Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 TAK RUMANGSANI....

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
abdul.mungin1
Warga
avatar

Lokasi : Bandung
Reputation : 0
Join date : 26.10.10

PostSubyek: TAK RUMANGSANI....   Tue Oct 26, 2010 4:06 pm

[i]Kabeh mau wis tak rumangsani.....

menowo aku yo kurang percoyo diri....

duwe rumongso minder lan grogi.....

menowo kudu saingan sisihanmu saiki....


didelog pangadeg jejere de e gagah lan simpati...

anggone sesuryan yo mlithit lan rapi...

bebasan tokoh wayang koyo arjuno kang lagi mantak aji....

sing agawe kenyo podo pengin dicedaki....


tambah maneh tumpakane roda papat jenenge merci...

sing rupane cat abang feRrari...

nek karo nyupir nganggo koco moto riben regone sakyuto satus siji..

dadi tambah perlente klambine di kei dasi...


bedo karo awakku iki....

mung anake pak tani.....

gaweane macul lan nandur pari....

sabendinane awakku reged tur ambune yo ra wangi....


tumpakanku yo sepeda unto sing pedale kadang mung siji...

yen di pancal jeglag jeglig kricik kricik suoro ruji....

ora ono klakson opo maneh ac mung klinting digoyang nganggo driji...

nek liwat ndalan ora ono sing nggagas opo maneh perduli....


tapi kabeh mau mungkin dalan uripku iki.....

kudu ndelok githok sing ono neng mburi....

ngrumangsani supoyo sadar diri...

pasangan urip iku kudu serasi.....


ibarate dodolan ono rupo ono rego iku wis sawiji....

ora iso dipisah nek dipisah malah ora mbejaji.....

wong iku memang pasangane sing wis kudu dilakoni...

tumrap lelakon crito neng ngalam donyo iki....


mung aku jugo pengin sliramu ngerti....

gelem ndogaake aku supoyo cepet entuk pengganti....

sing iso di ajak bebrayan neruske warisane mbah putri...

arupo sawah sak petak sing saben dino wis tak paculi.....




Kembali Ke Atas Go down
Soni_Kyocera
Koordinator
avatar

Lokasi : Bojong Gede-Bogor
Reputation : 3
Join date : 04.08.10

PostSubyek: Re: TAK RUMANGSANI....   Tue Oct 26, 2010 7:15 pm

Ass. Wr. Wb.

Sabar kang, . . . . . . . . . . . nggolek jodho ki sing penting sholeh/sholihah, ojo nggolek sing matre, mengko yen wis bebrayan nggolek sandang pangan papan yo podho podho le prihatin, sing penting cukup lan berkah, ojo lali doa lan ikhtiar.

Wassalam,
Kembali Ke Atas Go down
abdul.mungin1
Warga
avatar

Lokasi : Bandung
Reputation : 0
Join date : 26.10.10

PostSubyek: Re: TAK RUMANGSANI....   Wed Oct 27, 2010 12:48 pm

kang sony.....matur suwun kang....suportipun......
pncen bener ingkang penjenengan aturaken...
sing penting cukup.......
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: TAK RUMANGSANI....   Wed Oct 27, 2010 6:56 pm

salah...golek cukup ki angel.... sing penting iku syukur...nek isa syukur mesthi cukup.... numpak merci nek ra isa syukur ya mbrebes mili.... contone wis akeh... nontona infotainment artyis sing duwite akeh kwi malah sing asring nagis...mbokku nangise mung nek anake rep balik boro neng jakarata....kanmangka mbokku ki ra tau duwe duwit.... ning uiripe ya ayem tenttremmmm
Kembali Ke Atas Go down
abdul.mungin1
Warga
avatar

Lokasi : Bandung
Reputation : 0
Join date : 26.10.10

PostSubyek: Re: TAK RUMANGSANI....   Mon Nov 15, 2010 4:22 pm

kang asmoro.....ikulah arep sykur iku angel.....pengucap gampang tapi praktekke ora gampang.....ujar ngucap iso neng lambe....neng ngati tetep nggersulo...jenenge manungso pesti kurang ae penggayuhe...ibarat diwenehi ati ngrogoh rempelo iku isih nyanding neng watake....anamung koyo ngono iku ora sakabehane manungso....manungso yo ono sing koyo tok aturake.....ananging atiku durung iso koyo mengkono iku.....isih kemrungsung arep golek penggayuh urip sing makaton minulyo gemah ripah loh jinawi....arepo angel tapi yo tetep kudu dilakoni.....ora obah ora mamah....mugo2 wae yo pendongane sampean wae supoyo ak dadi wong sing iso syukur.....ono ing lahir ugo bathin....amin.....matur suwun pituturipun.....
Kembali Ke Atas Go down
Agus_Gogon
Pengawas
avatar

Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: TAK RUMANGSANI....   Mon Nov 15, 2010 5:24 pm

abdul.mungin1 wrote:
kang asmoro.....ikulah arep sykur iku angel.....pengucap gampang tapi praktekke ora gampang.....ujar ngucap iso neng lambe....neng ngati tetep nggersulo...jenenge manungso pesti kurang ae penggayuhe...ibarat diwenehi ati ngrogoh rempelo iku isih nyanding neng watake....anamung koyo ngono iku ora sakabehane manungso....manungso yo ono sing koyo tok aturake.....ananging atiku durung iso koyo mengkono iku.....isih kemrungsung arep golek penggayuh urip sing makaton minulyo gemah ripah loh jinawi....arepo angel tapi yo tetep kudu dilakoni.....ora obah ora mamah....mugo2 wae yo pendongane sampean wae supoyo ak dadi wong sing iso syukur.....ono ing lahir ugo bathin....amin.....matur suwun pituturipun.....
ngoto to,,,aku ra donk topike,,, ngakakk ngakakk ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
abdul.mungin1
Warga
avatar

Lokasi : Bandung
Reputation : 0
Join date : 26.10.10

PostSubyek: Re: TAK RUMANGSANI....   Wed Nov 17, 2010 11:10 pm

kang lurah.....njih cariose janjane kawulo tiyang lagi kuciwo niku......dadine njih ngomonge radi...rodo ngelantur...nyuwun pengapunten...menawi sampun ngrubeti penjenengan....hehehehehe.....matur suwun sampun pinarak.... Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: TAK RUMANGSANI....   Thu Nov 18, 2010 12:53 am

ngaten dik abdul....
pancenipun jiwa muda sing isish kobong makantar kantar niku rada angel nek kon syukur. lha niku taksih umum, biasa.ya jenge we cah enom..jiwane sih galak ra gelem kalah, emoh lumuh ora gelem kalah. lha jiwa muda ngeten ya angel nek kon isa syukur...wong syukur niku syarate kudu gelem ndungkluk ngaku kalah...

priyayai enom racake gadah kekendelan lan piandel marang awake dhewe sing gede...mula sing dipikir mesthi " mesthi aku bisa" lha nek ra bisa, tetep mboten purun ngaken nek sak jan jane ora bisa. mual banjur bingung atine terus dadi masalah, dadi aboting pikir, nek wong londo ngrani 'dadi stress".

lha kanmongka obating sakabehing masalah ing panguripan niku kudu gelem ngakoni nek awake dhewe niki ra isa ngopo ngopo, ora bakal ana asil apawae nek mung merga usahane dhewe. awit saktemene sing bisa ngopo ngopo niku ya namung sing Maha Kuasa. mula wong niku kudu ngerteni bab niki..terus nglengganan yen pancen kabeh iku kudu lumantar kersaning sing kuasa. nek dikersake dhewe ora bakal bisa. lha nek wis isa nglenggana ngaten...menungsa bakalan gampang pasrah maring sing kuasa (dudu pasarh karo kahanan) , nek menungsa isa pasarh tundhone bkalan mletik sikap[ optimis marang masa depane dhewe awit wong sing isa pasarah karo sing kuasa niku baklan mikir ing tembe mesthi bakal oleh pitulungan. mula sikepe banjur optimis lan gelem usaha kanthi murwat. lha yen wis ngaten mula ana kedadeyan apa wae , entuke sepiro wae, kahanane kaya ngopo wae..mesthi dibalekke maranmg sing kuasa... mula bakal tuwuh rasa sabar...rasa sabar niku sing bakalan mahanai sipat syukur... lah sipat syukur niku sing mahanani wong bisa urip seneng...urip seneng niku sing bakalan nyurung marang kasuksesan...
Kembali Ke Atas Go down
Soni_Kyocera
Koordinator
avatar

Lokasi : Bojong Gede-Bogor
Reputation : 3
Join date : 04.08.10

PostSubyek: Re: TAK RUMANGSANI....   Thu Nov 18, 2010 8:17 am

Ass. Wr. Wb.

Nyuwun sewu Mas Abdul Mungin1, . . . . . . . . . [bukan bermaksud menggurui, mungkin urun rembug dibawah ini bermanfaat buat Mas, . . . . . bila tidak bermanfaat ya Mas abaikan saja]

Usaha atau ikhtiar maksimal WAJIB dilakukan manusia, hasilnya ? adalah mutlak HAK Alloh SWT. sehingga dalam kondisi apapun, kapanpun, dimanapun dan bagaimanapun pasrah dan tunduk serta patuh terhadap ketentuan Qodo dan Qodar Nya Alloh SWT.

Alloh SWT. sangat bangga melihat hamba-Nya yang sholeh apabila ia di beri NIKMAT ia BERSYUKUR dan apabila ia diberikan UJIAN ia BERSABAR.

Jadi apapun yang terjadi dalam "perjalanan pulang" kita adalah merupakan yang terbaik buat kita, tinggal pandai pandainya kita untuk mencari iktibar dan pelajaran serta mengambil hikmah yang terkandung didalamnya.

Barokalloh, . . . . . . .

Wassalam,


Kembali Ke Atas Go down
abdul.mungin1
Warga
avatar

Lokasi : Bandung
Reputation : 0
Join date : 26.10.10

PostSubyek: Re: TAK RUMANGSANI....   Thu Nov 18, 2010 11:01 am

kang asmoro & kang sony@amin....waduh matur suwun sanget njih.....kulo saget ngangsu kaweruh wonten mriki.....bade kulo cobi lan usahaken sedoyo wau engkang sampun penjenangan sedoyo aturaken.....njih kanthi alon-alon....ibaratipun ati taksih kemrungsung njih kedah adem lerem rumiyen....anamung njih kulo namung jalmo manungso ingkang tasih kathah kekiranganipun bade kulo cobi tetep pasrah dateng Gusti Ingkang Murbeng Dumadi...
Kembali Ke Atas Go down
hariku19
KorLap
avatar

Lokasi : Ngawen - Jakarta
Reputation : 1
Join date : 19.03.09

PostSubyek: Re: TAK RUMANGSANI....   Thu Nov 18, 2010 4:50 pm

ingkang sabar mas abdul, mbok manawi wonten anggota wonosari.com mriki ingkang mangerteni ingkang njenengan unggahi, mpun dipun tenggo rumiyen lan iktiar....
Kembali Ke Atas Go down
abdul.mungin1
Warga
avatar

Lokasi : Bandung
Reputation : 0
Join date : 26.10.10

PostSubyek: Re: TAK RUMANGSANI....   Fri Nov 19, 2010 10:55 am

kang hari@ njih matur sembah nuwun...sampun kerso nyuport dalem.....
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: TAK RUMANGSANI....   

Kembali Ke Atas Go down
 
TAK RUMANGSANI....
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: LOUNGE 'N CHIT-CHAT :: Guyonan-
Navigasi: