Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 SING MBAUREKSO

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
maniss
Koordinator


Lokasi : Jakarta
Reputation : 7
Join date : 04.04.08

PostSubyek: SING MBAUREKSO   Mon May 12, 2008 1:45 pm

mbiyen mbokku yen arep neng PUSKESMAS terus nggowo adikku seng cilik
mesti ae nggowo sego putih.yen liwat kali di wur wur ke, jare nggo seng mbau rekso.
yen ono wong hajatan mesti ngguwaki neng prapatan, yo nggo sing mbau rekso.
yen nyadranan ugo nggowo ayam ingkung neng wonosadi, jare yo nggo seng mbau rekso.
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: SING MBAUREKSO   Mon May 12, 2008 2:36 pm

maniss wrote:
mbiyen mbokku yen arep neng PUSKESMAS terus nggowo adikku seng cilik
mesti ae nggowo sego putih.yen liwat kali di wur wur ke, jare nggo seng mbau rekso.
yen ono wong hajatan mesti ngguwaki neng prapatan, yo nggo sing mbau rekso.
yen nyadranan ugo nggowo ayam ingkung neng wonosadi, jare yo nggo seng mbau rekso.


Heheheheheh.....siiiippp mbake....

Mbaurekso kuwi nek seko bahasa sansekerta artine lak sing nunggu....utawa penunggu....Nah simbah jaman semono kuwi lak nek ono wit gede...geneng (watu sing gede), telogo....pokoke sing wingit, mesthi d sajeni.

Lan nek sing arep menyang puskesmaskok ngguwang sego putih ning kali, lha yo sing marai kuwi lak nek liwat kali yo mesthine mboh ono iwak opo ora nek ono yo gebeneran lan iwake mau di pakani....intine lak gur nek arep lungan liwat kali mbok yo makani iwake disik....iki pepeling itung2 ngibadah....
Cobo nek liwat liyane kali...g mungkin nggowo sego putih to....

Terus nek Rasulan nggowo ingkung lan sego ning tenggok bisane ha kuwi tegese.......maem bareng2 lan coro-carane merayakan hasil panen bareng2 lan nyukuri nikmat karo sing mohokuoso....
Lha iki kok ning telogo, alas gede, guo lan liyane2....kuwi kabeh mau gur d nggo srono utaowo tempat....

Lan ngene critane ...nek jaman ndisik lak durung ono sing jenenge t4 ngibadah terus ndisik kuwi sing apik d nggo nyukuri nikmat lan nggo ngibadah sing anteng gur t4 sing koyo ngono lan t4 kuwi mau resik tur g mungkin d kotori oleh kekotoran menungso.....

Kuwi cuplikan sing sithik tak omongke...

Nek ono kurange yo gur manungso sing lumrah lan kekurangan yoo...

Suwun
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
maniss
Koordinator


Lokasi : Jakarta
Reputation : 7
Join date : 04.04.08

PostSubyek: Re: SING MBAUREKSO   Mon May 12, 2008 6:20 pm

sampeyan kok kaweruhane jeruuuuu.. to mas....
arang lho seng mangerti nganti sakmono kuwi...
aku pengen sinau mas..piye carane...
nek iso menelaah kahanan ki..biasane yo iso
ngerti carane menghadapi masalah seng rumit-rumit.
artine iso bijaksana ngono lho....
kangelan aku seng arep mengungkapkan kata-kata ki.
Kembali Ke Atas Go down
Mase_
Camat
avatar

Lokasi : di atas Gentheng
Reputation : 45
Join date : 28.02.08

PostSubyek: Re: SING MBAUREKSO   Mon May 12, 2008 7:15 pm

Wonosingo Ngali Kidul wrote:
maniss wrote:
mbiyen mbokku yen arep neng PUSKESMAS terus nggowo adikku seng cilik
mesti ae nggowo sego putih.yen liwat kali di wur wur ke, jare nggo seng mbau rekso.
yen ono wong hajatan mesti ngguwaki neng prapatan, yo nggo sing mbau rekso.
yen nyadranan ugo nggowo ayam ingkung neng wonosadi, jare yo nggo seng mbau rekso.


Heheheheheh.....siiiippp mbake....

Mbaurekso kuwi nek seko bahasa sansekerta artine lak sing nunggu....utawa penunggu....Nah simbah jaman semono kuwi lak nek ono wit gede...geneng (watu sing gede), telogo....pokoke sing wingit, mesthi d sajeni.

Lan nek sing arep menyang puskesmaskok ngguwang sego putih ning kali, lha yo sing marai kuwi lak nek liwat kali yo mesthine mboh ono iwak opo ora nek ono yo gebeneran lan iwake mau di pakani....intine lak gur nek arep lungan liwat kali mbok yo makani iwake disik....iki pepeling itung2 ngibadah....
Cobo nek liwat liyane kali...g mungkin nggowo sego putih to....

Terus nek Rasulan nggowo ingkung lan sego ning tenggok bisane ha kuwi tegese.......maem bareng2 lan coro-carane merayakan hasil panen bareng2 lan nyukuri nikmat karo sing mohokuoso....
Lha iki kok ning telogo, alas gede, guo lan liyane2....kuwi kabeh mau gur d nggo srono utaowo tempat....

Lan ngene critane ...nek jaman ndisik lak durung ono sing jenenge t4 ngibadah terus ndisik kuwi sing apik d nggo nyukuri nikmat lan nggo ngibadah sing anteng gur t4 sing koyo ngono lan t4 kuwi mau resik tur g mungkin d kotori oleh kekotoran menungso.....

Kuwi cuplikan sing sithik tak omongke...

Nek ono kurange yo gur manungso sing lumrah lan kekurangan yoo...

Suwun

bener2 mlebu neng ati kih penjelasane......
Aplouse Aplouse
Salut...... Kang. ajib

_________________
===========================================
Nothing special
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: SING MBAUREKSO   Mon May 12, 2008 7:16 pm

maniss wrote:
sampeyan kok kaweruhane jeruuuuu.. to mas....
arang lho seng mangerti nganti sakmono kuwi...
aku pengen sinau mas..piye carane...
nek iso menelaah kahanan ki..biasane yo iso
ngerti carane menghadapi masalah seng rumit-rumit.
artine iso bijaksana ngono lho....
kangelan aku seng arep mengungkapkan kata-kata ki.


Mbak yo ojo koyo ngono.....aku iki bebasan manungso urung patek reti pok pucuking Uriplan kahanan....Aku yo ijih belajar mbak....

Kabeh manungsokan dasarane iso kabeh...lan luwih2 wong seko GK kuwi nek mikir sing bijaksana luwih cepet ngerti mbak....bedo karo wong liyane.....
Dadi yo nek belajar yo ojo karo aku to yo....

Mending karo sing luwih pinter lan sepuh...wae....
Very Happy Very Happy Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

PostSubyek: Re: SING MBAUREKSO   Mon May 12, 2008 7:19 pm

Ojo do yo koyo mangkono......manungso kuwi mengko nek di puji malah elek tundane...

Aku iki gur bocah nggunung...halllah koyo lagune caping ngggunung..... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Ayooooo...sekolahh
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Gulang
Lurah
avatar

Lokasi : kudung langit kemulan mego
Reputation : 0
Join date : 13.05.08

PostSubyek: Re: SING MBAUREKSO   Tue May 13, 2008 6:31 pm

Wonosingo Ngali Kidul wrote:


Mending karo sing luwih pinter lan sepuh...wae....
Very Happy Very Happy Very Happy

Liring sepuh iku sepi hawa...ngono to mas...jarene almarhum Gombloh... :lol:


hehehehehhehehe Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

cerdas banget kowe......

anake sopo to ngger kowe...
Kembali Ke Atas Go down
Gulang
Lurah
avatar

Lokasi : kudung langit kemulan mego
Reputation : 0
Join date : 13.05.08

PostSubyek: Re: SING MBAUREKSO   Tue May 13, 2008 6:54 pm

wah...kok onten sik 'ngedit' postingan kulo nggih.... 😕
Kembali Ke Atas Go down
hari_qdoel
Koordinator
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 3
Join date : 20.04.11

PostSubyek: Re: SING MBAUREKSO   Fri Jun 29, 2012 11:19 am

kiyi kwi....jan-jan-ne... sing dadi diskusi opo yaaa....koq...
aku dadi bingung....
...
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/u8602
sacho_eka
Pengawas
avatar

Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: SING MBAUREKSO   Sun Jul 01, 2012 3:56 pm

hari_qdoel wrote:
kiyi kwi....jan-jan-ne... sing dadi diskusi opo yaaa....koq...
aku dadi bingung....
...
masalah sesaji kang
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
macanWong7
Koordinator
avatar

Lokasi : www.batuzakar.net
Reputation : 5
Join date : 22.02.09

PostSubyek: Re: SING MBAUREKSO   Mon Nov 12, 2012 11:12 am

saiki wis ora usum...
mung siji loro wae sing isih
kuwi wae wong sing wis tuwo

cmiiw
Kembali Ke Atas Go down
http://www.batuzakar.net
Sponsored content




PostSubyek: Re: SING MBAUREKSO   

Kembali Ke Atas Go down
 
SING MBAUREKSO
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: ALL ABOUT GUNUNGKIDUL :: Norma - Norma Daerah-
Navigasi: