Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 ilmu kejawen

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
PengirimMessage
iwans
Camat


Lokasi : semin
Reputation : 96
Join date : 29.02.08

PostSubyek: ilmu kejawen   Tue Apr 15, 2008 9:41 pm

First topic message reminder :

ngakak ngakak aku pernah belajar kejawen tp ra ngerti hasile
frustasi frustasi :bounce: sopo ngerti no ngendi yo yenn pingin belajar dance
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/

PengirimMessage
Gulang
Lurah


Join date : 13.05.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Mon Feb 02, 2009 11:14 am

Ki Sosro Harjono wrote:
IKI lho nek pingin ilmu kejawen

lenkap komplit : WWW.offijogja.blogspot.com :

Semoga bermanfaat

ajib ajib ajib ajib

Numun infone mas... doh neng paran je... Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
bagoes
Koordinator


Join date : 06.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Tue Apr 07, 2009 10:32 pm

wah iso buka praktek perdukunan iki. :*)0(:
Kembali Ke Atas Go down
kliwon semin
Koordinator


Join date : 19.02.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu Apr 16, 2009 8:32 pm

pakde wongso ilmune wis duwur tenan
pinter njentrehke maneko warno, lan bener

pakde, opo to artine urip, urip sejati, sejatine urip, urip sak jerone mati, mati sak jerone urip
suwun nggih,
Kembali Ke Atas Go down
syamsuri
Lurah


Join date : 22.03.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sat Apr 18, 2009 2:03 am

Wonosingo Ngali Kidul wrote:
iwans wrote:
ngakak ngakak aku pernah belajar kejawen tp ra ngerti hasile
frustasi frustasi :bounce: sopo ngerti no ngendi yo yenn pingin belajar dance


Mas iwan..nek arep belajar kuwi perlu pengorbanan mas????
ora gur tenogo thok lho mas?
Nanging kabeh2hi....lan jaman sakiki wong tuwo sing ngerti jowo nek arep ngajari bocah nom mikir lho???

Nanging ojo salah, Guru ngendi wae nek nemu bocah seko Nggunungkidul mesthi di alem....

Kenopo koyo ngono..... tak culik sithik...goleko critane Ki Ageng Giring lan Babad Mataram Islam...

alahhh opo mbel gedes ... aku njaluk banyune degan sithik we ora oleh. methit.
amang sich.... jer basuki mowo beo.
Kembali Ke Atas Go down
jay.sj
Warga


Join date : 24.03.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Wed Apr 22, 2009 10:54 am

kebanyakan ilmu kejawen membutuhkan prihatin yang sangat luar biasa tapi kalo tidak dibarengai dengan keikhlasan yang tulus dari hati maka akan percuma aja prihatin itu. ada satu ilmu kejawen yang menuntun kita dalam jalan Allah, kita bisa ngudi kawruh, dapat kekebalan baik jasmani dan rohani. ini adalah ilmu dari Kanjeng Sunan Kali Jaga. pokoknya kalo pelajari ilmu ini saya jamin anda akan terlepas dari perbuatan yang dosa.
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas


Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sun Apr 26, 2009 11:17 am

syamsuri wrote:
Wonosingo Ngali Kidul wrote:
iwans wrote:
ngakak ngakak aku pernah belajar kejawen tp ra ngerti hasile
frustasi frustasi :bounce: sopo ngerti no ngendi yo yenn pingin belajar dance


Mas iwan..nek arep belajar kuwi perlu pengorbanan mas????
ora gur tenogo thok lho mas?
Nanging kabeh2hi....lan jaman sakiki wong tuwo sing ngerti jowo nek arep ngajari bocah nom mikir lho???

Nanging ojo salah, Guru ngendi wae nek nemu bocah seko Nggunungkidul mesthi di alem....

Kenopo koyo ngono..... tak culik sithik...goleko critane Ki Ageng Giring lan Babad Mataram Islam...

alahhh opo mbel gedes ... aku njaluk banyune degan sithik we ora oleh. methit.
amang sich.... jer basuki mowo beo.

Maksute kuwi sing kepiye mas....
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
rmlodang
Camat


Join date : 12.08.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sun Apr 26, 2009 12:46 pm

kliwon semin wrote:
pakde wongso ilmune wis duwur tenan
pinter njentrehke maneko warno, lan bener

pakde, opo to artine urip, urip sejati, sejatine urip, urip sak jerone mati, mati sak jerone urip
suwun nggih,


Tak jawab :
Kowe kelingan dek nyang kantin tuku bakwan 8 ngakune gur 3, atimu mbiyen rasane piye? Yo kwie jawabane seko pertanyaanmu kwie Won.... ngakakk ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
http://maryoto_metal@yahoo.com
kliwon semin
Koordinator


Join date : 19.02.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Tue Apr 28, 2009 8:22 pm

rmlodang wrote:
kliwon semin wrote:
pakde wongso ilmune wis duwur tenan
pinter njentrehke maneko warno, lan bener

pakde, opo to artine urip, urip sejati, sejatine urip, urip sak jerone mati, mati sak jerone urip
suwun nggih,


Tak jawab :
Kowe kelingan dek nyang kantin tuku bakwan 8 ngakune gur 3, atimu mbiyen rasane piye? Yo kwie jawabane seko pertanyaanmu kwie Won.... ngakakk ngakakk

duren duren roti roti, mbiyen mbiyen saiki saiki

ojo ngutik2 mbiyen dang, kelingan wae kowe nek umbuk njipuke okeh dewe lha tanganmu nylutang, aku sok gur kebagian loro....marsine entuk okeh dewe... ngakak
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sat May 09, 2009 1:02 pm

kemorosari wrote:
nek masalah kejawen kui yo moro neng omahku ae ngakakk
]

Wah berarti pun ahli nggih panjenengan niku?
Kembali Ke Atas Go down
kliwon semin
Koordinator


Lokasi : jakarta
Reputation : 6
Join date : 19.02.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Tue May 26, 2009 12:20 am

[quote="martinus"]
kemorosari wrote:
nek masalah kejawen kui yo moro neng omahku ae ngakakk
]

nggowo gulo teh ora kang?
Kembali Ke Atas Go down
trimopakesa
Koordinator


Lokasi : jetis kulon RT06 RW02 pacarejo semanu gunung kidul DIY PULAU JAWA INDONESIA ASIA 50' Bujur Timur 7 Lintang utara 46' 8 Bujur Barat 09' Lintang Selatan BUMI DUNIA TATA SURYA GALAKSI BIMA SAKTI,,,pokok'e sekitar kono kui,,,
Reputation : 249
Join date : 08.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Tue May 26, 2009 8:26 am

[quote="kliwon semin"]
martinus wrote:
kemorosari wrote:
nek masalah kejawen kui yo moro neng omahku ae ngakakk
]

nggowo gulo teh ora kang?
gulo teh sak banyune sisan lho kang ben sisan di godogke wedang ngakakk ngakakk ngakakk ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Wed May 27, 2009 11:48 pm

Ya ayo dho wedangan bareng bareng wae kang
Kembali Ke Atas Go down
trimopakesa
Koordinator


Lokasi : jetis kulon RT06 RW02 pacarejo semanu gunung kidul DIY PULAU JAWA INDONESIA ASIA 50' Bujur Timur 7 Lintang utara 46' 8 Bujur Barat 09' Lintang Selatan BUMI DUNIA TATA SURYA GALAKSI BIMA SAKTI,,,pokok'e sekitar kono kui,,,
Reputation : 249
Join date : 08.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu May 28, 2009 7:29 am

martinus wrote:
Ya ayo dho wedangan bareng bareng wae kang
wedangan bareng woke woke mawon kang mas,,tapi maksute bareng bareng wektune nopo bareng bareng papan panggenan nipon engkang kagem wedngan niku mas,,,nggeh awi bareng ,,ngombe wedang,,njenengan ngunjuk ten mriku kulo nggunjuk ten mriki,,monggo monggo ngakakk ngakakk ngakakk ngakakk ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
tutik_rahayu
KorLap


Lokasi : ngersek kanigoro saptosari:D
Reputation : 94
Join date : 06.05.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu May 28, 2009 8:23 am

mbah dukun e e embah dukun ngakak
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu Jun 04, 2009 3:58 pm

tutik_rahayu wrote:
mbah dukun e e embah dukun ngakak
malah nyanyi lagune manthou's iki
Kembali Ke Atas Go down
ants_dj07
Warga


Lokasi : palembang
Reputation : 0
Join date : 05.06.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Fri Jun 05, 2009 11:41 pm

mas, aq pernah bljr ilmu kejawen lho,..
lumayan hasile, tp lumayan susah latihane,..
angger ora percoyo jajal parani nang bandingan, takon nang kono mesti akeh,...
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Mon Jun 15, 2009 7:06 pm

ants_dj07 wrote:
mas, aq pernah bljr ilmu kejawen lho,..
lumayan hasile, tp lumayan susah latihane,..
angger ora percoyo jajal parani nang bandingan, takon nang kono mesti akeh,...
trus kowe wis oleh apa mas seko pelajaran ilmu kejawen kuwi?
Kembali Ke Atas Go down
Agus susanto1999
KorLap


Lokasi : jakarta palmerah
Reputation : 10
Join date : 23.05.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Tue Jun 16, 2009 11:10 am

aku cuma pernah mutih 11 hari aja sama daud 1 tahun
Kembali Ke Atas Go down
gaplex
Koordinator


Lokasi : KARANG DUWET,KARANG MOJO,CILEDUG
Reputation : 7
Join date : 07.01.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Tue Jun 16, 2009 1:57 pm

mutih dalam rangka nopo kang agus
Kembali Ke Atas Go down
http://www.ndtindonesia.com
Agus susanto1999
KorLap


Lokasi : jakarta palmerah
Reputation : 10
Join date : 23.05.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Tue Jun 16, 2009 4:51 pm

hehehe,,,cuma pengen mutih aja kang,,,,soale gak ono sing iso di pangan.....wah lakon iku pas aku jeh mbujang kang....waktu masih neng pondokan,,,saiki wes ora
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Wed Jun 17, 2009 12:39 pm

Agus susanto1999 wrote:
hehehe,,,cuma pengen mutih aja kang,,,,soale gak ono sing iso di pangan.....wah lakon iku pas aku jeh mbujang kang....waktu masih neng pondokan,,,saiki wes ora
kuwi rak jaman kowe laku prihatin ben uripe penak ya ta ma. bareng saiki wis kelakon tur wis penak nek kon mbaleni maneh mesti wegah he he he. PEACE BOSSSS!!!!!
Kembali Ke Atas Go down
Agus susanto1999
KorLap


Lokasi : jakarta palmerah
Reputation : 10
Join date : 23.05.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Wed Jun 17, 2009 2:17 pm

heheheh...betul iku kang martinus.....sampe aku ketitipan banyak pusaka,,,sama batu2 antik.termasuk mustika gigi halilintar(untu bledek),,yg seperti punyanya ponari,,,,,tapi yaa aku simpen aja lah....udah jadi cerita lama
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Wed Jun 17, 2009 4:16 pm

Agus susanto1999 wrote:
heheheh...betul iku kang martinus.....sampe aku ketitipan banyak pusaka,,,sama batu2 antik.termasuk mustika gigi halilintar(untu bledek),,yg seperti punyanya ponari,,,,,tapi yaa aku simpen aja lah....udah jadi cerita lama
juragan batu donk berarti he he he
Kembali Ke Atas Go down
kliwon semin
Koordinator


Lokasi : jakarta
Reputation : 6
Join date : 19.02.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sat Jun 27, 2009 11:39 am

sareat, hakekat, tarekat lan makrifat

mutih niku sareat,
hakekate mutihaken pamikir, pangucap lan pangroso

puniko sedanyanipun minongko wadah dan makom kados kodam ingkang manggon wonten ing wadaq pusokonipun kang mas meniko

menawi saget manunggalaken pamikir, pangucap lan pangroso lajeng dipun trapaken dumateng tindak tanduk anggene nglampahi urip sejati sing sejatine urip

bade dumugi dumateng tarekat lan makrifat

nanging kedah tekun supados angsal teken anggayuh tekan.
Kembali Ke Atas Go down
Ngabehi_km
Lurah


Lokasi : jakarta
Reputation : 0
Join date : 17.10.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Mon Jun 29, 2009 12:00 pm

Mas Kliwon..
Ingkang dipun maksud urip sejati lan sejatinipun gesang menika kadospundi kang?
Nyuwun sesuluhipun.
Kembali Ke Atas Go down
http://ngajitauhid.wordpress.com
martinus
Koordinator


Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Tue Jun 30, 2009 9:48 pm

wah menika mangke tentu kathah sanget ide ide ingkang benten lurahe. amargi setiap individu pasti nggadahi pangertosan ingkang benten benten. sanadyanta benten dereng tentu lepat lo menika. mangga dipun lanjut
Kembali Ke Atas Go down
Ngabehi_km
Lurah


Lokasi : jakarta
Reputation : 0
Join date : 17.10.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Wed Jul 01, 2009 10:19 am

martinus wrote:
wah menika mangke tentu kathah sanget ide ide ingkang benten lurahe. amargi setiap individu pasti nggadahi pangertosan ingkang benten benten. sanadyanta benten dereng tentu lepat lo menika. mangga dipun lanjut

Dengan kesadaran ilmune Gusti menika moho jembar, pramila kita kedah purun berguru dateng sinten kemawon kang, menawi perlu lare alit sakumpaminipun. Tiyang ingkang mboten purun mbikak cakrawala berfikiripun namung badhe dados titah ingkang ageng pang-Aku-nipun, sinten mangertos menawi Mas kliwon kersa mbabar pitakenan kula, kawruh kula tambah ngrembaka.

rahayu ingkang sami pinanggih.
Kembali Ke Atas Go down
http://ngajitauhid.wordpress.com
martinus
Koordinator


Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Wed Jul 01, 2009 12:30 pm

Ngabehi_km wrote:
martinus wrote:
wah menika mangke tentu kathah sanget ide ide ingkang benten lurahe. amargi setiap individu pasti nggadahi pangertosan ingkang benten benten. sanadyanta benten dereng tentu lepat lo menika. mangga dipun lanjut

Dengan kesadaran ilmune Gusti menika moho jembar, pramila kita kedah purun berguru dateng sinten kemawon kang, menawi perlu lare alit sakumpaminipun. Tiyang ingkang mboten purun mbikak cakrawala berfikiripun namung badhe dados titah ingkang ageng pang-Aku-nipun, sinten mangertos menawi Mas kliwon kersa mbabar pitakenan kula, kawruh kula tambah ngrembaka.

rahayu ingkang sami pinanggih.
w
e' e e e....mekaten. kula gadhah pendapat kados mekaten:
Begitu sibuknya manusia moderen mengejar kekayaan materi duniawi seringkali salah dalam memahami hakekat hidup sejati. Ada aturan hukum alam yang mengatur mengenai hakekat hidup sejati dengan akibat yang diterima dari hidup sejati. Apa itu hakekat hidup sejati dan akibat yang diterima dari kehidupan?Hidup sejati adalah inti, yang seharusnya dikejar lebih dahulu oleh manusia. Sedangkan akibat yang diterima adalah hasil yang akan datang dengan sendirinya. Ilustrasi sederhananya adalah, kalau anda seorang karyawan, maka berusahalah menjadi "karyawan sejati" yang menjunjung tinggi profesionalitas dan nilai nilai spiritual kebenaran terlebih dahulu. Kekayaan uang atau materi adalah "akibat" dari hasil menjadi karyawan sejati. Kalau anda menjalankan usaha, maka berusahalah menjadi pengusaha sejati yang menjunjung tinggi nilai nilai kebenaran lebih dulu. Sedangkan profit atau keuntungan materi berlimpah adalah akibat yang akan didapatkan dengan menjadi pengusaha sejati. Demikian juga dengan profesi lainnya. Dahulukan menjalani hakekat hidup sejati. JAngan lebih dulu mengejar kekayaan, uang, dll. Ini namanya memutarbalikkan aturan hukum alam. Hal inilah yang menyebabkan banyak orang melakukan berbagai penyimpangan, penyelewengan, korupsi, penipuan demi mendapatkan tujuannya untuk keberhasilan materi dan kekayaan, yang harusnya adalah akibat yang diperoleh kemudian dari hidup sejati. Akibatnya tatanan kehidupan bermasyarakat dan berbangsa menjadi rusak dan dilanggar begitu saja seperti apa yg kita rasakan sekarang. Hmmmm...malah saya bingung aku.
Kembali Ke Atas Go down
gaplex
Koordinator


Lokasi : KARANG DUWET,KARANG MOJO,CILEDUG
Reputation : 7
Join date : 07.01.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Wed Jul 01, 2009 1:22 pm

Ngabehi_km wrote:
Mas Kliwon..
Ingkang dipun maksud urip sejati lan sejatinipun gesang menika kadospundi kang?
Nyuwun sesuluhipun.

karo nunggu jawapane mas kliwon tak melu urun rembug sithik

nek pendapatku ngene kang ngabehi
urip sejati lan sejatine gesang ki nek pendapat kulo lho
bahwa seseorang bisa bermanfaat dalam keluarga,lingkungan masyarakat
dan bertagwa kepada tuhan yang maha esa secara tulus dan benar
tanpa pamrih.......

mungkin jawapan pinisepuh lainya pasti lebih mumpuni....
monggo di tenggo...jawapan2 lainya
Kembali Ke Atas Go down
http://www.ndtindonesia.com
martinus
Koordinator


Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Wed Jul 01, 2009 3:29 pm

gaplex wrote:
Ngabehi_km wrote:
Mas Kliwon..
Ingkang dipun maksud urip sejati lan sejatinipun gesang menika kadospundi kang?
Nyuwun sesuluhipun.

karo nunggu jawapane mas kliwon tak melu urun rembug sithik

nek pendapatku ngene kang ngabehi
urip sejati lan sejatine gesang ki nek pendapat kulo lho
bahwa seseorang bisa bermanfaat dalam keluarga,lingkungan masyarakat
dan bertagwa kepada tuhan yang maha esa secara tulus dan benar
tanpa pamrih.......

mungkin jawapan pinisepuh lainya pasti lebih mumpuni....
monggo di tenggo...jawapan2 lainya
kula nggih setuju sanget kaliyan ide sampeyan mas GAPLEX
Kembali Ke Atas Go down
Ngabehi_km
Lurah


Lokasi : jakarta
Reputation : 0
Join date : 17.10.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu Jul 02, 2009 10:32 am

@Kagem Kang Martinus
Lha niku kang, pendapat sampeyan niku kula gathuk sanget, jaman sekarang ini memang sudah wolak waliking jaman, kabeh wus serba kebalik. Intinipun seharusnya,bahwa dengan fasilitas dunia (duniawi) ini adalah sarana untuk menggapai kehidupan akherat (ukhrawi), tapi sekarang ini kebalik, lha agomo saiki wis dho nggo golek duwit jare.....
yen pendapatku wong lair neng donya harus milih: Gusti opo donya, mesthi rata2 jawabane loro2ne dipilih, tapi ya ga bakalan bisa, karena rumus hidup ini hanya dua., yaitu "MENCARI DAN MEMILIH", wis gur kuwi thok. Maturnuwun nggih kang awit ular2ipun ingkang sanget mengku wigatos.

@Kang Gaplek
Penemu sampeyan niku sae sanget, ning luwih apik maleh nek diwedhar buntas nganti tapis, purwa, madya lan wusanane.
suwun
Kembali Ke Atas Go down
http://ngajitauhid.wordpress.com
agil
KorLap


Lokasi : Wonosari Gunungkidul
Reputation : 2
Join date : 27.05.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu Jul 02, 2009 1:20 pm

Menurut Aku, orang jawa yang sama sekali TIDAK njawani, Hidup itu adalah berusaha semaksimal mungkin melaksanakan perintah Tuhan. Kalaupun kenyataannya mungkin Saya melanggar perintah Tuhan, ya Minta maaf aja sama Tuhan. Tuhan kan maha pemaaf. Trus pokoknya Hidup itu dibuat senang dan menyenangkan saja, yang penting tidak melanggar perintah Tuhan, Gitu. Jadi enggak usah mikir sing abot2, ora sah sedih-sedih, orasah susah-susah. Enjoy mawon.
:)
Kembali Ke Atas Go down
http://del.com
Ipung Purwanto
Camat


Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu Jul 02, 2009 1:53 pm

Urip sing biso nempakake(menempatkan diri) sifat jalmo lumrahe marang masyarakat sing nduweni maksud iso berbaur karo masyarakat sing tanpo mbedakake trah lan pangnkat...kurang luweh njaluk pangapuro...
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Fri Jul 03, 2009 12:07 pm

Ipung Purwanto wrote:
Urip sing biso nempakake(menempatkan diri) sifat jalmo lumrahe marang masyarakat sing nduweni maksud iso berbaur karo masyarakat sing tanpo mbedakake trah lan pangnkat...kurang luweh njaluk pangapuro...
pada pada mas....mbok arepa durung idul fitri kae ya saling memaafkan he he he
Kembali Ke Atas Go down
kliwon semin
Koordinator


Lokasi : jakarta
Reputation : 6
Join date : 19.02.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sat Jul 04, 2009 5:17 pm

nyuwun pangapunten kagem sedayanipun mbok menawi wonten atur kulo ingkang lepat

urip sejati sejatine urip (pengangen kulo),

kedah mangertosi sinten sing unguripke lan sinten sing dipun uripake, wujud mangertosi meniko dipun trapaken kanti emut lang ngegungaken asmane gusti kang ngakaryo jagad yo gusti allah

mengertosi hekekat tujuan urip supados dados kalifah, pinuntun sedayanipun

punopo ingkang urip, sedoyo badan sajiwo kedah urip saliro tunggal antarane pangucap pamikir lan pangroso. ampun ngantos badanipun urip ananging atinipun mboten kebukak

Emut sinten ingkang nyungkuyung urip jiwo lan rogo, para nabi lan rosul pepak angiring sakabeh aran jiwo lan rogo , netraku ya muhammad, panduluku rosul, atiku adam, ayub ing ususku, abu bakar getih, daging umar singgih.....lan sakpiturute

mangertosi bleger urip sanepan alif, sing njabaraken saktekane yak, diwujudaken takbiratul ikhrom dumuginipun salam, alif sejatine ngartosaken setunggal sipat sing mengku sipat papat, yo sipat rong puluh yo sipat sangangpuluh songo dumugine sipat satus, sipat satus meniko menawi anggene ngangsu kawruh sampun asat lan atus, sahinggo saged njabaraken sipat sangangpuluh songo,

hakekate urip meniko bade mati, ananging mati meniko hakekate nggih urip sebab anamung badan ingkang mati lajeng sipat ingkang dipun asto bade urip kanti nglampahi mati rumiyen

mati hakekate urip meniko tingkatan kasampurnan tiyang ingkang angsu kawruh, sedoyo kawruh lan ilmu ing alam donyo meniko saged kasampurnan menawi sampun anglampahi ingkang dipun wastani mati kanthi qusnul khotimah.

meniko pengangen kulo, kathah lepatipun nyuwun gunging sih samudro pangaksami den mas,
gusti allah ingkang moho mangertosi, wallahu alam.
Kembali Ke Atas Go down
kakyo29433
Warga


Lokasi : jakarta
Reputation : 0
Join date : 09.07.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu Jul 09, 2009 2:25 pm

Tamu wrote:
iwans wrote:
ngakak ngakak aku pernah belajar kejawen tp ra ngerti hasile
frustasi frustasi :bounce: sopo ngerti no ngendi yo yenn pingin belajar dance
aku duwe bukune mas, nganthi lithik banget, tulisane ora cetho jowo neng angel diartekake, pernah ditulis ulang tapi ngk sama dengan aslinya, bukune seko mbahku mbiyen, sakiki isih neng lemarine bapakku

menawi kepareng cobi di-scan mawonmas...kersane saged di-sharing kaliyan rencang ing mriki??

matur suwun, kula inggih minat banget
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi : JOGJAKARTA
Reputation : 6
Join date : 29.04.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Thu Jul 09, 2009 3:09 pm

ya mas di scan wae trus dikirim neng topik iki ben kabeh dho isa ngerti. nuwun
Kembali Ke Atas Go down
kakyo29433
Warga


Lokasi : jakarta
Reputation : 0
Join date : 09.07.09

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Sat Feb 27, 2010 9:27 pm

Tamu wrote:
redbiem wrote:
angsal diampil mboten mas?.. :bounce: :bounce:
kata bapak boleh aja asalkan mau rekoso ( ngk tahu arti rekoso itu, apa disuruh puasa atau apaan), kalau copyannya aku ada, kalau mau ntar tak scannin, tapi aku tidak bertanggung jawab atas hasilnya ( soale aku we ora ngerti babar blas) copyan ne seko ponjong, panggonane mas rebo ( adakah yang kenal mas rebo) atau mas gurono

nyuwun copy ne saged mas?
mail :joseph.adi@gmail.com
Kembali Ke Atas Go down
maritza
Warga


Lokasi : surabaya
Reputation : 0
Join date : 24.04.10

PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Mon Aug 23, 2010 12:55 am

aku arep takon mas,trus belajare ten pundi...?
kale laku nopo mboten ?
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: ilmu kejawen   Today at 9:39 am

Kembali Ke Atas Go down
 
ilmu kejawen
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 4 dari 5Pilih halaman : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: LOUNGE 'N CHIT-CHAT :: Kebatinan, Misteri dan Ghaib-
Navigasi: