Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 Cing cing Goling

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
Pilih halaman : 1, 2  Next
PengirimMessage
hari_qdoel
Koordinator
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 3
Join date : 20.04.11

PostSubyek: Cing cing Goling   Tue May 10, 2011 1:52 am

Cing cing Goling

cincing goling

cin-cing-go-ling

cingcinggoling
cing-cing-go-ling

CINGCINGGOLING

Tradisi Budaya Adat
Padukuhan Gedangan Desa Gedangrejo Kecamatan Karangmojo
Kabupaten Gunungkidul Provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta

Akan dilangsungkan pada :

Kemis Kliwon
16 Juni 2011
12.30 WIB
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/u8602
wiwid
HanSip
avatar

Lokasi : Dunia Maya
Reputation : 19
Join date : 09.08.09

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Wed May 11, 2011 12:21 am

Waduh, lagi ngerti iki aq pakde..
iso dijelaske ora detil e kepiy?..

_________________

AYO KITA RAMAIKAN FORUM TERCINTA INI!
- Untuk yang belum terdaftar sebagai anggota, silahkan kilk disini.

- Setelah menjadi anggota, jangan lupa untuk mengenalkan diri disini.

- Untuk melihat postingan-postingan terbaru klik disini.

- Jangan ragu ataupun segan untuk posting!

- Apabila ada pertanyaan, silahkan cek halaman F.A.Q disini.

- Apabila membutuhkan panduan ataupun bantuan dan ingin melakukan uji posting silahkan membuat topik/thread baru disini.

Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/forum
hari_qdoel
Koordinator
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 3
Join date : 20.04.11

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Fri May 13, 2011 12:48 am

@wiwid getaz

Koyo babad dalan neng Sodo....iki yo tradisi sing dilestari dening warga Gedangan Karangmojo....kanggo pengetan lan tanda rasa syukur marang Gusti kang wis "gawe" bendungan lumantar pepunden/leluhur saka Majapahit....nalika jaman semana...jaman Majapahit runtuh...
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/u8602
gaplex
Koordinator
avatar

Lokasi : KARANG DUWET,KARANG MOJO,CILEDUG
Reputation : 7
Join date : 07.01.09

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Wed Jun 01, 2011 12:42 pm

iki lho ono bacaan sing lengkap.....
budaya cing2 goling..........
ttp://wisatamelayu.com/id/object/1025/430/upacara-cing-cing-goling/&nav=geo






Kembali Ke Atas Go down
http://www.ndtindonesia.com
fajari
Warga
avatar

Lokasi : semarang
Reputation : 0
Join date : 03.06.11

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Mon Jun 06, 2011 3:29 pm

he eh... omahku yo neng gedangan 1, tapi sayange ora isok melu... soale lagi gawe neng semarang. biasanya do nggawe panganan okeh... iso mangan2... lan mbiyen pas ijek sekolah, biasanya cah2 do dolan neng omah.. mangan2...
Kembali Ke Atas Go down
gimbik
Pengawas
avatar

Lokasi : Nori One
Reputation : 6
Join date : 04.03.08

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Sun Jun 12, 2011 2:59 pm

gaplex wrote:
iki lho ono bacaan sing lengkap.....
budaya cing2 goling..........
ttp://wisatamelayu.com/id/object/1025/430/upacara-cing-cing-goling/&nav=geo


kadose pun nate sumerep mergi meniko kulo
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/imbik
case_me
KorLap
avatar

Lokasi : Semanu-Wonosari-Jogja (PP)
Reputation : 0
Join date : 06.06.08

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Sun Jun 12, 2011 3:05 pm

seperti rasulan gak ini..? kok aq baru denger yaw...
Kembali Ke Atas Go down
http://www.kiezme.wordpress.com
gimbik
Pengawas
avatar

Lokasi : Nori One
Reputation : 6
Join date : 04.03.08

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Sun Jun 12, 2011 3:09 pm

weleh, lha dirimu nang di wae to....mosok ra ngerti....yo intine rasa syukur...suk kon ngejak kancane seng omahe ono cing cing goling
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/imbik
Agus_Gogon
Pengawas
avatar

Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Sun Jun 12, 2011 3:15 pm

coming good harus di jaga turun tmurun!!!!!
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Sun Jun 12, 2011 6:38 pm

adat jahiliyah we kok dijaga.....
Kembali Ke Atas Go down
gimbik
Pengawas
avatar

Lokasi : Nori One
Reputation : 6
Join date : 04.03.08

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Mon Jun 13, 2011 12:33 am

Asmaraningtyas wrote:
adat jahiliyah we kok dijaga.....

kok jahiliyah mbah...pripun niku larah2ipun?
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/imbik
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Mon Jun 13, 2011 12:57 am

cing cing goling kuwi diwiwiti saka ngawa sajen panganan kaya sing nggon gambar..terus pemaiane ngumpul bakar menyan...mbuh ndonga apa terus da mlayu mlayu karo di cetheni ngidak idak tanduran neng tegalan.. rampung kuwi njur mangan mangan.. sakwise donga marang kyai tropoya sing jare nunggu kali kedung dawang... nek wong pinter ya mestine rak ya mikir kuwi ki do ngapa kok regijikan kaya bayi..lha apa nek dha regijikan ngono ki terus tekan ngomah tambah sugih? tambah pinter? apa tambah kinurmat rak ya ora to? kaya ngono kuwi nurut aku tumindak ora memper dilakoni wong sing mangan sekolahan... nek alsan budaya njuur budaya apa kuwi wong ora jelas... lha mending nek reyog utawa doger jelas isa dileboke golongan tari tari...lha cing cing goling ki gek budaya apa? badaya nyembah wit ringin. neng sekolahan rak ra tau to diajari nyembah wit ringin? mula iku uapacara jahiliyah..alias upacara kebodohan... iki aku terang terangan iki...wong gedangan arep nesu ya karepe wong aku mung elik elik marang kebecikan... wong amerika wis ngaku tekan mbulan kok malah iki isih ngajak nglestareke adat/ lan pemikiran jaman batu....
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas
avatar

Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Mon Jun 13, 2011 1:24 pm

bahasane kang Asmaraningtyas jian medeni tenan.." jahiliyah"huft

ngganku yo wis ra usum...
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
hari_qdoel
Koordinator
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 3
Join date : 20.04.11

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Tue Jun 14, 2011 12:37 am

@kang gimbik
aku ra-ruh si-embah mirsani saka ngendi....
yen aku mat-ake saka ngarep...sing t'tonton endhas-e....yo-iku....sapa bae sing gawe bendungan kuwi mesthine ganjarane akeh....sebab sawise ana bendungan...bendungan ngendi wae...ngendi papan...iso dimanfaat-ake banyune kanggo samubarang sing dibutuh-ake masyarakat sekitar....
tanduran iso urip... yen wis panen....iso nggo dipangan anak-bojo...yen ana luwih-e...nggo para sedulur....yen isih ana maneh....iso di-dol....sing tuku entuk manfaat.....sing mangan iso wareg.... yen wis wareg....ngibadah tenang....ora mikir weteng ngelih....lan saterus-e....

koyo wong sing iso gawe dalan apik...sapa bae sing liwat....nganti patine sing gawe dalan...mesthine ora ana sing arep ngrusak dalan apik....
lha...yen sing liwat kuwi ora apik....iku wis dadi pesthi-ne dalan.....kanggo liwat....

@Asmaraningtyas
Aku ra-ruh sing dadi dasar-e adat tradisi iku....kaya wayang....sak-durunge di-permak Sunan Kalijaga kepiye....lan sak-uwis-e yo kepiye....

Pas aku tahun wingi melu nang Gedangan....sing aku ruh....sing mimpin donga yo wis faseh omongan-e....khususon para leluhur yang membangun bendungan...apabila Allah ridho...semoga diberikan kepadanya.....lan sak-terus-e......

@sacho_eka
Yen manawi njenengan....mirsani ana watu mapan ing tengah dalan....kepripun?
Manawi kula....mboten age-age nyingkir-ake....

Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/u8602
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Tue Jun 14, 2011 1:32 am

BUDAYA sejatine mono arupa pikiran, gagasan lan artefak sing diasilake lan dibudidayakake kanggo njaga panguripaning manungsa. kanthi majuning jaman lan majuning pamikiran tartamtu kabudayan iku bakal owah lan gingsir. lha paraga (pelaku) budaya kaya awake dhewe iki kudu bisa ngatur (memanage) perubahan kuwi kanthi pas, maksude budya endi sing wajibe isish dijaga lan budaya endi sing wis kedaluwarsa kudu dipilah pilah kanthi permati. lha kanggone wong jawa kathone lagi ngalami gegar budhaya, wong jawa lagi padha koplak, ana kebingunganbudhaya awit saka serangn budaya manca sing ndeseg marang budaya jawa sing adi luhung. gegar budaya iki akibate wong jawa kelangan jati dhirine, mula pada bingung awit blegere wong jawa ning utheke sak temen landha, saengga nyawang kabudayan jawa wong jawa dhewe wis mamang, endi budaya sing apik endi sing wis kadaluwarsa wis angel dipisahke, mula sing apik apik malah ilang contone; budaya gotong royong, unggah ungguh, basa krama laln liya liyane wis ilang. gotong royong ilang diganti materialisme, biyen ana sambatan wong guyub rukun, saiki nek ra anan duite wong wis ora gelem mbantu wong liyane, biyen wong tuwa sayang karo sing enom sing enom kurmat karo sing tuwa, saiki cah nom wani nranyak karo wong tuwa. basa jawa wis diganti basa indonesia. wong gunung kiudl wae thik ngomong karo anake nganggo basa indonesia malah anan sing nganggo basa ingris, sopan santun adat ketimuran saya musna..diganti urip sing tingkah polah nyandang nganngone kaya kewan sak enak udele dhewe, nek dielikke jare HAK asasi. iki kabeh mung tiru tiru apa jare TV.
Nanging ngono wong jawa arep ninggal jati dhirine semprung ya isish owel tur ya ora bisa, dikayangapa wong jawa sing cilik cilik ireng ireng panganane beras karo thiwul, ngalami ketiga lan rendeng ora bakalan bisa sak wutuhe dadi bule, mula nadyan utheke wong jawa wis kebarat baratan ning ya ora isa uwal saka akar budaya jawane. Emane akar budaya sing apik apik kaya sing tak sebut neng ngarep dithoge ilang, kanmangka kuwi akar budaya sing dadi rohe budaya jawa. gandeng rohe budaya jawa wis mati mula carane urip wong jawa wis wis ora memper wong jawa nanging wis saemper bule, ora dhuwe isin, wadon jawa wis ora isin meneh ngeler susu, pupu lan tempike kanggo konsumsi umum, malah rambute sisan dicat abang, kuning kaya rambut bule.
ning ya kuwi sepisan meneh iki mung gegar budaya, tetep wae wong jawa ra isa uwal saka akar budayane dhewe, mula sok kadang kadang tuwuh krentheg/niat arep nglestarekke budaya. wong jawa wegah kelenagn budayane. niate ki ya apik. Ning nadyan lambene ngomong arep nglestareke budaya jawa, jan jane athine ya emoh kelengan budaya barat sing wis angrem ana uthek. Mula nggo ngapusi awake dhewe wong jawa ada ada nglestarekke budaya, dudu budaya sing adi luhung sing dadi rohe wong jawa, nanging budaya jahilyah sing ora penting sing dilestareke, ya kaya cing cing goling iki. kan mangka nonton wong mlayu mlayu ana tegalan ngrusak tanduran iku jan ora ono manfaate babar blas... ning nek dielikke wong sak kampung nesu alasane wong iku nguri uri budaya, nanging anehe jare nguri uri budaya anake pamer susu lan pupu ana pasar dithoge wae, anake meteng sak durunge rabi ora isin malah ngomonng "biasa" cah saiki.... gendeng tho?
lha nurut pangrasaku nguri uri cing cing ngoling, nyadran, lan liya liayne iku dudu nguri uri budaya jawa ning nguri uri kebodohan. lha mosok sak kiwa tengen isine Blackbarry, karo HP, tangan nyangklong laptop, sak mburi nggon dompet isi kartu kredit, teka neng bendungan ngisor wit ringin njaluk berkah saka mbah tROpoyo. black berryne maju..pikirane ketinggalan neng jaman batu.
Kembali Ke Atas Go down
hari_qdoel
Koordinator
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 3
Join date : 20.04.11

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Tue Jun 14, 2011 2:10 am

@Asmaraningtyas

Siiiipppp......

Mbah....yen t' pikir-2....kudune komen jenengan nang duwur iki...iso dadi topik anyar lho...

Pancen bener.....njaluk karo sing liyane kang gawe urip ki kanggoku yo....ora jodho....

Lha...ning...yen barisan-ne kuwi bolong-bolong....ora rapet....kan tinimbang di-enggo setan-demit...mendingan di-isi manungsa......bener ra-yooo...???

Pokoke....simbah keren temen-na-nan....sip...sip...sip.....komen sing apik banget lho lurr...
Para sedulur kabeh...iki mung rerasan kang di-niati gawe becik....sing wong Gedangan yo... ojo...age-age runtik ati-ne....
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/u8602
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Tue Jun 14, 2011 2:26 pm

ya maksud ki mung ajak ajak sadar, wong wis jamane black berry kok isih do penthalitan nyembah wiit ringin. saktemene wong wong kuwi ya ora pati percaya neng jero atine kok..
iki ana conto..caturan sing tak kira kira meneh. nadyan beda redaksine ning pada isine.iki kejadian nyata aku dhewe pelakune, jaman kira kira 20 tahun kepungkur. aku pas umbah umbah neng kali, ana wong mbuwangi (nggawa sesaji nggo sing nunggu kali)

wonge ndonga, mbah kula mriki dikenghken kuargane si anu..awit badhe anu..nyuwun ampun diganggu..rampung ndoga ngono terus aku sing anan cedhake muni "ya ngger"
wonge ngapal donga karo njejaluk marang sing nunggu kali aku wis lali dongane apa wae..ning saben rampung ndoga tak jawab "iya ngger".

tak kita pas rampung arep nesu karo aku..eh...ternyata malh dheweke muni ngene " halah mas mung saderma dikongkon kok" kwi wonge wae wis ra percaya sak teemen... mula mbok wis gek dilereni....
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas
avatar

Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Wed Jun 15, 2011 1:53 pm

Asmaraningtyas wrote:
ya maksud ki mung ajak ajak sadar, wong wis jamane black berry kok isih do penthalitan nyembah wiit ringin. saktemene wong wong kuwi ya ora pati percaya neng jero atine kok..
iki ana conto..caturan sing tak kira kira meneh. nadyan beda redaksine ning pada isine.iki kejadian nyata aku dhewe pelakune, jaman kira kira 20 tahun kepungkur. aku pas umbah umbah neng kali, ana wong mbuwangi (nggawa sesaji nggo sing nunggu kali)

wonge ndonga, mbah kula mriki dikenghken kuargane si anu..awit badhe anu..nyuwun ampun diganggu..rampung ndoga ngono terus aku sing anan cedhake muni "ya ngger"
wonge ngapal donga karo njejaluk marang sing nunggu kali aku wis lali dongane apa wae..ning saben rampung ndoga tak jawab "iya ngger".

tak kita pas rampung arep nesu karo aku..eh...ternyata malh dheweke muni ngene " halah mas mung saderma dikongkon kok" kwi wonge wae wis ra percaya sak teemen... mula mbok wis gek dilereni....


welwh lha kok 20 tahun kepengker kang?? sak iki umure piro? lha jare isi joko thingthong..? huft
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Wed Jun 15, 2011 3:52 pm

lah panggilane we wis simbah ya umure wis akeh.... ning isih ganteng kok....
Kembali Ke Atas Go down
pakboletus
Warga
avatar

Lokasi : Kedung Dawang
Reputation : 0
Join date : 15.06.11

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Wed Jun 15, 2011 10:54 pm

si blangkonan nulis :
...wong gedangan arep nesu ya karepe wong aku mung elik elik marang kebecikan...

......tulisanmu kwi ditujukan buat sopo dab....???
- nyerang wong gedangan...
- nyerang wong jahil
- nyerang sing kenduren
- nyerang sing nguri-uri
- apa liyane dab....
coba terangno...aku wong gedangan

catatan : sing melu kenduren ora mung wong gedangan....sing nguri-uri yo wong dari dusun laen....tenggaran...plumbungan....karangmojo.....bahkan tamune ada yg dari klaten...wonogiri...dll.....

yen kowe arep nyerang wong gedangan....khususnya....yo ra popo....
sepisan maneh.....wong gedangan.....bukan yg lain....

buat pak hari:
....matur nuwun infonya....
jenengan ki...yen kasih tanggapan karo si blangkonan ojo wedi....terlalu arif....koyo kafilah mlayu ngerti a** nje**g....
sori pak hari....si blangkonan wis ngeklaim yen dirinya tidak termasuk golongan orang jahiliyah...
dari tulisannya...dia sepertinya berada di puncak gunung....padahal jenengan pak hari...terus terang wae....berapa gunung yang sudah didaki ?

buat anggota FKOGK:
si blangkonan kuwi kudune bisa menjadi ksatria....jika benar dia menyerang warga gedangan....dia akan terima akibatnya....
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Thu Jun 16, 2011 12:15 am

pakboletus wrote:
si blangkonan nulis :
...
......tulisanmu kwi ditujukan buat sopo dab....???
-........
yen kowe arep nyerang wong gedangan....khususnya....yo ra popo....
.........
si blangkonan kuwi kudune bisa menjadi ksatria....jika benar dia menyerang warga gedangan....dia akan terima akibatnya....

tulisanku ya tak tujukan karo sing gelem maca...
nyerang wong gedangan ... aku ra nggawa gaman ki? tur menh wis tuwa serang serangn ki cukup dek jaman landa....tur nyearng uwong ki dosa nak....dadi aja rumangsa diserang... aku mung ngajak sing gelem diajak ninggalke perkara perkara jahiliyah... kayata nyadran..mbuwangi..lan salah sijine ya cing goling kuwi... dadi cing goling kuwi mung salah sijine conto.... ora gelem diajak ya karepmu... wong pancen kapercayan ki ra isa dipeksa. tur ya ora oleh meksa..ning ngandani ki wajib.... lha aku iki mung tiba nidake wajib ngandani...

ihh durung durung wis ngancam.... dijak ngedohi neraka malah ngancam... ning ya pancen ya ra pa pa..teneh nabi nabi jaman biyen ngajak kebecikan ya malah diancam... pada plek karo kahanan jaman ewonan tahun kepungkur. Ahli ekonomi amerika tahu kanda " there is nothing new under the sun" ra ana sing anyar sak ngisore srengenge. saiki ra beda karo jaman biyen. ah pranyata bener....
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas
avatar

Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Thu Jun 16, 2011 12:36 am

pakboletus wrote:
si blangkonan nulis :
...wong gedangan arep nesu ya karepe wong aku mung elik elik marang kebecikan...

......tulisanmu kwi ditujukan buat sopo dab....???
- nyerang wong gedangan...
- nyerang wong jahil
- nyerang sing kenduren
- nyerang sing nguri-uri
- apa liyane dab....
coba terangno...aku wong gedangan

catatan : sing melu kenduren ora mung wong gedangan....sing nguri-uri yo wong dari dusun laen....tenggaran...plumbungan....karangmojo.....bahkan tamune ada yg dari klaten...wonogiri...dll.....

yen kowe arep nyerang wong gedangan....khususnya....yo ra popo....
sepisan maneh.....wong gedangan.....bukan yg lain....

buat pak hari:
....matur nuwun infonya....
jenengan ki...yen kasih tanggapan karo si blangkonan ojo wedi....terlalu arif....koyo kafilah mlayu ngerti a** nje**g....
sori pak hari....si blangkonan wis ngeklaim yen dirinya tidak termasuk golongan orang jahiliyah...
dari tulisannya...dia sepertinya berada di puncak gunung....padahal jenengan pak hari...terus terang wae....berapa gunung yang sudah didaki ?

buat anggota FKOGK:
si blangkonan kuwi kudune bisa menjadi ksatria....jika benar dia menyerang warga gedangan....dia akan terima akibatnya....

ngapunten sak derengipun...
pun lumrah jenenge forum ki bedo argumen.. bedo penemu.. bedo yakine
lan mesti yo akeh bedane..

kagem pak pakboletus menawi mboten sarujuk nggih monggo dipun sanggah kanti sae.. mugi2 mboten kedowo-dowo..

kagem kang Asmaraningtyas nek racake montor ki nek mlaku rak yo mlebu gigi siji sik kang... alon-alon waton kelakon..
dakwah ki yo ono unggah-ungguhe..
bil hikmah wa mau'idhothun hasanah...
nek mboten klentu mekaten..

maturnuwun
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
hari_qdoel
Koordinator
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 3
Join date : 20.04.11

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Thu Jun 16, 2011 2:28 am

he-he-he.....forum yang ramai...pastinya banyak pengunjung....byk pula komen-nya....

@pakboletus
Maaf....sy memang hati-2 menanggapi komen yg ada....ber-hub ini forum skdar kata-2 jd byk persepsi yg tidak sama.....mind map...
Memang benar....jika membaca komen Asmtys....ada bias dalam penggunaan kalimatnya..
dan pakbt ingin penegasan ttg tujuan tulisan....bukan isi tulisan....
pakbt jg mengakhiri dg kata-2 politis yang penuh warna....yang bagi sy itu bukan suatu ancaman...namun bagi Asmt itu merupakan ancaman....sebuah tindakan "bertahan"....
yang jelas....dia akan terima akibatnya....adalah sebuah kalimat konsekuensi dari tindakan Asmt dengan resiko dari kegiatannya....
tentang gunung yg didaki.....he-he-he......maaf pakbt....ini bukan forum filsafat....

@sacho_eka
menurut saya...pakbt itu hanya minta penegasan....dia tidak berminat berdebat ttg keyakinan...spt yg dilontarkan asmt....
masing-2 berada di jalannya....jd...gak akan pernah ketemu....he-he-he....
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/u8602
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Thu Jun 16, 2011 5:24 am

sacho_eka wrote:

kagem kang Asmaraningtyas nek racake montor ki nek mlaku rak yo mlebu gigi siji sik kang... alon-alon waton kelakon..
dakwah ki yo ono unggah-ungguhe..
bil hikmah wa mau'idhothun hasanah...
nek mboten klentu mekaten..

maturnuwun
weee lha teneh ra tharik tharik lehku ngomong nganti rong postingan. ....

lha ning sing jenenge wong ki ya beda beda. sing duwe rupa bagus..pamer baguse, sing duwe duit pingin wong ngerti nek duwe duwit, sing kokeyan maca buku ya pingin kethok pintere, sing pacare ayu pingin wong pada ngerti nek dheweke payu..sing isa silat karate tae kwondo pingin wong pada nyekseni nek dheweke jagoan..sing untune emas ngguya nggyu ben ketok didelok uwong.... dadi ya nadyan bil hikmah tetap wae angel lan mesthi ana sing ora sarujuk... lha kuwi wis ukum alam kok..

mung piwelingkku, oleh wae duitmu okeh, oleh bojomu ayu, oleh kowe pinter, oleh kowe baut gelut, oleh untumu kabeh emas, oleh mobilmu anyar... ning ya ngati ati wae kowe ra dhewekan...isa wae sing mbok pameri iku duite luwih okeh, bojone luwih ayu, isa wae luwih jagoan, isa wae mobil luwih akeh luwih larang.... dadai aja sok kepriye ngono.... ngerti dhewe to?

dadi intine mbok dadi uong ki sing biasa wae ... tur meneh pamer otot kwi wis ketinggalan suwe... otot kwi kanggone wit dek jaman nabi adam tekan kira kira atusan tahun sak durunge masehi. jaman kuwi uwong butuh apa wae mesthi kudu usaha nganngo otot. iki lelakone manungsa jaman jahiliyah (walah jahiliyah meneh...) jaman sak wise nganti kira kira 30 tahun pungkur, wong nek butuh ra kudu ngotot ning isa tuku, mula manungsa gawe duit. apa apa cukup dibayari. lha bar kuwi manungsa saya males wiwit 30an tahun pungkur..wong nek butuh apa to apa ora kudu tuku ning isa utang/ kredit. iki cara sing paling muthakhir. gandheng aku ki wong maju kabeh srwa muthakir mula aku isa pamer nek aku ki sugih uthang kreditan sak enggon enggon...lha nek isih ana sing pamer otot..ya jenenge isish ngleluri kejahiliyahan......ngono we kok repot...
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Thu Jun 16, 2011 9:44 pm

cublak cublak suweng suwenge ting gelenter mambu kepundung gudel tak demplo lera lere sapa ngguyu ndelikake sir kusir pong dele kopong disisil uwong....


urip ki krasa mulya nek isih kuat ngguyu.. mula dadi wong ora pareng nekuk ulat nganti katon ulate peteng..... ulat peteng nuduhake urip sing sara....

sumujud mung ing ngarsane sing kuasa... gawe ati dadi merdika... jagad dadi bawera...rasane urip dadi bagya mulya.....
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas
avatar

Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Sat Jun 18, 2011 1:17 pm

Asmaraningtyas wrote:
cublak cublak suweng suwenge ting gelenter mambu kepundung gudel tak demplo lera lere sapa ngguyu ndelikake sir kusir pong dele kopong disisil uwong....


urip ki krasa mulya nek isih kuat ngguyu.. mula dadi wong ora pareng nekuk ulat nganti katon ulate peteng..... ulat peteng nuduhake urip sing sara....

sumujud mung ing ngarsane sing kuasa... gawe ati dadi merdika... jagad dadi bawera...rasane urip dadi bagya mulya.....


lir-ilir tandure wus sumilir
rak ijo royo-royo tak sengguh temanten anyar...


oot
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
tonodjogja
Lurah
avatar

Lokasi : Djogja Allways
Reputation : 1
Join date : 09.06.11

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Wed Jun 22, 2011 4:34 pm

sing penting ojo jotos jotosan yo masss..... woyo woyooo george wae...


_________________
www.jessen999.com
Kembali Ke Atas Go down
http://www.smartbiznis.com
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Wed Jun 22, 2011 5:29 pm

tonodjogja wrote:
sing penting ojo jotos jotosan yo masss..... woyo woyooo george wae...

jotos jotosan kuwi haram, ning sing jenege beladiri kuwi ukume wajib...gandeng wajib mula oleh ganjaran saka sing kuasa....
Kembali Ke Atas Go down
yonyonas
Lurah
avatar

Lokasi : INDONESIA
Reputation : 0
Join date : 12.12.10

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Wed Jun 22, 2011 6:11 pm

Wes podo mantep kang

_________________
LOKET PPOB dan PPOB BNI
Kembali Ke Atas Go down
http://www.loket-ppob.com
sacho_eka
Pengawas
avatar

Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Fri Jun 24, 2011 1:43 pm

yonyonas wrote:
Wes podo mantep kang


iki mantep apane kang?? xixixix lole
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
Sponsored content




PostSubyek: Re: Cing cing Goling   

Kembali Ke Atas Go down
 
Cing cing Goling
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 2Pilih halaman : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: ALL ABOUT GUNUNGKIDUL :: Kebudayaan Daerah-
Navigasi: