Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 Cing cing Goling

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2
PengirimMessage
hari_qdoel
Koordinator
avatar

Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 3
Join date : 20.04.11

PostSubyek: Cing cing Goling   Tue May 10, 2011 1:52 am

First topic message reminder :

Cing cing Goling

cincing goling

cin-cing-go-ling

cingcinggoling
cing-cing-go-ling

CINGCINGGOLING

Tradisi Budaya Adat
Padukuhan Gedangan Desa Gedangrejo Kecamatan Karangmojo
Kabupaten Gunungkidul Provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta

Akan dilangsungkan pada :

Kemis Kliwon
16 Juni 2011
12.30 WIB
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/u8602

PengirimMessage
sacho_eka
Pengawas


Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Thu Jun 16, 2011 12:36 am

pakboletus wrote:
si blangkonan nulis :
...wong gedangan arep nesu ya karepe wong aku mung elik elik marang kebecikan...

......tulisanmu kwi ditujukan buat sopo dab....???
- nyerang wong gedangan...
- nyerang wong jahil
- nyerang sing kenduren
- nyerang sing nguri-uri
- apa liyane dab....
coba terangno...aku wong gedangan

catatan : sing melu kenduren ora mung wong gedangan....sing nguri-uri yo wong dari dusun laen....tenggaran...plumbungan....karangmojo.....bahkan tamune ada yg dari klaten...wonogiri...dll.....

yen kowe arep nyerang wong gedangan....khususnya....yo ra popo....
sepisan maneh.....wong gedangan.....bukan yg lain....

buat pak hari:
....matur nuwun infonya....
jenengan ki...yen kasih tanggapan karo si blangkonan ojo wedi....terlalu arif....koyo kafilah mlayu ngerti a** nje**g....
sori pak hari....si blangkonan wis ngeklaim yen dirinya tidak termasuk golongan orang jahiliyah...
dari tulisannya...dia sepertinya berada di puncak gunung....padahal jenengan pak hari...terus terang wae....berapa gunung yang sudah didaki ?

buat anggota FKOGK:
si blangkonan kuwi kudune bisa menjadi ksatria....jika benar dia menyerang warga gedangan....dia akan terima akibatnya....

ngapunten sak derengipun...
pun lumrah jenenge forum ki bedo argumen.. bedo penemu.. bedo yakine
lan mesti yo akeh bedane..

kagem pak pakboletus menawi mboten sarujuk nggih monggo dipun sanggah kanti sae.. mugi2 mboten kedowo-dowo..

kagem kang Asmaraningtyas nek racake montor ki nek mlaku rak yo mlebu gigi siji sik kang... alon-alon waton kelakon..
dakwah ki yo ono unggah-ungguhe..
bil hikmah wa mau'idhothun hasanah...
nek mboten klentu mekaten..

maturnuwun
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
hari_qdoel
Koordinator


Join date : 20.04.11

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Thu Jun 16, 2011 2:28 am

he-he-he.....forum yang ramai...pastinya banyak pengunjung....byk pula komen-nya....

@pakboletus
Maaf....sy memang hati-2 menanggapi komen yg ada....ber-hub ini forum skdar kata-2 jd byk persepsi yg tidak sama.....mind map...
Memang benar....jika membaca komen Asmtys....ada bias dalam penggunaan kalimatnya..
dan pakbt ingin penegasan ttg tujuan tulisan....bukan isi tulisan....
pakbt jg mengakhiri dg kata-2 politis yang penuh warna....yang bagi sy itu bukan suatu ancaman...namun bagi Asmt itu merupakan ancaman....sebuah tindakan "bertahan"....
yang jelas....dia akan terima akibatnya....adalah sebuah kalimat konsekuensi dari tindakan Asmt dengan resiko dari kegiatannya....
tentang gunung yg didaki.....he-he-he......maaf pakbt....ini bukan forum filsafat....

@sacho_eka
menurut saya...pakbt itu hanya minta penegasan....dia tidak berminat berdebat ttg keyakinan...spt yg dilontarkan asmt....
masing-2 berada di jalannya....jd...gak akan pernah ketemu....he-he-he....
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/u8602
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Thu Jun 16, 2011 5:24 am

sacho_eka wrote:

kagem kang Asmaraningtyas nek racake montor ki nek mlaku rak yo mlebu gigi siji sik kang... alon-alon waton kelakon..
dakwah ki yo ono unggah-ungguhe..
bil hikmah wa mau'idhothun hasanah...
nek mboten klentu mekaten..

maturnuwun
weee lha teneh ra tharik tharik lehku ngomong nganti rong postingan. ....

lha ning sing jenenge wong ki ya beda beda. sing duwe rupa bagus..pamer baguse, sing duwe duit pingin wong ngerti nek duwe duwit, sing kokeyan maca buku ya pingin kethok pintere, sing pacare ayu pingin wong pada ngerti nek dheweke payu..sing isa silat karate tae kwondo pingin wong pada nyekseni nek dheweke jagoan..sing untune emas ngguya nggyu ben ketok didelok uwong.... dadi ya nadyan bil hikmah tetap wae angel lan mesthi ana sing ora sarujuk... lha kuwi wis ukum alam kok..

mung piwelingkku, oleh wae duitmu okeh, oleh bojomu ayu, oleh kowe pinter, oleh kowe baut gelut, oleh untumu kabeh emas, oleh mobilmu anyar... ning ya ngati ati wae kowe ra dhewekan...isa wae sing mbok pameri iku duite luwih okeh, bojone luwih ayu, isa wae luwih jagoan, isa wae mobil luwih akeh luwih larang.... dadai aja sok kepriye ngono.... ngerti dhewe to?

dadi intine mbok dadi uong ki sing biasa wae ... tur meneh pamer otot kwi wis ketinggalan suwe... otot kwi kanggone wit dek jaman nabi adam tekan kira kira atusan tahun sak durunge masehi. jaman kuwi uwong butuh apa wae mesthi kudu usaha nganngo otot. iki lelakone manungsa jaman jahiliyah (walah jahiliyah meneh...) jaman sak wise nganti kira kira 30 tahun pungkur, wong nek butuh ra kudu ngotot ning isa tuku, mula manungsa gawe duit. apa apa cukup dibayari. lha bar kuwi manungsa saya males wiwit 30an tahun pungkur..wong nek butuh apa to apa ora kudu tuku ning isa utang/ kredit. iki cara sing paling muthakhir. gandheng aku ki wong maju kabeh srwa muthakir mula aku isa pamer nek aku ki sugih uthang kreditan sak enggon enggon...lha nek isih ana sing pamer otot..ya jenenge isish ngleluri kejahiliyahan......ngono we kok repot...
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Thu Jun 16, 2011 9:44 pm

cublak cublak suweng suwenge ting gelenter mambu kepundung gudel tak demplo lera lere sapa ngguyu ndelikake sir kusir pong dele kopong disisil uwong....


urip ki krasa mulya nek isih kuat ngguyu.. mula dadi wong ora pareng nekuk ulat nganti katon ulate peteng..... ulat peteng nuduhake urip sing sara....

sumujud mung ing ngarsane sing kuasa... gawe ati dadi merdika... jagad dadi bawera...rasane urip dadi bagya mulya.....
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas


Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Sat Jun 18, 2011 1:17 pm

Asmaraningtyas wrote:
cublak cublak suweng suwenge ting gelenter mambu kepundung gudel tak demplo lera lere sapa ngguyu ndelikake sir kusir pong dele kopong disisil uwong....


urip ki krasa mulya nek isih kuat ngguyu.. mula dadi wong ora pareng nekuk ulat nganti katon ulate peteng..... ulat peteng nuduhake urip sing sara....

sumujud mung ing ngarsane sing kuasa... gawe ati dadi merdika... jagad dadi bawera...rasane urip dadi bagya mulya.....


lir-ilir tandure wus sumilir
rak ijo royo-royo tak sengguh temanten anyar...


oot
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
tonodjogja
Lurah


Join date : 09.06.11

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Wed Jun 22, 2011 4:34 pm

sing penting ojo jotos jotosan yo masss..... woyo woyooo george wae...

Kembali Ke Atas Go down
http://www.smartbiznis.com
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Wed Jun 22, 2011 5:29 pm

tonodjogja wrote:
sing penting ojo jotos jotosan yo masss..... woyo woyooo george wae...

jotos jotosan kuwi haram, ning sing jenege beladiri kuwi ukume wajib...gandeng wajib mula oleh ganjaran saka sing kuasa....
Kembali Ke Atas Go down
yonyonas
Lurah


Join date : 12.12.10

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Wed Jun 22, 2011 6:11 pm

Wes podo mantep kang
Kembali Ke Atas Go down
http://www.loket-ppob.com
sacho_eka
Pengawas


Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Fri Jun 24, 2011 1:43 pm

yonyonas wrote:
Wes podo mantep kang


iki mantep apane kang?? xixixix lole
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
gimbik
Pengawas
avatar

Lokasi : Nori One
Reputation : 6
Join date : 04.03.08

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Fri Jun 24, 2011 2:21 pm

sacho_eka wrote:
yonyonas wrote:
Wes podo mantep kang


iki mantep apane kang?? xixixix lole


aku yo bingung?? pertamax

_________________
I know the Lord will make a way for me
Mampir Dunk==> Bola
Disini Juga ==> Site
OK Zone ===> Blog
Dengerin Lagunya ===>> my world
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/imbik
Agus_Gogon
Pengawas
avatar

Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Sat Jun 25, 2011 4:19 pm

Asmaraningtyas wrote:
tonodjogja wrote:
sing penting ojo jotos jotosan yo masss..... woyo woyooo george wae...

jotos jotosan kuwi haram, ning sing jenege beladiri kuwi ukume wajib...gandeng wajib mula oleh ganjaran saka sing kuasa....
,,,sampon mbah,,sabar!!!!,,ko malah do wedi posteng ki!!! ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
alventa
Pengawas
avatar

Lokasi : http://instaforex.com/
Reputation : 5
Join date : 24.06.11

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Sun Jun 26, 2011 12:53 pm

Wah dulu saya lihat kesenian ini, pada waktu masih di GK. Very Happy

_________________
Join with InstaForex | Indonesian Forex Forum |
Follow us on FaceBook | Keep Learning and Doing |
Kembali Ke Atas Go down
http://instaforex.com/
sacho_eka
Pengawas
avatar

Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Mon Jun 27, 2011 8:59 am

alventa wrote:
Wah dulu saya lihat kesenian ini, pada waktu masih di GK. Very Happy

ya kalo cuman ngliat kenapa mas??
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
tonodjogja
Lurah
avatar

Lokasi : Djogja Allways
Reputation : 1
Join date : 09.06.11

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Mon Jun 27, 2011 12:25 pm

adrianGP wrote:
Asmaraningtyas wrote:
tonodjogja wrote:
sing penting ojo jotos jotosan yo masss..... woyo woyooo george wae...

jotos jotosan kuwi haram, ning sing jenege beladiri kuwi ukume wajib...gandeng wajib mula oleh ganjaran saka sing kuasa....
,,,sampon mbah,,sabar!!!!,,ko malah do wedi posteng ki!!! ngakakk

wkwkkkk....hiyo mas....setujuuuhhh...beda pendapat hal biyasa sing penting tetep woyooooo.....george...george...!!

_________________
www.jessen999.com
Kembali Ke Atas Go down
http://www.smartbiznis.com
alventa
Pengawas
avatar

Lokasi : http://instaforex.com/
Reputation : 5
Join date : 24.06.11

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Tue Jun 28, 2011 11:40 pm

sacho_eka wrote:
alventa wrote:
Wah dulu saya lihat kesenian ini, pada waktu masih di GK. Very Happy

ya kalo cuman ngliat kenapa mas??
Very Happy Gak napa-napa pak camat...salam sukses.Very Happy

_________________
Join with InstaForex | Indonesian Forex Forum |
Follow us on FaceBook | Keep Learning and Doing |
Kembali Ke Atas Go down
http://instaforex.com/
rizky
Pengawas
avatar

Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Sat Jul 02, 2011 1:56 am

disawang wae lan dinikmati, sing becik diengggo sing olo dibuang.
hehehehhe nyambung pora yo...?

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Agus_Gogon
Pengawas
avatar

Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Tue Jul 05, 2011 5:56 pm

ancen nek budaya ki yo budaya gekkk,,,,arep di ilangne yo hora iso!!! kwi wes turon temuron,,!!!
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
gimbik
Pengawas
avatar

Lokasi : Nori One
Reputation : 6
Join date : 04.03.08

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Fri Jul 08, 2011 1:55 am

adrianGP wrote:
ancen nek budaya ki yo budaya gekkk,,,,arep di ilangne yo hora iso!!! kwi wes turon temuron,,!!!


leres mas.....nek budaya niku benten, mboten saged dicampur aduk kaliyan jaman modern

_________________
I know the Lord will make a way for me
Mampir Dunk==> Bola
Disini Juga ==> Site
OK Zone ===> Blog
Dengerin Lagunya ===>> my world
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/imbik
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: Cing cing Goling   Fri Jul 08, 2011 7:42 pm

gimbik wrote:
adrianGP wrote:
ancen nek budaya ki yo budaya gekkk,,,,arep di ilangne yo hora iso!!! kwi wes turon temuron,,!!!


leres mas.....nek budaya niku benten, mboten saged dicampur aduk kaliyan jaman modern
yak..tenane....jaman biyen budayane mbokku nek kangen anake mbukan tutup genthong terus nginguk njerone karo nyebut jenenge anake ping telu...ben gek mulih...saiki neng jaman modern mbokku isa mencet hp....
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: Cing cing Goling   

Kembali Ke Atas Go down
 
Cing cing Goling
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 2 dari 2Pilih halaman : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: ALL ABOUT GUNUNGKIDUL :: Kebudayaan Daerah-
Navigasi: