Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin

Kromo Inggil532
Share | 
 

 Kromo Inggil

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
Pilih halaman : 1, 2  Next
PengirimMessage
mbah sunar
Camat


Lokasi: PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation: 62
Join date: 24.10.09

PostSubyek: Kromo Inggil   Wed Jun 09, 2010 5:30 pm

Kromo Inggil

Kromo Inggil punika sawijining tingkatan alusipun boso tutur ingkang dipun ginakaken kangge pangandikan kalawan pangandikan ingkang:
1. dipun anggep langkung sepuh, kados Bapak/Ibu, kakang/mbakyu
2. dipun ormati/ajeni
3. dipun anggep nggadahi kalenggahan/Panguwaos : majikan, lurah, Guru. lsp.
Punika boso ngoko - kromo madyo - kromo inggil. Monggo sedherek2 kawula aturi njangkepi.
Anak -yoga-Putra
aku-kawulo/kulo-kawulo/kulo
aran-nama-asma
arep-ajeng-badhe
banyu-toya-toya
carita-cariyos-cariyos
dadi-dados-dados
dalan-radinan/radosan-margi
dhew-piyambak-piyambak
doyan-purun-kersa
jaluk-nedi-suwun
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat


Lokasi: PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation: 62
Join date: 24.10.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Wed Jun 16, 2010 9:02 pm

iki-niki-punika
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat


Lokasi: Lubang Buaya Jaktim
Reputation: 5
Join date: 08.03.08

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Wed Jun 30, 2010 7:06 pm

aku-kulo-dalem

Monggo dipun lajengaken... ajib
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat


Lokasi: PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation: 62
Join date: 24.10.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Thu Jul 01, 2010 6:34 pm

gelem-purun-kersa
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat


Lokasi: Lubang Buaya Jaktim
Reputation: 5
Join date: 08.03.08

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Thu Jul 01, 2010 7:20 pm

Dudu - Mboten - Sanes
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat


Lokasi: PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation: 62
Join date: 24.10.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Tue Jul 06, 2010 9:46 pm

Imbuh - Imbet - Tanduk
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi: Karangmojo
Reputation: 39
Join date: 08.01.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Tue Jul 06, 2010 10:09 pm

krama -kruma - kremi
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat


Lokasi: PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation: 62
Join date: 24.10.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Tue Jul 06, 2010 10:30 pm

Iya - Inggih - Sendika
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas


Lokasi: tangerang- banten
Reputation: 36
Join date: 03.11.08

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Wed Jul 07, 2010 12:11 am

embuh- kirangan - duko
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
mbah sunar
Camat


Lokasi: PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation: 62
Join date: 24.10.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Wed Jul 07, 2010 8:44 pm

Jamu - Jampi - Loloh
Kembali Ke Atas Go down
y.hery purwanta
KorLap


Lokasi: ngawen,wonosari,bandung
Reputation: 0
Join date: 24.04.10

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Tue Aug 31, 2010 9:09 pm

turu-sare-micex
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat


Lokasi: PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation: 62
Join date: 24.10.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Wed Sep 08, 2010 11:55 pm

kanggo-kangge-kagem
Kembali Ke Atas Go down
y.hery purwanta
KorLap


Lokasi: ngawen,wonosari,bandung
Reputation: 0
Join date: 24.04.10

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Thu Sep 09, 2010 12:00 am

SAWAH-SABIN-PIANTUN
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi: Karangmojo
Reputation: 39
Join date: 08.01.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Thu Sep 09, 2010 4:26 am

nguyuh sene sene
nyang mburi teng wingking ngising Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat


Lokasi: PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation: 62
Join date: 24.10.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Thu Sep 09, 2010 2:07 pm

gelis-enggal-enggal
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi: Karangmojo
Reputation: 39
Join date: 08.01.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sat Oct 16, 2010 11:56 pm

selak metu medal njebrot....
Kembali Ke Atas Go down
peksi cemeng
Warga


Lokasi: banjarmasin
Reputation: 0
Join date: 01.11.10

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Mon Nov 01, 2010 3:34 pm

kulo nuwun mas, mbakyu, , estunipun kulo niki mboten saget boso kromo ingkang sae .. Ananging gandheng kulo niki tebih saking papan lan panggenan anggenipun kulo 'mbrojol' ,, raosipun kok nggih 'rindu' kaliyan cariyosan boso kromo ... Nggih kersanipun kangmas lan mbakyu paring pitedah dhumateng kulo .. Suwun
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi: Karangmojo
Reputation: 39
Join date: 08.01.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Mon Nov 01, 2010 5:11 pm

lajeng ingkang saged kawula lampahi menapa mas peksi, supados saged sabiyantu kersanipun panjenengan?
Kembali Ke Atas Go down
peksi cemeng
Warga


Lokasi: banjarmasin
Reputation: 0
Join date: 01.11.10

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Tue Nov 02, 2010 10:17 am

kulo nyuwung tulung postingaken 'aran2ipun kewan' saking boso ngoko dumugi kromo .. Menopo kemawon aran2ipun kewan ingkang sampeyan mangertosi .. Supados kulo ing mriki menawi 'misuh' kaliyan rencang niku mboten karaos kasar . Makaten mas Tyas Asmoro ..
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi: Karangmojo
Reputation: 39
Join date: 08.01.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Tue Nov 02, 2010 6:45 pm

woo lha inggih ..menika keleresan kawula mangertos sawatawis nami naminipun sato iwen. mugi saget sabiyantu kersanipun dimas cemeng;

kata ini dilarang - segawon
sapi - lembu
wedus - mendha
pithik - ayam
manuk - kukila
ula - sawer
macan - macan, kyaine, mbahe, matengga, sardula
kucing - kucing
gajah - liman, dwipangga
kebo - kebo, maesa
bebek- bebek
kethek - rewanda
Kembali Ke Atas Go down
peksi cemeng
Warga


Lokasi: banjarmasin
Reputation: 0
Join date: 01.11.10

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Wed Nov 03, 2010 8:49 am

mas tyas, menawi 'babi' meniko wondene pun kasebat kanthi boso kromo niku menopo nggih ?? Mbok bilih panjenengan pirso ??
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi: Karangmojo
Reputation: 39
Join date: 08.01.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Wed Nov 03, 2010 4:05 pm

menawi babi basa kraminipun nggih babi ugi kadosipun, duka nggih, kawula kok mboten jawi, namung menawi celeng basa kraminipun, nyuwun ngapunten, cemengan. sanes peksi cemeng loh...benten. Very Happy wah dados mboten sekeca kula...lha namung nggih makaten wontenipun....
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat


Lokasi: Lubang Buaya Jaktim
Reputation: 5
Join date: 08.03.08

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sat Nov 27, 2010 11:17 am

Krungu - Mireng/kapireng - Midangetaken
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas


Lokasi: Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation: 7
Join date: 24.08.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Fri May 20, 2011 3:22 am

nginthil - melu - tumut - derek
leres menopo mboten njih..?

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi: Karangmojo
Reputation: 39
Join date: 08.01.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sat May 21, 2011 8:24 am

rizky wrote:
nginthil - melu - tumut - derek
leres menopo mboten njih..?

salah
sing bener nginthil, ngenthel, nganthal, ngonthol... Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas


Lokasi: Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation: 7
Join date: 24.08.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sun May 29, 2011 3:41 pm

Asmaraningtyas wrote:
rizky wrote:
nginthil - melu - tumut - derek
leres menopo mboten njih..?

salah
sing bener nginthil, ngenthel, nganthal, ngonthol... Very Happy
coming good wedangan sek

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
pan65cint4
Koordinator


Lokasi: Playen
Reputation: 20
Join date: 06.09.10

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sun May 29, 2011 4:09 pm

rizky wrote:
Asmaraningtyas wrote:
rizky wrote:
nginthil - melu - tumut - derek
leres menopo mboten njih..?

salah
sing bener nginthil, ngenthel, nganthal, ngonthol... Very Happy
coming good wedangan sek


No Coment...... lole lole ngakak ngakak ngakak repost

_________________
Hijauuuuu...!!!. ^_^
Kembali Ke Atas Go down
http://jogjaheritagecity.com
mbah sunar
Camat


Lokasi: PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation: 62
Join date: 24.10.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sat Jun 04, 2011 9:24 am

MLAKU - MLAMPAH - TINDHAK
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi: Karangmojo
Reputation: 39
Join date: 08.01.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sun Jun 05, 2011 7:48 am

ngacung ngaceng...krama inggile apa ya? ehhhh iya.... jumenengan....
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat


Lokasi: PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation: 62
Join date: 24.10.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Mon Jun 06, 2011 10:51 am

mbok ngatno - bu ngatno - jengatno
Kembali Ke Atas Go down
 

Kromo Inggil

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 2Pilih halaman : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK ::  :: -