Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 Gumbregan Slametan sapi

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
arikuswato
KorLap
avatar

Lokasi : jakart asli Papringan Plembutan Playen
Reputation : 1
Join date : 09.11.09

PostSubyek: Gumbregan Slametan sapi   Sun Dec 06, 2009 8:52 pm

tradisi Gumbregan utawi slametan sapi taksih mboten nggih, nek riyin naliko kulo taksih alit kaliyan rencang2 sami kenduren pados kupat kaliyan berkatan ingkang isinipun sego kalih urap, slametan biyasanipun dipun leksanaaken menawi pas wuku gumbrek, saksampunipun ingkang kagungan sapi maosaken doa lajeng lare2 dipun ajak parikan Contonipun:
"Kembang jambu
sing tukang angon gawene nesu

Lajeng lare2 sami njawab
"Surak-surak iyun"
Kembali Ke Atas Go down
http://nguri2kabudayan@blogspot.com
jarwadi
KorLap
avatar

Lokasi : Grogol Paliyan Gunungkidul
Reputation : 1
Join date : 08.06.08

PostSubyek: Re: Gumbregan Slametan sapi   Sun Dec 06, 2009 10:46 pm

Wonten ing dusun kulo, gumbregan utawi surak taksih ka adani kaping kalih saben warsanipun. Ananging kulo piyambak nggih mboten sumerep apan dipun adhani malih. Pancen gumbregan sambun mboten regeng kadhos jaman kulo takseh lare.

Kemutan, jaman semanten rebutan jadah ambeng, uwi gembili lan pala kapendhem sanesipun hehehe
Kembali Ke Atas Go down
http://jarwadi.me
mas roso
Koordinator
avatar

Lokasi : Pondok Indah Kutabumi TNG
Reputation : 7
Join date : 08.06.09

PostSubyek: Re: Gumbregan Slametan sapi   Tue Dec 08, 2009 1:15 pm

nggonaku yo iseh kang ...

sega gudangan sabele ono yuyun'e....
enuuuueeek tanan kuwi .....

le ngecakke no ngarep kandang,
dadi mambu lethong ....
tambah nyamleng .....
ngakakk ngakakk ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: Gumbregan Slametan sapi   

Kembali Ke Atas Go down
 
Gumbregan Slametan sapi
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: ALL ABOUT GUNUNGKIDUL :: Kebudayaan Daerah-
Navigasi: