Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 TEMBANG DOLANAN

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
bamb_st
Koordinator
avatar

Lokasi : indonesia
Reputation : 2
Join date : 28.11.09

PostSubyek: TEMBANG DOLANAN   Fri Dec 02, 2011 10:16 am

Tembang dolanan iku jinis tembang reripta gagrak anyar sing ora nganggo paungeran gatra, guru lagu, guru wilangan lan dhong dhing.Nanging biasa ditembangaké déning bocah-bocah cilik, utamané ing padésan, sinambi dolanan bebarengan karo kanca-kancané lan bisa dibarengi wiramaning gendhing. Lumantar lagu dolanan, bocah-bocah dikenalaké bab sato kéwan, sato iwčn, thethukulan, tetanduran, bebrayan, lingkungan alam, lan sapanunggalané.
Kadhangkala tembang dolanan uga ditembangaké déning waranggana jroning swasana tinamtu ing pagelaran wayang kulit.
Iki kaca kanggo ngumpulake syair tembang dolanan utawa tembang sing kerep diunekke bocah-bocah.
1. SuweOraJamu.mp3
2. Sluku-SlukuBathok.mp3
3. NumpakSepur.mp3
4. Jamuran.mp3
5. AjaRame-Rame.mp3
6. SiIbu.mp3
7. KidangTalun.mp3l
8. SirKusir.mp3
9. AkuDuwePitik.mp3
10. Jaranan.mp3
11. PadangBulan.mp3
LINK DOWNLOAD : TEMBANG DOLANAN
Kembali Ke Atas Go down
http://bambsolution.co.nr
alventa
Pengawas
avatar

Lokasi : http://instaforex.com/
Reputation : 5
Join date : 24.06.11

PostSubyek: Re: TEMBANG DOLANAN   Fri Dec 02, 2011 11:09 am

wow keren....lagu-lagu........ngacir

_________________
Join with InstaForex | Indonesian Forex Forum |
Follow us on FaceBook | Keep Learning and Doing |
Kembali Ke Atas Go down
http://instaforex.com/
Mochamad Nurahyani
Camat
avatar

Lokasi : http://toko-muslim.web.id
Reputation : 9
Join date : 01.10.08

PostSubyek: Re: TEMBANG DOLANAN   Fri Dec 02, 2011 2:53 pm

ono caping gunung ra??
Kembali Ke Atas Go down
http://toko-muslim.web.id
bamb_st
Koordinator
avatar

Lokasi : indonesia
Reputation : 2
Join date : 28.11.09

PostSubyek: Re: TEMBANG DOLANAN   Wed Dec 07, 2011 9:24 pm

niki khusus lagu dolanan lare mas.
caping gunung menyusul
Kembali Ke Atas Go down
http://bambsolution.co.nr
sacho_eka
Pengawas
avatar

Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: TEMBANG DOLANAN   Wed Dec 07, 2011 10:36 pm

menthok.. menthok tak kandani..
mung lakumu.. kang ngisin2ni mbok yo ojo ngetok
ono kandang wae,
enak enak ngorok
ora nyambut gawe
menthok-menthok tak kandani
mung lakumu gawe guyu..
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
bamb_st
Koordinator
avatar

Lokasi : indonesia
Reputation : 2
Join date : 28.11.09

PostSubyek: Re: TEMBANG DOLANAN   Wed Dec 07, 2011 11:19 pm

Jamuran yo gege thok
jamur apa ya gege thok
jamur gajih mberejijih sak ara-ara
........
Kembali Ke Atas Go down
http://bambsolution.co.nr
bamb_st
Koordinator
avatar

Lokasi : indonesia
Reputation : 2
Join date : 28.11.09

PostSubyek: Re: TEMBANG DOLANAN   Mon Dec 12, 2011 4:34 pm

Menawi ngersaaken syair-syairipun lengkap saged kapundut ing mriki :

SYAIR TEMBANG DOLANAN

Kembali Ke Atas Go down
http://bambsolution.co.nr
Mochamad Nurahyani
Camat
avatar

Lokasi : http://toko-muslim.web.id
Reputation : 9
Join date : 01.10.08

PostSubyek: Re: TEMBANG DOLANAN   Mon Dec 12, 2011 5:04 pm

sluku sluku bathok
bathoke ela-elo
simbok menyang solo
leh olehe gambir mbako

truse piye yo lali........
Kembali Ke Atas Go down
http://toko-muslim.web.id
Asmaraningtyas
Camat
avatar

Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: TEMBANG DOLANAN   Mon Dec 12, 2011 5:39 pm

sing enak ki dolanan tembong
Kembali Ke Atas Go down
Mochamad Nurahyani
Camat
avatar

Lokasi : http://toko-muslim.web.id
Reputation : 9
Join date : 01.10.08

PostSubyek: Re: TEMBANG DOLANAN   Mon Dec 12, 2011 6:18 pm

opo kui mbah???
Kembali Ke Atas Go down
http://toko-muslim.web.id
sacho_eka
Pengawas
avatar

Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: TEMBANG DOLANAN   Mon Dec 12, 2011 7:20 pm

cublak cublak suweng...
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
Mochamad Nurahyani
Camat
avatar

Lokasi : http://toko-muslim.web.id
Reputation : 9
Join date : 01.10.08

PostSubyek: Re: TEMBANG DOLANAN   Mon Dec 12, 2011 9:05 pm

suwenge teng gelenter
mambu kegunung gudhel
sopo ngguyu delek ae
sir sirpong dele gosong....
Kembali Ke Atas Go down
http://toko-muslim.web.id
bamb_st
Koordinator
avatar

Lokasi : indonesia
Reputation : 2
Join date : 28.11.09

PostSubyek: Re: TEMBANG DOLANAN   Thu Dec 15, 2011 2:20 am

Dayohe Teka
Ei.., dayohe teko,
Ei.., jerengno kloso,
Ei.., klosone bedah,
Ei.., tambalen jadah,
Ei.., jadahe mambu,
Ei.., pakakno kata ini dilarang,
Ei.., asune mati,
Ei.., guwangen kali,
Ei.., kaline banjir
Te Kate Dipanah
Te kate dipanah
Dipanah ngisor gelagah
Ana manuk konde-onde
Mbok sirbombok mbok sirkate
Mbok sirbombok mbok sirkate
Kembali Ke Atas Go down
http://bambsolution.co.nr
Sponsored content




PostSubyek: Re: TEMBANG DOLANAN   

Kembali Ke Atas Go down
 
TEMBANG DOLANAN
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: ALL ABOUT GUNUNGKIDUL :: Kesenian Daerah-
Navigasi: