Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 LAMBARANE WONG MBORO

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
mas roso
Koordinator
avatar

Lokasi : Pondok Indah Kutabumi TNG
Reputation : 7
Join date : 08.06.09

PostSubyek: LAMBARANE WONG MBORO   Sat Oct 03, 2009 10:03 am

Urip no paran .. ora cukup mung sangu awak thok. Yo, yen lakumu tansah nemu dalan alus, nanging kadang kolo no gronjalane.
Kudu nganggo lambaran ...

Mulane ora mung siji loro, sedulur2 sing podo mboro no Jakarta, moro nggone wong tuwo 'NJALUK SANGU' ....

Adakah yang pernah mengalami ?
Kembali Ke Atas Go down
kandar
Presidium
avatar

Lokasi : jakarta asli Kemiri, Tanjung sari
Reputation : 25
Join date : 23.08.08

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Sat Oct 03, 2009 1:21 pm

Aku be hura kang.. njejaluk karo marang anggawe gesang wae secara langsung...

_________________
urip mung mampir ngombe lan mung wang sinawang.

Menjadi tua pelan tapi pasti, namun menjadi dewasa belum tentu.

http://syifauwongmantren.multiply.com => nembe sinau
Kembali Ke Atas Go down
http://syifauwongmantren.multiply.com
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Mon Oct 05, 2009 11:42 am

bener aku dek mbiyen...dek neng jakarta ya...lunga ora mung sangu awak thok...ning ngawa dhuwit 200.000 thok tekan jakarta entek..rep mulih njaluk kiriman sangune kurang....
nek sangu seka dukun aku ra prcaya...wong buktine dukun dukun ndesa iku we ya mlarat...uripe rekasa....tur ya isih nganggo modar...mula aku ra percaya ro dukun....
kejaba nek dukune isa mboktekke sukses...anak anake da dadi pejabat...sugih sugih...wis mesthi aku merdukun....lha jelas jelas nake pak dukun we mung kerjane ngibik watu...karo buruh macul weee..lha kok wong pada antri njaluk sangu.....lha nek dukune hebat ya mesthi anake dheweke disik sing disangoni......

mikir meneh mas......
Kembali Ke Atas Go down
tolex
KorLap
avatar

Lokasi : jambi
Reputation : 0
Join date : 23.07.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Tue Oct 20, 2009 4:38 pm

ado...
malah prosesse suwe je...
ra katam dibahas sewengi...
ilmu-ne jero temen..
Kembali Ke Atas Go down
erwan efendi
Koordinator
avatar

Lokasi : Indramayu Asli Ngleri Playen GK Ngayogyokarto Hadiningrat
Reputation : 2
Join date : 14.05.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Tue Oct 20, 2009 10:00 pm

mas roso wrote:
Urip no paran .. ora cukup mung sangu awak thok. Yo, yen lakumu tansah nemu dalan alus, nanging kadang kolo no gronjalane.
Kudu nganggo lambaran ...

Mulane ora mung siji loro, sedulur2 sing podo mboro no Jakarta, moro nggone wong tuwo 'NJALUK SANGU' ....

Adakah yang pernah mengalami ?

Mungkin salah satu dua orang ada yang demikian, tp ra termasuk aku.
Percoyo wae karo takdir mubrom ( rejeki jodo pati wis ono sik ngatur) sik penting ihtiar kanhti dalan sik bener, miturut Al-Qur'an utawi Al Hadits
Kembali Ke Atas Go down
http://blo99uru.blogspot.com/
Ipung Purwanto
Camat
avatar

Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Tue Oct 20, 2009 11:07 pm

Kabeh wong tuwo wus sak mesthine secara lahir lan bathin mesti paring wewarah marang putro wayahe sing do arep ngrantau neng ngendi papan. Minongko lambarane wong ngaurip kui ono kaitane marang keyakinan/iman jati dirine pribadi masing-masing...( sesuai tuntunan agomo ), lha yen sing diarani minongko 'SANGU LAKU' sak yektine kui kanggo srono, lha sranane wong arep mlaku adoh cerak sing penting kui (Nek muslim yo nindakake Sholat sik ,sak liyane kui Ndedongo sesuai keyakinane ) lan tetep mituhu ono ing dalan kang bener sing penting ojo nerak ing wewaler.

Yo kabeh kui mau tinggal penafsirane dewe-dewe,Sing penting ono ngendi papan tumindake ( Lagu Clathune howo lan nafsu )di jogo ojo nganti nalisir soko dalan sing bener.
Mulo ayo dho urip sing sayuk sing rukun ono ing ngalam ndonyo iki luuurrr...
Nyuwun ngapunten nek ora mranani ing penggalihe..

Sumonggo sik liyane...
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Wed Oct 21, 2009 9:05 am

kasinggihan kyai......
Kembali Ke Atas Go down
mas roso
Koordinator
avatar

Lokasi : Pondok Indah Kutabumi TNG
Reputation : 7
Join date : 08.06.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Sat Oct 31, 2009 11:17 am

Ipung Purwanto wrote:
Kabeh wong tuwo wus sak mesthine secara lahir lan bathin mesti paring wewarah marang putro wayahe sing do arep ngrantau neng ngendi papan. Minongko lambarane wong ngaurip kui ono kaitane marang keyakinan/iman jati dirine pribadi masing-masing...( sesuai tuntunan agomo ), lha yen sing diarani minongko 'SANGU LAKU' sak yektine kui kanggo srono, lha sranane wong arep mlaku adoh cerak sing penting kui (Nek muslim yo nindakake Sholat sik ,sak liyane kui Ndedongo sesuai keyakinane ) lan tetep mituhu ono ing dalan kang bener sing penting ojo nerak ing wewaler.

Yo kabeh kui mau tinggal penafsirane dewe-dewe,Sing penting ono ngendi papan tumindake ( Lagu Clathune howo lan nafsu )di jogo ojo nganti nalisir soko dalan sing bener.
Mulo ayo dho urip sing sayuk sing rukun ono ing ngalam ndonyo iki luuurrr...
Nyuwun ngapunten nek ora mranani ing penggalihe..

Sumonggo sik liyane...

....................

Wis mestinya yo kudu ngono kuwi Lek ...
ning sajake ki iseh ono sik rung trimo ..
isih moro gone wong pinter ...
njaluk dibukakke 'aura' ...terus diiseni, mbuh diiseni opo ngono...ben tambah nyos...
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Mon Nov 02, 2009 9:13 am

ha.... :shock:
Njaluk dibukake Aura kasih, njur di iseni ngono kamsudte.. ;)

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Mon Nov 02, 2009 10:30 am

^ ngakakk


Terakhir diubah oleh Asmaraningtyas tanggal Mon Nov 02, 2009 11:24 am, total 1 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Mon Nov 02, 2009 10:49 am

Sing musti cukup 8) arep pengen nyoba kapan... aku dak melu
:@X: :@X: :@X:

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mas roso
Koordinator
avatar

Lokasi : Pondok Indah Kutabumi TNG
Reputation : 7
Join date : 08.06.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Mon Nov 02, 2009 11:49 am

rizky wrote:
Sing musti cukup 8) arep pengen nyoba kapan... aku dak melu
:@X: :@X: :@X:

.......................

yen rambute rung thukul 'uwane' rung entuk melu ....

xixixixixixxixi ngakakk ngakakk ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Mon Nov 02, 2009 12:30 pm

Mas Roso ya ra entuk melu...kwi ditamatke terus kro sing neng ngomah.....
Kembali Ke Atas Go down
mas roso
Koordinator
avatar

Lokasi : Pondok Indah Kutabumi TNG
Reputation : 7
Join date : 08.06.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Mon Nov 02, 2009 1:22 pm

Asmaraningtyas wrote:
Mas Roso ya ra entuk melu...kwi ditamatke terus kro sing neng ngomah.....

...........

whaduuuh ...
lha koq kulo yo ra entuk to yo ....
lha niki ki yo sing ning ngomah je ...Sad Sad Sad


Terakhir diubah oleh mas roso tanggal Mon Nov 02, 2009 2:44 pm, total 1 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Mon Nov 02, 2009 2:26 pm

mas roso wrote:
rizky wrote:
Sing musti cukup 8) arep pengen nyoba kapan... aku dak melu
:@X: :@X: :@X:

.......................

yen rambute rung thukul 'uwane' rung entuk melu ....

xixixixixixxixi ngakakk ngakakk ngakakk
Rambutku mengko dak cate putih sikik men koyo "uwanen"

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
prasetyo
Camat
avatar

Lokasi : Ngadipiro-Rejosari-Semin-Jakarta
Reputation : 4
Join date : 22.03.08

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Mon Nov 02, 2009 2:51 pm

rizky wrote:
ha.... :shock:
Njaluk dibukake Aura kasih, njur di iseni ngono kamsudte.. ;)

Lha nek iki mesti okeh sing gelem
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Mon Nov 02, 2009 2:55 pm

aku kok ra gelem......bojoku luwih ayu kok ....timbang aura kasih...tur aku ora cluthak....
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Mon Nov 02, 2009 2:59 pm

yen ono wong okeh gaya ngalim simbah iki...
hmmmmm "uncalli sendal jepit"

kaburrrrrrrr :/;;0;;:

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Mon Nov 02, 2009 3:03 pm

we...wis tuwa "jaim" ki penting....dinggo "benchmarking" ....men ora diguyu anak putu.....
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Mon Nov 02, 2009 3:08 pm

Asmaraningtyas wrote:
we...wis tuwa "jaim" ki penting....dinggo "benchmarking" ....men ora diguyu anak putu.....
o0ooooo koyo mengkono yo mbah... afik-afik ajib

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Mon Nov 02, 2009 3:23 pm

yo pancen ngono kok dimas...ning alam ndoya ki sing jeneg "apik' iku sing paling pinter ngapusi liyane....wong apik iku saktemene mung wong sing paling pinter ethok ethok lan ngapusi wong liya....nek wong liya ngerti sejatine wong "apik' kuwi...wis mesthi bedha pamujine....mula padha sing gedhe panembahe marang sing kuasa lan uga panuwune...merga eleke awake dhewe iku ora dibongkar ditontonake wong liya....sing diweruhake wong liya mung sing kethok apik apik wae..... mula yo do "JAIM"....yo....
nek ra no wong yo bedha........
Kembali Ke Atas Go down
andiepram
Warga
avatar

Lokasi : jakarta
Reputation : 0
Join date : 18.01.10

PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   Mon Jan 18, 2010 2:00 pm

sangune mung tekat.
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: LAMBARANE WONG MBORO   

Kembali Ke Atas Go down
 
LAMBARANE WONG MBORO
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: LOUNGE 'N CHIT-CHAT :: Kebatinan, Misteri dan Ghaib-
Navigasi: