Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 ceritane simbah

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
Pilih halaman : 1, 2, 3  Next
PengirimMessage
sacho_eka
Pengawas


Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: ceritane simbah   Wed Jul 04, 2012 12:22 am

monggo di eling-eling jaman semono simbah pernah cerito opo yo??

sing paling berkesan kanggo njenengan...

monggo... ajib ajib
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Wed Jul 04, 2012 1:01 am

mbahku crita nek dodolan nyang negara mung mlaku rong ndina rong mbengi lagi tekan omah meneh....
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas


Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Thu Jul 05, 2012 2:20 am

simbah ku pernah crito jaman angel pangan.. Mangani jengki sing d masak..
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
Agus_Gogon
Pengawas


Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sat Jul 07, 2012 5:48 pm

jare simbahku,,jmn2ne nom mbahku dodolan krupuk ider tekan sawor,gunung panggung dan sekitarnya Sad
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sat Jul 07, 2012 11:45 pm

aku saiki crita dek jaman aku cilik biyen nek panen tela, bengi bengi nggaplek neng alas..terus gawe gubuk nggo turu nunggu gaplek...nek pas padang mbulan swasanane endah banget...ning sok sok dikancani macan....
Kembali Ke Atas Go down
Agus_Gogon
Pengawas


Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sun Jul 08, 2012 1:21 pm

Asmaraningtyas wrote:
aku saiki crita dek jaman aku cilik biyen nek panen tela, bengi bengi nggaplek neng alas..terus gawe gubuk nggo turu nunggu gaplek...nek pas padang mbulan swasanane endah banget...ning sok sok dikancani macan....
weh,,po ra wedi mbah ,,kulo rien njeh pernah jmn seh cilik,ngancani simbah nunggu gaplek ngikik
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
wiwid
HanSip


Lokasi : Dunia Maya
Reputation : 19
Join date : 09.08.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Mon Jul 09, 2012 3:33 am

wingi bar curhatan sewengi dheg karo mbah kakung..
diwulang masalah urip sejati lan sejatining urip..
wis ngasih koyo wayangan..
gur reti setithik.. Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/forum
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Mon Jul 09, 2012 3:20 pm

mbok gogon dibagi dicurhati apa ngono loh ro mbahe....
Kembali Ke Atas Go down
hari_qdoel
Koordinator


Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 3
Join date : 20.04.11

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Mon Jul 09, 2012 4:43 pm

yen arep turu.... critane brawijaya mlayu tekan Gunungkidul.... digoleti anake karo sunan kalijaga... jian.... siiip tenanan....
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/u8602
Agus_Gogon
Pengawas


Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Wed Jul 11, 2012 5:20 pm

cilik aku jare aku ki ratau nganggo klambi uda mbligung Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Wed Jul 11, 2012 6:41 pm

biyen rung akeh kendaraan, wong nyang pasar kabeh mlaku nek dina pahing ngarep omahku akeh wong liwat ana sing nggedong godhong jati, nggendhong godhong gedang, mikul pring, mikul kayu, nynuggi gedheg, nuntun wedhus, nuntun sapi, ngindhit pitik, mikul kacang, gaplek lsp digawa nyang pasar...
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas


Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Wed Jul 11, 2012 10:14 pm

trus critane simbah mbiyen kiy akeh isih akeh memedi.. Koyo wewe gombel. Glundung pringis. Banas pati.. Hii wedi aku..
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
arbadoz
Warga


Lokasi : bekasi
Reputation : 0
Join date : 17.09.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Wed Jul 11, 2012 11:15 pm

mbahku crito yen mbiyen kui ono jenenge Jaman Gaber golek mangan susah trus do mangani lumut ijo eng do nempel neng watu kui lho .
Yen kelingan ngono kok saiki nasi do di buang- 2......











bint4ngnet.blogspot.com
Kembali Ke Atas Go down
http://alyanada.blogspot.com
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Wed Jul 11, 2012 11:19 pm

dulu walau rumah cuma terbuat dari gedheg yg kalau mau sekali tendang juga jebol, tapi maling jarang yg merusak dinding rumah, tapi malah pada cape cape bikin lubang ditanah (nggangsir) sehingga dia bisa masuk ke rumah lewat lubang yg dibuat...sehingga jaman dulu banyak maling mati karena lubangya di masukin bara api atau sebelum si maling bisa keluar dari lubag lubangnya ditutupin.... jarang ada maling yg nyongkel 9mlenthong) gedheg...
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Wed Jul 11, 2012 11:23 pm

mbahku crita dek jaman pageblug GunungKidul uakehhh tikus..apa wae dipangan tikus, nganti saking akehe tikus..menungsa isih urip we dikrikiti tikus..mung jare nadyan dipangan tikus wong ki sok ora krasa. tikus tikus iku angel dibrastha. ning kabare tikus sing mangewu ewu iku ilang dhewe.....baeng tikuse ilang ana kaelokaning jagad...neng GunungKidul tuwuh wijen karo jawut sing mau maune sak durunge anan tikus tuwuhan loro kwi rung tau anan neng GunungKidul.
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Wed Jul 11, 2012 11:24 pm

jaman biyen nek ngethok tali puser bayi iku nganggo silatan pring (kulit bambu)
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Wed Jul 11, 2012 11:26 pm

jaman biyen wong yang bar disunat ben thithite ora lara diganjel nganggo sepet (kulit kelapa) sing dijenengke cengkal . cengkal mungkin maksude nek ngaceng kalaran...
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Wed Jul 11, 2012 11:29 pm

jaman biyen wong jawa ki ora wani ngomongke macan utawa nyeluk macan. ben macane ora nesu nek ngarani macan diganti nganggo tembung "simbahe", nek ngarani tikus diganti nganggo 'den baguse". biyen daerahku isih ana macan putih. wong nggoneku sing ngarani 'mbah kapuk" . lha saiki mbah kapuk wis ra tau kethok..mbuh wis mati yake....
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Wed Jul 11, 2012 11:30 pm

percya syukurt ora ya uwis wong GunungKidul jaman dhisik percaya yen senter nggo nyentri macan mesthi mati...ora isa murub. ternyata kepercayaan ngene iki ya anan aneng padang sumbar...
Kembali Ke Atas Go down
gimbik
Pengawas


Lokasi : Nori One
Reputation : 6
Join date : 04.03.08

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Wed Jul 11, 2012 11:49 pm

ceritane simbah joz

_________________
I know the Lord will make a way for me
Mampir Dunk==> Bola
Disini Juga ==> Site
OK Zone ===> Blog
Dengerin Lagunya ===>> my world
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/imbik
Agus_Gogon
Pengawas


Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Thu Jul 12, 2012 6:29 pm

wah jan elok tenan critane simbah iki...... joz
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Thu Jul 12, 2012 7:20 pm

jaman biyen saben bocah mesthi dicukur kuncung (gundul cuma disisain dikit diatas jidat)
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Thu Jul 12, 2012 7:22 pm

jaman biyen satuan duit kwi ana sing diarani, endil. tali, gobang, benggol, ringgit, gelo, kethip.
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Thu Jul 12, 2012 7:29 pm

jaman biyen wong ndesa nek lunga adoh numpak grobak sing digeret sapi. sopir grabg iki sebutane kata ini dilarang... nek tukang angon bebek sebutane sontoloyo...cilakane kedua profesi mulia iki saiki dadi pisuhan....apa tumon?
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Thu Jul 12, 2012 7:32 pm

jaman simbah isih sok ngarit biyen ana suket telung werna (jenis) sing jenenge nek saiki dianggep saru; itil momil, turuk bawuk lan jiret konthol.
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Thu Jul 12, 2012 7:35 pm

jaman simbah biyen, yen wayang kulit arep diwiwiti, dalange ndhodhog kothak , drogdhog...terus penontone kompak muni "SELAHHHHHHHH" . maksude mono arep muni bismillah. ning wayang kulit saiki wis ora nganggo diselahi.....
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Thu Jul 12, 2012 7:38 pm

jaman simbah biyen anan unen unen

1. dubilas setan
2. kandulilah
3. wala wala kuata
4. selah

apa cah saiki ngerti maksede?
Kembali Ke Atas Go down
wiwid
HanSip


Lokasi : Dunia Maya
Reputation : 19
Join date : 09.08.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Fri Jul 13, 2012 3:06 pm

Asmaraningtyas wrote:
jaman biyen wong ndesa nek lunga adoh numpak grobak sing digeret sapi. sopir grabg iki sebutane kata ini dilarang... nek tukang angon bebek sebutane sontoloyo...cilakane kedua profesi mulia iki saiki dadi pisuhan....apa tumon?

wahaha..
mesthi arep muni ba
jingan..
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/forum
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Fri Jul 13, 2012 6:29 pm

iya ...bajjingan ki jan jane sopir grobag.....ning kok profesi ra dosa iki malih dadi pisuhan...
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Fri Jul 13, 2012 6:31 pm

jaman biyen rung ana cawet, mbok mbok sing nganggo jarik kwi rak ra isa lungguh karo nyingkapke jarik. mula nek nguyuh mung jarike dicincingke terus sooorrrr ngono wae karo ngadeg....bayangna bakul tape ngyuh ro ngadeg karo nggendong tape..
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content




PostSubyek: Re: ceritane simbah   Today at 8:10 pm

Kembali Ke Atas Go down
 
ceritane simbah
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 3Pilih halaman : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: LOUNGE 'N CHIT-CHAT :: Teras Nongkrong-
Navigasi: