Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 kenapa wong tuwa?

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: kenapa wong tuwa?   Sun May 06, 2012 3:18 am

yen mikir olehku bal balan neng pinggir kali nganggo bal plastik kae kaya lagi minggu wingi. ning nyatane. kok ngerti ngerti wis luwih setengah abad. kahanane awak iki wis beda karo dek isih enom, ning nek gelem ninthingi siji siji kabeh kuwi pelajaran kanggone kabeh menungsa. ya diudari siji siji:
diwiwiti seka ....
1. rambut, rambut wis dha putih...maksud gusti pangeran ngelikake menungsa kuwi kon mutihke atine. ngresiki ati saka penyakit ati kaya srei drengki jail methakil. ati kudu suci merga wis cedak wektune sowan gusti...rambut putih pertanda wis kudu ninggalke dunia hitaam menuju dunia putih...
2. mata wiwit lamur. iki mengku maksud sudanen nonton barang barang sing ora bener. gatekna wae dalan urip sing padang dalan sing bener.aja namatke sing ora ora. kadonyan kabeh mung goda tumraping laku nyawiji karo sing kuasa.
3. kuping wis saya budek, maksude wis dudu wektune meneh kanggone wong tuwa kuwi ngrungokake ghibah, rasan rasan tanggane merga bisa nuwuhke pitenah.
4. untune saya entek...maksudemenungsa nek wis tuwa aja nguja hawa srakah, eling suk nek mati ora ngawa banda dadi kudu leren sing srakah. nek isa kudu okeh pasa, nahan hawa nepsu.
5. mata wis angel diturokke, insom, maksude kon akeh akeh dzikir marang gusti, kelingan sing gawe urip okeh sholat bengi....
6. untu sok mung kari siji, maksude kon nyawijeke tekad kanggo nyedak marang sing maha tunggal ben oleh dalan padang.
7. kulit bathuk nglempit, maksude wis wektune nglempit nafsu lan pepinginan terus sumujud marang gusti nganggobathuk kuwi...
8. kulit wis dha ngringkel, ngumpul dadi siji. maksud elinga yen wong urip kuwi tugase ngumpulke kautaman....
9. awak saya gering... maksude tinggalna kadonyan..pikiren akhirat...
10. sikil wis ra kuwat ngglawat, maksude wis ra sah lunga lunga meneh ndeprok wae neng mesjid...nyedak sing kuwasa.
11. tangan wis ra kuat angkat junjung. wis wayahe ninggalke pagawean sing intine golek kadonyan..cekelen wae sing entheng, tasbih neng tangan.
12. nek tak rasake bagian ngisor sih isa obah, ...oooo aku isih oleh kelon....
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas


Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Mon May 07, 2012 9:46 pm

wah jero kih piwulange mbah asmaraning tyas..

mugo2 iso nggo perenungan..

cen tuwo kuwi nek jaree jarwo dosone = siap2 metune nyowo

mulo kudu cepak2..

ning yo ora kok sing tuwo meti dhisik.. nek masalah pati ki ora kenal enom ora kenal tuwo,..
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
suryanto SL
Koordinator


Lokasi : Bekasi
Reputation : 3
Join date : 03.04.12

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Mon May 07, 2012 10:11 pm

sacho_eka wrote:
wah jero kih piwulange mbah asmaraning tyas..

mugo2 iso nggo perenungan..

cen tuwo kuwi nek jaree jarwo dosone = siap2 metune nyowo

mulo kudu cepak2..

ning yo ora kok sing tuwo meti dhisik.. nek masalah pati ki ora kenal enom ora kenal tuwo,..
lole inggih mas leres meniko piwulange mbah as... joz

_________________
cream sari kosmetik skin care R&P Kosmetik cream sari kosmetik Cream Sari Palsu natural crystal x pelangsing tubuh twin tulipware pembalut cuci ulang kelambu nyamuk arliva kosmetik obat pelangsing Cream Sari
Kembali Ke Atas Go down
http://twintulipware-indonesia.blogspot.com/
wiwid
HanSip


Lokasi : Dunia Maya
Reputation : 19
Join date : 09.08.09

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Mon May 07, 2012 10:21 pm

Aq ket wingi wis maca postingan e mbah As iki, tapi koyone gur nggo wong tuwo, dadine ra sido komentar.. Very Happy

Kan aq iseh unyu-unyu.. siul
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/forum
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Mon May 07, 2012 10:27 pm

lha rak wis tak kandani aku ki anak ustadz... Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
suryanto SL
Koordinator


Lokasi : Bekasi
Reputation : 3
Join date : 03.04.12

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Mon May 07, 2012 10:30 pm

lole ngakak lol!

_________________
cream sari kosmetik skin care R&P Kosmetik cream sari kosmetik Cream Sari Palsu natural crystal x pelangsing tubuh twin tulipware pembalut cuci ulang kelambu nyamuk arliva kosmetik obat pelangsing Cream Sari
Kembali Ke Atas Go down
http://twintulipware-indonesia.blogspot.com/
prasetyo
Camat


Lokasi : Ngadipiro-Rejosari-Semin-Jakarta
Reputation : 4
Join date : 22.03.08

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Tue May 08, 2012 12:04 pm

mbah As, iseh ngombe obat kuat makane bagian ngisor sih isa obah, lole lole lole
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Tue May 08, 2012 12:48 pm

ora obat obatan...intine sing liyane tak jak tuwa ning sing siji kwi tak tinggal dadi isih enom terus....
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas


Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Tue May 08, 2012 1:47 pm

wiwid wrote:
Aq ket wingi wis maca postingan e mbah As iki, tapi koyone gur nggo wong tuwo, dadine ra sido komentar.. Very Happy

Kan aq iseh unyu-unyu.. siul

yo komentarmu iki yo ono benere...
wong yo cen nek bobok we isih nganggo dot .. ngakak

Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
suryanto SL
Koordinator


Lokasi : Bekasi
Reputation : 3
Join date : 03.04.12

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Wed May 09, 2012 5:53 pm

Asmaraningtyas wrote:
ora obat obatan...intine sing liyane tak jak tuwa ning sing siji kwi tak tinggal dadi isih enom terus....
caramu ninggal piye mbh, sajake kok manjur lole ngikik

_________________
cream sari kosmetik skin care R&P Kosmetik cream sari kosmetik Cream Sari Palsu natural crystal x pelangsing tubuh twin tulipware pembalut cuci ulang kelambu nyamuk arliva kosmetik obat pelangsing Cream Sari
Kembali Ke Atas Go down
http://twintulipware-indonesia.blogspot.com/
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Wed May 09, 2012 6:03 pm

lakukan dengan teratur, aja ditahan tahan seminggu paling ra ping 3-4. biar si ngonok onggrok terbiasa memproduksi isine secara rutin dan kontinue... kaya ban berjalan neng pabrik kae...aja nganti kosong utawa ora di jupuk....
Kembali Ke Atas Go down
prasetyo
Camat


Lokasi : Ngadipiro-Rejosari-Semin-Jakarta
Reputation : 4
Join date : 22.03.08

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Wed May 09, 2012 7:00 pm

Asmaraningtyas wrote:
lakukan dengan teratur, aja ditahan tahan seminggu paling ra ping 3-4. biar si ngonok onggrok terbiasa memproduksi isine secara rutin dan kontinue... kaya ban berjalan neng pabrik kae...aja nganti kosong utawa ora di jupuk....

nek seminggu ping pitu syo tambah nom yo mbah,... lole
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Wed May 09, 2012 8:43 pm

ora kuat boyoke....
Kembali Ke Atas Go down
Agus_Gogon
Pengawas


Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Thu May 10, 2012 1:31 pm

Asmaraningtyas wrote:
ora kuat boyoke....
ngono kok seh nggolek seng ;E;wae ngangakk
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Thu May 10, 2012 4:02 pm

lha rak nek seminggu ping pitu...gon nek mung ping 3-4 we rak ya lancar....
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas


Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Thu May 10, 2012 10:29 pm

Ingat 5 perkara sebelum 5 perkara tntu umum sudah tahu perkara tersebut.
1. Sihat sebelum sakit
2. Muda sebelum tua
3. Kaya sebelum miskin
4. Lapang sebelum sempit
5. Hidup sebelum mati.
Cuba perhatikan satu-satu perkara tersebut dan fikirkan sedalam-dalam makna yang terkandung disetiap perkara itu.
1. Sihat sebelum sakit lakukan sesuatu yang berfaedah dan mendatangkan kebaikan kpd diri anda dan orang2 disekeliling anda semasa anda masih sihat.
2. Muda sebelum tua waktu anda muda inilah saatnya anda berusaha mencari kemewahan disamping tidak lupa kewajiban anda kepada Maha Pencipta, kelak bila anda tua anda tidak lagi memikirkan hal duniawi.
3. Kaya sebelum miskin Waktu anda kaya berharta itulah anda boleh menolong orang yang lebih susah drp anda kerana sedekah yang ikhlas akan jd bekalan anda menghadapNYA.
4. Lapang sebelum sempit Waktu anda masih ada kelapangan inilah waktu yang paling sesuai mendalami ilmu agama untuk pedoman anda.
5. Hidup sebelum mati Sesungguhnya sewaktu hidup semua 4 perkara di atas boleh anda lakukan..bila anda telah tiada hanya amal soleh,sedekah dan doa anak yang soleh yang mengiringi anda.

copast only
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Thu May 10, 2012 11:10 pm

makanya genjotttttt terussssss
Kembali Ke Atas Go down
masipoeng
Camat


Lokasi : Sungailiat, Bangka
Reputation : 5
Join date : 16.06.11

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Thu May 10, 2012 11:40 pm

genjat genjut ra wedi nggoling pow mbah,... goyangduyu

_________________
MONGGO KULO ATURI MLEBET MRIKI
Kembali Ke Atas Go down
http://www.masipoeng.wordpress.com
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Thu May 10, 2012 11:45 pm

lha landesane rak dengkul loro lorone...los stang ya tetep stabil lakune.... Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
Agus_Gogon
Pengawas


Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Fri May 11, 2012 4:59 pm

halah paleng ngregeli angger ngerti ;E; ngakak
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
suryanto SL
Koordinator


Lokasi : Bekasi
Reputation : 3
Join date : 03.04.12

PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Sat May 12, 2012 11:08 am

Asmaraningtyas wrote:
lha landesane rak dengkul loro lorone...los stang ya tetep stabil lakune.... Very Happy
ngakak ngakak

_________________
cream sari kosmetik skin care R&P Kosmetik cream sari kosmetik Cream Sari Palsu natural crystal x pelangsing tubuh twin tulipware pembalut cuci ulang kelambu nyamuk arliva kosmetik obat pelangsing Cream Sari
Kembali Ke Atas Go down
http://twintulipware-indonesia.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubyek: Re: kenapa wong tuwa?   Today at 8:43 am

Kembali Ke Atas Go down
 
kenapa wong tuwa?
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: LOUNGE 'N CHIT-CHAT :: Coerhat-
Navigasi: