Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 Kidung sejatine tembang apa mantra ?

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
bamb_st
Koordinator
avatar

Lokasi : indonesia
Reputation : 2
Join date : 28.11.09

PostSubyek: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   Sat May 15, 2010 1:27 pm

Dek biyen durung ana dandanggula, mijil, sinom, kinanti lan liya-liyane, kang ana ya mung Kidung. Ukara iku sadrema petilan saka tembang Jawa. Nitik saka ukarane bisa den ngerteni menawa mula bukane kidungan iku dede macapat. Amarga dek durung ana dandanggula, kinanti, sinom, mijil lan liya-liyane, ing tanah Jawa wus ana kidung.
Miturut para waskita, kidung sejatine dede tembang, neng donga utawa panyuwunan kang den lagokke. Donga mau bisa den arani uga matra, amarga donga kang den kidungke duweni daya alam.
Sakwise ngliwati pirang-pirang jaman, kidung banjur dibudi daya dadi kidungan macapat kang saiki dingerteni ing bebrayan agung. Amarga kidung duk mula bukane saka mantra, mula teka seprene isih ngemot daya alam kang nyata.

DOWNLOAD DANDANGGULA LENGKAP DISINI
JUDUL :
1. Dandanggula_Banjet_pl_br_Sudarti.mp3
2.Dandanggula_Padasih_sl9_Sudarti.mp3
3. Dandanggula_Banjet_pl_br_S_Daladi.mp3.
4. Dandanggula_Mas_Kentar_pl6_Sudarti.mp3.
5. Dandanggula_Turu_Lare_pl6_Sudarti.mp3
6. Dandanggula_Turu_Lare_pl6_S_Daladi.mp3
7. Dandanggula_Temanten_Anyar_sl9_Sudarti.mp3
8. Dandanggula_Mas_Kentar_s9_Sudarti.mp3
9. Dandanggula_Temanten_Anyar_sl9_S_Daladi.mP3
10. Dandanggula_Mas_Kentar_pl6_S_Daladi.mp3.

Kidung macapat kang dianggit para leluhur kang linuweh bisa gawe manungsa kanyut. Kidung mau kaya duweni daya gaib kang ngayutake manungsa. Malah ora mung manungsa kang bisa kanyut karana kidung, bangsane jin lan makhluk gaib uga seneng ngrungokake kidungan.
Kidung bisa gawe maklhuk gaib utawa jin rumangsa seneng, kanyut, sedih utawa nesu. Kabeh mau manut saka isine kidungan kang dianggit para leluhur linuwih. Ana kidung kang isine nyebut-nyebut rajane jin, neng ya ana kidung kang isine ngusir para jin. Kidung kang isine ngusir iki, umpama dikidungke bisa gawe para jin nesu.
Pancen wong Jawa iku sugih ukara, mula tetembangan utawa kidungan macapat ing wayah awan lan bengi beda sebutane. Yen tetembangan ing wayah esok, awan utawa sore iku den arani uran-uran (uro-uro) neng yen wayah bengi bisa den arani kidungan.
Ora ana wong tetembangan ing wayah awan kok diomongke lagi kidungan, sing bener diarani wong kang lagi ura-ura. Mula yen ana lomba macapat kanggo bocah-bocah sekolah ukarane dede lomba kidungan, neng mung disebut lomba tembang macapat.
Kembali Ke Atas Go down
http://bambsolution.co.nr
sacho_eka
Pengawas
avatar

Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   Thu Jun 14, 2012 2:29 am

malah dadi mrinding aku..
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
alventa
Pengawas
avatar

Lokasi : http://instaforex.com/
Reputation : 5
Join date : 24.06.11

PostSubyek: Re: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   Mon Jun 25, 2012 9:09 am

hehe tembang2 jawa to kuwi

_________________
Join with InstaForex | Indonesian Forex Forum |
Follow us on FaceBook | Keep Learning and Doing |
Kembali Ke Atas Go down
http://instaforex.com/
macanWong7
Koordinator
avatar

Lokasi : www.batuzakar.net
Reputation : 5
Join date : 22.02.09

PostSubyek: Re: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   Wed Oct 31, 2012 1:03 pm

Wahhh matur nuwun di upload yo kang
sebab dandanggulo yen ora ono sing uri2
eman-eman yen ilang, monggo sami di donlot
Kembali Ke Atas Go down
http://www.batuzakar.net
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   Wed Oct 31, 2012 1:47 pm

kidung iku anan sing fungsine kanggo nulak bencana, nulak santet, ana sing dienggo menengke bocah nangis merga diganggu sing ora kethok...
Kembali Ke Atas Go down
alventa
Pengawas
avatar

Lokasi : http://instaforex.com/
Reputation : 5
Join date : 24.06.11

PostSubyek: Re: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   Mon Nov 26, 2012 12:16 pm

wow seneng ngidung mbah tyas?

_________________
Join with InstaForex | Indonesian Forex Forum |
Follow us on FaceBook | Keep Learning and Doing |
Kembali Ke Atas Go down
http://instaforex.com/
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   Mon Nov 26, 2012 1:34 pm

sudah bnayk yg lupa nak mas..tinggal beberapa tembang macapat yg eyang kuasai...
Kembali Ke Atas Go down
alventa
Pengawas
avatar

Lokasi : http://instaforex.com/
Reputation : 5
Join date : 24.06.11

PostSubyek: Re: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   Mon Dec 03, 2012 9:11 am

wo begitu mbah, direview lagi mbah biar ingat. joz

_________________
Join with InstaForex | Indonesian Forex Forum |
Follow us on FaceBook | Keep Learning and Doing |
Kembali Ke Atas Go down
http://instaforex.com/
prasetyo
Camat
avatar

Lokasi : Ngadipiro-Rejosari-Semin-Jakarta
Reputation : 4
Join date : 22.03.08

PostSubyek: Re: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   Mon Dec 03, 2012 4:42 pm

emboh
Kembali Ke Atas Go down
alventa
Pengawas
avatar

Lokasi : http://instaforex.com/
Reputation : 5
Join date : 24.06.11

PostSubyek: Re: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   Mon Dec 10, 2012 11:42 am

hehe emboh apane gan?

_________________
Join with InstaForex | Indonesian Forex Forum |
Follow us on FaceBook | Keep Learning and Doing |
Kembali Ke Atas Go down
http://instaforex.com/
macanWong7
Koordinator
avatar

Lokasi : www.batuzakar.net
Reputation : 5
Join date : 22.02.09

PostSubyek: Re: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   Tue Jan 15, 2013 7:00 pm

kidung kuwi yen diniatke dadi montro yo iso
yen di niatke go nembang yo iso
Kembali Ke Atas Go down
http://www.batuzakar.net
alventa
Pengawas
avatar

Lokasi : http://instaforex.com/
Reputation : 5
Join date : 24.06.11

PostSubyek: Re: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   Fri Jan 25, 2013 8:41 am

hehe hehe....po yo gan

_________________
Join with InstaForex | Indonesian Forex Forum |
Follow us on FaceBook | Keep Learning and Doing |
Kembali Ke Atas Go down
http://instaforex.com/
Roni gabreaLL
Koordinator
avatar

Lokasi : BSG, Saptosari
Reputation : 2
Join date : 05.05.12

PostSubyek: Re: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   Fri Jan 25, 2013 11:10 am

walah aku ra dung sg di tulis kui maksude pye kang, bhasa jawane tirik" marai ra dunk tenen,.,
payah tenan kie Sad(

_________________
"Tetap tersenyum walaupun wajahmu Mendung"
shakehand
Kembali Ke Atas Go down
http://inorzz.wordpress.com
alventa
Pengawas
avatar

Lokasi : http://instaforex.com/
Reputation : 5
Join date : 24.06.11

PostSubyek: Re: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   Sun Jan 27, 2013 8:52 am

Wo, yo sinau jowo sek gan, bahasa jawa adalah bahasa yang rumit ngikik

_________________
Join with InstaForex | Indonesian Forex Forum |
Follow us on FaceBook | Keep Learning and Doing |
Kembali Ke Atas Go down
http://instaforex.com/
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   Mon Jan 28, 2013 12:58 am

salah, bahasa jawa bukan bahasa yng rumit, tapi bahasa yg dipakai di jawa tengah, ngayogyakarta dan jawa timur...
Kembali Ke Atas Go down
alventa
Pengawas
avatar

Lokasi : http://instaforex.com/
Reputation : 5
Join date : 24.06.11

PostSubyek: Re: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   Fri Feb 08, 2013 9:22 am

betul sekali mbah, silahkan gunakan bahasa jawa....hehe

_________________
Join with InstaForex | Indonesian Forex Forum |
Follow us on FaceBook | Keep Learning and Doing |
Kembali Ke Atas Go down
http://instaforex.com/
Sponsored content




PostSubyek: Re: Kidung sejatine tembang apa mantra ?   

Kembali Ke Atas Go down
 
Kidung sejatine tembang apa mantra ?
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: ALL ABOUT GUNUNGKIDUL :: Kesenian Daerah-
Navigasi: