuwun ngapunten nyaru wuwus srikutan namung kepengin ngrameaken matur nuwun
Kembali Ke Atas Go down
iwans
Camat
avatar

Lokasi : semin
Reputation : 96
Join date : 29.02.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sun Jun 22, 2008 8:12 pm

siwid wrote:
wahyudi wrote:
Kang ingaran urip mono
mung jumbuhing badan wadhah lan/ isine /batinnya /
Pepindahane wadhah lan isine /
jeneng wadhah yen tanpa isi /
alahdene arane wadhah /
tanpa tanja lan ora ana pigunane /
semono uga isi tanpa wadhah /
yekti barang mokal / tumrap urip kang utomo /
tertamptu ambutuhake wadhah lan isi / kang utomo karo-karone

iki ki kiro2 kepiye kan jlentrehane utawi penjelasnipun

kok aku malah dadi mumet cah.. frustasi
ngakak podo mas siwid seng penting aku melu nggaktekne ben ngerti :oops:

_________________
awali kebajikan itu dari diri sendiri dan jangan suka mencari kesalahan orang lain,pemerintahan yang baik berdasarkan individu yang baik.
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Mon Jun 23, 2008 11:17 am

wahyudi wrote:
Kang ingaran urip mono
mung jumbuhing badan wadhah lan/ isine /batinnya /
Pepindahane wadhah lan isine /
jeneng wadhah yen tanpa isi /
alahdene arane wadhah /
tanpa tanja lan ora ana pigunane /
semono uga isi tanpa wadhah /
yekti barang mokal / tumrap urip kang utomo /
tertamptu ambutuhake wadhah lan isi / kang utomo karo-karone





iki ki kiro2 kepiye kan jlentrehane utawi penjelasnipun


Hemmmm...sory aku gur mabntu sithik.....iki crita tembang sing nduwur mau...nek nggon Kethoprak kuwi sejarahe Metaram mas....
Lan nek ning Serat Centhini yo ono....

Dadi nek adah karo isi njenengan asline pilih endi.......Haa nek sing kethoprak mataram...iki ndisik....
Kuwi Kanjeng Sunan Kalijogo nengahi Utusan Pangeran Pekik seko Suroboyo lan Utusane Panembahan Senopati...
Lha poro utusan ning Kanjeng Sunan Kalijogo, di wenenhi sanepo sing unine....Pilih Wadah opo ISI, utusan bali ketemu ro sing Ngongkon.....

Lha nek Senopati milih wadah terus nek Pangeran Pekik pilih Isi.
Asline mas kuwi mau seko tembang sing cuk di tembangke ning Kethoprakan.......Cobo gagas2sen sek.....

Ning wis nemu IM ae ro aku: h4ryo_s@yahoo.com
Aku Online seko senen tekan sabtu.......nek mbengi aku g online....
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
wahyudi
Alm.
avatar

Lokasi : ujung mberuk teluk penyu
Reputation : 1
Join date : 01.06.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Mon Jun 23, 2008 6:10 pm

enjih mas matur nuwun kaulo simpen IM nipun nyuwun ngapunten nyaru wuwus ngrepoti terus
Kembali Ke Atas Go down
iwans
Camat
avatar

Lokasi : semin
Reputation : 96
Join date : 29.02.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Mon Jun 23, 2008 9:00 pm

:roll: :roll: yen aku dadi wong ra ngerti opo2 milihku loro2ne yo wadahe yo isine tapi yen mung kon milih siji aku pilih wadahe masalahe isine kui iso di goleki yen wes dwe wadah tp yen mung isine tok rung dwe wadah yo mung mawut2 hehe he ngakakk

_________________
awali kebajikan itu dari diri sendiri dan jangan suka mencari kesalahan orang lain,pemerintahan yang baik berdasarkan individu yang baik.
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Tue Jun 24, 2008 10:52 am

iwans wrote:
:roll: :roll: yen aku dadi wong ra ngerti opo2 milihku loro2ne yo wadahe yo isine tapi yen mung kon milih siji aku pilih wadahe masalahe isine kui iso di goleki yen wes dwe wadah tp yen mung isine tok rung dwe wadah yo mung mawut2 hehe he ngakakk

Hehehe...yo bukane reti lan ora to yooo...wong kabeh ndisik kuwi lak yo ora reti to wiwitane kuwi....
Aku nek cah nom do seneng ro budaya jan seneng banget sing marai yo nguri-uri kuwi luwih abot lan perlu tantangan......

Yo bener wadah ro isi cen podo wae....ning ono sing luwih utama salah sijine kuwi...hehhehehehheheee.....

wahyudi wrote:
enjih mas matur nuwun kaulo simpen IM nipun nyuwun ngapunten nyaru wuwus ngrepoti terus

Gpp mas....aku seneng kok malahan mbahas budoyone dewe...cuk endi maneh nek njenengan niku taseh nom wah jan soyo bungah kulo....
Sakiki wis jarang mas wong enom sing gelem nguri2-uri budoyo jowo...paling senengane do ngece lan ngepreke.....
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
wahyudi
Alm.
avatar

Lokasi : ujung mberuk teluk penyu
Reputation : 1
Join date : 01.06.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Tue Jun 24, 2008 5:18 pm

ngih niku wau pun kegowo kaliyan jaman kang awrat menawi
kesadaran hangleluri kabudayan jawi menika menawi kanti paksaan tentune akhire ngih mbotewn ngremenaken hasilipun
sedoyo niku wau kedah berbagi pihak nderek mendet bagian supados generasi muda meniko
kenal lan mangertos budaya adiluhung ingkang kawulo panjengan sami gadah

ilmu kejawen meniko luwes sanget patokan urip
wewarah wejangan ingkang meniko tentu kemawon mbonten saged dipun wedar mentah2
kedah dipun onceki setungal mboko setungal
ngelmu meniko ketemune kanti laku
lak engih to kang

mulo mungo para wiranem2, muda-mudi satriane negara pagering negari
NINDANO LAKU UTAMA SUPOYO KOWE ANTUK ILMU KANG UTAMA
kamulyaning gusti kekasihe jawata jer dadi ugemane poro kawulo
urip ing ngarco podo jer sadermo nglampahi pandumeng gusti
ananging siro kabeh kudu nduwene greget ngayuh urip kang mulya
bejo wonten ing donya lan akherat

matur nuwun :(0)*: :!@#@!:
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Tue Jun 24, 2008 6:39 pm

ajib ajib ajib ajib ajib ajib

Nggih mekaten mas....
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
iwans
Camat
avatar

Lokasi : semin
Reputation : 96
Join date : 29.02.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Tue Jun 24, 2008 7:19 pm

frustasi frustasi walah aku mesti seng paling nom dewe iki pangapunten kulo mboten saget boso kromo amargi alit kulo wonten mediun dadosa nggeh bosonipun kasar mekaten :oops: :oops:

_________________
awali kebajikan itu dari diri sendiri dan jangan suka mencari kesalahan orang lain,pemerintahan yang baik berdasarkan individu yang baik.
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Wed Jun 25, 2008 12:06 pm

iwans wrote:
frustasi frustasi walah aku mesti seng paling nom dewe iki pangapunten kulo mboten saget boso kromo amargi alit kulo wonten mediun dadosa nggeh bosonipun kasar mekaten :oops: :oops:

Hehehehheeh...asline manungso kuwi dudu boso sing dakik2 sing d butuhke nanging trapsilo lan anggah ungguh.........

Koyo BIMO, wae g iso boso...nanging tingkah lakune bener......

Aku dewe wae yo ngrumangsane nek kurang biso ngreko boso...nanging sing penting perilaku lan tindak tadnuk kuwi bener...g di karang2.........

Santai wae....wong ki asline mergo karab seko boso sing apik.lang trapsilo sing toto......

Lan jaman sakiki nek gur ngutamake boso alus wae...akeh kok wong biso boso alus nanging gur d nggo lamis thok.....
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
iwans
Camat
avatar

Lokasi : semin
Reputation : 96
Join date : 29.02.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Wed Jun 25, 2008 6:18 pm

ngakak ngakak wah bener pakde keluargaku no ngomah ngarani aku yo koyo bimo ra iso boso ,tp yo isin dadi wong nggunung kidul mosok ra iso boso :oops: :oops:

_________________
awali kebajikan itu dari diri sendiri dan jangan suka mencari kesalahan orang lain,pemerintahan yang baik berdasarkan individu yang baik.
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu Jun 26, 2008 1:53 pm

Yo nek nrumangsani isin yo apik, ning nek aku luwih becik...kuwi nek dadi manungso kuwi nek ngrumangsani elek/olo...

Dadi mengko nek wong sing biso ngrumangsani malah apik tinimbang rumongso... :|
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
wahyudi
Alm.
avatar

Lokasi : ujung mberuk teluk penyu
Reputation : 1
Join date : 01.06.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Fri Jun 27, 2008 12:53 pm

ngih msalah boso nopo dene mboten jejerin piyantun
gunungkidul sak mboten-mbotene mboten ketang
ucap saklimah ngih kedah saged boso

piyantun meniko ngadahi ungah unguh nopo dene
tingkah laku ingkang bener niku utama

ananing dipun imbangi kaliyan toto boso ingkang sae
meniko langkung prayogi
ampun ngantos piyantun jawi kesupen kaliyan asal usulipun
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Fri Jun 27, 2008 3:01 pm

Hemmm...nggih mekaten niku, monggo di lanjt mawon topike.. ajib
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
gall_net
Warga
avatar

Lokasi : bandung
Reputation : 0
Join date : 17.01.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sun Jan 18, 2009 3:58 pm

aku butuh jimat nggo judi sopo yo sing duwe............?
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sun Jan 18, 2009 9:34 pm

Jimat kui.. Jare saben wong mesti seko lahire wis di kantheni jimat...
arep ngerti opo sing di maksud JIMAT kui --> ..Siji di rumat.. :study: :study:
Kembali Ke Atas Go down
Kartiyo
KorLap
avatar

Lokasi : Bandung
Reputation : 0
Join date : 04.03.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Mon Jan 19, 2009 5:16 pm

Ilmu Kejawen sejatosipun migunani sanget tumrap ing gesang. Nanging menawi wonten ingkang nyinau dipun wastani KLENIK..... (rak repot toh....)
Padahal dalam kehidupan itu, 2 sisi harus seimbang..... (apapun itu...., ngkali aje...)
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu Jan 22, 2009 2:53 pm

Kartiyo wrote:
Ilmu Kejawen sejatosipun migunani sanget tumrap ing gesang. Nanging menawi wonten ingkang nyinau dipun wastani KLENIK..... (rak repot toh....)
Padahal dalam kehidupan itu, 2 sisi harus seimbang..... (apapun itu...., ngkali aje...)


Yo bener mas.........gek nek ngibadah ro sing moho kuoso di arani udu klenik po? ;)
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Ki Sosro Harjono
KorLap
avatar

Lokasi : cirebon,west java, Tanjung Sari City
Reputation : 3
Join date : 05.11.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Fri Jan 23, 2009 1:36 pm

IKI lho nek pingin ilmu kejawen

lenkap komplit : WWW.offijogja.blogspot.com :

Semoga bermanfaat

ajib ajib ajib ajib
Kembali Ke Atas Go down
http://www.offijogja.blogspot.com
kandar
Presidium
avatar

Lokasi : jakarta asli Kemiri, Tanjung sari
Reputation : 25
Join date : 23.08.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Fri Jan 23, 2009 5:23 pm

Biasa topo neng gua mbaron yo kang??

Btw suwun infone...

_________________
urip mung mampir ngombe lan mung wang sinawang.

Menjadi tua pelan tapi pasti, namun menjadi dewasa belum tentu.

http://syifauwongmantren.multiply.com => nembe sinau
Kembali Ke Atas Go down
http://syifauwongmantren.multiply.com
Gulang
Lurah
avatar

Lokasi : kudung langit kemulan mego
Reputation : 0
Join date : 13.05.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Mon Feb 02, 2009 11:14 am

Ki Sosro Harjono wrote:
IKI lho nek pingin ilmu kejawen

lenkap komplit : WWW.offijogja.blogspot.com :

Semoga bermanfaat

ajib ajib ajib ajib

Numun infone mas... doh neng paran je... Very Happy

_________________
Dedalane guno klawan sekti, kudu andhap asor...
Kembali Ke Atas Go down
bagoes
Koordinator
avatar

Lokasi : bandung,jabar
Reputation : 8
Join date : 06.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Tue Apr 07, 2009 10:32 pm

wah iso buka praktek perdukunan iki. :*)0(:
Kembali Ke Atas Go down
kliwon semin
Koordinator
avatar

Lokasi : jakarta
Reputation : 6
Join date : 19.02.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu Apr 16, 2009 8:32 pm

pakde wongso ilmune wis duwur tenan
pinter njentrehke maneko warno, lan bener

pakde, opo to artine urip, urip sejati, sejatine urip, urip sak jerone mati, mati sak jerone urip
suwun nggih,
Kembali Ke Atas Go down
syamsuri
Lurah
avatar

Lokasi : Cibinong
Reputation : 1
Join date : 22.03.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sat Apr 18, 2009 2:03 am

Wonosingo Ngali Kidul wrote:
iwans wrote:
ngakak ngakak aku pernah belajar kejawen tp ra ngerti hasile
frustasi frustasi :bounce: sopo ngerti no ngendi yo yenn pingin belajar dance


Mas iwan..nek arep belajar kuwi perlu pengorbanan mas????
ora gur tenogo thok lho mas?
Nanging kabeh2hi....lan jaman sakiki wong tuwo sing ngerti jowo nek arep ngajari bocah nom mikir lho???

Nanging ojo salah, Guru ngendi wae nek nemu bocah seko Nggunungkidul mesthi di alem....

Kenopo koyo ngono..... tak culik sithik...goleko critane Ki Ageng Giring lan Babad Mataram Islam...

alahhh opo mbel gedes ... aku njaluk banyune degan sithik we ora oleh. methit.
amang sich.... jer basuki mowo beo.
Kembali Ke Atas Go down
jay.sj
Warga
avatar

Lokasi : wonosari
Reputation : 1
Join date : 24.03.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Wed Apr 22, 2009 10:54 am

kebanyakan ilmu kejawen membutuhkan prihatin yang sangat luar biasa tapi kalo tidak dibarengai dengan keikhlasan yang tulus dari hati maka akan percuma aja prihatin itu. ada satu ilmu kejawen yang menuntun kita dalam jalan Allah, kita bisa ngudi kawruh, dapat kekebalan baik jasmani dan rohani. ini adalah ilmu dari Kanjeng Sunan Kali Jaga. pokoknya kalo pelajari ilmu ini saya jamin anda akan terlepas dari perbuatan yang dosa.
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sun Apr 26, 2009 11:17 am

syamsuri wrote:
Wonosingo Ngali Kidul wrote:
iwans wrote:
ngakak ngakak aku pernah belajar kejawen tp ra ngerti hasile
frustasi frustasi :bounce: sopo ngerti no ngendi yo yenn pingin belajar dance


Mas iwan..nek arep belajar kuwi perlu pengorbanan mas????
ora gur tenogo thok lho mas?
Nanging kabeh2hi....lan jaman sakiki wong tuwo sing ngerti jowo nek arep ngajari bocah nom mikir lho???

Nanging ojo salah, Guru ngendi wae nek nemu bocah seko Nggunungkidul mesthi di alem....

Kenopo koyo ngono..... tak culik sithik...goleko critane Ki Ageng Giring lan Babad Mataram Islam...

alahhh opo mbel gedes ... aku njaluk banyune degan sithik we ora oleh. methit.
amang sich.... jer basuki mowo beo.

Maksute kuwi sing kepiye mas....
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
rmlodang
Camat
avatar

Lokasi : Kayangan junggring saloko.
Reputation : 12
Join date : 12.08.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sun Apr 26, 2009 12:46 pm

kliwon semin wrote:
pakde wongso ilmune wis duwur tenan
pinter njentrehke maneko warno, lan bener

pakde, opo to artine urip, urip sejati, sejatine urip, urip sak jerone mati, mati sak jerone urip
suwun nggih,


Tak jawab :
Kowe kelingan dek nyang kantin tuku bakwan 8 ngakune gur 3, atimu mbiyen rasane piye? Yo kwie jawabane seko pertanyaanmu kwie Won.... ngakakk ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
http://maryoto_metal@yahoo.com
kliwon semin
Koordinator
avatar

Lokasi : jakarta
Reputation : 6
Join date : 19.02.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Tue Apr 28, 2009 8:22 pm

rmlodang wrote:
kliwon semin wrote:
pakde wongso ilmune wis duwur tenan
pinter njentrehke maneko warno, lan bener

pakde, opo to artine urip, urip sejati, sejatine urip, urip sak jerone mati, mati sak jerone urip
suwun nggih,


Tak jawab :
Kowe kelingan dek nyang kantin tuku bakwan 8 ngakune gur 3, atimu mbiyen rasane piye? Yo kwie jawabane seko pertanyaanmu kwie Won.... ngakakk ngakakk

duren duren roti roti, mbiyen mbiyen saiki saiki

ojo ngutik2 mbiyen dang, kelingan wae kowe nek umbuk njipuke okeh dewe lha tanganmu nylutang, aku sok gur kebagian loro....marsine entuk okeh dewe... ngakak
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator
avatar

Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sat May 09, 2009 1:02 pm

kemorosari wrote:
nek masalah kejawen kui yo moro neng omahku ae ngakakk
]

Wah berarti pun ahli nggih panjenengan niku?
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: ilmu kejawen   

Kembali Ke Atas Go down
 
ilmu kejawen
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 3 dari 5Pilih halaman : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: LOUNGE 'N CHIT-CHAT :: Kebatinan, Misteri dan Ghaib-
Navigasi: