Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin

Share | 
 

 UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
Sunjoyo Hadiwinoto
KorLap


Lokasi: jakarta
Reputation: 1
Join date: 05.05.08

PostSubyek: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Tue May 13, 2008 7:35 pm

Dikutip dari buku ” TRI KAHONO LOKO ” Karya : S. Soerjosandjojo ( Guru Pemedjang ) asal desa Kebon Agung - Malang. Buku dicetak pada 1 Suro 1956.


1 Suro, Kamis Pahing 10 Januari 2008

Poro Sanak Kadang-koe kabeh yang Budiman,
Mari sama-sama kita Renungkan tentang ,

” PANGANDIKANING GURU SEJATI “

Kito iki urip kang diarani Jumeneng Manungso tinitah ing Alam Padhang ( Jagad Raya ). Kudu sumurup artining PATRAP TRAPING SUSILO ” ateges Toto Kromo, Toto, Titi, Titis,Nastiti, Ngati-ati,Duga-Prayogo, Temen,Sabar,Tawekal, Nerimo,Tatag,Ikhlas, Sumeleh,Hening,Heneng, Awas Heneng lan Eling serto Waspodho.

Ojo podho kleru tompo, sebab kabeh kuwi wus diatur dening ” PONCO DRIYO “.
Mungguh kito urip sipating Manungso asal soko DUMADI lan PAMBUDI…!!. Yo iku kang diarani PANGERAN SANYOTO kuwi tegese WUJUD kito YEKTI. Mulo soko iku kito jeneng wong kang NGAURIP, Lumaku satindak kudu ” NGAWERUHI HANANIRO “, ajo demen LELEMERAN, kudu SETYO TUHU marang GESANGIRO lan KAPITAYAN marang badaniro dhewe mungguh lungguhe AKU. Mulo ora gampang yo ora angel mungguh lakuning Manungso ( Jalmo ), sakbiso-biso ojo NYIDRANI JANJINIRO kang wus KAWIJIL.

Sabdo PANDHITO WATAK UTOMO :
Yen cidro temahing BILAHI. Kito temen bakal TINEMU. Kito BECIK KETITIK. Kito OLO KETORO.

Mulane mumpung kito isih GESANG ( urip ). Ayo podho NGUDI NGELMU kang SANYOTO ing endi lungguhing ELMU margane poro Sanak Kadang samiyo NGUDI TUWUH kudu TUMINDAK :
SAROJO, TRISNO, SETYO, TUHU, PRASOJO lan UTOMO Jerjering Manungso.

Hananing PAMBUDI margo soko DUMADI, Banjur biso muncul unen-unen sing diarani ” ELMU lan NGELMU ” dumunung ono ing PONCO DRIYO. Ponco Driyo iki kang biso ngukir SEKABEHING Kabudayan.
Mulo Jaman kuno makunaning diarani JAMAN KABUDAN. Banjur kuwi sakwuse kang aran Agomo BUDHA. Lah Budha iku ” BUDI sawise BUDI KABUDAYAN ” pokok sekabehing Kabudayan iku diatur dening PONCO DRIYO…!!

Sejatining kang aran AGOMO kuwi yo BUSONO, AGEMAN yo kang aran KUNCI SEJATI. Mulo ing kene kito aturake, mungguh ananing dumadi banjur hanane PANGERAN SANYOTO. Banjur ono tembung kang aran A, I, U, tegese AKU, IKI, URIP. Ananing URIP ono sing NGURIPI. Ananing AKU ( Kawulo ) sebab ananing GUSTI, yen yo ora GUSTI wis mesti ora ono Kawulo. Sawise mengko banjur kawijil ” ROSO-PANGROSO, biso MUNO lan MUNI, terus kabeh mau diatur dening PONCO DRIYO.

Ananing ELMU lan NGELMU, Sir Kawulo maneges marang Gusti banjur ono WUJUD MAKNA sing diarani SIDIKORO, MANEKUNG lan SEMEDI.

Punten..punten…
poro Sanak Kadang sedoyo calon-calon SP ( Satriyo Paningit )
Kang wus podho Winarah lan Winasis…Kang hamengku Bumi Nuswantoro. Semoga Bangsa dan Negara kita yang tercinta ini segera bangkit dari keterpurukan MORAL, karena kita-kita ini ( terutama adalah saya pribadi ) sudah bergeser menjadi sosok manusia yang LUPA dan LALAI akan ” Sangkan Paraning Dumadi ” sehingga telah menjadi manusia yang tidak menjadi DIRINYA SENDIRI karena kita-kita lupa pada KESUJATIAN DIRI.
Kembali Ke Atas Go down
http://www.sunjoyo.co.cc,http://www.asetshare.com/?ref=1965
SAPTO SARDIYANTO
Camat


Lokasi: JAKARTA
Reputation: 1
Join date: 24.05.08

PostSubyek: Re: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Thu Aug 07, 2008 11:38 am

betul pak kita sudah lupa apa arti kehidupan ini
bukannya kita diciptakan untuk menjadi khalifah di muka bumi ini.
ini pelajaran yang sangat langka bagi saya

suwun pak

_________________
Betapa manisnya bersama - MU walau hidup ini pahit
asal Engkau ridha mesti semua orang marah sengit
alangkah baiknya jika antara aku dan Engkau makmur
walaupun antara diriku dan seluruh alam ini hancur
jika kasih sayang-MU telah hadir semuanya jadi hina
karena setiap yang diatas tanah akan menjadi tanah
(Enjoy Your life : Dr.M Al areifi)
Kembali Ke Atas Go down
sug3st
Camat


Lokasi: Baleharjo - Djogdja ~pp~
Reputation: 15
Join date: 05.05.08

PostSubyek: Re: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Thu Aug 07, 2008 1:32 pm

wah.... matur nuwun sanget pak....

_________________
Sucikanlah aku dalam pikiran, perkataan dan perbuatan

E D Y
Kembali Ke Atas Go down
http://www.edysusilo.blogspot.com/
de4d10ck
Koordinator


Lokasi: jogja
Reputation: 13
Join date: 11.08.08

PostSubyek: Re: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Thu Aug 14, 2008 9:23 am

wah, apik ki..
nuwun ilmune,pakdHe./..
:)
mwah!
Kembali Ke Atas Go down
http://mitmjogja.com/
Tugiyono
Lurah


Lokasi: Semanu/ jakarta/ makassar
Reputation: 0
Join date: 30.06.08

PostSubyek: Re: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Fri Jan 16, 2009 12:44 pm

mas neng ngendi aku iso beli bukune TRI KAHONO LOKO?
Kembali Ke Atas Go down
kandar
Presidium


Lokasi: jakarta asli Kemiri, Tanjung sari
Reputation: 25
Join date: 23.08.08

PostSubyek: Re: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Fri Jan 16, 2009 2:24 pm

Mbok coba para penjahabat negara kie di kei kawruh koyo ngene..

Ben Negoro ora soyo bubrah..

_________________
urip mung mampir ngombe lan mung wang sinawang.

Menjadi tua pelan tapi pasti, namun menjadi dewasa belum tentu.

http://syifauwongmantren.multiply.com => nembe sinau
Kembali Ke Atas Go down
http://syifauwongmantren.multiply.com
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas


Lokasi: Gunungkidul
Reputation: 20
Join date: 06.05.08

PostSubyek: Re: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Fri Jan 16, 2009 3:09 pm

Tugiyono wrote:
mas neng ngendi aku iso beli bukune TRI KAHONO LOKO?

Shoping Yogya mas...
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Sunjoyo Hadiwinoto
KorLap


Lokasi: jakarta
Reputation: 1
Join date: 05.05.08

PostSubyek: Re: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Sat Jan 24, 2009 8:10 am

SAPTO SARDIYANTO wrote:
betul pak kita sudah lupa apa arti kehidupan ini
bukannya kita diciptakan untuk menjadi khalifah di muka bumi ini.
ini pelajaran yang sangat langka bagi saya

suwun pak

sejatine wong urip iku mung kari ngunduh woing pakarti,........ sing do tentrem uripe supoyo biso mulyo urip ngasi tekan alam kelanggengan
Kembali Ke Atas Go down
http://www.sunjoyo.co.cc,http://www.asetshare.com/?ref=1965
Kartiyo
KorLap


Lokasi: Bandung
Reputation: 0
Join date: 04.03.08

PostSubyek: Re: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Sun Jan 25, 2009 3:27 pm

Semoga kita tetap saling asah, saling asuh & saling wewangian..... dalam menjalani kehidupan ini. Wangsit Prabu Siliwangi... masih tetap relevan....
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi: JOGJAKARTA
Reputation: 6
Join date: 29.04.09

PostSubyek: Re: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Sat May 16, 2009 3:14 pm

lakasanakan!
Kembali Ke Atas Go down
kliwon semin
Koordinator


Lokasi: jakarta
Reputation: 6
Join date: 19.02.09

PostSubyek: Re: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Mon May 25, 2009 11:02 pm

siiiipppppppp

teorine kabeh wis ngerti kang,

mungkin 200% FKOG-er wis faham

prateke sing susah

amarga urung iso manajemen roso ajib
Kembali Ke Atas Go down
cogo
Koordinator


Lokasi: jakarta
Reputation: 1
Join date: 06.04.09

PostSubyek: Re: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Tue May 26, 2009 2:02 am

aku kok rodo susah mahami bahasane yo kang? gak ono sing nganggo boso lugas po yo?
Kembali Ke Atas Go down
trimopakesa
Koordinator


Lokasi: jetis kulon RT06 RW02 pacarejo semanu gunung kidul DIY PULAU JAWA INDONESIA ASIA 50' Bujur Timur 7° Lintang utara 46' – 8° Bujur Barat 09' Lintang Selatan BUMI DUNIA TATA SURYA GALAKSI BIMA SAKTI,,,pokok'e sekitar kono kui,,,
Reputation: 249
Join date: 08.04.09

PostSubyek: Re: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Tue May 26, 2009 7:11 am

Tugiyono wrote:
mas neng ngendi aku iso beli bukune TRI KAHONO LOKO?
cobo golek neng tamab pintar cedak bringharjo kang nek pas mampir neng jogja ajib
Kembali Ke Atas Go down
martinus
Koordinator


Lokasi: JOGJAKARTA
Reputation: 6
Join date: 29.04.09

PostSubyek: Re: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Thu Jun 04, 2009 3:03 pm

trimopakesa wrote:
Tugiyono wrote:
mas neng ngendi aku iso beli bukune TRI KAHONO LOKO?
cobo golek neng tamab pintar cedak bringharjo kang nek pas mampir neng jogja ajib
nek oleh di info ya kang rega lan [posisine bakule
Kembali Ke Atas Go down
kakyo29433
Warga


Lokasi: jakarta
Reputation: 0
Join date: 09.07.09

PostSubyek: Re: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Sun Aug 02, 2009 1:38 pm

trimopakesa wrote:
Tugiyono wrote:
mas neng ngendi aku iso beli bukune TRI KAHONO LOKO?
cobo golek neng tamab pintar cedak bringharjo kang nek pas mampir neng jogja ajib

Monggo rencang2x ingkang nggadahi saged "di-share" mawi scan nopo dados ebook, kersanipun gampil lan ingkang persise gratis... :)

nuwun
Kembali Ke Atas Go down
iwan setiawan
KorLap


Lokasi: jakarta,pondok gede bekasi
Reputation: 4
Join date: 18.07.09

PostSubyek: Re: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Mon Aug 03, 2009 12:02 pm

Sunjoyo Hadiwinoto wrote:
SAPTO SARDIYANTO wrote:
betul pak kita sudah lupa apa arti kehidupan ini
bukannya kita diciptakan untuk menjadi khalifah di muka bumi ini.
ini pelajaran yang sangat langka bagi saya

suwun pak

sejatine wong urip iku mung kari ngunduh woing pakarti,........ sing do tentrem uripe supoyo biso mulyo urip ngasi tekan alam kelanggengan
setuju...Tapi marilah kita jadikan diri kita menjadi diri yg besar,jng mengecilkan dan menghina diri sendiri,klo kita ingin mengubah sejarah yg besar jadilah individu2 yg besar..
Kembali Ke Atas Go down
iwan setiawan
KorLap


Lokasi: jakarta,pondok gede bekasi
Reputation: 4
Join date: 18.07.09

PostSubyek: Re: UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI   Mon Aug 03, 2009 12:02 pm

Sunjoyo Hadiwinoto wrote:
SAPTO SARDIYANTO wrote:
betul pak kita sudah lupa apa arti kehidupan ini
bukannya kita diciptakan untuk menjadi khalifah di muka bumi ini.
ini pelajaran yang sangat langka bagi saya

suwun pak

sejatine wong urip iku mung kari ngunduh woing pakarti,........ sing do tentrem uripe supoyo biso mulyo urip ngasi tekan alam kelanggengan
setuju...Tapi marilah kita jadikan diri kita menjadi diri yg besar,jng mengecilkan dan menghina diri sendiri,klo kita ingin mengubah sejarah yg besar jadilah individu2 yg besar..
Kembali Ke Atas Go down
 

UBO RAMPE SANGKAN PARANING DUMADI

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK ::  :: -