Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKFAQPencarianPendaftaranAnggotaLogin


Share | 
 

 ceritane simbah

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2, 3  Next
PengirimMessage
sacho_eka
Pengawas


Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: ceritane simbah   Wed Jul 04, 2012 12:22 am

First topic message reminder :

monggo di eling-eling jaman semono simbah pernah cerito opo yo??

sing paling berkesan kanggo njenengan...

monggo... ajib ajib
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com

PengirimMessage
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Thu Jul 12, 2012 7:20 pm

jaman biyen saben bocah mesthi dicukur kuncung (gundul cuma disisain dikit diatas jidat)
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Thu Jul 12, 2012 7:22 pm

jaman biyen satuan duit kwi ana sing diarani, endil. tali, gobang, benggol, ringgit, gelo, kethip.
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Thu Jul 12, 2012 7:29 pm

jaman biyen wong ndesa nek lunga adoh numpak grobak sing digeret sapi. sopir grabg iki sebutane kata ini dilarang... nek tukang angon bebek sebutane sontoloyo...cilakane kedua profesi mulia iki saiki dadi pisuhan....apa tumon?
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Thu Jul 12, 2012 7:32 pm

jaman simbah isih sok ngarit biyen ana suket telung werna (jenis) sing jenenge nek saiki dianggep saru; itil momil, turuk bawuk lan jiret konthol.
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Thu Jul 12, 2012 7:35 pm

jaman simbah biyen, yen wayang kulit arep diwiwiti, dalange ndhodhog kothak , drogdhog...terus penontone kompak muni "SELAHHHHHHHH" . maksude mono arep muni bismillah. ning wayang kulit saiki wis ora nganggo diselahi.....
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Thu Jul 12, 2012 7:38 pm

jaman simbah biyen anan unen unen

1. dubilas setan
2. kandulilah
3. wala wala kuata
4. selah

apa cah saiki ngerti maksede?
Kembali Ke Atas Go down
wiwid
HanSip


Join date : 09.08.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Fri Jul 13, 2012 3:06 pm

Asmaraningtyas wrote:
jaman biyen wong ndesa nek lunga adoh numpak grobak sing digeret sapi. sopir grabg iki sebutane kata ini dilarang... nek tukang angon bebek sebutane sontoloyo...cilakane kedua profesi mulia iki saiki dadi pisuhan....apa tumon?

wahaha..
mesthi arep muni ba
jingan..
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/forum
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Fri Jul 13, 2012 6:29 pm

iya ...bajjingan ki jan jane sopir grobag.....ning kok profesi ra dosa iki malih dadi pisuhan...
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Fri Jul 13, 2012 6:31 pm

jaman biyen rung ana cawet, mbok mbok sing nganggo jarik kwi rak ra isa lungguh karo nyingkapke jarik. mula nek nguyuh mung jarike dicincingke terus sooorrrr ngono wae karo ngadeg....bayangna bakul tape ngyuh ro ngadeg karo nggendong tape..
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas


Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Fri Jul 13, 2012 11:44 pm

Asmaraningtyas wrote:
iya ...bajjingan ki jan jane sopir grobag.....ning kok profesi ra dosa iki malih dadi pisuhan...
iyoe... terus ketemu pirang perkoro iso dadi kaya kue

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
wiwid
HanSip


Lokasi : Dunia Maya
Reputation : 19
Join date : 09.08.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sat Jul 14, 2012 7:47 pm

rizky wrote:
Asmaraningtyas wrote:
iya ...bajjingan ki jan jane sopir grobag.....ning kok profesi ra dosa iki malih dadi pisuhan...
iyoe... terus ketemu pirang perkoro iso dadi kaya kue

kang rizky tau diceritakke apa kro mbahne?..

aq ya gak ngerti kuwi kang iso dadi koyo ngunu.. Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
http://www.wonosari.com/forum
Ipung Purwanto
Camat


Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sat Jul 14, 2012 8:05 pm

Sing jelas simbah mbiyen menehi pitutur apik koyo dene :
- Eling lan waspodo
- Ojo kumalungkungn / sombong
- Ojo adigang adigung adiguno
- Sing andap asor
- NGlembah manah
- nek mangan mongah - mongah...
Kembali Ke Atas Go down
Roni gabreaLL
Koordinator


Lokasi : BSG, Saptosari
Reputation : 2
Join date : 05.05.12

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Mon Jul 16, 2012 8:26 pm

simbah mbiaen pitututr nk jaman semono kui enk sg jenege jaman gaber,.,.jaman larang pangan

_________________
"Tetap tersenyum walaupun wajahmu Mendung"
shakehand
Kembali Ke Atas Go down
http://inorzz.wordpress.com
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Mon Jul 16, 2012 11:10 pm

jaman mbah mbah biyen mburi lawang ngomah mesthi diwenehi kendhi isi banyu tawa sing didegne nganggo pring sing nggon pucuk digawe megar kaya tolok. dadi simbah simbah biyen nek arep lunga utawa mulih seka lunga langsung isa ngombe banyu tawa sing rasane adhem. dadi kulkase mbah mbah biyen ki ya kendhi kuwi mau...dan selalu siap dibelakang pintu utama rumah...
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Mon Jul 16, 2012 11:12 pm

jaman biyen gawe omah, gawe mebeler ora dipaku ning mung dipantek nganggo pring utawa nek omah ana sing mung ditaleni duk....
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Mon Jul 16, 2012 11:17 pm

jaman durung anan benang, mbah mbah biyen nek gawe layangan taline gawe dhewe nganggo tampar sepet klapa utawa serat godhong (lali jenenge) mung bentuk godhonge kaya godong pandan sing nggon pucuk ana erine. ngawene tampar dilandesi sikil mula ulu sikil akeh sing pada kejabut...mangka gawe tampar sak meter ngono we suwine ora umum....
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Mon Jul 16, 2012 11:19 pm

jaman mbahmu iki nek arep ngelim kertas kudu gawe dhewe carane mbakar garut utawa marut tela diwadahi godong gedhang njur dibakar. nek wegah mbakar mbakar ya cukup golek gembili tlutuhe isa nggo gawe lem uga...
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Mon Jul 16, 2012 11:22 pm

jaman tahun 60an GunungKidul okeh memedi geni...nek memedi kwi nganti mlebu ngomah esuke sing dhuwe omah ana sing mati. iki udu pulung gantung ning memedi geni. tahun pitung puluhan memedi geni isish pating clorot ngebaki desa desa neng GunungKidul ning wis tidak membunuh, mung dadi tontonan. jaman biyen tontonanku memedi...dudu TV.... kanggone sing wis nguntal sekolahan sing ora percaya karo memedi biyen gawe teori nek memedi geni sing anan GunungKidul iku sak temene peninggalan radisi bom atom neng kawasaki lan hiroshima jepang sing nyebar tekan GunungKidul... ning ya mbuh ndi sing bener. kwi radiasi bom atom apa pancen memedi...
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Mon Jul 16, 2012 11:29 pm

jaman simbah biyen nek ana bayi nangis terus, ngisor ambene nggon longan diwenehi greng (duri hitam dari tanaman gembili nek ra salah) ning ya aneh anake isa meneng.

nek anak bayi lara panas, kringet buntet apa kena gabag (semacam cacar air) nek sing sugih anake didusi nganggo banyu godhogan pitik. nek sing ra gableg anake didusi nganggo banyu godhogan ceples (pecahan botol) ning anehe kok ya mari....
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Mon Jul 16, 2012 11:31 pm

jaman biyen nek ana sing kebelet pingin ngising ana ndalan, ben kuwat nahan ora mbrojol dianjurkan nggembol watu....
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Mon Jul 16, 2012 11:33 pm

jaman biyen nek ana embok kangen anakke sing ana paran ben ndang mulih, si embok ngundang undang jenenge anake ana cangkem genthong. HP ne simbah biyen ki genthong....
Kembali Ke Atas Go down
Agus_Gogon
Pengawas


Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Fri Jul 20, 2012 6:54 pm

mbah kisahmu kok akeh to mbah
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Fri Jul 20, 2012 7:47 pm

wong tuwa akeh pengalane gon...badha mulih ra gon, nek mulih dolano nggonku...
Kembali Ke Atas Go down
Agus_Gogon
Pengawas


Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sat Jul 21, 2012 2:12 pm

insya allah mbah,,bar bodo neng,,,!! tanggal 3 ngikik
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
sacho_eka
Pengawas


Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sat Jul 21, 2012 9:10 pm

Asmaraningtyas wrote:
jaman biyen rung ana cawet, mbok mbok sing nganggo jarik kwi rak ra isa lungguh karo nyingkapke jarik. mula nek nguyuh mung jarike dicincingke terus sooorrrr ngono wae karo ngadeg....bayangna bakul tape ngyuh ro ngadeg karo nggendong tape..
praktis tenan..
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sat Jul 21, 2012 9:41 pm

jaman simbah biyen nek bengi akeh konang
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sat Jul 21, 2012 9:46 pm

yen nyuluh jangkrik, kowe krungu ana jangkrik ngerik kaya mung sak meter utawa rong metre seko nggonmu ngadeg, terus mbok parani pranyata isih kira kira rong meter meneh. mbok parani meneh kok saya adoh, tok parani meneh kok saya adoh meneh, mending tinggalen wae..nek swara jangkrik kwi mbok uyak terus kwe bakal ketemu pocong....
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sat Jul 21, 2012 9:48 pm

jaman biyen yen ngracun iwak kwi ra nganggo kimia ning nganggo jenu sejenis akar yg beracun...
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sat Jul 21, 2012 9:51 pm

jaman biyen menungsa isa tuku keperluan hidup neng ngriyeng (pasar setan). umpama arep tuku lenga cukup nyeleh jrigen karo dhuwit neng pasar setan njur ditingal lunag sedela mengko diparani jregen wis isi lenga....mbuh sing ngisi sapa.
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sat Jul 21, 2012 9:53 pm

wong ndesa jaman biyen ya isa nyilih gamelan neng resan (pohon wingit) sing penting nembung ditinggal lunga sik mengko ngerti ngerti ana gamelan neng resan..nek mba;lekkek ya cukup diseleh neng kono wae...mengko gamelan ilang dhewe...
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sat Jul 21, 2012 9:57 pm

jaman biyen nek wong dhuwe bayi kwi mesthi digawekke bandulan. bandulan kwi semcam ayuanan untuk nidurin bayi digawe seka pring digandulke njero omah.
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sat Jul 21, 2012 10:00 pm

jaman biyen nganti tekan tahun 80an awal... sapi kwi digawekke kamar anan njero omah. dadi menungsa jawa GunungKidul kwi kamare sebelh sebelahan karo kamar sapi, mung dileti utawa dibatesi gedeg...
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sat Jul 21, 2012 10:04 pm

jaman biyen yen wong lanang kudu lunga bareng karo bojone. sing lanang mlaku dhisik, terus bojone (sing wedok) ngetutke neng mburine kira kira 20-50 meter ana mburi. nadyan wis dadi bojo ora mlaku bareng... nek jaman saiki dudu bojone ora isin rangkul rangkulan lan ambung ambungan neng ndalan, biasa wae...
Kembali Ke Atas Go down
Agus_Gogon
Pengawas


Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sun Jul 22, 2012 3:57 pm

mbh as ngamok
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Sun Jul 22, 2012 7:20 pm

ben cah saiki ngerti kaya ngapa urip jaman biyen....
Kembali Ke Atas Go down
sacho_eka
Pengawas


Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Tue Jul 31, 2012 5:08 am

jaman simbah.. Nek ono kedadenan alam koyoto lindu utawa ngimpi lan sak pinunggalane.. Langsung mbukak primbon..
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
Asmaraningtyas
Camat


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Tue Jul 31, 2012 11:57 pm

salah...nek ana lindu....wedus sapi kebo pokoke ingon ingon kabeh di sawuri lebu....karepe apa aku wis lali...
Kembali Ke Atas Go down
Agus_Gogon
Pengawas


Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Wed Aug 01, 2012 12:35 pm

jaman simbah,,,,angger pas gumbrek aku kon kondangan
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
sacho_eka
Pengawas


Lokasi : tangerang- banten
Reputation : 36
Join date : 03.11.08

PostSubyek: Re: ceritane simbah   Wed Aug 01, 2012 9:59 pm

Asmaraningtyas wrote:
ben cah saiki ngerti kaya ngapa urip jaman biyen....

iyo mbah bener kok..

ben ora lali karo jaman semono.. joz
Kembali Ke Atas Go down
http://kiossticker.com
Sponsored content




PostSubyek: Re: ceritane simbah   

Kembali Ke Atas Go down
 
ceritane simbah
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 2 dari 3Pilih halaman : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: LOUNGE 'N CHIT-CHAT :: Teras Nongkrong-
Navigasi: