Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 wirausaha anak perantau

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2
PengirimMessage
kemorosari
Lurah
avatar

Lokasi : kemorosari
Reputation : 3
Join date : 15.04.08

PostSubyek: wirausaha anak perantau   Wed Apr 16, 2008 5:35 pm

First topic message reminder :

temen2 gimana entar kalau udah pulang ke gunung kidul kita mendirikan usaha :?:
Kembali Ke Atas Go down

PengirimMessage
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas


Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Wed Jun 18, 2008 6:45 pm

Wis nek ngono omonge mbah Singodimejo kuwi apik lho.....iso merakyat kui usahane....nek g entek iso d kirimke ning nggonaku....di pepe trus dadeke peyek..... :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:

Wah jan apik tenan kuwi......
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
iwans
Camat


Join date : 29.02.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Wed Jun 18, 2008 8:27 pm

dance dance saiki njenengan wes dwe usaha opo pakfe yo plng nggak melu mbuka lpngan krj no nggunung kidul
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/
gimbik
Pengawas


Join date : 04.03.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Thu Jun 19, 2008 8:54 am

mantab deh pokoknya
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/imbik
japrax
Presidium


Join date : 11.04.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Thu Jun 19, 2008 11:51 am

melu seneng aku.. dance
Kembali Ke Atas Go down
iwans
Camat


Join date : 29.02.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Thu Jun 19, 2008 9:55 pm

gimbik wrote:
mantab deh pokoknya
Aplouse Aplouse opo ne seng manteb iki wes ono seng mbuka usaha neng nggunungkidul yo yen ono aku melu oleh ora dance dance
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/
Singodimedjo
Lurah


Join date : 11.04.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Sun Jun 22, 2008 4:36 pm

Mas aku sering digawake oleh oleh karo bosku yen muleh kampung neng jepang.

bentuke kuwi koyo teri, tapi koyo isih mentah ( sakjane wis mateng = cara masake hebat ) rasane gajit tenan, endos gandos, trus bungkuse menarik banget tapi simple.

Nek sampeyan ono jepang coba dipelajari carane masak teri dadi makanan ringan ( koyo kripik ) kuwi piye ( wis mateng tapi utuh, koyo mentah ).

nek sampeyan wis iso garek modale neng kene, alat masak, pengawet makanan, alat vacuum packing 2.4 jtan. dll

Masalah pemasaran iso disuplai neng indomart, alfamart lan neng mall2,
ojo kuwatir aku durung pernah ndenangi Teri dadi makanan ringan koyo kripik neng kene, kecuali peyek. ( Yen ikan asin wis ono) dadi sopo ngerti iso terkenal koyo bakpia.

Ideku iki digeguyu koncoku, tapi mbareng wingi koncoku balik ko jawa timur nggowo cemilan ikan asin, langsung ngejak patungan, tapi masake piye? timbangane gor tak guwak tak tawake sampeyan.
Kembali Ke Atas Go down
iwans
Camat


Join date : 29.02.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Sun Jun 22, 2008 8:07 pm

Singodimedjo wrote:
Mas aku sering digawake oleh oleh karo bosku yen muleh kampung neng jepang.

bentuke kuwi koyo teri, tapi koyo isih mentah ( sakjane wis mateng = cara masake hebat ) rasane gajit tenan, endos gandos, trus bungkuse menarik banget tapi simple.

Nek sampeyan ono jepang coba dipelajari carane masak teri dadi makanan ringan ( koyo kripik ) kuwi piye ( wis mateng tapi utuh, koyo mentah ).

nek sampeyan wis iso garek modale neng kene, alat masak, pengawet makanan, alat vacuum packing 2.4 jtan. dll

Masalah pemasaran iso disuplai neng indomart, alfamart lan neng mall2,
ojo kuwatir aku durung pernah ndenangi Teri dadi makanan ringan koyo kripik neng kene, kecuali peyek. ( Yen ikan asin wis ono) dadi sopo ngerti iso terkenal koyo bakpia.

Ideku iki digeguyu koncoku, tapi mbareng wingi koncoku balik ko jawa timur nggowo cemilan ikan asin, langsung ngejak patungan, tapi masake piye? timbangane gor tak guwak tak tawake sampeyan.
frustasi frustasi frustasi iku panganan seng koyo ngopo yo mas kok aku rung mudeng ki ngakakk ngakakk jenenge opo kui mas tulung takokne
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/
sunarto
Lurah


Join date : 10.03.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Wed Jul 23, 2008 11:24 am

Rekan rekan GK sebenarnya peluang usaha buanyak sekali.Saya sedikit ada saran,GK dan DIY kan banyak pabrik/kegiatan uasaha yang notabenenya melakukan kegiatan Export & Import ke luar negri.Nah...klo saya lihat di GK & DIY sangat jarang usaha yang bergerak dalam bidang Forwading Agent.Saya punya cita-cita mendirikan Forwading Agent atau PPJK (Pengusaha Pengurusan Jasa Kepabeanan.Kebetulan saya sekarang kerja sebagai PPJK di sebuah perusahaan otomotive di Tanjung priok yang mengurusi aktivitas Export Import.Namun memang modal untuk mendirikan forwading agent lumayan besar tetapi semua itu bisa dilakukan kerjasama dengan bebarapa pihak.Harapan saya apabila memang ada yang berminat mari sama - sama kita ciptakan niat baik ini.Thank's
Kembali Ke Atas Go down
iwans
Camat


Join date : 29.02.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Wed Jul 23, 2008 5:30 pm

ajib ajib usul yg sangat bagus ma kalo bener 2 ingin buat usaha itu beneran silahkan buat pos yg baru yg di pos tersebut menjelaskan secara terperinci usaha apayg mau di buat dan membutuhkan dana berapa dan kira2 prospek kedepanya itu baik apa nggak mungkin nanti ada teman yg ingin gabung mendirikan usaha dari say a cukup segitu terimakasih
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/
masgie
Lurah
avatar

Lokasi : Bandung, Jawa Barat
Reputation : 2
Join date : 27.05.09

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Wed Jun 10, 2009 10:26 am

aku arep melu usul ki,

Piye nek ngene, usahane memasarkan hasil bumi gunung kidul seperti :

Kacang mede, kedelai, kacang tanah dll. nggolek sing kualitase apik njur dikemas sedemikian rupa trus ditampung disuatu tempat terus dipasarke bareng2 ono tempat perantauan.

pembeline biso anggota FKOG sing podo ngrantau utowo grosir, supermarket, pasar dll

piye lur?
Kembali Ke Atas Go down
http://toko-dasi.cjb.net
kandar
Presidium
avatar

Lokasi : jakarta asli Kemiri, Tanjung sari
Reputation : 25
Join date : 23.08.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Wed Jun 10, 2009 12:18 pm

Mantep lurr.. wingi koncoku nggolek klopo.. siap di anmbil harga antara 1000-2500

tapi aku wis survai susah nggolek rego semono....

ayo dimantepke.. sopo ngerti mbokku iso melu nyetor..

_________________
urip mung mampir ngombe lan mung wang sinawang.

Menjadi tua pelan tapi pasti, namun menjadi dewasa belum tentu.

http://syifauwongmantren.multiply.com => nembe sinau
Kembali Ke Atas Go down
http://syifauwongmantren.multiply.com
iwans
Camat
avatar

Lokasi : semin
Reputation : 96
Join date : 29.02.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Wed Jun 10, 2009 6:34 pm

masgie wrote:
aku arep melu usul ki,

Piye nek ngene, usahane memasarkan hasil bumi gunung kidul seperti :

Kacang mede, kedelai, kacang tanah dll. nggolek sing kualitase apik njur dikemas sedemikian rupa trus ditampung disuatu tempat terus dipasarke bareng2 ono tempat perantauan.

pembeline biso anggota FKOG sing podo ngrantau utowo grosir, supermarket, pasar dll

piye lur?
supoyo ben ojo dadi wacana saiki langsung wae ngumpulne sukarelawan/team kanggo survei lan mantau barang hasil panen dr gunung kidul trs di buat proposal mengenai usaha yang mau di jalankan agar segala sesuatu nya jelas ,dan aku yakin para warga gunungkidul siap menggalang dana kagem rencana meniko,monggo engkang bade mandegani survenipun terus di damel proposal, mekaten mawon maturnuwun

_________________
awali kebajikan itu dari diri sendiri dan jangan suka mencari kesalahan orang lain,pemerintahan yang baik berdasarkan individu yang baik.
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/
masgie
Lurah
avatar

Lokasi : Bandung, Jawa Barat
Reputation : 2
Join date : 27.05.09

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Thu Jun 11, 2009 9:57 am

matur nuwun mas iwan lan mas kandar atas tanggapane, nek dipikirke pancen iki peluang sing apik tenan, tinggal piye iki koordinasine (kudu tatap muka ngumpul bareng trus musyawarah) nek akeh sing mendukung. peluang pasar cukup besar baik di Bandung maupun di Jakarta gur kari kemauane untuk maju sing kudu dipupuk ben semangat.

maju terus
Kembali Ke Atas Go down
http://toko-dasi.cjb.net
iwans
Camat
avatar

Lokasi : semin
Reputation : 96
Join date : 29.02.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Thu Jun 11, 2009 12:20 pm

kulo woro2 ke rumiyen kajenge sami sumerep obrolan meniko sak sampunipun enggal di bentuk pelaku ofline monggo lanjout

_________________
awali kebajikan itu dari diri sendiri dan jangan suka mencari kesalahan orang lain,pemerintahan yang baik berdasarkan individu yang baik.
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Thu Jun 11, 2009 12:28 pm

Apik mas, nek masalah ketemu aku manut wae kapan tgl lan tempate..... ajib
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
rmlodang
Camat
avatar

Lokasi : Kayangan junggring saloko.
Reputation : 12
Join date : 12.08.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Thu Jun 11, 2009 2:08 pm

Cemerlang kie idene......monggo menawi bade dipun tindak lanjuti..., seik penting mangke saget terealisasi mawon.
Kembali Ke Atas Go down
http://maryoto_metal@yahoo.com
Anwar
Warga
avatar

Lokasi : Jakarta
Reputation : 0
Join date : 21.01.09

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Thu Jun 11, 2009 2:18 pm

sepp...kulo dukung idenya...

akeh potensi produk GK sing biso d olah lan d pasarke...

temenan apik tenan ki
Kembali Ke Atas Go down
http://www.permata-techs.com
Nugroho S
Koordinator
avatar

Lokasi : Cirebon
Reputation : 10
Join date : 27.09.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Thu Jun 11, 2009 3:28 pm

Anwar wrote:
sepp...kulo dukung idenya...

akeh potensi produk GK sing biso d olah lan d pasarke...

temenan apik tenan ki

Mengko ra nyambung mas karo usahane sampeyan, hik ... :P :P :P

_________________

Mampir di sini ya .. ajib
Kembali Ke Atas Go down
http://www.nugrohost1.co.nr
Anwar
Warga
avatar

Lokasi : Jakarta
Reputation : 0
Join date : 21.01.09

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Thu Jun 11, 2009 3:42 pm

Nugroho S wrote:
Anwar wrote:
sepp...kulo dukung idenya...

akeh potensi produk GK sing biso d olah lan d pasarke...

temenan apik tenan ki

Mengko ra nyambung mas karo usahane sampeyan, hik ... :P :P :P


golek terobosan baru ...

sopo ngerti biso majukan GK ....

khan enek Calcium Carbonat...lan sing lg rame pupuk organik granul
Kembali Ke Atas Go down
http://www.permata-techs.com
iwans
Camat
avatar

Lokasi : semin
Reputation : 96
Join date : 29.02.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Thu Jun 11, 2009 4:57 pm

monggo di buat poling mawon mas mbak kpn wetu inkang prayogi yen kulo seng ndamel malah ra cocok masalae mboten ngertos sikone mriku

_________________
awali kebajikan itu dari diri sendiri dan jangan suka mencari kesalahan orang lain,pemerintahan yang baik berdasarkan individu yang baik.
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/
gandung
Officer
avatar

Lokasi : Cawang Baru - Jakarta Timur - Indonesia
Reputation : 17
Join date : 14.03.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Thu Jun 11, 2009 7:58 pm

aku melu wae, piye karepe manut

_________________
Yen kepingin Di asihi karo wong lio yo kudu biso duweni roso asih marang wong lio ora perduli bocah cilik utowo gedhe wong sugeh utowo mlarat wong lanang utowo wedok elek utowo bagus
Kembali Ke Atas Go down
dewalangit
Officer
avatar

Lokasi : Jl.jogja-wnsari km 20 Patuk.Dhaksinargha Bhumikarta.
Reputation : 39
Join date : 20.07.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Thu Jun 11, 2009 9:36 pm

aku yo melu wae , sing penting apik nggo sak kabehe , ajib

_________________
Dengan Ilmu hidup jadi mudah
Dengan Seni dan Cinta hidup jadi indah
Dengan Agama hidup jadi terarah
Dengan smart & smile hidup jadi bergairah


FB
Kembali Ke Atas Go down
http://www.saeahchim.co.kr/
masgie
Lurah
avatar

Lokasi : Bandung, Jawa Barat
Reputation : 2
Join date : 27.05.09

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Fri Jun 12, 2009 10:31 am

ternyata akeh anggota FKOG sing mengajukan ide, nanging kendalane koordinasine rodo angel karono omahe do adoh siji lan sijine. salah sawijine dalan yoiku kudu ngumpul bareng mbahas ide2 kuwi mau ben biso gol usaha opo sing tepat lan iso menguntungkan kanggo anggotane.

semene sik ah....
Kembali Ke Atas Go down
http://toko-dasi.cjb.net
rmlodang
Camat
avatar

Lokasi : Kayangan junggring saloko.
Reputation : 12
Join date : 12.08.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Fri Jun 12, 2009 6:20 pm

masgie wrote:
ternyata akeh anggota FKOG sing mengajukan ide, nanging kendalane koordinasine rodo angel karono omahe do adoh siji lan sijine. salah sawijine dalan yoiku kudu ngumpul bareng mbahas ide2 kuwi mau ben biso gol usaha opo sing tepat lan iso menguntungkan kanggo anggotane.

semene sik ah....


Leres kang pangandikane panjenengan , kendala ingkang nomer setunggal angel anggene bade ngempal sareng2 ngrembak ide2 ingkang sampun ma ewu ewu , ingkang tujuane mung siji : Bade tumut nyengkuyung wutah darahe
amrih supados lebih maju lagi...


Mod momod iki dikunci wae seik, kapan2 dibukak meneh. Masgie weis nyukupke semene ngunuh...( Lihat postingan diatas) " semene sik ah"


Wakakakak malah dadi tukang perintah aku....
Kembali Ke Atas Go down
http://maryoto_metal@yahoo.com
iwans
Camat
avatar

Lokasi : semin
Reputation : 96
Join date : 29.02.08

PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   Fri Jun 12, 2009 7:04 pm

Aplouse ide yang cemerlang cuma sikon yg nggak mendukung ,sakjane yemrembugkan iku iso lewat ofline sampe pencarian orang yng akan mengurusi hal ini pun bisa dilakukan lewat ofline ,tinggal pelaksanaanya saja yg ofline ,mungkin member yg berada di wonosari ada yg bisa sebagai pelaku oflin dengan cara menggerakan saudara2 kita yg masih menganggur,dan maslah kedua adalah pengumpulan dana ,masalah dana juga bisa ditunjuk atau dipilih lewat online nggak harus ofline ,kita disini harus sadar berada di dunia online jadi segala sesuatu kebanyakan dilakukan secara online juga ,dan menurut saya ini adalah sarana yang sangat baik dimana kita sangat kekurangan waktu untuk berkumpul,jadi jangan pupuskan cita2, hanya karena nggak bisa ngumpul,mari kita buka mata kita kembali,bahwa forum ini adalah forum online dan mari kita mafatkan se baik mungkinjadi selesaikan semua urusan di forum ini kalo masih bisa di bicarakan disini kenapa harus ada pertemuan ofline,kita harus sebisa mungkin mengurangi pertemuan2 ofline kalo pertemuan trsebut nggak begitu penting,karena menuru saya itu adalah suatu pemborosan dan drpd untuk pertemuan dana tersebut bisa di alokasikan untuk khas forum agar forum ini punya uang kas.ya itu semua cuma usul dan semuanya tergantung dari korwil masing .......baiklah kalau sudah nggak dilanjutkan lagi maka pembicaraan ini di tutup,apabila ada yg mau mebicarakan lagi bisa hubungi moderator terimakasih

_________________
awali kebajikan itu dari diri sendiri dan jangan suka mencari kesalahan orang lain,pemerintahan yang baik berdasarkan individu yang baik.
Kembali Ke Atas Go down
http://lwans.wordpress.com/
Sponsored content




PostSubyek: Re: wirausaha anak perantau   

Kembali Ke Atas Go down
 
wirausaha anak perantau
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 2 dari 2Pilih halaman : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: ALL ABOUT GUNUNGKIDUL :: Kumpulnya Para Pencari Nasi-
Navigasi: