Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 RAMALAN CUPU PANJALA (Colo,Saptosari,GK)

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
wahyudi
Alm.


Lokasi : ujung mberuk teluk penyu
Reputation : 1
Join date : 01.06.08

PostSubyek: RAMALAN CUPU PANJALA (Colo,Saptosari,GK)   Tue Nov 03, 2009 1:44 pm

Bika'an cupu Panjala ingkang mangen wonten ing Colo, saptosari GK.Sampun kalampahan wau dalu senin wage malem seloso kliwon suryo 1 nompember(15 selo) taun 2009, bika'an cupu meniko rutin tiap taun nipun gene wekdalipun mendet mlebet mongso Enem mengah etung2anipun miturut pranoto mongso keakleres sak sampunipun wekdal LABUH.Umur cupu meniko kirang langkung 550 taun.Cupu meniko wonten 3 cacahipun ingkah kasebut SEMAR KINANTI, PALANG KINANTAnG,kaliyan KENTHI WIRI.Meniko sekedhik informasi mengah isinipun cupu,kababar miturut pralambang utawi gambar ingkang medal sak lebetipun singkep(kemul ingkang awujud mori) ingkang cacahipun kirang langkung 300 lembar singkep.etungan sinkep ingkang kenging dados ramalan njih meniko singkep ingkang no sepalih saking jumlah total singkep.

1. 10 lembar kemrisik
2. 5 lembar nglemek(lembab)
3. Reged kemrisik roto 2 lembar
4. Lor ana gambar driji 4 nanging namung pucukipun tanpo wonten jempolipun(sidik jari 4 tanpa jempol)
5. Kidul wetan trotol-trotol(bintik2) reged.
6. Kidul kulon ono pasire
7. kidul kulon ana gambare Rai wong lanang
8. Kidul kulon ana MERANG GABAH PARI
9. Singep saklajengipun polos nglemek roto
10. Wetan MERANG GABAH PARI
11. Lor wetan ana kembang suket.
12. Kidul kulon muncul huruf M
13. Kulon kaliyan wetan medal GUREM urip.
14 Kidul kulon muncul huruf R
15. Wetan Trotol kuning sakdawane singkep
16. Kidul wetan gambr Sirah wong trotol kuning
17. Kidul wetan SEGO GARING ( aking)
18. Lor gambar sirah WONg
19. Wetan wonten GETIH GARING
20. Kidul,wetan wonten GETIH GARING
21. Kidul wonten gambar KENDI
22. Wetan muncul tulisan IP
23. Kidul kulon muncul gambar Ndas kirik
24. Kidul kulon ana gambare PUlau HALMAHERA
25. LOr,WEtan,Kidul ana GETIH GARING
26. singkep nglemek medal LUMPUR roto
27. KIdul ana gambar wong wadon LUNGGUH TIMPUH MAREP NGETAN
28. Lor ana 2 titik kuning rodo gede miring
29. Wetan muncul huruf H
30. LOr wetan muncul kewan cilik sak pinjal mlaku ngalor,kulon muncul kewan cilik sak pinjal nanging mati
31. kidul wetan ana GEDEBHOG GEDANG GARING
32. 2/3 singkep reged banged 1/3 singkep sisih kidul RESIK
33. LOr ana KULIT KAYU
34. Kidul ana kliyange(bayangan) Wit JATI
35. Wetan muncul gambar MUSTOKO MESJID DOYONg NGIDUL NGULON
36. Wetan muncul titik gede warnane IRENG
37. kidul wetan muncul HUruf R
38. kulon ana rambut rodo dowo
39. lor muncul MATA wong tapi mung siji
40. kulon MUNCUL GAMBAR MATA WONG KOMPLIT
41. kidul MUNCUL GAMBAR MOTO KOMPLIT NGISORE GAMBAR KUPU
42. TRotol kuning roto
43. Trotol GETIH GARING ROTO
44. KIDul MUncul Gambar PULAU JAWA
45. SINGKEP 5 LEMBAR TELes gebles
46. kulon muncul gambar wayang INkang AWujud NARADHA(dewa) madhep ngidul
47. singkep ingkang terakhir polos kemrisik


bika'an cupu kawiwitan jam 02.00 wib paripurno tabuh 04.15 wib. peti kabika' tumuju adicara gebekan( ngresiki cupu ngagem tangan) sak derengipun posisi cupu kaliyan peti kados kasebat meniko:

1. CUPU SEMAR KINANTI DOYONG NGALOR
2. CUPU PALANG KINANTANG DOYONG NGALOR NGULON DENE TUTUPIPUN MLBESEK
3. CUPU KENTHI WIRI DOYONG NGULON.
4. PETI WADAH CUPU BOLONG SAK DUIT 500 LOGAM PAS ONO TENGAH PETI

monggo dumateng sederek ingkang winasis wonten ing bab olah kebatinan dipun tela'ah ingkang sabener2 mugi saged dados gambaran kahanan nuswantoro meniko.Nanging meniko namung prediksi ingkang pinanthokan miturut cupu PANJALA meniko mboten ateges NDISIKI KERSANE GUSTI. TETEP menungso saged ngramal tentu PURBO WASESO
WONTEN NGARSINPUN GUSTI INGKANG AKRYO JAGAD.

Dumateng sedrek2 kulo ingkang remen olah kebathinan monngo kulo tunggu pendapatipun bab puniko.Kthah klenta klentone angen kulo nyerat nopo kathah tumpang sariking boso kawulo ngaturen gunging panganpunten ingkang sakageng2ipun . Matur nuwun

_________________
]bukan harta, tahta, dan wanita yang kucari namun kedamaian hidup dan ketentraman jiwa yang kuharap
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: RAMALAN CUPU PANJALA (Colo,Saptosari,GK)   Tue Nov 03, 2009 2:57 pm

dik wahyudi aku kok ra ngerti maksude kulon kidul lor kuwi....mbok dijlentrehke....lor kuwi lore sapa kidul kidule sapa ngono loh...
Kembali Ke Atas Go down
wahyudi
Alm.


Lokasi : ujung mberuk teluk penyu
Reputation : 1
Join date : 01.06.08

PostSubyek: Re: RAMALAN CUPU PANJALA (Colo,Saptosari,GK)   Wed Nov 04, 2009 1:59 pm

sugeng siang dumateng panjenangane kangmas ASMARaningtyas ikang dipun maksud ler'kidul dll meniko ARAH SINGKEP INGKANG WONTEN NOPO MEDHAL PARTANDANIPUN SINGKEPIPUN PERSEGI PANJANG DADOSE KIDUL NGOMONGKE LOR 'KIDUL MENIKO MITURUT SINGKEP INGKANG DIPUN MBUNTEL/MBUNGKUS PETI INGKANG WONTEN PRATANDANE DADOS MENAWI LER BEARTI SINGKEP MENAWI DIPUN BIKA' POSISINIPUN WONTEN SK LER PETI CUPU.POSISI SINGKEP WONTEN SAKTENGAHIPUN PETI

_________________
]bukan harta, tahta, dan wanita yang kucari namun kedamaian hidup dan ketentraman jiwa yang kuharap
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: RAMALAN CUPU PANJALA (Colo,Saptosari,GK)   Wed Nov 04, 2009 3:19 pm

Ooo...ya wis matur sembah suwun....
pingine aku ki ya arep nerawang nganggo ilmu kebatinan....lha ning aku ki mung kakeyan umur ning rung sinau...

mula kapn wae ana sing isa nrawng 'ngalamat" sing ono nggon singkep kuwi...aku njaluk Dik wahyudi kersa'a paring pekabaran....men aku ya ngerti babaring lelakon....
Kembali Ke Atas Go down
mas roso
Koordinator


Lokasi : Pondok Indah Kutabumi TNG
Reputation : 7
Join date : 08.06.09

PostSubyek: CUPU PANJOLO   Sat Nov 14, 2009 10:03 am

Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: RAMALAN CUPU PANJALA (Colo,Saptosari,GK)   Today at 1:34 am

Kembali Ke Atas Go down
 
RAMALAN CUPU PANJALA (Colo,Saptosari,GK)
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: LOUNGE 'N CHIT-CHAT :: Kebatinan, Misteri dan Ghaib-
Navigasi: