Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 Kromo Inggil

Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2
PengirimMessage
mbah sunar
Camat
avatar

Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

PostSubyek: Kromo Inggil   Wed Jun 09, 2010 6:30 pm

First topic message reminder :

Kromo Inggil

Kromo Inggil punika sawijining tingkatan alusipun boso tutur ingkang dipun ginakaken kangge pangandikan kalawan pangandikan ingkang:
1. dipun anggep langkung sepuh, kados Bapak/Ibu, kakang/mbakyu
2. dipun ormati/ajeni
3. dipun anggep nggadahi kalenggahan/Panguwaos : majikan, lurah, Guru. lsp.
Punika boso ngoko - kromo madyo - kromo inggil. Monggo sedherek2 kawula aturi njangkepi.
Anak -yoga-Putra
aku-kawulo/kulo-kawulo/kulo
aran-nama-asma
arep-ajeng-badhe
banyu-toya-toya
carita-cariyos-cariyos
dadi-dados-dados
dalan-radinan/radosan-margi
dhewé-piyambak-piyambak
doyan-purun-kersa
jaluk-nedi-suwun
Kembali Ke Atas Go down

PengirimMessage
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Wed Nov 03, 2010 5:05 pm

menawi babi basa kraminipun nggih babi ugi kadosipun, duka nggih, kawula kok mboten jawi, namung menawi celeng basa kraminipun, nyuwun ngapunten, cemengan. sanes peksi cemeng loh...benten. Very Happy wah dados mboten sekeca kula...lha namung nggih makaten wontenipun....
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat


Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sat Nov 27, 2010 12:17 pm

Krungu - Mireng/kapireng - Midangetaken
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas


Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Fri May 20, 2011 4:22 am

nginthil - melu - tumut - derek
leres menopo mboten njih..?
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sat May 21, 2011 9:24 am

rizky wrote:
nginthil - melu - tumut - derek
leres menopo mboten njih..?

salah
sing bener nginthil, ngenthel, nganthal, ngonthol... Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas


Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sun May 29, 2011 4:41 pm

Asmaraningtyas wrote:
rizky wrote:
nginthil - melu - tumut - derek
leres menopo mboten njih..?

salah
sing bener nginthil, ngenthel, nganthal, ngonthol... Very Happy
coming good wedangan sek
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
pan65cint4
Koordinator


Join date : 06.09.10

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sun May 29, 2011 5:09 pm

rizky wrote:
Asmaraningtyas wrote:
rizky wrote:
nginthil - melu - tumut - derek
leres menopo mboten njih..?

salah
sing bener nginthil, ngenthel, nganthal, ngonthol... Very Happy
coming good wedangan sek


No Coment...... lole lole ngakak ngakak ngakak repost
Kembali Ke Atas Go down
http://jogjaheritagecity.com
mbah sunar
Camat


Join date : 24.10.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sat Jun 04, 2011 10:24 am

MLAKU - MLAMPAH - TINDHAK
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sun Jun 05, 2011 8:48 am

ngacung ngaceng...krama inggile apa ya? ehhhh iya.... jumenengan....
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat


Join date : 24.10.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Mon Jun 06, 2011 11:51 am

mbok ngatno - bu ngatno - jengatno
Kembali Ke Atas Go down
dewalangit
Officer
avatar

Lokasi : Jl.jogja-wnsari km 20 Patuk.Dhaksinargha Bhumikarta.
Reputation : 39
Join date : 20.07.08

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Mon Jun 06, 2011 7:56 pm

turu - tilem-sare Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
http://www.saeahchim.co.kr/
bowo_wahyu
SatPam
avatar

Lokasi : ngawen - karangmojo - djogdjakarta
Reputation : 6
Join date : 18.03.08

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Mon Jun 06, 2011 8:09 pm

Arêp - Ajêng - Badhé ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
http://www.siapcetak.in
mbah sunar
Camat
avatar

Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Wed Jun 08, 2011 11:33 am

tangi - tangi - wungu
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Mon Aug 15, 2011 4:55 am

turu tilem sare
kuwalik opo malah kleru niku mbah

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mbah sunar
Camat
avatar

Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Tue Jan 24, 2012 11:01 pm

gawa-bekta-asta [b]
Kembali Ke Atas Go down
Agus_Gogon
Pengawas
avatar

Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Wed Jan 25, 2012 3:07 pm

madang nedi dahar Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
igunawan
Koordinator
avatar

Lokasi : Siak Sri Inderapura, Riau, Indonesia
Reputation : 1
Join date : 13.12.11

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sat Jan 28, 2012 4:38 pm

turu-tilem-sare-nendro

pener mboten niku???
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sat Jan 28, 2012 7:40 pm

adrianGP wrote:
madang nedi dahar Very Happy

mangane neng ndi?
Kembali Ke Atas Go down
Agus_Gogon
Pengawas
avatar

Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sat Jan 28, 2012 7:47 pm

mbah sunar wrote:
mbok ngatno - bu ngatno - jengatno
ngakak atos wetengku
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
pan65cint4
Koordinator
avatar

Lokasi : Playen
Reputation : 20
Join date : 06.09.10

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sat Jan 28, 2012 8:41 pm

mbah sunar wrote:
Kromo Inggil

Kromo Inggil punika sawijining tingkatan alusipun boso tutur ingkang dipun ginakaken kangge pangandikan kalawan pangandikan ingkang:
1. dipun anggep langkung sepuh, kados Bapak/Ibu, kakang/mbakyu
2. dipun ormati/ajeni
3. dipun anggep nggadahi kalenggahan/Panguwaos : majikan, lurah, Guru. lsp.
Punika boso ngoko - kromo madyo - kromo inggil. Monggo sedherek2 kawula aturi njangkepi.
Anak -yoga-Putra
aku-kawulo/kulo-kawulo/kulo
aran-nama-asma
arep-ajeng-badhe
banyu-toya-toya
carita-cariyos-cariyos
dadi-dados-dados
dalan-radinan/radosan-margi
dhewé-piyambak-piyambak
doyan-purun-kersa
jaluk-nedi-suwun

lama di sumtra ngak tau kromo inggil... Very Happy

_________________
Hijauuuuu...!!!. ^_^
Kembali Ke Atas Go down
http://jogjaheritagecity.com
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sat Jan 28, 2012 10:47 pm

pan65cint4 wrote:

lama di sumtra ngak tau kromo inggil... Very Happy

ya mulih to mas.ben ngerti..nek ra tak ajari pa? ning jare nggon iklan "wani pira?" Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
igunawan
Koordinator
avatar

Lokasi : Siak Sri Inderapura, Riau, Indonesia
Reputation : 1
Join date : 13.12.11

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Sun Jan 29, 2012 12:10 am



lama di sumtra ngak tau kromo inggil... Very Happy[/quote]

kulo nggih ten sumatra lho.... pean sumatrane ngendi.....???
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat
avatar

Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Mon Jan 30, 2012 9:31 pm

kabéh-sedaya-sedanten
Kembali Ke Atas Go down
Agus_Gogon
Pengawas
avatar

Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Wed Feb 01, 2012 4:23 pm

mbah sunar wrote:
mbok ngatno - bu ngatno - jengatno
ngakak ngakak ngakak
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Wed Feb 01, 2012 5:14 pm

adrianGP wrote:
mbah sunar wrote:
mbok ngatno - bu ngatno - jengatno
ngakak ngakak ngakak

salah kuwi......... sing bener
jengatni, jengatno jengkole..
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat
avatar

Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Wed Feb 01, 2012 11:05 pm

jaga-jagi-reksa
Kembali Ke Atas Go down
macanWong7
Koordinator
avatar

Lokasi : www.batuzakar.net
Reputation : 5
Join date : 22.02.09

PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Tue Dec 04, 2012 6:55 pm

mirsani - ndelok
Kembali Ke Atas Go down
http://www.batuzakar.net
Sponsored content




PostSubyek: Re: Kromo Inggil   

Kembali Ke Atas Go down
 
Kromo Inggil
Kembali Ke Atas 
Halaman 2 dari 2Pilih halaman : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-
Navigasi: